Kök 2016 – de mest aktuella designprojekten

Varje år försöker köksmöbelproducenter föra sina kollektioner närmast högsta möjliga nivå av bekvämlighet, funktionalitet och estetisk tilltalande. Inredningsarkitekter hittar i sin tur nya färg- och texturlösningar för efterbehandling av kök. En hel armé av proffs arbetar för att se till att du och jag kan hitta och utrusta våra drömmars kök – ett mycket funktionellt, bekvämt, vackert och modernt rum där hela vår familj kommer att trivas. Vi hoppas att ett imponerande urval av designprojekt som representerar det senaste inom köksdesign kommer att vara användbart för din inspiration..

Original design av modernt kök

Funktioner av moderna trender i utformningen av köksutrymmen

Den moderna stilen i köksdesign, liksom tillverkning av möbeluppsättningar, är mycket demokratisk och låter dig hitta ditt eget alternativ för varje husägare, även med den mest krävande smaken. Ett stort sortiment av färg-, design- och texturlösningar verkar för den moderna köparen. Och ändå har de senaste trenderna några gemensamma funktioner som hjälper oss att forma köket 2016:

  • minimalism och högteknologi hade störst inflytande på bildandet av modern stil, därav önskan om enkelhet, funktionalitet, högteknologi och minimalisering av inredning;
  • köksuppsättningar är enkla och kortfattade, men samtidigt uppfyller de alla krav på ergonomi och användarvänlighet och underhåll;
  • högteknologiska material tillåter användning av imitationer av naturliga råvaror även i områden med hög luftfuktighet och kraftiga temperaturförändringar;
  • fasaderna på köksensembler visas som regel i en helt smidig form, beslagen är dolda;
  • lagringssystem har högteknologisk utrustning – stötdämpare, justerbara stöd och stängare blir oumbärliga komponenter i moderna möbler;
  • bänkskivor presenteras alltmer i en tunn version – graciösa blanka ytor ser verkliga ut i vilken design som helst av köksutrymmet;
  • köksinredning är enkla, monokromatiska lösningar med neutrala toner;
  • färgpaletten i moderna kök blir allt svalare – vita, grå och svarta nyanser dominerar;
  • ljusa färger och brokiga ornament kan bara ses i utförandet av ett köksförkläde;
  • ofta i moderna designprojekt i kökslokaler kan du hitta dekoration «utan efterbehandling» – tegelväggar, imitation av betongytor.

Modernt designprojekt

Nya saker i designen av köksinredning

Färger är nyckeln till framgång

De tre huvudpelarna kring vilka «spinning» Färgspektrumet för moderna kök är grått, vitt och svart. Kontrasterande kombinationer är den självklara mainstream av köksutrymmen 2016. Samtidigt kan du hitta båda alternativen med en övervikt av vitt (vilket är ganska traditionellt för kök) och helt svarta köksuppsättningar eller designprojekt där alla grå nyanser presenteras..

I grå nyanser

Vitt kök

Ljust kök

Vitt kök med kontrasterande detaljer

För små och medelstora kök är vit finish och inredning det bästa alternativet för att skapa en visuell expansion av rummet och en ljus, ren bild av rummet. Svarta inredningselement kan framhäva den snövit idyllen med maximal effekt – hushållsapparater, bordsskivor i blank eller matt finish, matplatsstolar och till och med huvdesign.

Vitt kök med ljusa fläckar av svart

Vit uppsättning, svarta bänkskivor

Snövit köksuppsättning och dekoration

Vit och svart inredning

Vit och svart köksdesign

Träytor för olika färger

Ett bra sätt att diversifiera ett snövitt kök med en sval palett, varma träiga nyanser. Kommer det att vara ett naturmaterial eller en framgångsrik imitation av det (och moderna material gör ett utmärkt jobb med denna roll), men «uppvärmning» atmosfären i ditt kök är oundviklig. I moderna designprojekt kan du hitta användningen av ett trämönster för fasaderna på både övre och nedre nivåer av köksskåp..

Vit och träig färg

Fasader i trä och vita

Harmoniska färgkombinationer

Svartvita färger, tillsammans med träytor, ser alltid lyxiga ut. Du kan välja en av färgerna som bas och «utspädd» det doseras eller villkorligt delas lika av närvaron av var och en av nyanserna i det inre av köket. Kombinationer av monokromatiska ytor kan effektivt diversifieras med svartvita ornament eller ett mönster av keramisk beklädnad för ett köksförkläde eller golv.

Vitt, svart och träigt

Svartvitt kök med träelement

Svart färg, som en dominerande i köket

Varje hemmafru vet att köksfronter kräver särskild uppmärksamhet vid daglig rengöring – även droppar rent vatten syns på mörka ytor. Men estetiskt tilltalande. Det otroligt moderna utseendet och jämna dramatik i det svarta köket överträffar prestanda, och många husägare blir ägare till mycket originella kök..

