Interiören i ett litet sovrum är ett genombrott i rymden

Det säregna med det inre av ett litet sovrum är baserat på dess begränsade utrymme och din obegränsade önskan att ha allt i det som finns i ett stort sovrum. Det är allt. Men, tyvärr, du kan inte hoppa högre än ditt huvud, och du kan inte pressa en stor i en liten. Detta är endast möjligt i virtuellt utrymme, på uppträdandena av illusionisten Emile Kio, eller genom vissa designtekniker för visuell expansion. Men du lever i verkligt utrymme och du är inte ens en släkting till en berömd illusionist. Låt oss därför börja med en visuell ökning av ditt lilla sovrum, för att sedan lösa andra frågor om utformningen av dess interiör..

Vi ökar utrymmet … visuellt

Det finns många tekniker för att visuellt förstora små utrymmen. Det viktigaste och mest vanliga och effektiva är användningen av ljusa färger vid ytbehandling. Därför utför vi vägg- och takbeklädnader i neutrala färger..

sovrum i neutrala färger ser rymligare ut sovrum i neutrala färger ser rymligare ut

Om du fortfarande tvivlar på att inredningen i mörka färger kommer att göra ditt lilla sovrum ännu mindre (visuellt), kan du se till detta genom att jämföra detta foto med ovanstående. Dessutom väcker det någon form av förtryckande känsla. En sådan miljö bidrar inte särskilt till avslappning av kropp och själ. Även om det naturligtvis är en smaksak.

Sovrum i mörka färger 4

Du bör dock inte bli för lockad av ljusa färger. Ser för monotont ut «landskap» ett sådant sovrum, även i lugnande färger. Och monotonin kommer snart att irritera dig, vilket inte på något sätt är oacceptabelt i sovrummet på grund av dess status. Därför rekommenderar experter att akta sig för överflödet av ljusa färger. Allt ska ligga inom rimliga gränser, och andra färger bör finnas i färgschemat i sovrummet, åtminstone som accenter.

I färgschemat i sovrummet bör andra färger vara närvarande, åtminstone som accenter. I färgschemat i sovrummet bör andra färger vara närvarande, åtminstone som accenter.

Ett dyrt men mycket effektivt sätt att visuellt expandera ett rum är en spegelvägg. Detta är kanske inte det mest lämpliga tricket för de flesta. För en person som har råd med en sådan vägg kan knappast «tillåta» själv att ha ett så litet sovrum. Men ändå gör det inte ont att veta om det här alternativet, eftersom spegling av en liten yta med speglar inte är så dyrt. Men effekten är fantastisk.

väggbeklädnad med speglar - en slående effekt Spegel i ett litet sovrum Spegel i ett litet sovrum

För att visuellt öka utrymmet rekommenderas att använda låga möbler (säng, sängbord). I kombination med långa, nästan från taket, gardiner, kommer denna teknik visuellt att öka ditt sovrums höjd.

Låga möbler och långa gardiner kommer att `` öka '' Plats Låga möbler och långa gardiner kommer att `` öka '' Plats

I detta avsnitt av artikeln kommer vi att överväga att belysa ett sovrum som en av teknikerna för att visuellt öka utrymmet. Kärnan i denna teknik är att sovrummet belyses av dolda ljuskällor inbyggda i möblerna eller taket, och riktas uppåt..

korrekt organiserad belysning förstorar utrymmet visuellt korrekt organiserad belysning förstorar utrymmet visuellt

Layout. Vi väljer och ordnar möbler

Nu klar med «utvidgning» ditt sovrum, låt oss gå in på mer vardagliga affärer, nämligen urval och placering av möbler. Det finns många faktorer att tänka på här. Även den typ av dörröppning som spelar en viktig roll i det framtida inredningen i ditt barnsovrum. För mer information om typer och kriterier för val av dörrar, läs här.

Sovrummet är ursprungligen avsett för avkoppling, så detta rum bör separeras från resten av lägenheten. Det bästa alternativet skulle vara att installera skjutdörrar för att hjälpa dig att spara värdefullt utrymme så mycket som möjligt. Men även vanliga svängdörrar, med rätt layout, kommer inte att vara ett stort hinder för dig när du ordnar möbler..

De bästa dörrarna för ett litet sovrum är skjutbara Svängdörrar är också ett bra alternativ för ett litet sovrum.

Möbler i vårt fall spelar en avgörande roll, särskilt sängen. Hon är huvudämnet för sovrumsinredningen, särskilt den lilla. Innan du köper en säng för ett litet sovrum bör du tänka på dess storlek och installationsplats. Naturligtvis ser en stor säng mer attraktiv ut, men det «kommer att stjäla» en fast del av området. I det här fallet är chansen att känna dig i ledigt utrymme ganska illusorisk..

