Kök i loftstil – ett budgetalternativ för kreativa individer

Tittar man på inredningen i moderna lägenheter i loftstil är det svårt att tro det «vind-mansard» designriktningen hittade inte omedelbart sina beundrare. De särdragen som ger denna stil ett speciellt värde ansågs vara betydande brister i början av dess början. Arrangemanget av övergivna industrilokaler under trettiotalet och fyrtiotalet av förra seklet för många amerikaner var det enda tillfället att skaffa ett separat hem. Men mycket snart tilltalade idén att återskapa specifikationerna för fabriksbyggnader i vanliga stadslägenheter inte bara studenter med begränsade utgifter, utan också ganska rika husägare i Amerika och Europa..

Industrikök

Tack vare ansträngningarna från vår tids designers återspeglas loftstilen i utformningen av en mängd olika lokaler. Industribyggnadernas makalösa färg känns både i utseendet på sovrum och rum, och i moderna köksinredningar..

Kök i fabriksstil

Vad är bra med denna stil för att ordna kök?

Kökets industriella stil kommer att uppskattas fullt ut av dem som gillar rymliga rum med tillräckligt med ljus och luft. Högt i tak, målade i vitt, ger extra volym till rummet. Träbjälkar, rör, spärrar och stödpelare i lägenheten behöver inte döljas eller maskeras. Tack vare just dessa egenskaper kommer köket att få en typisk «fabrik» se.

Kök med trappor Tegelväggskök Lampor i det inre av köket

Loftstilen behöver inte en utsökt inredning – lugna toner (vita, gråaktiga, brunaktiga, svarta och blåa) kommer att vara lämpliga i det inre av köket. Utseendet på ett sådant kök kommer perfekt att komplettera de lakoniska dörrarna och rektangulära fönster. Det finns ingen anledning att välja något speciellt, huvudsaken är att de är så rymliga som möjligt..

Raffinerad loftstil Loftstil fönster Loftmöbler

Kök i fabriksstil är ofta indelade i olika zoner. Med hjälp av skärmar och rörliga partitioner är det möjligt att skapa flera funktionella områden i ett rum. För zonutrymme används köksmöbler i vissa fall..

Köksmöbler i loftstil Ljusa färger i loftstil Mysig köksinredning

Ett typiskt loftkök använder de enklaste och mest prisvärda materialen: tegel, betong, obehandlat trä, glas och metall. Det är fantastiskt om rummet har opussade tegelväggar och ojämna betonggolv. I vissa fall skapas sådana ytor konstgjort – med hjälp av material som imiterar tegel eller grovt gips.

Snövit köksinredning Tegel i det inre av köket Original köksmöbler

Användningen av en industriell stil vid inredning av köket gör det möjligt för lägenhetsägare att minimera kostnaden för renovering och dekoration av lokalerna. Material och teknik som används för att dekorera köket är tillgängligt även för de invånare i landet som inte kan utföra dyra reparationer. Samtidigt kommer kombinationen av vissa element i loftstilen att ge varje inredning inte bara originalitet utan också ett ganska bohemiskt utseende. Idén kommer först och främst att vädja till ensamstående unga och nygifta, liksom till lägenhetsägare som anser sig vara «kreativ elit».

Kök i fabriksstil

Sju tips för att skapa ett loftkök

1. När du dekorerar ett sådant köksrum rekommenderar designers att markera en av väggarna genom att måla den i en annan färg. Det finns ett annat alternativ: du kan lämna ytan i sin ursprungliga form eller få den att se ut som ett pittoreskt murverk eller grovt gips med hjälp av tillgängliga dekorativa material. Om du bestämmer dig för att skapa en imitation av väggar i köket «under en tegelsten», det rekommenderas att täcka dem med en matt emulsion av vit eller gräddfärg.

Loftstil kök Loft köksbord Modernt kök

2. Ingen bestrider att den industriella designriktningen är mest lämplig för stora lägenheter med högt i tak. Men även typiska byggnader kan perfekt kombinera några av elementen i loftstilen. Dessutom kommer designen av köksinredningen i fabriksstilen visuellt att utöka rummets dimensioner, göra det mer omfattande och «luft».