Svart köksuppsättning

Mörka fasader i modernt kök

Naturligtvis, för en harmonisk integration av ett absolut svart headset i köksutrymmet, bör det vara stort och ljust – närvaron av panoramafönster eller en glasutgång till bakgården är att föredra. Annars riskerar du att få en mycket dyster, mörk och inte modern köksdesign..

Möbeluppsättning i svart

Totalt svart för inredning

En svart köksuppsättning behöver inte bara ett ljust och rymligt rum, utan också ljusa accenter som kan höja interiörens grad, ge anteckningar av optimism och firande till designen. Det kan vara ett ljust köksförkläde eller barstolar, stolar i matsalen i en färgstark nyans..

Ljusa accenter för svarta möbler

Färgglada stolar för en mörk köksinredning

Möbeluppsättning – köket

I större utsträckning kommer hela bilden av bostadens huvudsakliga funktionella rum att bero på hur köksutrustningen ser ut. Fasadens färg, konsistens och modeller användes vid tillverkning av köksmöbler, avgör i många avseenden interiörens stil. Moderna köksuppsättningar har som regel enkla och lakoniska former, strikta linjer och neutrala färger, men som med alla regler finns det undantag inom köksdesign. Dessutom tvingar modern stil inte några kanoner på valet av designidéer, utan styr bara färg- och designlösningar i en given riktning..

Original möbeluppsättning

Moderna köksfasader är oftast släta ljusa ytor utan beslag. Enkla och koncisa lösningar, absolut oansenliga i utseende, döljer mycket funktionalitet i djupet av sina lagringssystem.

Strikta och lätta former

Snövit blanka fasader är bra för små kök. Inte bara vita utan även blanka ytor bidrar till visuell expansion av små utrymmen.

Vit glans

Snövit yta för små utrymmen

Funktioner för efterbehandling av köksutrymmen

Väggar

I moderna interiörer i kök målas dekoration oftast i ljusa färger. Perfekt plana och snövit väggar är den kommande säsongens otvistade favorit. Med vita väggar behöver du inte oroa dig för kombinatoriska färgscheman för möbler, vitvaror och eventuell inredning. Den ljusa bilden av rummet lämnar alltid trevliga känslor, ett lätt semesterstämning, friskhet och renhet. Dessutom, mot bakgrunden av vit trim, kommer även neutrala, pastellfärger på köksmöbler att se uttrycksfulla ut..

vita väggar

Väggdekoration med imitation av betongytor är en beständig trend för funktionella rum. Som regel används köksutrymmen för att implementera denna designteknik fuktresistent dekorativt gips, men du kan också använda flytande tapeter, måla.

Betongvägg finish

Tegel eller murverk – ytbehandlingar som kräver skala. I ett rymligt kök kommer en accentvägg, vid första anblicken utan bearbetning, att se uttrycksfull ut. I en högteknologisk och modern köksdesign ger sådana designtekniker anteckningar om brutalitet, industrialism och ibland ekon av landsbygdslivet..

Tegel och sten för väggdekoration

Ett annat sätt att dekorera väggar i moderna köksutrymmen är att använda MDF- eller fiberplattor. Moderna paneler tolererar lätt effekterna av fukt och extrema temperaturer, de är lätta att rengöra och kemiska medel kan användas, tack vare PVC -filmen, men det är inte nödvändigt att prata om miljövänligheten hos en sådan finish. Om naturmaterial används för väggbeklädnad får vi klädsel som är säker för människor och miljö, men vi måste övervaka att fukt tränger in i ytan och komma ihåg materialets höga brandrisk..

Väggpaneler för dekoration

Tak

I ett modernt kök, för dekoration av taket, används som regel spänning eller upphängda strukturer, vilket gör det möjligt att få en perfekt plan och slät yta. Att hitta ett designprojekt med en takfärg som skiljer sig från vitt är inte lätt. Armaturer är oftast inbyggda i hängande strukturer ovanför kökets arbetszon. Det kan vara både stationära och roterande modeller av belysningsarmaturer..

Takdekoration

Integrerad takbelysning

Svängbara taklampor

Med hjälp av upphängda konstruktioner kan taket göras i två nivåer för att markera området för de infällda armaturerna. Beroende på köksenhetens placering och öns eller matplatsens läge kan du skapa lokal belysning för varje funktionellt segment i rummet..

Modern design

Tak i flera nivåer

Golv

Ett av de mest populära köksgolvalternativen är användningen av stenkakel eller porslin. Användningen av keramiska plattor gör att du kan skapa en pålitlig, hållbar och säker beläggning som tål fukt och höga temperaturer. Dessutom finns det många alternativ för färg- och texturlösningar, du kan enkelt hitta ett golvbeläggning som passar din inredning. Keramiska plattor kan mycket framgångsrikt imitera trä- och stenytor..