Möbler i ett litet sovrum spelar en avgörande roll Möbler i ett litet sovrum spelar en avgörande roll Möbler i ett litet sovrum spelar en avgörande roll

Om du till exempel använder en enkelsäng kan du dessutom få lite ledigt utrymme, verkligt, inte visuellt. Och det här är din huvudsakliga uppgift för att dekorera inredningen i ett litet rum. Naturligtvis är detta inte särskilt lämpligt för en ung familj. Men det är upp till dig att bestämma vad som fungerar och vad som inte fungerar. Syftet med den här artikeln är att bekanta intresserade läsare med inredningsalternativen för ett litet sovrum, utan att missa småsaker..

Enkelsängar i ett litet sovrum Enkelsängar i ett litet sovrum

Det finns en mycket original lösning på frågan om att installera en säng, även under förhållanden med den allvarligaste platsbristen i lägenheten. Förresten, denna idé är inte ny. Sedan antiken i Ryssland var viloplatsen utrymmet ovanför den ryska spisen, den svarta vinden. Åren går, tiderna förändras. Men själva idén har förblivit den här dagen, om än i en lite annan form..

En original lösning i en rymdbegränsad miljö En original lösning i en rymdbegränsad miljö

En akut platsbrist ger upphov till problemet med förvaring av underkläder och sängkläder. Men den moderna möbelindustrin har hittat en väg ut ur det i form av lådor, skåp, nattduksbord inbyggda i väggen eller i sängen. Resultatet är ett helt modernt sovrum – ett minimum av möbler och ett maximalt utrymme..

Inbyggda möbler är ett bra ställe att förvara saker Inbyggda möbler är ett bra ställe att förvara saker

För ett litet sovrum kommer ett inbyggt skåp med frostade glasdörrar att vara en riktig välsignelse. Tack vare honom kommer du inte bara att spara utrymme, utan också öka utrymmet. Frostat glas kommer att skapa en viss suddighet av interiören och därmed visuellt förstora rummet..

Inbyggd garderob med frostat glas Inbyggd garderob med frostat glas

Höga golv till tak-skåp kan vara utmärkt förvaringsutrymme. Modulära möbler, som är gjorda efter storlek på ditt sovrum, kommer också att vara lämpliga. Samtidigt med förvaring av saker kan den användas som arbetsplats. Dubbelbetydande möbler är mycket välkomna i ett litet rum..

Möbler för ett litet sovrum Möbler för ett litet sovrum

Mycket ofta glömmer ägare till små sovrum utrymmet ovanför sängborden. Men förgäves kan den användas perfekt för alla typer av hyllor. För att spara utrymme är en vägghylla perfekt som ett nattduksbord..

Glöm inte möjligheterna med sängbord Glöm inte möjligheterna med sängbord

Till sist

Sammanfattningsvis skulle jag vilja förmedla experternas åsikter om vad som inte rekommenderas i ett litet sovrum:

  • använd fällbara soffor istället för en säng. I det här fallet vinner du i rymden, men förlorar i rymden. Soffans höga rygg minskar höjden visuellt. Och återigen är valet ditt, för det här är bara rekommendationer från designspecialister..
  • göra taket på flera nivåer. Denna taklayout kommer att upphäva alla dina ansträngningar för att öka utrymmet..

Ett tak med flera våningar är inte för ett litet sovrum

  • det är medelmåttigt att slösa bort ett redan magert utrymme, fylla det med onödiga föremål och möbler. I ett sådant sovrum kommer du ofrivilligt att känna dig som en elefant i en butik..

Bara en elefant saknas

  • använd låghängande ljuskronor och lampor. Annars kommer alla dina försök att öka utrymmet i rummet att reduceras till «Nej». I princip finns det i ett litet sovrum tillräckligt med lampor på sängborden. Takbelysning kan ordnas i avsaknad av fönster i sovrummet, det vill säga naturligt ljus. Ganska logisk rekommendation från specialister.

Lågt hängande ljus döljer höjden Låghängande ljuskrona döljer höjd

  • installera stora speglade ytor på sängens sida. Detta är redan rekommendationen från psykologer som är bekymrade över möjliga psykiska trauma hos dig eller dina familjemedlemmar. Det bästa alternativet skulle vara att installera sådana ytor vid sängens huvud..

Sidospeglar rekommenderas inte

Förhoppningsvis har denna artikel förstört din åsikt om att ett litet sovrum är en mening. Det viktigaste är att leta efter och hitta en väg ut även från till synes hopplösa situationer. I den här artikeln har vi bara gett en liten bråkdel av de tekniker som definitivt hjälper dig att göra ett mirakel med din «bebis». Och då hoppas vi att vi hjälper dig «räkna ut» med ett rymligare sovrum. Men detta kommer redan att vara ett annat ämne och andra finesser. Lycka till!