Köksinredning med fönster

Ett fönster är nödvändigt i köket såväl som i alla andra rum, eftersom solljus spelar en mycket viktig roll i inredningen av alla rum. Naturligt solljus tränger in i rummet och sprids, vilket gör köket livligare och varmare. När det gäller designen beror det i överväldigande majoritet av fallen på att det antingen finns ett bord eller ett handfat nära fönstret.

Vackert ljust hörnkök med fönsterRymligt kök med handfat vid fönstretSpektakulärt kök med välvt fönsterKöksdesign med en uppsättning längs fönstret

Om köket är litet

Inredningen i ett kök med ett fönster kan vara mycket varierande, beroende på hur fönstret är placerat, liksom vilka dimensioner köket själv har. Det mest effektiva och snygga alternativet är att placera köket längs fönstret och därigenom göra det mer harmoniskt, men i Ryssland används den här metoden ännu inte mycket, även om den är mycket funktionell, för på så sätt används ytterligare kvadratmeter. Detta alternativ är särskilt bra för kök med ett litet område, även om det är sex till sju kvadratmeter. I det här fallet är fönstret dess främsta fördel. Det är möjligt att expandera bordsskivan och öka arbetsytan på grund av fönsterbrädan. Med det här alternativet blir det inte tråkigt att ägna sig åt matlagning, medan man tittar ut genom fönstret och inte vilar blicken på en tom vägg.

VMTO fönsterbräda bänkskiva i kök med fönsterDesign av ett rymligt kök med handfat vid fönstret

I moderna byggnader hittas vagnformade smala kök ganska ofta, där den enda rätta lösningen är att placera köksenheten längs fönstret. Designen kan återigen vara annorlunda. Till exempel ser platsen för diskbänken precis under fönstret inte mindre imponerande ut. Dessutom kommer det att dölja batterierna perfekt. Förresten, om batterierna. Det finns flera sätt att dölja dem:

  • det första sättet är att överge dem helt och göra ett varmt golv genom att placera en bardisk vid fönstret, vilket kommer att vara mycket lämpligt där;
  • den andra metoden föreslår att batterierna flyttas till en annan vägg, vilket är ganska dyrt, men det är värt det eftersom det frigjorda utrymmet kan mycket skickligt slås;
  • den tredje metoden är vad som redan har sagts, nämligen att placera diskbänken direkt under fönstret och gömma batterierna i en låda, i det här fallet kommer det att vara nödvändigt att överföra kommunikation, men för en specialist kommer detta inte att vara ett problem ;
  • den fjärde metoden innebär rivning av en del av väggen för att helt enkelt dränka batteriet

Det bör också komma ihåg att endast inomhusblommor, persienner eller korta gardiner kan användas som inredning för små kök med handfat under fönstret. Allt annat kommer att se ut som ett virvar av interiör.

Om köket har två eller flera fönster

Utformningen av ett kök med två fönster kan också vara olika. Den mest snygga och moderna lösningen för designers är att lämna fönster utan efterbehandling, men bara att välja ljusa ramar. Även om du kan använda romerska persienner, som enkelt kan lyftas, vilket gör rummet ovanligt ljust. Och om det inte finns några problem med plats alls och det här är ett privat hus där köket har två eller till och med tre fönster, så har du säkert råd att dekorera rummet med hjälp av stora dekorativa gardiner.

Köksdesign med två fönsterSpektakulärt kök med två fönster på ena sidanLjust klassiskt kök med fönsterSpektakulärt smalt kök med fönsterOvanligt vackert vitt kök med fönster

Eftersom de två fönstren är bokstavligen «äta» en betydande del av utrymmet, bör dess design användas så mycket som möjligt. Ett utmärkt alternativ skulle vara höga högtalare, som kan göras ända upp till taket och där många nödvändiga saker kommer att passa, inklusive hushållsapparater. Om taket är högt kan du också använda ett grunt mezzanindjup.

Köksdesign med handfat vid fönstret och skåp upp till taket

Om köket är hörn med ett fönster

Om du närmar dig designen av ett sådant kök kan du uppnå effekten av en visuell ökning av rymden. Speciellt om rummet har en icke-standardform, där längden är mycket större än bredden. I denna situation är en fönstertvätt också lämplig för att maskera batterierna..

Om fönstren i hörnköket ligger på olika väggar, bildas ett hörn mellan dem, där ett litet hörnskåp kan placeras perfekt. Eller till exempel kan du placera en plasma -TV -panel här, eller bara göra öppna hyllor.

Hörnkök med fönster på olika väggarDen ursprungliga designen av hörnköket med fönster på olika väggarMycket vackert hörnkök med fönster på olika väggar

Köksuppsättningar har blivit mer och mer populära, där radien ändras, vilket gör att du kan göra separata zoner med större djup..

Ett hörnkök är den bästa lösningen för små rum, till exempel för dem i Chrusjtjov. Dessutom bidrar det kantiga headsetet till att skapa en fungerande triangel, som innehåller allt som är nödvändigt och nödvändigt för hushållssysslor, nämligen diskbänken och spishällen – allt som alltid bör finnas i åtkomstzonen. Och om du installerar möbler vid fönstret, så är detta den mest optimala lösningen. För att köksuppsättningen ska passa in i interiören på bästa möjliga sätt är det lämpligt att göra det på beställning, beroende på din inredning. Naturligt trä används vanligtvis som material, liksom plast, MDF eller spånskiva. Trästrukturer ser mycket respektabla och ädla ut och är särskilt dyra. Ofta är inte mindre spektakulära glansiga eller speglade ytor eller bara ljusa möbler..