Golvdekoration

Golvplattor för kök

Golvbeklädnad

Tack vare moderna tillsatser och skyddande sprayer kan parkettgolvet användas även i områden med hög luftfuktighet och extrema temperaturer. Naturligtvis är parkett som golvbeläggning inte ett billigt nöje, men en sådan finish kommer att pågå i många år och kommer att se lyxig, ädel och organisk ut i vilken design som helst av köksutrymmet..

Parkettgolv

Parkett

Originalframställning av parkett

Tack vare förbättringen av produktionstekniken kan moderna laminatkollektioner också bli golvbeklädnader i köket utan konsekvenser. Utåt sett är ett sådant material svårt att skilja från en naturlig golvbräda, och kostnaden för en sådan beklädnad är mycket billigare och kan produceras av husägare på egen hand.

Laminatgolv

Ljus bild av köket

Högkvalitativt laminat för köket

Köksförkläde

I moderna köksdesignprojekt är ett förkläde nästan det enda dekorationselementet där närvaron av ljusa färger, färgglada mönster eller färgglada prydnader är möjlig. Att använda lapptäcke keramiska plattor är ett bra sätt att diversifiera den enkla och neutrala interiören i ett modernt kök..

Lappförkläde

Färgglada köksförkläde

Köksförkläde fodrat med vanliga kakel «underjordiska» kommer inte att gå ur mode på många år. Du kan vara säker på att du inte har spenderat pengar på keramikbeklädnad förgäves – praktisk, hållbarhet och attraktivt utseende tillhandahålls för dig i många år. Och hela tiden kan du njuta av köksdesigner som aldrig går ur mode – det här är knep som har bevisats genom åren..

Förkläde med keramiska plattor

Förklädet, utrustat som ett väggförvaringssystem med hög organisationsnivå och systematisering, är ett eko av den högteknologiska stilens inflytande på bildandet av modern köksdesign. Magnetiska hållare, krokar och öppna hyllor med blanka kromytor ser bra ut mot mörk bakgrund.

Förkläde som förvaringssystem

Matplats i modernt kök

Uppenbarligen måste du ha ett kvadratmeter lager efter att ha installerat alla nödvändiga förvaringssystem, hushållsapparater och arbetsytor för att installera en matgrupp i köksutrymmet. Men moderna designprojekt är huvudsakligen utformade för lägenheter med förbättrad layout och köksutrymmen i privata hus av stads- eller förortstyp, där det inte finns någon brist på användbart utrymme.

Matplats i köksutrymmet

Snövit matgrupp

För att passa in i matsalen i ett litet kök räcker det med att använda köksuppsättningens hörn eller L-formade layout och vägra att installera ön. Hörnlayout är ett universellt alternativ för att placera maximalt antal förvaringssystem, arbetsytor och hushållsapparater på ett minsta antal kvadratmeter. En fullvärdig matgrupp är en viktig del av inredningen för lägenheter och hus där det inte finns möjlighet att organisera ett separat rum för en matsal, och familjen har mer än tre personer.

Matgrupp i ett kök med hörnlayout

Matsalen, bestående av ett stort snövit bord och svarta stolar i originalutformning, passar otroligt organiskt in i köksutrymmet i vitt och svart. Svarta element ger det skarpa vita köket klarhet, konstruktivitet och dynamisk kontrast.

Vit och svart matgrupp - ett harmoniskt tillskott

Svarta fläckar i ett vitt kök

En ljus matgrupp för köket i ljusa, neutrala färger – som ett andetag av positivt humör och uppfriskande stämning. Bara en färgglad nyans är tillräckligt för att effektivt späda ut gråskalan i rummet.

Ljusa stolar i grått kök

Ett praktiskt och samtidigt utåt attraktivt sätt att organisera en matplats i ett köksutrymme är att förlänga öns bordsskiva eller fästa en rymlig bänk på dess två sidor. Med detta arrangemang bevaras kompaktiteten i möbelensemblen, men matsalen är en mycket omfattande och rymlig grupp, designad för en stor familj..

En original lösning för matsal

Förlängning av köksön bänkskiva

Belysning och inredning – nya mönster för köket

Med tanke på den moderna stilistikens strävan efter praktisk och funktionell minimalism försvinner inredningen nästan helt från kökens designprojekt. Som ett resultat tar rollen som inredning funktionella interiörartiklar – till exempel belysningsarmaturer. Med tanke på överflödet av arbetsytor i kökssegment, som alla behöver lokal belysning, är belysningsarmaturerna placerade på olika nivåer. Ofta kan du i samma rum hitta två ljuskronor – en för matplatsen, den andra belyser köksön. Samtidigt har arbetsytor ofta individuell belysning inbyggd i den övre delen av köksskåp..

Original belysningsenheter

Belysningssystem i modernt kök

Huven ovanför köksön med inbyggd belysning är ett vanligt designtrick för moderna kök, där en fristående enhet blir en plats för att integrera en gasspis eller spis. För att belysa matsalen kan du använda antingen en stor ljuskrona eller en hel sammansättning av små hängande lampor.

Huva med belysning

Belysningsarmaturer för köket