Förvaringssystem för vardagsrummet – 100 varianter på ett tema

Varje husägare förväntar sig att hans vardagsrum inte bara kommer att vara en bekväm och bekväm plats för att samla hela familjen och ta emot gäster, utan kommer också att utföra ytterligare funktioner, till exempel kommer det att bli ett område för installation av ett rymligt lagringssystem. Även ett mycket blygsamt vardagsrum rymmer förvaringssystem gjorda i form av öppna hyllor och hängande skåp, och i ett rymligt rum kan du inte begränsa möjligheterna och installera ett fullvärdigt hemmabibliotek.

Förvaringssystem för det moderna vardagsrummet

Inbyggda lagringssystem

En original fasad eller ett ovanligt färgval, modern inredning eller användning av icke-standardmaterial-för att skapa ett icke-trivialt lagringssystem är det tillräckligt för att slutföra en av punkterna. Det är svårt att föreställa sig ett vardagsrum idag utan ett modulärt lagringssystem, även med hänsyn till önskan i modern stil för minimalism – sådana möbler är ett måste. Det är bara det att med tiden tappar de så kallade väggarna sin inredning, förenklar designen, men tappar inte kvaliteten på utförandet. Men moderna modullösningar kan skryta med hög funktionalitet, attraktivt utseende och ergonomi i mönster..

Vita lagringssystem

Öppna hyllor för vardagsrummet

Original design

Ingen kommer att argumentera med det faktum att ett modulärt lagringssystem i vardagsrummet är nödvändigt. Men om du inte kan klara dig utan det, varför inte ta med variation, originalitet och kreativitet till det inre av rummet på grund av denna möbel? Men hur ett extraordinärt förvaringssystem skiljer sig från en typisk vägg, kan du ta reda på från vårt imponerande urval av designprojekt för moderna vardagsrum. Vi hoppas att var och en av de olika lagringssystem som presenteras kommer att kunna hitta sin egen modell, som perfekt anpassar sig till den befintliga interiören eller inledningsvis kommer att integreras i projektets rum..

Videozon i garderoben

Vardagsrumsvägg

En av de viktigaste förutsättningarna för att skapa en icke-trivial väggmodell är närvaron av en glädje i möblernas design eller utseende. Det kan vara ett extraordinärt färgval, en originalmaterialbeläggning, en atypisk design – brutna linjer, fasade element, olinjära hyllor. Snidad fasad, lackade ytor, glasinsatser, inbyggd belysning – alla möjliga designtekniker används för modellernas originalitet.

Original väggdesign

Vardagsrumsmöbel lösning

Men utöver estetiska data är det viktigt att ditt lagringssystem uppfyller praktiska behov. För vackra porslin och samlarföremål, vitrinskåp med glasdörrar eller öppna hyllor. För ett hemmabibliotek, även av en blygsam storlek, är det bättre att föredra ett ställ eller separat upphängda hyllor. Moderna modulsystem är perfekta för att placera videozonen, som oftast presenteras i en kombinerad version – både öppna hyllor och skåp med fasader..

Original färgkombination

I pastellfärger

Förvaringssystem för vardagsrummet med öppen spis

För många ägare av privata hus och till och med lägenheter är vardagsrummet främst förknippat med värmen i familjens härd. Vanligtvis är eldstaden installerad i mitten av en av väggarna; det skulle vara logiskt att använda det återstående utrymmet för att installera lagringssystem. En sådan komposition ger symmetri och balans till det inre av rummet. Speciellt om videozonen ligger ovanför eldstaden – TV: n är ansluten till skorstenens yta och högtalare och annan utrustning kan placeras i ett intilliggande modulärt lagringssystem.

Lätta förvaringssystem för ett enkelt vardagsrumsutseende

Symmetri och balans

Förvaringssystem för vardagsrummet med öppen spis

Snövit hyllor

Beroende på rummets storlek och eldstadens placering kan ett asymmetriskt arrangemang av förvaringssystem också användas. Videozonen hjälper till att balansera de funktionella segmenten..

Bredvid spisen och videoområdet

Kompakt layout

Original symmetri

Om det finns en öppen spis och en TV i vardagsrummet

Belysning i öppna hyllor i modulsystem är möjligt när man organiserar en inbyggd ensemble. Naturligtvis måste inbyggda belysningsanordningar tänkas ut i skedet av planeringsreparationer, och inte konstruktionen av lagringssystem, för att dölja alla kommunikationssystem..

