Hur skapar man en vacker köksinredning?

Naturligtvis förstår vi alla att begreppet skönhet är ganska relativt, och alla har helt olika smaker, dessutom inom alla områden, oavsett om det är en fråga om utseende eller inredning. Till exempel, för någon, ser versionen av ett vackert kök i en klassisk design med ganska massiva trämöbelfasader, med glasmålningar och kristalllampor. Och för vissa behövs inte alls en så svindlande pomp och mycket finare metallisk glans i modern stil, där alla linjer är tydliga och strikta. Så, som ni vet, inte för smaken, för kamratens färg. Och ändå finns det några allmänna regler som observerar vilka du kan skapa inte bara en vacker, utan också en bekväm köksinredning. Låt oss stanna på detta mer detaljerat..

Mycket vacker köksinredning i modern stil Interiör i ett vackert modernt kök Vackert litet modernt kök Vacker modern kökinredning - inget mer

Vad bör beaktas för att köket ska vara vackert och bekvämt

Verkligheten är att vi tillbringar större delen av vår tid i köket, och inte bara för att äta och förbereda mat, utan också för att samlas med familj eller vänner, och på så sätt förvandla det till en matsal eller till och med ett vardagsrum..

Köket förvandlas ibland till en matsal och till och med ett vardagsrum.

Därför är vår uppgift att göra det så bekvämt som möjligt för oss själva och så vackert och attraktivt som möjligt för att ta emot gäster. Detta kräver ett kompetent förhållningssätt när det gäller att planera utrymme och välja en stil, om du vill skapa en kreativ workshop, men samtidigt en mysig hemmiljö. Och ändå är det mycket viktigt att komma ihåg om kökets funktionalitet, nämligen matlagning..

Litet kök för att laga och äta Stort multifunktionellt kök även med ett bibliotek

Följaktligen bör nödvändiga utrustningsartiklar och hushållsapparater tänkas ut i förväg, redan innan reparationen påbörjas, eftersom de behöver en permanent plats. Vid planering är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till produktionen för vatten och avlopp. Om det här är en lägenhet, så är de redan tillgängliga, och därför är valet av alternativ för det möjliga arrangemanget av möbler mycket begränsat. Men i detta avseende finns det en mycket bra triangelregel, som ger plats för spis, diskbänk och kylskåp i ändarna av en liksidig triangel, dessutom med en sida på högst två och en halv meter.

Du bör också vara uppmärksam på ditt köks område och form. Om du har nischer, burspråk eller förråd kan du slå dem mycket fördelaktigt. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till belysningsnivån i rummet, på vilken sida köksfönstren vetter. Antalet människor som lever tas också med i beräkningen för att bestämma intensiteten och frekvensen av matlagning och antalet människor som samlas samtidigt vid bordet. Om alla dessa stunder är väl genomtänkta och planerade, kommer detta att rädda dig från att göra misstag, till exempel med valet av möbler eller apparater eller med deras arrangemang..

Beslutar om stilen på köket

Även i denna fråga hur många människor, så många åsikter. Det är bra om dina preferenser sammanfaller med resten av familjen – du kan skapa en vacker köksinredning utan problem. Det är dock inte ovanligt att meningsskiljaktigheter i idéer om skönhet uppstår. Även om detta inte heller är dödligt, tk. det är fortfarande möjligt att hitta en kompromiss. Till exempel, med hjälp av eklekticism i interiören – en blandning av stilar, vilket är mycket populärt idag. Det viktigaste som inte får glömmas bort är att varje möbel, även om det är ett obetydligt tillbehör, måste kombineras med något annat. Ingenting ska vara slumpmässigt och singel. Och bokstavligen alla föremål för att ansluta med varandra med en enda färg, form och stil är inte alls nödvändigt..

