Idéer för förvaring av leksaker i barnkammaren

Ett sovjetiskt barn kunde göra med en uppsättning block, en tumbler och en boll. Men i de flesta fall orsakades detta tillvägagångssätt inte så mycket av föräldrarnas ställning som av bristen på butiker och omöjligheten att utöka sortimentet av leksaker. En otrolig, stor värld av leksaker öppnas inför ett modernt barn, vars variation är svår att föreställa sig. Även om föräldrarna är återhållsamma i att köpa nya plyschvänner, byggleksaker, bilar eller dockor till sitt barn, är släktingar och vänner alltid redo att hjälpa till och fylla barnkammaren «till ögonbollarna». Det är därför det är viktigt att organisera i barnrummet inte bara systematisk, utan också bekväm förvaring av leksaker för den lilla ägaren. Ett barnrum i de flesta ryska lägenheter kan sällan kallas ett rymligt rum, och korrekt organisation av alla funktionella segment är nödvändigt för att skapa en ergonomisk, lättanvänd och underhållande miljö..

Förvaringssystem för leksaker

Använda utrymmet under fönstret

Vid stränga platsbesparingar används olika designtekniker-från inbyggda förvaringssystem till användning av utdragbara strukturer under sängarna. Lådor -kistor, ottomaner med förvaringsutrymme, mobila lådor på hjul – alla dessa enheter kan hjälpa inte bara att organisera systematisk förvaring av leksaker och sportutrustning i barnrummet, utan också visa sina designkunskaper tillsammans med barnet.

Lagringssystem med olika modifikationer

Rationell lagring

Korrekt förvaring: ergonomi, organisation, bekvämlighet och estetik

För att inte kliva på konstruktörens små detaljer för hundra gången, så att de oändliga kuberna inte kryper genom hela huset och pusslen är tillförlitligt gömda i sina lådor, måste föräldrarna anstränga sig mycket. Men låt oss först bestämma barnets ålder, för det beror till stor del på om han själv kan behålla ordning i sitt rum:

  • till ett barn under 1 år brukar föräldrar som regel dela ut leksaker, oftast är de få och de placeras i lekhage, lekbord eller matta. För en sådan mängd räcker det med en låda (plast, trä, tyg på en stel ram eller korg). En sådan låda kan utrustas med hjul, lock – för enkel användning och förenkling av processen för att upprätthålla ordningen;Förvaring av barnrumEn ovanlig idé för förvaring av leksakerDen svåraste åldern med tanke på omfattningen av att fylla ett barnrum med leksaker är från cirka 1,5-2 år och upp till 5,5-6 år. Under denna period är spel den viktigaste informationskällan, kunskap om världen runt dem och deras förmågor. Det finns många leksaker, de är olika i storlek, funktion och val av lagringsmetod. Därför bör det finnas flera lagringssystem eller ett stort, men bestående av flera block. Detta tillvägagångssätt är inte bara förknippat med kvantiteten, utan också med det faktum att leksaker snabbt bar barnet (ditt barn kommer knappast att kunna spela med en maskin i mer än en halvtimme), så det är bättre att lägg några av föremålen för spel på de övre hyllorna. Dockor eller bilar som återvänder från mezzaninen kommer att uppfattas som nya, och det dagliga flödet av leksaker kommer inte att vara storskaligt – barnet själv kommer att kunna ta bort flera föremål;
  • Stängda leksaksblockLjusa block på en mörk bakgrundHörnförvaringssystemfrån 6 till 10 (allt är individuellt, vissa barn fortsätter att spela aktivt även efter flera års skolgång) antalet leksaker minskar, barnet kan lägga alla föremål för lek även på de övre hyllorna själv och tillåter ofta helt enkelt inte föräldrarna att ordna saker i hans rum. Vissa lagringssystem är befriade från leksaker och är upptagna med böcker, sportutrustning, brädspel;
  • I rummet för barn i olika åldrarLjusa mjuka fasaderefter 10 år i barnrummet finns det oftast bara leksaker som är samlarobjekt eller egentligen «vuxna» spel. Men för deras förvaring räcker det oftast med ett par öppna hyllor eller en låda i garderoben..

