Hörnkök – använder maximalt utrymme

Reparation eller ombyggnad av ett köksrum är alltid många svåra beslut, mycket tid och en betydande budget för genomförande. Kanske är det svårt att hitta ett utrymme i våra hem som skulle utrustas med en sådan rad funktioner. Och det är ofta nödvändigt att placera ytor, zoner och utrustning för att effektivt kunna utföra alla tilldelade funktioner i ett mycket litet rum. Men ofta används köket i våra hus och lägenheter som matsal. Detta gör det svårt att välja en köksuppsättning, inom vilken det skulle vara möjligt att ergonomiskt och rationellt placera förvaringssystem, hushållsapparater, arbets- och matplatser. När du väljer möbler måste du bygga på formen på rummet du fick för att organisera köksutrymmet. För den mest effektiva användningen av allt utrymme rekommenderas köksuppsättningar att utföras i en hörnversion för att få ut det mesta av utrymmet.

Hörnkök

Hörnköksuppsättning

I denna publikation inbjuder vi alla som planerar en köksrenovering eller helt enkelt bestämde sig för att byta köksskåpssystem att bekanta sig med ett imponerande urval av designprojekt för alla smaker och stilar. Med hjälp av specifika exempel på plats, konfiguration, färgscheman och kombinatorik med paletten i hela rummet kan du dra slutsatser om din egen renovering av köksutrymmet och eventuellt inspireras att ändra inställningen..

Snövit glans

Art Nouveau

Hörnset för ett litet kök

Inom ett litet utrymme är det inte lätt att placera alla viktiga arbetssegment i köksutrymmet. Bygg in en betydande uppsättning hushållsapparater på några kvadratmeter och glöm inte arbetsytor och matplats. Designers över hela världen utvecklar nya sätt att spara utrymme, rationell placering av vissa segment, kombinera funktioner inom en zon, skapa multifunktionella prylar för kökets rutinarbete.

Långt och smalt kök

Ljusa nyanser för ett litet kök

Vit minimalism för ett litet rum

Det enklaste, men samtidigt, det mest effektiva sättet att dekorera ett litet kök är att använda vita köksmöbler och finish i kombination med små ljusa fläckar. Ljusa accenter mot en snövit bakgrund kan vara både utformningen av ett köksförkläde, hushållsapparater med ovanliga toner eller bara färgglada rätter som alla kan se..

Kontrastkombination i ett litet rum

Klassiska köksskåp i en ljus färgpalett, kantad med bänkskivor i mörk sten är ett bra alternativ för ett litet kök. Varje kvadratcentimeter används rationellt och ergonomiskt. I synnerhet gör hörnskåp det möjligt att använda ett tillräckligt stort antal förvaringsplatser, dörrarna på sådana lådor viks som ett dragspel eller en hylla för förvaring av fat, lock, burkar med kryddor eller flaskor dras ut tillsammans med dörren..

Ljust hörnkök

Varför inte lägga till lite ljusstyrka i ett litet kök? Kombinationen av vitt, svart och ungt gräs i det här köket gör ett starkt, minnesvärt intryck. Och köksbänkens ursprungliga design kompletterar det ovanliga utseendet.

Svartvit design

Ett litet kök är inte alltid en ljus palett med finish och snövit förvaringssystem. Kontrasterande färgscheman kan se inte mindre fördelaktiga och presentativa ut. Svarta bänkskivor och hushållsapparater mot bakgrund av snövit köksskåp gör ett starkt intryck..

Vitt och silverblått

En ljus palett för köksskåp med ett klassiskt utseende, diskret men original väggdekoration, ett överflöd av naturligt ljus och ett blygsamt kök ser lyxigt ut.

Mycket smalt kök

Även ett litet utrymme i ditt hem kan vara rationellt utrustat med ett arbetsområde i köksrummet. Hörnarrangemanget i den nedre delen av köksskåp och hängande förvaringssystem, som placeras där det är möjligt, utgjorde en rymlig och ergonomisk kampanj. Ljus efterbehandling av utrymmet och valet av en vit nyans för köksmöbler spelade naturligtvis en viktig roll för den visuella expansionen av rummet..

