Femtio idéer för en liten ung dams sovrum

Barnrummets design genomgår upprepade ändringar när barnen utvecklas, och efter vart femte år kräver det en fullständig förändring. «landskap». Närmare puberteten är interiören utformad enligt standarderna i föräldrarnas sovrum, men med vissa justeringar avseende könsskillnader, åldersgrader, intressen, dekorativa preferenser. Uppmärksamhet erbjuds alternativ för scenariot att ordna ett rum för en ung dam i ålderskategorin 10+.

Teenage har förvärvat självständighet för länge sedan. I en period av aktivt sökande efter stil och uttrycksform är tonåringens minimalism och engagemang för idén ofta underordnad idén och viljan att sticka ut. Flickaktiga passioner för rosa färg, en specifik subkultur, imitation av mystiska hjältar och kultfigurer återspeglas i deras miljö. Varför inte ge en dam en chans till självbekräftelse och, lyssna på hennes önskemål, dekorera rummet enligt hennes önskemål. För att komma igång, försök att föreslå följande alternativ.

Texturerade utskrifter I harmoni med bruna toner

Fascination med blommor

Vet du vilka känslor ditt barn vill uppleva? När allt kommer omkring beror skolprestanda, koncentration, aktivitet på principen om färgfördelning. Varma toner kommer att lägga till «mysigt» sensationer, men de är lömska när det gäller korrelation med andra i rumsformatet. När de är mätta kommer rummet att irritera och leda till tonförlust. Den kalla paletten kännetecknas av avkoppling och avkoppling. Rätt beslut? Enkla kombinationer med flera pass, uppmärksamhet på detaljer, dekorativa detaljer. Och om något förvirrar dig och inte vill riskera framtida komfort – flytta fokuset på naturliga nyanser, justera graden av deras aktivitet efter eget gottfinnande..

En vacker kombination I den röda dominansen

Så gul kommer att aktivera sinnet och öka nyfikenheten. Grönt och lila – kommer att lugna och ställa in sig på en våg av drömmighet. Måttlig rosa neutraliserar aggression, tillför känslomässig vördnad. Brunt och dess mörka nyanser är fragmentariskt tillåtna i kompositioner, men detta gäller inte mönster med aktivitet «mjölkchoklad», ockra och neutrala toner. Deras «vänlig» toner i sällskapet av rena färger lugnar. I det gula överflödet av en bäck i färgat glas som häller från lampan, i golvlampans mjuka ljus mot en blågrå bakgrund av väggarna, kommer designen att vara fasthållen och ljus och samtidigt elegant och hemtrevlig.

Sovrum för en tonårsflicka Naturliga motiv Prickig vägg Färgglad design

Om mycket sol kommer in i sovrummet, bör du vända dig till nyanser av azurblått, turkos och ljusblått. Lätthet och ömhet kan uppnås genom att kombinera ljusväggar och deras tillfälligheter med samma möbelfasader. Aktiva ljusströmmar och luftiga spetsgardiner skapar ytterligare volym. Blå rimmar perfekt med spektakulära fläckar: rosa och gula fjärilar, med en bakgrund av ljusgrå tapeter med silketryck, deras metalliska glans. Det är värt att dekorera hela rummet med ett känsligt färgschema, använda det selektivt eller bara använda det i textilier.

För att förbättra känslorna, fördjupa dig djupare i ämnet. Använd nautiska toner för planen, upprepa sandtonen på golvet och den blå himlen i det övre sovrummet. Tillbehör hjälper till att skapa illusionen: glasvaser med stenar och skal. Väggarnas vita bakgrund, kantad med azurblå och blåblå ränder, klistrade på en panel, i ett volymetriskt format med marina skisser, som delfiner, är också relevanta för tjejkvarter.