Kombinerade lagringssystem

Kortfattad och rationell lösning

När du väljer förvaringssystem för ett barnrum är det viktigt att tänka på följande kriterier:

  • miljösäkerhet för människor och miljö;
  • säkerhet ur driftsynpunkt utan skador – ju yngre barnet är, desto enklare ska designen vara (inga glas- eller spegelinlägg i skåpdörrarna i barnets rum, desto mindre beslag desto bättre);
  • enkel vård – det kommer att vara svårt att undvika spår av klibbiga fingrar, juice, plasticine och pennor, så det är bättre att först ta hänsyn till möjligheten till snabb och enkel rengöring av ytor;
  • förvaringssystemet ska stilistiskt passa in i den allmänna konturen av rumsdesignen;
  • om barnet redan är tillräckligt gammalt för att prata om sina preferenser, är valet av interiörartiklar till hans rum bättre tillsammans med honom.

I ett rymligt rum för två barn

Ovanliga ljusa celler

Hyllor i litet rum

Alternativ för lagringssystem för leksaker

Ett av de enklaste och mest mångsidiga sätten att skapa lagringssystem är att använda öppna hyllor. De tar inte mycket plats när det gäller att använda rumets användbara utrymme, bara en ledig vägg eller en del av den behövs. Fördelen med öppna hyllor är att alla leksakerna är i full syn på barnet och han kan ta dem själv. Nackdelarna inkluderar ganska operativa funktioner – föräldrar måste tvätta dammet från hyllornas öppna ytor många gånger oftare.

Öppna hyllor för leksaker

Hyllor, kärl och behållare

För att organisera förvaring av leksaker och delar till dem behöver du behållare. Sortimentet av moderna butiker förvånar över valet – varje förälder kommer att kunna hitta sitt bästa alternativ när det gäller kostnad, design och färgschema. Tyg och korg, plast- och träbehållare (nästan allt kan märkas) hjälper dig att sortera leksaker och sätta ordning på saker och ting i rummet. Faktum är att barn älskar att sortera, ordna om små leksaker eller strukturella element på sitt eget sätt. «loger» kan vara ett bra spel, inte en tråkig plikt att städa upp.

Organisera lagring

Hyllor i ett komplex med en arbetsplats

Ljusa förvaringsbehållare

Behållare märkning

Genom att något komplicera utformningen av öppna hyllor och samla alla element tillsammans får vi ett ställ. Fördelen med sådana möbler är enkel montering av en färdig lösning, kompaktitet på djupet och rymlighet, med hänsyn till konstruktionens höjd. Ett annat plus med att använda hyllor är att istället för leksaker kommer böcker, brädspel och olika brevpapper att dyka upp på hyllorna med tiden. Detta innebär att det inte kommer att vara nödvändigt att köpa nya lagringssystem för ett redan vuxet barn (skolbarn).

Hyllor med kombinerade lagringssystem

Hyllor från golv till tak

Hylla med bekväma celler

Hyllor kan bestå av konventionella öppna hyllor, eller de kan vara en uppsättning celler där du helt enkelt kan placera leksaker eller sätta i behållare. Ett sådant ställ kan monteras direkt på väggen om det inte har en gemensam bakvägg. Rackets mått beror på rummets kapacitet, antalet leksaker som ska förvaras där och inredningens allmänna karaktär. Oftast används vit för utförande av massiva hyllor – det gör inte bilden av rummet tyngre, även om det är en massiv struktur. Dessutom kommer det att finnas gott om ljusa färger i rummet, eftersom leksaker kommer att placeras på öppna hyllor..

