Ett kalejdoskop med superidéer för ett ljust vardagsrum

Om du vill få en icke-trivial och ljus inredning av vardagsrummet, om du inte är en av dem som är imponerade av neutrala färger och lugna färger, om du vill lägga till mättnad i ditt hem, då detta urval av färgglada rum är för dig. Vi har samlat ett imponerande fotogalleri av vardagsrum för alla smaker och stilar. Vi hoppas att ljusa färger, ovanliga djärva designrörelser och tekniker i moderna interiörer i familjerum kommer att inspirera dig till bedrifter och förändringar i ditt eget hem. Låt den ljusa och saftiga sommaren vara närvarande i ditt vardagsrum året runt och ladda alla hushållsmedlemmar med en positiv och festlig stämning..

Vardagsrum på vinden

Rymligt vardagsrum

Ljusa möbler i vardagsrummet är nyckeln till en färgstark inredning

Vad är det enklaste sättet att lägga ljusstyrka till ditt vardagsrum utan att göra några renoveringar? Byt klädsel på stoppade möbler. Även ett rum med ljusa väggar i pastellfärger blir ljusa och attraktiva om du använder rika färger för möbeltextilier. Ett annat sätt är att måla eller klistra in med PVC -film i ljusa färger på skåpmöbler, förvaringssystem eller extra möbler – bord, piedestaler och stativ.

Ljusa möbler

Vad sägs om att inte bara ljusa möbelklädsel, utan att använda ett riktigt explosivt tryck? Motiven för mexikanska konstgjorda ponchos i tyget i klädseln på de ursprungliga fåtöljerna mot bakgrunden av ljusa släta väggar skapade en fantastisk, unik bild.

Ljust klädselstryck

Alla röda nyanser, som används rikligt i möbeldesign, ser bra ut mot bakgrunden av den vita och blå prydnaden av tapeter, gardiner och mattor. Det färgglada utseendet kompletterades med soffkuddar i olika färger, former och storlekar..

Alla nyanser av rött

Stolarnas ljusa senapsfärg i detta vardagsrum är definitivt en accent. Kanske är det bara den orange-röda nyansen på mattan som kommer att kunna konkurrera med den om primat. Men bilden av ett gemensamt rum skulle inte vara så originell utan en stor väggklocka, en original golvlampa, en antik sekreterare eller designerstativ.

Färgglada fåtöljer

Färgglada textilier och inredning

Ett ännu enklare och billigare sätt att förvandla vardagsrummet och lägga till i semesterinredningen är att använda färgglada textilier till gardiner, kuddar, överkast och mattor. Lägg till en sådan uppsättning en ljus bild (kanske ditt eget arbete) och det ursprungliga vardagsrummet med en minnesvärd inredning är klar.

Ljusa kuddar

Modest men ljust

För ett vardagsrum med stora panoramafönster i mitten av en metropol, där de viktigaste färgscheman utanför hemmet består av kompositioner av glas och betong, känns behovet av en ljus inredning särskilt akut. Intensiva nyanser av blått, gult och turkost kan släcka törst efter färg i alla skalor. Ljust klädsel av stoppade möbler och textilier av soffkuddar skapade en harmonisk och rik bild av relaxavdelningen..

Gult och cyan i fokus

Använda ränder för att skapa ett intressant utseende

Vi uppmärksammar flera vardagsrum, i vars design randiga tapeter och mer deltog. Det randiga trycket i sig är kontrasterande, och om du också väljer ljusa färger kan färgens ström i rummet inte undvikas. Även en blygsam inställning med grå stoppade möbler, till exempel, kan förvandlas genom att placera ljusa ränder på väggarna. Var inte rädd för att lägga till geometri i interiören, ta med ordning med hjälp av en lakonisk ritning.