Blå vägg

Turkos överkast

Nyanser av himmel och vatten

Färgglada sicksackar

Letar efter ett alternativ till rosa

När du skissar, knyt inte idéer till rosa monopol. Kulten Barbie är ganska tråkig, och dockdrottningen har länge flyttats till tronen. Om din övertygelse inte sammanfaller med din dotters, leta efter ett alternativ bland persikan, nyanserna i själva färgen, varm beige. Presentera en kontrastfärg i variationer med tryck. Bekräfta förekomsten av svart med mörka möbelytor. Och kom ihåg att i alla komplexa versioner finns det en utväg – en design med känslig vit interferens. Dess mångsidighet kommer att rädda dig från monosyllabisk uppfattning, markera ljusa accenter och knyta samman handlingen. Korallränder i taket med svarta vid gardinerna, med vit kant på överkastet och kuddar – det här är en ny läsning och ett helt annat intryck.

Korallränder

Accentlampor

Ljusarmaturer av rosa glas uppfattas annorlunda. Lampor, exakt kopierande frodiga blomställningar, komplexa former och enkla konfigurationer av bollar, lampskärmar, i bländningsspelet skapar glasmålningskönhet och lyrisk stämning. Parade hjärtan och kransar av dem kommer romantiskt att dekorera väggen vid huvudet.

Rummets vita utrymme identifieras med lätthet och lätthet. Ordna accenterna med färger från en känslig palett. Den ljusa färgen på azurblå eller vårgräs, färgglad imitation av huden kommer att registreras framgångsrikt i det akromatiska utrymmet. För «viktlös» häng intryck på fönstren med musselin eller dekorera öppningarna med persienner. Preferens för blommiga teman på textilier (Designad av Caro). En maskros av glas ovanför taket med hundratals gnistrande strålar kommer att övertyga dig om önskan att koppla av i ett ljust utrymme.

Faktisk design Fina nyanser

Magiskt rum för unga damer

Ta dina favoritfärger som grund och utnyttja dem aktivt i textilier, sängkläder, fria ytor. Änglar, tomtar och tomtar är ett absolut flickaktigt tema och är alltid i trend med unga damer. Bilder välkomnas som mattor, glasfigurer, glitterklistermärken. Den fantastiska omgivningen kommer att kompletteras med ljusa gardiner med känsliga blommor, ett luftigt överkast och samma gardiner. Glada tapeter med fladdrande fjärilar, trollsländor på glänsande organza, stora bin-klipp på ljuskronan är ansvariga för sommarstämningen året runt. Samlingar av textilier Kinder eller Life&Designkänsla med en mängd olika sortiment med naturligt tema.

Färgblandning

Animalistiska serien Casablanca kommer att glädja de roliga små djuren. Det är tillåtet att organisera en zoo i rummet eller att föredra en widescreen «porträtt» favorit djur.

Panel med fåglar

Saftiga färger

Platsen för registrering av filmkaraktärer är på väggarna, gardinerna, i plysch- och plastinkarnationer. En kvartett med Vinsk-trollkvinnor, bollskarvade dockor och en serie materialiserade karaktärer samlas i samlingen och dekorerar unga feers sovrum. Designers av textilprodukter för barn, till exempel från Garden Exclusive, övervakar noggrant nya fenomen på skärmen och speglar dem i målningarnas design. Du kan lägga till nya till ett roligt företag med din egen hand. «personer».

För att göra detta, använd decoupage -tekniken på fasader och speglar, låna illustrationer från böcker. Himmelssängen, det polykroma rummet, färgat med brokiga mönster, är absolut inte irriterande tack vare den lugna bakgrunden. Handlingen är förknippad med ett dockhus, skapar en fantastisk atmosfär, berör med spontanitet. Det räcker att klara sig med rullgardiner på fönstren för att undvika identifiering med sovrummet..

Dockhus Collage av affischer

Det är därför hon och sängen ska stå i centrum. Förekomsten av ett modernt attribut – en baldakin definierar den konceptuella idén. Flerskiktad kantad draperi kommer att skapa atmosfären i en saga, och om du förstärker din fantasi med dekorationer i orientaliska färger blir Scheherazades sagor tydligare. Rakt organza -tyg är närmare minimalistisk design.

Blå-lila sovrum Prinsessäng

Plats för en trendsättare

Vilken ung dam drömmer inte om att bli stylist om hon är ansvarig för presentationen av dockor från barndomen? För kreativa människor känner fantasivärlden inga gränser, där allt är underordnat mode, skräddarkonst, fotografi, skisser och allt som är förknippat med glamour. Och föräldrar har alltid möjlighet att bli en kanal för sin dotters önskningar. Ett exempel på detta är utformningen av ett rum enligt flickans hobby..