Minimalism i köksskåpens prestanda

Interiörens moderna stil strävar mer och mer mot minimalism, mot praktisk användning av utrymme, möbler och tillbehör. Ergonomi och funktionalitet hos inredningsdetaljer kommer i förgrunden och lämnar inredning och ytterligare element bakom sig. Formens svårighetsgrad och lakoniska prestanda, som regel, samexisterar med en neutral färgpalett, som tenderar att lugna och till och med lugna utrymmet. Minimalism i köksuppsättningarnas prestanda ledde till en absolut strikt design av skåp och förvaringssystem, frånvaro av handtag och ytterligare tillbehör.

Minimalism i köket

Rigoröst utseende av köksskåp

Minimalistisk inredning

Svårighetsgraden av linjer och former, en monokromatisk palett, en preferens för ljusa nyanser som utökar utrymmet – allt detta är minimalism i en modern inredning.

Snövit minimalism

Svårighetsgraden av linjer och former

Användningen av blanka ytor i moderna köksmöbler är ett vanligt designtrick. Det är de ljusa laminerade ytorna som är lättast att ta hand om, och för någon hemmafru kan ett sådant argument bli avgörande när man väljer köksuppsättning..

Loftstil

Loft minimalism

Minimalism i köket är perfekt för rum i loftstil. Glansiga ytor på strikta lagringssystem ser bra ut mot bakgrund av tegel.

Ljus palett för ett minimalistiskt headset

Vita möbler, blått förkläde

Pastellfärger för ett hörnkök

Hörnkök i modern stil

Om du gillar kontrasterande kombinationer, naturliga nyanser, släta linjer och former, ett överflöd av blanka, spegel- och glasytor, lite mod i utformningen av utrymmet, kan följande urval av moderna kökinredningar ha en inspirerande effekt..

Modernt och loft

Det är svårt att inte märka ett hörnkök med rostfria ytor, ultramarin belysning, ett glansigt svart kylskåp och allt detta mot bakgrund av en eklektisk inredning i köket-vardagsrummet, som organiskt kombinerade element av modernitet och loftstil. Överflödet av blanka, speglade och blanka ytor mot de brutala trä- och tegelytorna skapar en fantastisk effekt.

Mörklila skåp

Ett hörnkök med en djup lila, djup nyans i en blank yta är ett sällsynt alternativ i köksdesignprojekt. Den kontrasterande och färgglada inredningen i köket ser inte bara original ut, men fantastisk. Det är svårt att glömma ett sådant kök, men du kan upprepa det i ditt eget hem..

Modern stil för köket

I mörka färger

Ljust förkläde

Modernt kök

Klassiskt hörnset – tidlöst och moderiktigt

Mer än hälften av husägare som beställer ett köksdesignprojekt kommer att föredra den klassiska möbeldesignen, enligt världsstatistik. Det är inte förvånande att klassiska köksskåp av målat trä, som inte saknar dekor, men inte är överbelastade med det, är populära i vårt land också..

Klassiskt kök

Klassisk för ett hörnkök

Klassiker i snövit prestanda

Alla husägare är väl medvetna om att vitt inte bara skjuter väggarna och höjer taket, utan också fräschar upp interiören, gör det ljust, rent och luftigt. Därför är mer än hälften av köksuppsättningarna gjorda i vita nyanser..

Snövit klassiker

Klassiskt hörnkök

Klassiska vita köksskåp ser annorlunda ut med den rostfria glansen i moderna apparater. Ny teknik uppdaterar klassikerna, tar det till en helt annan nivå.

Vita skåp på en mörk bakgrund

Den skarpa vita köksuppsättningen ser ännu mer bländande ut mot den mörka väggdekorationen. Glansen i efterbehandlingselementen i apparaterna och belysningssystemet tillför lyx och glamour till köket..