Ränder på väggen

Ljusa ränder

Ränder även i pastellfärger kan förvandla inredningen i vardagsrummet, vilket ger bakgrunden till väggdekor lite dramatik. Men i det här vardagsrummet är praktiska inredningsvaror ansvariga för färgen. När havet är utanför fönstret vill du också använda marina motiv i arrangemanget av lokalerna – en gul ubåt som dekor eller en skattjaktkarta istället för den vanliga bilden.

Marina motiv

Randig tapet, blommiga gardiner, färgglada möbelklädsel, färgglada mattmönster – om du tycker att detta är för mycket för ett rum, ta en titt på vardagsrummet med en fantastisk inredning. Det kommer aldrig bli tråkigt i ett sådant rum. Oavsett vädret utanför fönstret, inuti kommer du alltid att ha ditt eget mikroklimat av fest och glädje. Ljus, eklektisk och samtidigt otroligt hemtrevlig inredning kan ge mys och komfort till hushåll med olika smaker, preferenser och intressen.

Eklektiskt vardagsrum

Bara en accentvägg med ränder, några små ljusa målningar och färgglada textilier kan göra en tråkig vardagsrumsinredning till en intressant bild av ett rum för hela familjen..

Original och strikt

I vilket annat vardagsrum som helst skulle svartvita randiga soffor fånga ditt öga, men inte i ett rum med ljusgula och gröna väggar. Dessa otroligt positiva sommarnyanser ger så mycket glädje och en positiv inställning till rummets karaktär att det verkar som att atmosfären i sig kan förändra tankarna och känslorna hos personen i den..

Gult och grönt

Kontrastspel

Det är fantastiskt hur ljust en inredning kan fås med svartvitt som grundfärger. Färgglada tapeter med ett icke-trivialt mönster, kontrasterande design av den ursprungliga fåtöljen, spegelytor på hyllor och bordsställ, ljusa textilier och levande växter-tyngden utgjorde tillsammans en mycket ovanlig inredning i vardagsrummet, där utseendet har ingen tid att bli uttråkad. Massor av ljusa och intressanta föremål på öppna hyllor förstärker bara effekten av den kalejdoskopiska bilden av vardagsrummet..

Kontrastspel

Svarta plattor med hängande lampor på en vit bakgrund är det första som fångar ögat när man tittar på det här ursprungliga vardagsrummet. Senare ser vi det trevliga gröna i läderklädseln i den enorma hörnsoffan och pianots ovanliga design. Att hitta sådana interiörartiklar som harmoniskt kombinerar hög funktionalitet och statusen för ett konstobjekt kommer att ta mycket tid och pengar, men det är värt det..

Ovanlig design

Takbjälkarnas och takens mörka trä mot en snövit bakgrund, användningen av olika nyanser av svart i möbler, dekoration och inredning gjorde inte vardagsrummet tråkigt. Integrationen av den ursprungliga designkompositionen av speglade nyanser av hängande lampor och ljus ultramarin klädsel av stolar från matgruppen spelade en roll för att omvandla ett rymligt vardagsrum med otroligt bra funktionalitet.

Sammansättning av ljuskronor

Bara en bred svart rand på en vit bakgrund, och vilken omvandling av finishen. Lägg till originalspeglar, ovanliga belysningsarmaturer och ett icke -trivialt sätt att välja möbler för vardagsrummet till väggens kontrast – ett färgglatt rum för hela familjen och mottagande gäster är klart. Om du också lägger levande växter och blommor till den slutliga bilden av vardagsrummet får du ett verkligt unikt utseende av rummet..

Vardagsrum med öppen spis

Kan svartvita foton på väggarna göra ett rums inredning ljusare? Svaret på denna fråga illustreras mycket vältalande av utformningen av vardagsrummet med ovanlig fototapet. Lägg till bara några ljusa. Accentfläckar till din svartvita allians och en elegant, unik vardagsrumsinredning klar.

