Exklusiva och elitrum

Människor tillbringar ungefär en tredjedel av sina liv i ett sovrum. Detta är ett rum avsett för avkoppling, vila och föryngring. Det inre av sovrummet påverkar direkt funktionen av dessa funktioner..

En exklusiv sovrumsdesign innebär ett noggrant urval av varje element som bildar bilden av interiören. Endast lyxiga möbler, ofta tillverkade på beställning, material i toppklass och rymdplanering enligt individuella krav – allt detta ger högsta komfort och skapar de bästa känslorna..

Gul kudde i sovrummet

Säng för en exklusiv inredning

Den viktigaste möbeln i sovrummet är naturligtvis sängen. För att skapa en exklusiv design för ett rum måste sängen uppfylla de högsta kraven på form och kvalitet. Råvarorna av högsta kvalitet används vid tillverkning av förstklassiga möbler. En säng gjord av ädla träslag, inredda enligt den allmänna stilen, har mer än bara en estetisk fördel. Sådana möbler, förutom sin sofistikerade design, är miljövänliga och kommer att hålla i många år utan att förlora sitt ursprungliga utseende..

Sänggaveln är den del av sängen som får mest uppmärksamhet. Dess form påverkar den visuella uppfattningen av hela rummet..

Brunt överkast på sängen Fartyg i sovrummet

För att skapa en atmosfär av komfort, och samtidigt lyx, kommer ett mjukt textilgavel att tillåta. För dekoration kan du använda en geometrisk eller lockig söm – denna design är mycket viktig nu.

Stor spegel i sovrummet Stort fönster i sovrummet

Ett lika fördelaktigt alternativ skulle vara att använda dekorativa paneler vid sängens huvud. Sådana paneler kan vara gjorda av material med olika densitet och struktur, och deras färg och mönster väljs individuellt för rummets design..

Dekorativa paneler vid sängens huvud

Sänggaveln i trä ser imponerande och snygg ut. När du väljer detta alternativ är det viktigt att andra möbler överlappar varandra i träets färgschema och typen av bearbetning..

Ljust överkast i sovrummet

Om du vill markera andra föremål i interiören kan du välja en liten sänggavel som passar rumets väggar. Detta gör att du kan placera accenter på inredningsartiklar..

Brun ljuskrona i sovrummet

När du skapar en exklusiv design kan sänggaveln hitta de mest oväntade lösningarna. Material och former kan vara icke-standardiserade, huvudsaken är att de bildar och bibehåller den unika bilden av rummet.

Färger och dekorelement i en exklusiv interiör

Färgschemat för ett elitsovrum är som regel gjort i ljusa nyanser, de ger en känsla av hög stil och sofistikering. Mest vinnande färger:

 • vit: fyller rummet med friskhet och ger energi. Sovrummet i vita toner ger intryck av renlighet och aristokrati. Men för att rummet inte ska se ut som ett sjukhusrum är det viktigt att späda ut det vita med andra nyanser. För att skapa en lugn atmosfär måste du använda ljusa färger: grå, beige. För att liva upp atmosfären kan du späda ut vitt med ljusa kontrasterande nyanser..

Sovrum i vitt Blått och vitt i sovrummet

 • grå: en av de trendigaste sovrumsfärgerna. Ett rum inrett i den här färgen ser ädel och mycket elegant ut. Samtidigt lastar den grå färgen av det undermedvetna, och detta har en positiv effekt på det känslomässiga tillståndet..

Sovrum i bruna toner Original hängande lampor i sovrummet

 • beige: i kombination med brunt kan det förfina och skapa en lyxig atmosfär i interiören. Denna kombination av varma nyanser kommer att skapa en ovanlig effekt: en känsla av komfort med yttre stränghet och lakonism.

Färgglad målning i sovrummet Inbyggd garderob i sovrummet vita och bruna färger i interiören

 • svart: Ett annat bra alternativ för ett exklusivt sovrum. En kompetent kombination av svart med andra nyanser kan lägga till chic och storhet till även den enklaste interiören. När den används korrekt bildar denna färg djupet och uttrycksfullheten i ett utrymme..

Svart vägg i rummet

Ytterligare inredningsdetaljer är lika viktiga för att skapa stilen i ett rum: textilier, dekorativa föremål, lampor. Till exempel kan några färgglada kuddar eller ett överkast med originaltryck ge färg och levandegöra stämningen..

Ljusa kuddar i ett ljust rum

Ett färgglatt sängbord kombinerat med kuddar och en tavla ger djärvhet, samtidigt som det inte kränker rummets känsliga stil..

Rektangulära fönster

Bilder ser också fördelaktiga ut, vilket med de allmänna dämpade tonerna i rummet kan vara ganska ljusa.

Lutande fönster i rummet

Armaturer i designen spelar också en viktig roll. En ljuskrona kan vara det huvudsakliga designelementet i ett rum som sätter tonen för hela rumets atmosfär..

Kristallkrona i sovrummet Den ursprungliga lampan bredvid sängen Trätak i sovrummet

Sovrumszonering

För att ge komfort och öka funktionaliteten kan lokalerna delas in i områden som alla har sitt eget syfte. Den exklusiva designen förutsätter den mest praktiska layouten för ägaren. Sovrummet kan kombineras med följande områden:

 • vardagsrum: efter att ha placerat sängen mot en vägg kan området för mottagande av villkor avgränsas genom att placera fåtöljer eller en soffa med ryggen mot sovplatsen. Således, i kombination med ett bord, kommer vardagsrummet att få en tydlig plats..

Stort fönster i sovrummet Sovrum med vardagsrum

 • kontor: trots att detta område utför den motsatta funktionen är det mycket bekvämt att kombinera det med sovrummet. Sovrumets lugna atmosfär låter dig bättre koncentrera dig på ditt arbete. Det viktigaste när man kombinerar dessa två zoner är att strikt avgränsa utrymmet..

Arbetsbord i sovrummet

 • boudoir: de flesta kvinnor gillar att placera detta område i sovrummet. Atmosfären i boudoir och sovrum är mycket lika, så toalettbordet kan placeras bredvid sängen. I detta fall behöver zonerna inte vara strikt avgränsade..

Toalettbord i sovrummet

 • badrum: en icke-standardlösning för att kombinera ett sovrum och ett badrum har sina fördelar. Till exempel är det mycket bekvämt att gå och lägga sig omedelbart efter en dusch, eller tvärtom, efter sömn, ta upp vattenprocedurer..

Badrum i sovrummet

För att konventionellt beteckna gränserna för olika zoner i samma rum brukar följande tekniker användas:

 • tak på flera nivåer, podier, avsatser eller nischer i väggarna;
 • installation av skåp och ställningar längs gränsen till zoner;
 • gardiner och skiljeväggar.

Partition i sovrummet Fåtölj i hörnet av sovrummet Sovrum takfläkt