Idéer och tips för att inreda ett sovrum

Det är nödvändigt att närma sig frågan om att inreda ett sovrum med fullständigt allvar, eftersom det här är en plats där du kan koppla av och slappna av helt, vilket innebär att situationen i det måste vara lämplig. För att inte störa harmonin i sovrummet är det värt att överväga inte bara hur bekvämt att ordna möblerna utan också uppmärksamma belysningen, väggarnas färg, taket och själva möblerna.

Färg spelar en viktig roll i inredningen

 • vit färg

  Det anses vara universellt i inredningen, eftersom det visuellt förstorar utrymmet, är perfekt för soliga rum och du kan enkelt matcha möbler i valfri färg till det

  Vitt sovrum

 • röd färg

  Det måste användas mycket försiktigt eftersom det väcker. Om du överdriver det med honom kan du glömma en lugn sömn och vila.

  Rött sovrum

 • Brun

  Perfekt för sovrummet. Det irriterar inte nervsystemet och garanterar en god vila. Det kan också enkelt kombineras med ljusa möbler och textilier. Sovrummet i kaffe- och mjölkfärger kommer att se snyggt och modernt ut

  Brunt rum

 • Rosa

  Bättre att lämna barnkammaren. För vuxna är dämpade nyanser av rosa i kombination med vitt, ljusblått och mjukt grönt mest lämpligt. En sådan tandem ger komfort i rummet och ger det ömhet.

  Rosa sovrum

 • Blått och grönt

  De anses vara lugnande och lugnande färger. Blått ser bra ut i kombination med vitt, medan grönt är i perfekt harmoni med gula toner. Dessutom är ekostil nu på modet, där en ljusgrön nyans är huvudsaken

  Blått rum

 • Green Room

FöregåendeNästa123456

Om du har ett litet sovrum, ska du under inga omständigheter måla väggarna i mörka färger, detta kommer att begränsa det ytterligare. Detsamma gäller möblernas färg, om du möblerar ett litet rum med skrymmande föremål med mörk färg kommer det helt enkelt vara svårt för dig att andas in, situationen kommer att bli förkrossande och det är osannolikt att du kommer att kunna att koppla av alls. För små sovrum är det bättre att föredra ljusa och pastellfärger; endast några få accenter kan vara mörka och ljusa. För stora sovrum, där det finns mycket ledigt utrymme, kan du ordna mörka möbler, här kommer det tvärtom att se lyxigt ut. Glöm inte bara att damm och fingeravtryck är mycket tydligt synliga på sådana möbler, men speciella polermedel hjälper dig i denna fråga. Och ändå, vilken färg att ge företräde åt när man ordnar och inreder ett sovrum?

Belysning

För att tända ett modernt toalett är det bättre att välja vägglampor, lampor eller ge företräde åt en taklampa som kan dämpas. Det är bättre att lämna vanliga skrymmande ljuskronor för andra rum, där takhöjden gör att de kan placeras. Och i sovrummet utan dem är det mycket lättare att skapa en romantisk atmosfär..

 • Sovrum design foto
 • Sovrum interiör
 • Sovrum foto
 • Sovrum foto
 • Sovrum interiör
 • Sovrumsdesign
 • Sovrum foto

FöregåendeNästa12345678

Inredning

Nu när sovrummets färg och stil har bestämts måste du tänka på vilka möbler du ska lägga i det för att inte överbelasta utrymmet, men allt du behöver fanns i det. Vanligtvis har sovrummet tillräckligt med möbler som säng, garderob, sängbord, byrå eller toalettbord. Om sovrummet också fungerar som ett arbetsrum, är det nödvändigt att avgränsa utrymmet för arbete och vila och placera ett bord, stol och en bokhylla eller bara hyllor för de saker som är nödvändiga för arbete i arbetsområdet. Om utrymmet tillåter, kan du i sovrummet också sätta fåtöljer och ett soffbord, samt ett akustiskt system för att uppnå fullständig avkoppling innan du lägger dig med hjälp av trevlig musik. Det är bättre att vägra tv -apparater och datorer (med undantag för arbetsområdet).

Fototapeter sovrum Grönt sovrum Art deco sovrum Orange sovrum Ljust sovrum Grått sovrum Sovrumsdesign

Huvudrollen i hela sovrummet spelas förstås av sängen. Om sovrummet är avsett för två makar, bör sängen placeras med sänggaveln mot väggen för att säkerställa obehindrad tillgång till den för varje familjemedlem. I små rum är det bättre att klara sig utan sängklossar och hängande tak, de kommer att se bra ut i ett stort utrymme. Men madrassen måste väljas särskilt noggrant, det är bättre om det är ortopediskt, då kommer din kropp att vara mycket tacksam mot dig..

Säng i det inre av sovrummet

Det är bäst att välja en garderob med skjutdörrar. Sådana skåp stjäl inte utrymme, vilket är särskilt värdefullt för rum med ett litet område. Och speglar i full längd på dörrarna till garderober kan utöka utrymmet.

Garderob i det inre av sovrummet

Om familjen har ett litet barn blir det nödvändigt att installera en spjälsäng och en byrå för barns tillbehör i det vuxna sovrummet. Tills barnet växer upp, för att bilda ett stabilt psyke, måste han vara nära sin mamma. Det är bättre att sätta spjälsängen i närheten av förälderns säng, detta kommer i sin tur att göra det lättare för dig att ta hand om ditt barn..

En annan viktig faktor för att få en god vila är valet av gardiner och sängkläder. Gardiner ska inte bara vara i harmoni med interiörens övergripande färg, utan också vara tillräckligt tjocka om du inte vill att den ljusa solen ska väcka dig på söndag morgon. Det är också bättre att välja sängkläder enligt situationens allmänna färg, men undvik aggressiva toner. 3D -sängkläder är särskilt populära nu. Tack vare det nyskapade mönstret får du lätt intrycket av att du somnar på en skogssommers gräsmatta eller till exempel under kronbladen på en mystisk blomma..

Gardiner i det inre av sovrummet

Den sista pricken över i: et för att skapa en unik atmosfär av komfort i rummet är mattan. Du kan välja den efter din smak, mjuk långhårig eller tät korthårig, det är upp till dig. Kom bara ihåg en sak, välj en matta för hela rummet, du kommer att behöva göra regelbunden våtrengöring, eftersom det är en utmärkt dammuppsamlare, och om du inte är redo för detta kan du klara dig med små sängdukar.

Mattan i det inre av sovrummet

Oavsett vilken stil av sovrumsinredning du väljer – komplettera den övergripande bilden med små inredningsartiklar, undvik skarpa linjer och skarpa hörn, samt färska blommor. Och sedan, i en sådan miljö, kommer du bara att drömma de sötaste drömmarna..