Kökshuvar: hur man gör en skönhet av ett monster

Det är svårt att föreställa sig ett modernt kök utan huva. Denna möbel är nödvändig för alla hemmafruar som ofta använder sin spis och inte snålar med olika kulinariska läckerheter. Tyvärr var kök i sovjetisk stil aldrig stora, så ofta är det helt enkelt svårt att hitta en plats för huven. Dessutom är det inte alltid möjligt att korrekt anpassa detta skrymmande designelement till den allmänna idén, och det är lätt att bli förvirrad i olika typer och underarter. Denna artikel kommer att ge den enklaste klassificeringen av köksluvor, som alla som har reparerat på egen hand behöver känna till..

Spiskåpa

Kupolhuvar

Denna typ av huva installeras på väggen direkt ovanför spisen. Mycket ofta kan designers som arbetar med dem inte välja rätt form och färg, vilket kan förstöra hela idén. På ett eller annat sätt är kåpornas dimensioner mycket imponerande, och de lockar alltid ögat, varför det är värt att arbeta med dem särskilt noggrant..

Röd köksfläkt Mörk kupolhuva

Kupolhuvar är den vanligaste typen av huvar, vars variation inte kommer att lämna ens den mest kräsna designern olycklig. Informellt sett kan denna typ delas in i tre undertyper: klassisk (metallisk), modern och «Land» (trä).

Spiskåpa metallisk Spiskåpa i ett vitt kök

Det är bekvämt att använda vanliga metallhuvar i vilken klassisk design som helst. Denna typ av huva fungerar lika bra med både trä- och plastmöbler. Metallens glans, med rätt vård, kommer perfekt att komplettera ett glansigt kök, eller omvänt fungera som en ovanlig fläck i en matt finish. De strikta linjerna och de lakoniska formerna kommer också att fungera som en stor hjälp för att skapa en klassisk design, det viktigaste är att välja rätt storlekar. Dessutom, om det metalliska inte passar in i designplanen, kan det klädas i trä, vilket ger elegans och höga kostnader..

Klassisk spiskåpa

Inbyggda huvar

Denna typ av huva är smart gömd i ett gångjärnsbaserat köksskåp, som helt döljer denna skrymmande möbel, samtidigt som den bibehåller sin funktionalitet. Många problem relaterade till dåligt utseende eller färgschema försvinner, men storleksproblem uppstår. Du måste välja resten av köksskåpen, anpassa dem till kåpans dimensioner för att dölja det, och inte tvärtom, för att markera det. När du gömmer huven i en garderob eller bakom dekorativa element, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt säkerhetsföreskrifterna.

Dold spiskåpa Inbyggd spiskåpa

Ö -huvar

Ett av de mest geniala sätten att installera luftrenare är att montera dem i taket. Genom att installera huven på detta sätt behöver dess design inte anpassas till nattduksbordets allmänna utseende, lugnt sätta sig på den klassiska metalliska.

Massiv upphängd huva Ö -huva

Öns luftrenare har en ovanlig egenskap för att betona rummets volym. Dessutom ser de inte lika massiva ut jämfört med kupolformade, så de tar visuellt mycket mindre plats, men i själva verket döljer de funktionalitet och kraft i ett stort fodral. Denna optiska illusion kan spela ett grymt skämt med oerfarna designers, så du bör komma ihåg om de verkliga dimensionerna och bara använda ö -huvar i stora, ljusa kök..

Ö -huva i ett stort kök Ö -huva i ett ljust kök Ö -huva i ett designkök

Hur man döljer en fläkt

Om du valde inbyggda huvar är det inga problem med dem. Vad ska jag göra om en kupolhuva behövs, men den sticker ut för mycket från den allmänna designplanen? Det kan finnas flera alternativ för att lösa problemet. Om en större köksrenovering planeras är den bästa lösningen att välja speciella köksmöbler. Experimentera med måtten, det är lätt att välja de perfekta hängande skåpen som döljer den skrymmande luftrenaren från nyfikna ögon, och visirerna ovanför dem stänger rören.

Designfläkt Huva och hyllor

Det andra, billigare alternativet är lämpligt för dem som inte kommer att göra stora reparationer i köket, men frågan om att byta eller installera huven har blivit extremt akut. I det här fallet rekommenderar många designers att använda olika beklädnadsmaterial som helt kommer att förvandla kåpan, förvandla den till ett modifierat köksskåp eller något liknande en skorsten. I detta fall kan bara budgeten bli en begränsning för fantasin, eftersom arbetet med det motstående materialet sker så snart som möjligt och inte kräver demontering av köket..

Huva modern Utsugskåpa bakom stenbeklädnad Kåpa bakom beklädnad

Ofta problem

Konstigt nog är huvudproblemet i valet av huvar deras variation. När även Google ger ut många olika klassificeringar för en enkel begäran och en professionell bombarderar klienten med komplexa termer, börjar man ofrivilligt bli yr.

Ny generation huva

Det första du ska göra när du väljer en fläkt till ditt drömkök är att lugna ner sig från den höga spänningen och väga allt korrekt «per» och «mot». När du börjar arbeta med valet av en luftrenare för ditt kök måste du vara särskilt uppmärksam på dimensionerna. På ett eller annat sätt är kylskåpet, spisen och huven de mest ambitiösa inredningsartiklarna i alla kök, så korrekt bedömning av rymdens möjligheter är varje designer. Baserat på de tre typer som beskrivs ovan bör ägare till små kök vara uppmärksamma på inbyggda och vissa underarter av kupolhuvar, och hemmafruar som har turen att designa stora kök bör fokusera på öar och större kupoliga kupor.

Stiliserad spiskåpa Kupolhuva modern Spiskåpa i ett grönt kök

Det andra misstaget som många oerfarna designers gör är fel ställe att installera huvarna. Vilken kolossal kraft någon luftreningsenhet inte har, den måste installeras strikt ovanför spisen, annars blir den bara ett misslyckat dekorativt element.

Det tredje, mindre vanliga, men farligaste misstaget är ett brott mot säkerhetsreglerna, som av någon anledning glömmer vissa designers. Oavsett vilka uppoffringar skönheten kräver skulle det vara dumt av henne att inte bara riskera sin egendom utan också sitt liv..

Multifunktionell spiskåpa