Eklektisk design – slående exempel på modern vardagsrumsdekoration

Modern eklekticism är en stil för dem som gillar att resa och ta med sig alla slags souvenirer från olika delar av planeten, samlare och samlare, kreativa personligheter och helt enkelt husägare vars preferenser inom inredning ännu inte har bestämts eller är så omfattande att det är svårt att peka ut en favorit. Möjligheten att blanda olika stilriktningar inom samma interiör gör att du inte bara kan få en extraordinär, personlig design av rummet, utan också att återspegla dina egna hobbyer, preferenser, livsstil och sätt att tänka i omgivningen..

Eklektiskt vardagsrum

Vardagsrummet är ett gemensamt rum, som måste vara utrustat och inrett, styrt av alla familjemedlemmars preferenser och behov. Om familjen har gemensamma hobbyer är det lättast att spegla dem i vardagsrummet. Men när du blandar olika stilar i vardagsrummet är det viktigt att inte bli fördärvad, inte tappa huvudet och inte förvandla vardagsrummet till ett lager med antikviteter eller samlarföremål..

Lila fåtölj

En eklektisk vardagsrumsinredning för samlare och samlare

Vi presenterar en liten utflykt till designprojekt i ovanliga vardagsrum, vars inre på ett eller annat sätt finns samlarobjekt. Naturligtvis är det bättre och mer praktiskt att placera föremål som inte kan hängas på öppna hyllor eller hyllor, men allt beror på funktionerna i rummets layout och beläggning när det gäller möbler.

För samlare

Ljust, varierat, eklektiskt, extraordinärt – du kan plocka upp många epitet för denna inredning. Bland massorna av intressanta saker och inredningsartiklar är det inte omedelbart möjligt att märka en mjuk zon och en original fåtölj..

Alla är på väggen

Samlarobjekt kommer att se mest harmoniska ut på en solid neutral vägg. Och om själva utställningarna är tillräckligt ljusa och uttrycksfulla, är det bättre att välja hela färgschemat i vardagsrummet i en lugn, ljus färg.

I en sluten hylla

I detta vardagsrum är centrum för samordning av hela interiören naturligtvis området med öppna hyllor för minnesvärda och dyra saker för ägarna. Och hela miljön i varma, naturliga färger fungerar bara som en bakgrund och en opretentiös plats att koppla av..

I monokroma färger

Men det finns också ett monokromt designalternativ för ett eklektiskt vardagsrum. Kontrastens spel i den här interiören kommer fram.

Målningar på väggarna

Trots det överflöd av mörka nyanser ser vardagsrummet ljust och ljust ut, tack vare den nästan vita ytfinishen och ett överflöd av naturligt ljus från de stora fönstren.

Hyllor som skärm

Ett ställ för böcker och souvenirer kan också användas som en skärm för zonindelning av utrymmet. Den lätta ytan på ytorna i ett litet vardagsrum och ett öppet skåp har blivit en utmärkt bakgrund för ljusa dekorativa element..

Öppna hyllor

Öppna hyllor för förvaring av samlingar kan fästas på väggen för säkerhets skull, om deras rörlighet inte tillhandahålls av vardagsrummets designkoncept.

I ljusa färger

Ett vardagsrum med samlingar av olika föremål av intresse behöver inte vara ljust och prickigt. Här är ett alternativ för ett ljust, rymligt rum i eklektisk stil, med inslag av lantligt och modernt.

En öppen spis i ett modernt vardagsrum är ett element av inredning eller ett funktionellt attribut

Det är inte svårt att möta inredningen i ett modernt vardagsrum i eklektisk stil en inaktiv öppen spis, som uteslutande ligger där ur estetisk synvinkel. Men funktionella spisar finns också i vanliga rum ganska ofta. Även om eldstaden är elektrisk eller gas, måste den stiliseras som en struktur som uteslutande fungerar från naturliga råvaror och ger riktig värme..

Vardagsrum med öppen spis

Och bland annat är manteln en annan yta för dekorativa föremål som står i rampljuset..

Eklektiskt loft

Det faktum att detta snövita vardagsrum i stil med ett eklektiskt loft har en öppen spis blir inte direkt klart. Bakom de ljusa konstnärliga elementen och levande växter är det nästan osynligt, men det är uppenbart att eldstadens design är ett viktigt inslag i rummet..

Blanda stilar

För att kombinera element i sådana stilar som modernt, rustikt land och rokoko i den harmoniska atmosfären i ett rymligt vardagsrum kan bara en kreativ person med en subtil känsla av proportioner eller en professionell designer göra det.

Kontrast öppen spis

Detta vardagsrum med en blandning av moderna och lantliga element, eldstaden passar mer än ekologiskt. Kontrasterande nyanser, olika texturer och former är i harmoni och harmoni.

Ovanlig inredning

Eldstaden i det här vardagsrummet är det sista du uppmärksammar, det finns många intressanta saker att studera inom ramen för dess interiör. Endast en ljus, neutral palett i rummet tål så många olika färger och former..

Stor soffa

Det rymliga, snövita vardagsrummet med stora välvda fönster översvämmas bokstavligen av ljus. I en otroligt eklektisk atmosfär är en ultramodern ljuskrona fäst vid barocktaket, och en stor futuristisk utseende soffa sitter bredvid en fåtölj i trädgården. Och på spisen finns en enorm spegel i en gammal ram.

Pastoralstil

Det är svårt att säga vilken lantlig stil som är mer i detta lilla vardagsrum med öppen spis, men ägarna har uppenbarligen ingen brist på kuddar. Kanske hyresgästerna samlar mer än pastoralmålningar..