Bakgrundsbelysta hyllor

Integrerad hyllbelysning

Inbyggt tak och förvaringslampor

Ovanlig vägglösning

Enkel och kortfattad lösning

Bibliotek eller vardagsrum – effektiv kombination av funktionella områden

Om vardagsrummet tillåter, varför inte placera ett hembibliotek i det, särskilt eftersom det finns en imponerande samling i huset eller lägenheten. Samma situation kan uppstå med skivor, skivor och andra samlarobjekt, som är bekvämast att förvara på öppna hyllor..

Snövit hembibliotek

Mörka hyllor

Om du har råd att ge en hel vägg för platsen för lagringssystem för ditt hembibliotek, skulle det vara mer rationellt att använda inte bara öppna hyllor för böcker och alla möjliga små saker, utan också stängda skåp i det nedre planet. Det kan vara både moduler med gångjärnsdörrar och lådor i olika modifikationer..

Hyllor från golv till tak

hemmabibliotek

Hörnförvaringssystem

Låga moduler är en populär typ av lagringssystem

Låga förvaringsenheter är perfekta för små rum med lågt i tak. Små möbler integreras perfekt i vardagsrum med en enkel och lakonisk inredning, utan ljus och originalitet.

Låg lagringssystem

Små moduler för små rum

Original texturerad byrå

Lågt modulsystem

Lågmodulsystem placerade under TV: n längs hela väggen ser väldigt moderna ut. Smidiga fasader, strikta former och linjer – allt fungerar för att skapa en modern och praktisk vardagsrumsinredning.

Moderna modulära lösningar

Knäböjsmöbler

Vardagsrum med asymmetriskt tak

Om lagringssystem, som består av den nedre delen av skåp, är gjorda i vitt, kan de mot bakgrunden av en liknande finish praktiskt taget lösas upp i rymden. Det är upp till dig att bestämma om fasaderna ska bli släta, utan beslag eller för att locka uppmärksamhet med originalhandtag, hållare, inredning.

Låga moduler i vitt

För vardagsrum i ljusa färger

Små, knäböjda förvaringssystem passar perfekt in i en minimalistisk vardagsstil. Sådana möbler kommer också organiskt att passa in i rummets design, gjord i orientalisk stil..

För ett vardagsrum i orientalisk stil

Ovanlig möbelensemble

Använd utrymme effektivt

Som regel tilldelas en av väggarna för lagringssystem i vardagsrummet, där det redan finns en videozon, en öppen spis eller båda. Men i många rum finns det fortfarande tillräckligt med oanvända hörn och blinda fläckar där små förvaringsmoduler kan placeras. Exempelvis kan utrymmet under fönstret användas för förvaringssystem, som bland annat fungerar som sittplatser. Naturligtvis är detta alternativ lämpligt för rum där uppvärmningsradiatorer inte finns under fönstren..

Lagringssystem under fönstret

Lagringssystem runt fönstret

Öppna hyllor och celler runt fönstret

Ett annat sätt att effektivt använda utrymme är att använda hyllor som interiörpartitioner. Om du i vilket fall som helst behöver zonera utrymmet med en partition, varför inte utrusta på det här stället en sammansättning av öppna eller kombinerade lagringssystem.

Skärmställ

Hyllor som en invändig skiljevägg

Om ditt vardagsrum spelar rollen som en hemmabio är det uppenbart att all uppmärksamhet på rummets design kommer att fokuseras på platsen för videozonen och installationen av bekväma stoppade möbler för en bekväm position framför TV. För förvaringssystem tilldelas i detta fall en sekundär roll och utseendet på möbelensemblen bör ha en lämplig, inte distraherande från rymdens mittpunkt..

Hemmabio möbler

Strikt, koncist, symmetriskt

Runt den stora tv: n

En av metoderna för rationell användning av vardagsrummet är att integrera en arbetsplats i lagringssystemet. För att organisera ett litet hemmakontor behöver du väldigt lite – en liten konsol eller någon annan yta som imiterar ett skrivbord, på vilken du kan placera en dator och en bekväm stol eller ministol som sitter bredvid.

