Gul färg i vardagsrummets inre – din personliga sommar

Vi känner intuitivt värme, sol och sommar i ett rum med en gul finish eller inredning. Som ett experiment kan människor omväxlande ledas in i helt identiska rum med identiska lufttemperaturer, det har bevisats att i ett rum med gula väggar blir det varmare för oss – hjärtat slår lite snabbare, blodet pulserar mer intensivt och sprider värme genom kroppen. Om du behöver inreda eller renovera ett mörkt, kallt vardagsrum kan många av de gula nyanserna vara till nytta för dig för att skapa en varm och mysig miljö..

Ljusgul

Gula nyanser i inredningen främjar mental aktivitet, kreativt tänkande, kreativitet och fysiska aktiviteter. Det är poeten som rekommenderar att man använder olika gula toner inte i sovrummet, där det är nödvändigt att förbereda sig för sängen och slappna av helt, utan i gemensamma rum, kontor, plantskolor.

Accentvägg

Den ljusgula färgen har en mycket aktiv effekt på människans psyke, men den har många fler «lugna» nyanser – sand, ockra, gyllene, pastellgula, senap. Användningen av sådana dämpade nyanser, även vid total användning för ytbehandling, kommer inte att ha en stark effekt på hushållens och dina gästers känslomässiga tillstånd, men det kan ge en liten känsla av värme.

Ljusgul

Framgångsrika färgkombinationer i vardagsrummet

Gul och vit

Bland de senaste inredningstrenderna är kombinationen av ljusa färger med en vit ton. Gul färg kanske kan kallas den lättaste bland de ljusa, mättade färgerna, så dess kombination med vitt kommer inte att se väldigt kontrastfull ut, behaglig för ögat och ha en gynnsam effekt på rummets atmosfär. Interiören är ljus och luftig. I ett sådant rum känner människor sig lugna, men samtidigt är de aktiva och glada..

Gul och vit

Ljust gult och vitt

I vårt land använder husägare inte ofta ljusa färger för takdekoration. Men titta på vilken intressant allians av gula ytor (inklusive takytor) med snövit kant kan visa sig vara. Upprepningen av vitt i andra inredningsartiklar kommer att skapa en harmonisk design av vardagsrummet, och tillägget av ljusa flerfärgade tryck kommer bara att öka rummets grad, lägga till sommarentusiasm..

Gula väggar och tak

Varje nyans av gult går bra med vitt. Men den speciella adeln och lyxen i ditt vardagsrum (även med den enklaste interiören) kommer att ge en senapsfärg. Komplett med en vit ton, det ser ganska aktivt ut, men irriterar samtidigt inte ögat och tolererar enkelt integration av andra färger som en doserad implementering.

Senap och vitt

Senapgult och svart

I sin rena form är kombinationen av ljusgula och svarta färger för att dekorera ett vardagsrum inte bara ett mycket djärvt designbeslut, utan också en fysiskt, känslomässigt och psykologiskt komplex version av kombinatorik. Om du använder en tråkig nyans av gult, ockra eller ljus senap, med den uppmätta användningen av svart som kontrast, kan du få en mycket ovanlig inredning med en originalinställning. Med hjälp av svart kant och markering av vissa inredningsartiklar kan du uppnå större struktur i rummet, ge designen lite geometri och tydlighet.

Gul och svart

Svart på ljusgult

Gula och bruna alternativ

Kombinationer av gula med bruna kan ha varierande kontrast, beroende på vilken träaktig eller brun ton som används. Om det bruna inte är för mörkt är slutresultatet alltid en mild och ljus kombination av nyanser som hjälper till att skapa en varm och mysig atmosfär i vardagsrummet. I ett sådant rum kommer det att vara bekvämt för både ditt hushåll och gäster..

Gul och brun

Rymligt vardagsrum i gult

Gul och blå

En mycket kontrasterande kombination av färger, inte bara i ljusstyrka, utan också i graden av inflytande på vårt psyke – blått är den kallaste färgen, och gult mot bakgrunden lyser bokstavligen med utbrott av varm energi. En interiör med kombinationer av två så aktiva färger visar sig alltid vara intressant, extraordinär och ljus, även om inte de mest mättade alternativen med gult och blått läggs till grund för dekorationen. Skillnaden i texturer ökar ytterligare effekten av motsatserna till ett par aktiva färger..

Gul och blå

Gult och guld

Det verkar som att färgerna är nära i tonalitet till varandra, och i kombination skapar de intressanta alternativ för uppfattningen av inte bara dekoration och möbler, utan också rummet som helhet. Med gult som grund för väggdekoration och guld för fönsterdekoration eller möbler kan du skapa en verkligt intressant och till och med lyxig vardagsrumsinredning. Gyllene brokad för gardiner eller organza för gardiner kommer att vara det perfekta alternativet för att dekorera fönster i ett stort rum med efterbehandling i gula toner.

Gult och guld

Gult och grönt

Relaterade färger går alltid bra med varandra – trots allt finns det i varje grön nyans åtminstone en liten gul ton. Kombinationen av gult och grönt som grund för dekoration skapar alltid en sommarstämning i rummet, anpassar sig till ett positivt humör och ger energi. Om solen sällan händer i ditt vardagsrum, om den ligger på första våningen i en skuggig del av innergården, kan sådan kombinatorik i utformningen av rummet bli din personliga sol när som helst på året..

Gult och grönt

Gult och grått

Grå färg tillhör den neutrala gruppen, i motsats till ljusgul, lugnar den aktiviteten, neutraliserar negativa känslor, «jämnar ut» mättnad av solskenet. Beroende på vilken färg du väljer som huvudfärg kan du skapa olika typer av vardagsrumsinredning. Om gult blygsamt bara fungerar som en accent, kommer vardagsrummet i allmänhet att se neutralt, men modernt ut. Genom att lägga till vita ytor eller inredningsartiklar påverkar textilier positivt den grågula inredningen..

Grått och gult

Gul och ljusgrå

Ljust gult och grått

Gult och en nyans av rött

Båda dessa färger tillhör den varma gruppen. Om du använder rika, ljusa nyanser av båda färgerna kommer interiören att visa sig vara mycket uppfriskande, aktiv och hålla dig i god form. För en tystare kombination rekommenderas att använda «blekt» alternativ i ljusa färger. Ljusgula eller ockra och terrakottafärger eller korallfärger skapar en intressant och minnesvärd kombination, hjälper till att skapa en icke-trivial vardagsrumsinredning.

Gult och terrakotta

Gul och rosa

Pastellgul

Interiörer som använder pastellfärger av levande färger kallas ofta för «souffle». Detta namn är inte förvånande, eftersom ljusa, diskreta nyanser, vitade färger skapar en ljus och ljus atmosfär, behaglig för ögat och lugnt uppfattas av vårt psyke. En ljusgul ton i kombination med beige, gråaktiga och gyllene nyanser kan skapa en vardagsrumsinredning där alla kommer att slappna av, varva ner, ta en pratstund i en smal cirkel eller ta emot en liten grupp gäster..

Gul souffle