Som en idé

För ägare av småhus är en utmärkt väg ut ur situationen att kombinera köket med en loggia eller balkong. I det här fallet kommer köksytan att öka avsevärt, stora fönster kommer att dyka upp i rummet. Ljuset i köket blir mer naturligt.

Grått i köket

3. Loftstil har särskilda krav på belysning. I ett sådant kök måste det finnas flera källor till artificiellt ljus. Det är vanligt att använda alla slags lampor och ljuskronor samt spotlights. Formen och stilen på belysningsarmaturer väljs i enlighet med den övergripande designidén. Allt är tillåtet här – från klassiska lampor till högteknologiska ljuskronor. Fönsteröppningar görs så öppna som möjligt, utan gardiner eller gardiner. När du dekorerar köksutrymmen i industriell stil kan du använda horisontella persienner.

Stolar med höga ben Original köksbelysning Rymligt loftkök

4. För att avsluta golven är det värt att välja ett material som matchar rummets allmänna utseende. Detta kan antingen vara en grov betongbas kvar i rummet efter stora reparationer, eller mer «värma» typer av beläggningar, såsom naturligt trä. Om golven i köket är täckta med gamla parkettskivor, kan du helt enkelt slinga dem och täcka dem med ett lager färglöst lack. Vid val av golvlister rekommenderas att ta hänsyn till väggarnas tonalitet – färgerna på dessa ytor bör om möjligt vara så lika som möjligt.

Avancerat köksloft Kökstillbehör Loftstil köksutrymme

5. När du väljer möbler för ett sådant kök bör du komma ihåg att det ska vara funktionellt och lakoniskt samtidigt. Det finns en uppfattning att möbeltillbehör för köket, tillverkade i loftstil, påminner mycket om kontorsprodukter. Möbler ska inte vara för omfattande – bara sådana dekorativa element gör att du inte kan störa interiören. I ett industrikök, bänkskivor i glas, hyllor i trä och metall ser fällbara stolar bra ut. Sådana möbler används vanligtvis i stugor och sommarstugor..

Köksbord i trä Loftstil attribut Målningar för loftstil

Man bör komma ihåg att loftstilen inte alls accepterar stängda hyllor och skåp: i köket ska det finnas många öppna hyllor med köksaccessoarer och redskap. Ett mobilt bord på hjul och en bekväm bardisk kommer att vara mycket användbar här..

Bardisk i köket Unik loftstil i köket Bekväm bardisk

6. I sådana kök ser antika möbler ut med ett anständigt utseende väldigt oväntat och originellt. Eleganta genomskinliga skenor, mysiga matstolar och små soffor, speglar i snygga ramar spelar en viktig roll i köksarrangemanget. De utför inte bara funktionen som möbler, utan fungerar också som obligatoriska inredningstillbehör i loftstil. Dessutom används köksmöbler för att avgränsa utrymme, skapa funktionella områden.

På en lapp

Var inte rädd för att kombinera nytt och gammalt i sådana kök. Den industriella designriktningen gör att du kan kombinera vintagemöbler med multifunktionella moderna hushållsapparater. Antika köksskåp samsas perfekt med trendiga kromytor och glaspartier. Till skillnad från möbler måste köksapparater, i enlighet med kraven i loftstil, vara stora och massiva. Apparater av imponerande storlek i sådana interiörer är förknippade med de som ofta ses på restauranger..

Brun i köket Fabrikskök Utökat köksbord Hushållsapparater i köket

7. Alla typer av tillbehör hjälper till att göra köksinredningen inte alltför uttrycksfull ljus och effektiv: moderna reproduktioner av nybörjarkonstnärer, ungdomsaffischer och graffiti, figurer och konstverk. Det borde inte vara många av dem: det är inte viktigt här «överdriva». Ett litet antal noga utvalda gizmos kommer att ge rummet ljushet och originalitet, betona dess individualitet.

Bekväma köksmöbler Lugna färger i köket Modern köksinredning Hänglampor i köket

Alla har rätt att självständigt bestämma om de vill skapa ett kök i en så märklig stil. Efter att ha funderat lite kommer vi fram till följande slutsats: varför inte? Detta alternativ har många fördelar. Och de som redan har gått med i de glada ägarna av kökstil i loftstil har uppskattat detta fullt ut och ångrar inte sitt beslut..