Arbetsplats i en möbelensemble

Färglösningar – olika alternativ

Endast vid första anblicken kan det tyckas att valet av färgpalett för lagringssystemens prestanda är litet. Inte bara olika naturliga nyanser av träslag kan bli en färglösning för utförande av en struktur och dess fasader. Målat material, beläggning med glansiga filmer och till och med tygfasader – allt detta finns i moderna möbelsamlingar..

Ursprungligt färgval

Snövit möbler ensembler

Ovanlig färgschema för vardagsrummet

Vita hyllor har länge varit ett vanligt inslag i husägare runt om i världen. Lätta fasader och öppna hyllor blev kär i designers och förlorar inte sin popularitet av flera skäl:

  • även storskaliga strukturer ser lättare ut, viktlösa i en snövit design;
  • det är lättare att ta hand om ljusa ytor – damm och fingeravtryck syns praktiskt taget inte på vita hyllor;
  • vit färg passar bra med all dekoration och inredning i vardagsrummet;
  • förvaringssystem i vitt kan skapa en ljus och ljus bild av hela vardagsrummet.

Lätt lösning

Vit för ett lanthus

I nautisk stil

Bakgrundsbelysta vita hyllor

Vitt modulsystem

Lätta förvaringssystem är lämpliga för vardagsrum, inuti vilka ljusa färger används aktivt – för utförande av stoppade möbler, textildekoration eller dekorationsutrymme.

Ljus

Snövit hylla med ljus fyllning

Öppna celler runt TV: n

I ett litet vardagsrum

Inte bara ett modernt lagringssystem kan presenteras i vitt. Originalitet och exklusivitet i vardagsrumsinredningen kommer att föras av den så kallade väggen med snidade element, möjligen även med skav och bevarande av den gamla inredningen.

Snidade vardagsrumsmöbler

Ingenting ger naturlig värme till det inre av ett rum som träytor. Oavsett om ditt förvaringssystem är av trä eller ett material som framgångsrikt imiterar det, är effekten av närvaron av naturmaterial alltid fantastisk. I moderna designprojekt av vardagsrum kan du ofta hitta förvaringssystem, vars material upprepar golvets finish – laminat, parkett eller trägolv.

Naturliga nyanser

Ljust trä

Skåpens naturliga färg

Inbyggt vardagsrumssystem

Grå färg och alla dess nyanser är otroligt populära på sistone. Neutral och anspråkslös, grå färg kan förädla bilden av vardagsrummet, ge dess bild fasthet och dimension. Mörkgrå lagringssystem i olika modifikationer ser bra ut mot en ljus bakgrund av finishen..

I grått

Kollagringssystem

Den ljusgråa tonen i förvaringssystem passar bra med moderna interiörelement – belysningsarmaturer med kromytor, speglade soffbord och skär, tillbehör för ytterligare möbler.

Ljusgrått alternativ

Originallösningar för modulsystem – kombinerar färger

Ett icke -trivialt utseende av lagringssystem kan uppnås genom att tillämpa en mycket enkel men effektiv designmetod – en kombination av två eller flera färger i möbelns prestanda. Du kan använda två varianter av samma färg – mörk och ljus nyans. Eller gå längre och använd målade ytor i kombination med träelement..

Kombinera färger

Kontrastkombination

Grått och träigt

Ett av de mest radikala alternativen för kombinatoriska färger för utförandet av en vägg i vardagsrummet är nyanser av vitt och svart. För att visuellt öka rummets höjd är det mer logiskt att använda svart för den nedre delen av skåpen och vitt för den övre nivån på hyllorna eller separat placerade öppna hyllor.

Svartvitt färgschema

Vita och svarta lagringssystem

Vitt kan kombineras med ytor i valfri nyans. Beroende på färgens intensitet och djup kan du få både en kontrasterande, dynamisk version och en delikat kombination av pastellfärger..

Combinatorics med vitt

Vittgult hörnsystem av moduler

Skåp som ett lapptäcke

Det ursprungliga färgvalet är en lila nyans för fasaden och ett naturligt trämönster för hyllans inredning. Om lila och lila nyanser används i vardagsrummets design kommer bilden att visa sig vara original, uttrycksfull, icke-trivial.

Ovanlig färgkombination

Combinatorics i pastellfärger

Vid utförandet av modulära lagringssystem kan du kombinera inte bara färger utan också material. Till exempel kan glas i trä eller MDF -ensemble användas för att skapa transparenta dörrar eller öppna hyllor..

Glashyllor i träsystem