Tapet

Färgglada tapeter för väggar – en intressant vardagsrumsinredning

Det är ingen hemlighet att nästan hälften av bilden som utvecklas när man tittar på rummet beror på tapetutskriften. Ett ljust, rikt mönster av väggdekoration kan vara nyckeln till utformningen av ett helt rum. Det finns en outtalad regel – om tapeten är färgstark, så ska möbelklädsel och fönsterinredning vara monokromatisk. Men regler är till för att brytas. Erfarna designers kan skapa en icke-trivial bild av ett familjerum, motbevisa alla kanoner och regler, varför inte använda sina idéer för inspiration?

Tapet med förgyllning

Allt är harmoniskt i det här vardagsrummet – färgglada tapetprydnader, neutrala nyanser av gardiner och möbelklädsel. En riktigt ljus färg används bara för kuddar och kuddar, men samtidigt ser hela rummet färgglatt och intressant ut.

Original nischer

Metallisk tapet med förgylld prägling är ett djärvt val för det moderna vardagsrummet. För att dekorationen av väggarna ska vara i rampljuset har ett lämpligt följe skapats runt – snövit stoppade möbler, öppen spis, fönster och dörröppningar och till och med matta i samma färg. Det eleganta vardagsrummet kompletteras med förgyllda gardinstänger och en glänsande ljuskrona i originaldesign..

Metallisk tapet

Vem skulle ha trott att ett vardagsrum med gråa blanka förvaringsfronter, neutrala gardiner och mörka möbler kunde vara så ljusa och färgglada bara tack vare tapeter med ett ovanligt mönster. Med hjälp av belysning på flera nivåer var det möjligt att kompetent belysa inte bara de funktionella områdena i vardagsrummet, utan också att skapa en varm, mysig atmosfär i rummet.

Färgglada tapeter

Om du inte gillar designprojekt för vardagsrum i neutrala ljusa färger, om det verkar som om du inte kunde leva en dag i en minimalistisk miljö, om du gillar att bryta normerna och skapa dina egna bilder och kombinationer, titta sedan på interiören i vardagsrummet presenteras nedan. Färgglada tapeter, tryck «zebror» för klädsel av fåtöljer, färgglada konstverk i olika stilar, förgyllda ramar, speglar och bord med böjda ben, en matta med blommigtryck och ljusa kuddar – allt i ett rum. Och trots allt är bilden inte bara rik och intressant, den är oförglömlig och otroligt personlig. Var inte rädd för att experimentera med färger, former och texturer, med endast en tiondel av berömda designers mod, kan du lära dig interiören i vardagsrummet, som dina vänner kommer att titta på som inspiration.

Eklektisk inredning

Tapeter med fotoutskrift kan förvandla alla rum. För ett rymligt vardagsrum med högt i tak och ljusa ytor är detta alternativ att fokusera uppmärksamhet på en av väggarna ett bra designdrag..

Tapeter med fotoutskrift

Och slutligen några originalbilder av vardagsrum, som är svåra att passa in i den befintliga ramen för stilistiska riktningar eller möjliga färglösningar när man dekorerar ett utrymme. Till exempel blir den klassiska utsmyckningen av väggar och tak med hjälp av stuckaturer, lister och gesimser en modern trend när den målas i bärnsten, och taket förvandlas till en plattform för en lätt installation med välorganiserad belysning. Även eldstadens klassiska stil kan omvandlas med samma ursprungliga färgning. Som komplement till en ovanlig bild med originalmöbler kan du få ett helt unikt, färgstarkt och oförglömligt rum.

Amber effekt

Bara en accentvägg med ett ljust, färgstarkt mönster förändrar radikalt interiören i ett ganska lugnt och till och med tråkigt vardagsrum. Att kombinera rekreationsområdet med spelsegmentet ger ljusa färger och egna accenter till rummets design.

Vardagsrum och lekrum

Vardagsrum med en riktigt stor skala har inte bara råd med en stor och omfattande inredning, utan också en ljus, färgglad färg på stora inredningsdetaljer. I ett stort vardagsrum med en något industriell finish, om en soffa, sedan en enorm och med velourklädsel, om ljuskronor, sedan ljusa och stora, om accentfärger, sedan djupa och rika.

Stora ljusa plattor