Hörnkök med öppna hyllor

Klassiker inom köksgenren

Kombinationen av vita köksmöbler och bänkskivor i marmor, backsplattform i köket, användning av glansstål inte bara för hushållsapparater utan även möbelinredning och tillverkning av öppna hyllor – denna vikt har lett till skapandet av en intressant interiör inom en traditionell ram..

Tryckt förkläde

Färgglada förkläde

Vita klassiker och färgglada väggar

Klassiska garderober och ljusa väggar

Ljusa plattor och vita headset

De fräscha vita köksskåpen i klassisk stil och den slående backsplash -designen är en bra kampanj för en modern inredning som hedrar den traditionella miljön i rummet för matlagning och mat. Ett ljust förkläde kan dekoreras med keramiska plattor med ornament, mosaikglas eller spegelplattor, plastpaneler eller tvättbar tapet med ett intressant tryck..

Traditionellt vitt kök

Vad kan vara mer traditionellt än en snövit hörnuppsättning, ljusa väggar och tak, marmor backsplash, en rymlig och rymlig köksö i mitten och mörkt trägolv? Endast tillägg av en klassisk ljuskrona med glaselement som huvudbelysningselement.

Lantlig stil

Klassiska köksförvaringssystem med trähandtag istället för stålelement kan vara ett utmärkt alternativ för köksmöbler i lantlig stil..

Snövit idyll

Vit och stålglans

Klassisk köksinredning

Snövit och rymligt kök

Klassiska köksuppsättningar i färg

Om ditt kök redan är färdigt i snövita toner eller nyanser nära vitt, varför inte lägga till lite färg på köksutrymmet? Pastellfärger eller djupa mörka toner kommer inte bara att ge variation till rummets färgschema, utan också höja sin grad, ge dynamik.

Vit topp, mörk botten

Ljus övre nivå av köksskåp, mörk nedre rad förvaringssystem och mellan dem «försonande» beklädnad med vita plattor «underjordiska» med mörk grout – en klassiker i genren.

I en pastellblå ton

Pastellblå nyansen i de klassiska köksskåpen och den skarpa vita finishen har förvandlat det lilla köksutrymmet, medan hushållsapparaternas blanka och mörka inslag är ett kontrasterande tillskott. Placeringen av förvaringssystem runt hela omkretsen av tillgängliga ytor gjorde det möjligt att placera en rymlig möbelensemble.

I gråskala

För ett kök med lågt i tak kan du använda hörnversionen av klassiska skåp utan en övre nivå av förvaringssystem. Och integrera de saknade lådorna och hyllorna i basen på köksön, bardisken eller det rymliga matbordet.

Gråaktig palett

Blågrå nyans

I mörka färger

Omålat trä i köksutrymmet

Oavsett vilken ny teknik som dyker upp, oavsett hur många varv mode för köksinredning gör, och användningen av naturligt trä eller dess imitation för tillverkning av möbler kommer inte att förlora sin popularitet. Träaktiga nyanser av köksskåp ger inte bara färg och värme till moderna interiörer, utan tar oss också lite närmare naturen, dess palett och textur.

Omålat trä

Värmen av träiga toner och briljansen i rostfritt stål kompenserar ömsesidigt för varandra, vilket skapar en otroligt harmonisk, iögonfallande union.

Kombinerat headset

Ljus köksdesign

Att kombinera köksskåpsmaterial kan vara ett intressant experiment för ett litet kök. Ljus, rik, färgglad design av köksmöbler stöds av icke-trivial efterbehandling. Modernt, men samtidigt otroligt distinkt kök ger en känsla av hemtrevlighet och komfort.

Vit-träiga nyanser

Kontrast headset

Ett annat exempel på en lyckad kombination av träiga nyanser, men den här gången med de snövit blanka ytorna på en av köksskåpens nivåer. Kontrasterande men fräsch interiör lyser bokstavligen i naturligt ljus.

Träskåp och retroapparater

Köksskåp av trä mot en bakgrund av färgglad väggdekoration, tillsammans med hushållsapparater i retrostil, ser bra ut. Ett icke-trivialt förhållningssätt till utformningen av köksutrymmet bär frukt.

Trä i hörnköket