Prinsessäng Sovrum för en ung fashionista

Den unga damens talanger kommer säkert att återspeglas i önskan att ordna sovrummet enligt sin egen design. Färgscheman är osannolikt att vara formella. Detta betyder inte att utrymmet kommer att överväldiga ljusstyrkan och djärva kreativiteten. Inre harmoni låter dig hitta balans och uttrycka din egen vision av ämnet. Med bara 3 primära färger, ett par nyanser – och demonstrationen av en ljus vertikal ovanför sänggaveln, förändrade upplevelsen helt. Den svarta vikten kompenseras av den vita filtens viktlöshet. En övergångsgul ton på baksidan har gått samman i en duett med en golvlampa, och soliga accenter fascinerar ögat just på dem. Läs på det här sättet, designen ser fantastisk ut..

Lyxigt sovrum

Att anpassa ett rum och göra det unikt är tillåtet med hjälp av bilder. Och om du tar hänsyn till det faktum att tråkiga affischer är enkla att byta ut mot färska, får du möjlighet att ändra interiören efter ditt humör. Inramade foton som kontrasterar mot bakgrunden, men som stämmer överens med hyllorna eller hyllorna, ger konstnärligt värde. Det är bättre att komplettera ramarna på en vägg och kombinera collaget med ljus..

Vägg med tillbehör Snyggt rum

Personligt sovrum för en tonårsflicka

Stereotyper hör till det förflutna, och ingenting hindrar självuttryck. Lek med tryck och variationer i samma utrymme. Var inte rädd för att experimentera och bli inte förvirrad av deras mångfald. Ränder, sicksack, stora mönster och en bukett sommarfärger är integrerade på grund av den monokromatiska färgen och dess nyansnyanser, och i olika versioner ser de attraktiva ut.

Intressant lösning Bländande skönhet

Att arrangera designen för en mogen rockstjärna innebär inte något övernaturligt. Häng gitarren, kopiera dess form på kudden. Dekorera en vägg med speglade plattor, den andra med blanka skivor eller vintage -skivor. Gör ett podium för sängen. Den vita vertikalen på väggen, med en identisk reproduktion av musikboken, kommer att förena idén och tillåta «musikalisk» sovrum» bli unik.

Musikerrum Par anteckningar

Vilken typ av rum skulle en tjejidrottare vilja se? Naturligtvis ett sovrum med en bekant miljö som påminner henne om en hobby. Symboliska affischer, fotografier av idoler, ritningar på textilier, hyllor med egna regalier och troféer, utmärkelser inom ramen kommer att skapa önskat följe. Istället för höga skåp, använd öppna hyllor eller kompakta moduler med klart glas.

Idén kommer framgångsrikt att kompletteras med färgglada cyklar i retrostil eller bilden av guldkoppar på bleka gardiner. I allmänhet, preferens för strikta former, även om den ömma åldern samtidigt kräver känslor från skönhet, som ges av färger och favoritleksaker. Detta förklarar den eklektiska blandningen i flickans sovrum..

Original hyllor I oliv- och fuchsiafärger

Barnets temperament avgör designen. Turgenjevs unga damer är nära pastorala ämnen i naturliga färger. Om det är grått, då transparent. Blått är förknippat med himmelns bottenlöshet, blå – med en avlägsen horisont på en klar dag, rosa – med en liten flickaktig rodnad. Fuchsia- eller turkosfärgattribut accentueras och kränker inte den skapade harmonin i den övergripande kompositionen. Utan en himmelssäng blir tomten inte komplett, men den har också rätt att förverkligas i sin egen tolkning..

Utforska utrymmet, anpassa idéer för dig själv och glöm inte experiment i kreativitet!

I retrostil

Skyddssäng Turkosgult överkast Vackra gardiner Glamoröst sovrum Delikat färgkombination Harmonisk kombination Betoning på röda tillbehör Modern design Kombination av olika tryck Ett rum i neutrala toner Säng med blå sänggavel