Varje möbel måste stödjas av en annan bit

Till exempel har du valt den klassiska stilen i köket, men samtidigt har du bestämt dig för att sätta dit en ljus soffa i modern stil. I det här fallet är det nödvändigt att stödja denna soffa med något annat, till exempel gardiner, en ljuskrona eller en målning som kommer att vara i samma stil och färg. Eftersom harmoniskt kök anses vara det vackraste. Naturligtvis är detta mycket lättare att uppnå om hela köket är gjort i samma stil. Till exempel, om vi pratar om klassikerna, så är det mest lämpligt för ett rymligt rum, där det är högt i tak och fönsteröppningar är långsträckta. Vanligtvis stöds formen och ramen på fönstren av glasinsatser på väggskåpens fronter. I det här fallet är tekniken bäst lämpad inbyggd, som kommer att stängas av möbelfasader. Annars måste alla utrustningsartiklar ha samma färg utan metallisk glans..

Vacker klassisk köksinredning med kristallampor

Vackert kök i klassisk stil med trämöbler

Om rummet är litet, men samtidigt ganska ljust, kommer jugendstilen att passa perfekt. Denna stil skapades för människor som inte accepterar några krusiduller. Ett så litet men vackert kök är perfekt för moderna hushållsapparater, som det inte finns något behov av att gömma bakom fasader, liksom ovanliga originallampor och armaturer..

Lantlig eller rustik stil är lämplig för dem som föredrar billiga naturmaterial. Stekpannor som hänger på krokar och fat som står precis på öppna hyllor kommer att vara ganska lämpligt här, naturligtvis ska allt vara rent och glänsande. En liknande inredning är dekorerad med textilier, till exempel med hjälp av kuddar i kökshörnan, enkla korta gardiner och en homespun randig matta.

Glad rustik kökinredning med massor av alla möjliga ljusa föremål

Om du är fan av högteknologisk stil, är till och med rör och kablar lämpliga i en sådan inredning, som du inte bara inte kan dölja utan också göra dem till en dekoration. I det här interiören borde allt bokstavligen lysa: kromytor på hushållsapparater, blanka fasader, glasbänkskivor och fat. Här är både kristallhängen och frodiga veck helt uteslutna. Det borde inte finnas något träd här heller. Möbelfronter är vanligtvis gjorda av MDF, täckta med blank emalj eller vanlig plast.

Vackert högteknologiskt kök I ett högteknologiskt kök ska allt lysa.

Köket ska vara bekvämt och mysigt

Oavsett vilken stil du valt ska ditt kök först och främst vara så bekvämt och mysigt som möjligt, eftersom du först och främst måste vara i det, och inte dina gäster, som bara visas regelbundet. Därför ska du inte lyssna på någon annan än dig själv, precis som du inte blindt bör följa mode. Kom bara ihåg och försök följa några enkla regler:

  • du behöver inte sträva en till en för att återskapa bilden du såg i en tidning eller på internet, kom ihåg att vackert renovera och inreda ett rum inte är allt, för att skapa mysighet måste du ta individuellt deltagande och lägga din själ in i det, så kommer interiören att passa -riktigt bekvämt;

Interiören, där själen investeras, är alltid väldigt mysig och bekväm Även böcker i denna inredning ser själfulla ut Ett kök dekorerat med själ ser alltid varmt och mysigt ut Alla tillbehör kan användas för att skapa komfort

  • observera måttet i förhållande till inredningen, kom ihåg att för många av alla dekorativa tallrikar eller figurer kräver noggrann vård för att hålla dem rena, annars vilken typ av komfort kan vi prata om;
  • rör inte upp utrymmet, särskilt inte i matsalen, som ska se lättare ut än den som är i arbete;
  • det är bättre att använda zonbelysning, genom att bädda in små lampor eller använda ljuskronor av samma form men olika i storlek

Inbyggda små lampor är ett bra ljusalternativ för köket Vacker zonplanerad belysning i det inre av ett rymligt kök Det är bäst att använda zonbelysning i köket

Sist men inte minst, var inte rädd för att väcka dina idéer och fantasier till liv. Kom ihåg att skapa en vacker köksinredning är att jämföra med att konsekvent applicera önskad bild på ett tomt papper..