Ljus inredning i barnkammaren

Lakonisk design av barnkammaren

Praktiska och praktiska hyllplan

Flätbehållare i celler

Med hjälp av inbyggda ställningar kan du inte bara oroa dig för att fixera strukturen på väggen, utan också spara det praktiska utrymmet i barnrummet, vilket är viktigt i små bostäder. Oftast har sådana ställningar stängda lådor med gångjärnsdörrar i den nedre delen, och hela den övre delen representeras av öppna hyllor med olika eller lika höjder. Allt beror på storleken på leksakerna som kommer att ligga på hyllorna..

Ett par inbyggda hyllplan

Design av en plantskola på vinden

Rymligt förrådskomplex

Låga öppna hyllor med celler är ett bra sätt att förvara leksaker i ditt barns rum. Designen har inga dörrar, vilket innebär att din smula inte kommer att kunna nypa fingrarna – den fullständiga frånvaron av beslag och modulens utmärkta stabilitet garanterar en hög grad av säkerhet. Barnet själv kommer att kunna få leksakerna, eftersom modellen inte är hög. Samtidigt kommer det att vara möjligt att producera någon sortering av leksaker efter celler, beroende på storleken, arten av de utförda manipulationerna eller något annat tecken som den lilla ägaren av rummet kommer att gilla..

Bekväm låglåda

Lagringssystem på barnets höjd

Praktiska och säkra lådor

Spår för färgglada behållare

En original och samtidigt praktisk möbel i ett barnrum – en garderob med stora hål i dörrarna. Även ett litet barn har inga problem att öppna sådana dörrar; genom de stora öppningarna kan du tydligt se på vilken hylla den önskade leksaken är. En sådan modell blir inte bara ett förvaringssystem, utan också ett originalt element i inredningen i ett barnrum..

Ovanligt leksaksskåp

Originella fasader med hål

Kistor, lådor och lådor med olika ändringar kan antingen vara de enda (i barnrummet med en liten mängd leksaker) eller ytterligare förvaringssystem. Bekvämligheten med sådana strukturer är att de är mobila – du kan alltid flytta bröstet mot väggen för att öka det fria området för spel. Ofta är sådana lådor med lock utrustade med hjul så att även ett barn kan utföra en enkel omläggning. En annan fördel med kistor är att de kan användas som sittplatser om du sätter en mjuk baksida på locket. Men det finns också nackdelar med sådana lagringssystem – att organisera lagring kommer sannolikt inte att fungera, inuti kommer alla leksaker att ligga i ett skaft.

Förvarings- och sittkistor

Bröst och bänk 2 i 1

Leksaksbröst vid foten

Den kompakta versionen av bröstet är en puff med förvaringsutrymme. Många leksaker passar inte in i hålrummet, men de kan enkelt röra sig i rummet med hjälp av hjul och kan fungera som landningsplats för barnets gäster. Lämplig som ett extra lagringssystem, även för medelstora till små rum.

Förvaringspuffar

Ö och lagringssystem

Under förhållanden med en strikt ekonomisk användning av nyttigt utrymme är alla möjligheter att organisera lagringssystem dyra. I synnerhet bor mer än ett barn i rummet. Utrymmet under sängen får inte vara tomt. Oavsett om förvaringssystemen under sängen kommer att vara vanliga behållare eller lådor på hjul, eller kanske utformningen av själva sängen kommer att innebära utdragbara enheter – i alla fall råder det ingen tvekan om rationaliteten i denna lösning.

Behållare under sängen

Låda under sängen

Och slutligen. Om utrymmet i barnrummet tillåter, är det bästa alternativet för att skapa lagringssystem för leksaker att använda olika modifieringar. Lådor under sängen, ett ställ med öppna hyllor och celler för att organisera leksaker, en låda eller bröst vid foten av sängen, en mobil puff med förvaringsutrymme – alla dessa enheter hjälper inte bara att distribuera hela leksaksamlingen, utan också lära barnet att organisera sig själv.

Olika lagringssystem

Ljus design av barnkammaren

Ljusa lösningar för dekoration och inredning