Eldstad som skärm

Huset på landet med högt välvt tak är inrett i de bästa traditionerna i ett modernt, eklektiskt land. Eldstaden i detta fall, förutom huvudfunktionen, spelar också rollen som en skärm, en partition för zonering av ett stort rum.

I blekta färger

Vardagsrummet är inrett i lugna, pastellfärger, främst textilier och möbelklädsel är ljusa element. En varm och bekväm bild av rummet skapades också tack vare den öppna spisen.

Kontrasterande miljö

Klar och lakonisk, vid första anblicken visar sig inredningen i vardagsrummet vara mycket ljus och kontrasterande, där modern teknik framgångsrikt integreras i interiören med en snedighet i retrostil.

Konstdesign

Varje bit i detta vardagsrum med otroligt högt i tak kan betraktas som ett konstföremål. Texturerade fåtöljer med kontrasterande färger, en elegant lädersoffa i aktiv nyans, speglade hängande lampor och samma skåp som fungerar som soffbord, vägglampor stiliserade som gatulampor och naturligtvis en modern öppen spis – allt fungerar för att skapa en individuell design.

Extraordinär design

Ett annat exempel på hur du kan skapa ett otroligt bekvämt och bekvämt museum för konstföremål från ett vanligt vardagsrum i ditt eget hem. Varje föremål och dekorationselement kan ses i timmar, bara en öppen spis, stiliserad som en stor spis, är värd något. Den otroliga variationen av texturer, former och färger chockar inte utan väcker genuint intresse.

Vardagsrum med en eklektisk inredning som plats att läsa

Mycket ofta försöker ägarna till lägenheter eller hushåll placera ett läshörna i vardagsrummet. I det här fallet är det nödvändigt att beakta inte bara hyllor eller bokhyllor, utan också lämplig belysning för olika tider på dygnet och naturligtvis bekväma mjuka områden för arrangemang med din favoritläsare..

Läshörna

Bokhyllor kan bland annat fungera som en platsbegränsande roll om rummet är tillräckligt rymligt.

Brittiskt tryck

Ett ljust och uttrycksfullt vardagsrum med ett läshörn ser minnesvärt ut. Inte bara konstverk på väggarna är av intresse, den ovanliga designen på ljuskronan är ett viktigt element, där de klassiska glasdetaljerna samexisterar med den futuristiska formen. Ljus matta med brittiskt flaggtryck ger rummet en personlig touch.

I lila toner

Det är ganska svårt att organiskt och kompetent använda komplexa nyanser av lila och lila färger, särskilt med en blank yta. Men i det här vardagsrummet var interiören en framgång tack vare den doserade utspädningen av huvudfärgschemat med varma beige nyanser. Icke-trivial klädsel av stoppade möbler har blivit en höjdpunkt i vardagsrumsdesignen.

Ljusa element på vitt

I vardagsrummets ljusa, blekta sortiment ser ljusa inredningselement mest presentativa ut. Till och med ryggraden i böcker kan fungera som dekorationsartiklar, förutom deras huvudfunktion..

Plats att läsa

I vardagsrummets inre användes lugna naturliga nyanser, vilket skapade en trevlig, diskret atmosfär för avkoppling och läsning. Intressanta inredningselement ger lite variation och intresse för inredningen i rummet.

Olika färger

Lugna toner

Överraskande harmoniskt kan du kombinera till synes inkompatibla föremål – en ottoman med blommotryck och leopardmatta, gardiner med prickar och golvbeläggning med rutmönster. Och lägga till allt annat ett gult bord med decoupage och en spegel i en snidad ram – interiören visar sig vara mer än eklektisk.

Passage i en halvcirkel

Och i detta ljusa vardagsrum med en ovanlig halvcirkelformad passage till köket är läshörnan rationell och praktisk. Sådana öppna hyllor kan tillverkas oberoende av ämnen som säljs i stora järnaffärer..

Monokromt tak

Samlingspunkten för detta vardagsrum är det kontrasterande taket med svartvitt trim. Sådan «frakt» inredningen tål bara ljusa väggar och neutrala golvfärger.

Bokälskarens hörn

Ljusa färger – en fantasiflyg i designen av vardagsrummet

Där, om inte i ett gemensamt rum, har du råd med ljusstyrka och en mängd olika färger. Det är svårt för oss att släppa in aktiva ljusa färger i sovrummet, av uppenbara skäl. Utilitaristiska lokaler belönas som regel med ljusstyrka endast i vissa dekorativa element. Men i vardagsrummet kan du experimentera och njuta av vågade designtrick. För kreativa individer, älskare av rika färger, vågade innovatörer och aktiva människor, vårt nästa urval av icke-triviala vardagsrumsinredningar.

Ultra ljus

I ett sådant vardagsrum blir det definitivt inte tråkigt. Mångfalden av färger och texturer fascinerar och inspirerar positivt. Trots de många aktiva färgerna i designen ser rummet harmoniskt ut på grund av upprepning av toner i olika plan och föremål..

Ljus matta

Rummet ser ljust ut, även om dess inredning domineras av en vit ton. Aktiva färger på matta, möbler och inredning, samt textilier laddar vardagsrummet med en rik atmosfär av positiv.

Som i en bar

Vid första anblicken är det svårt att kalla detta vardagsrum, i traditionell mening av ordet som «rum för hela familjen». En extraordinär miljö med en bar och stolar, ett överflöd av rostfria element, gatudekor och extraordinära texturer skapar en verkligt icke-trivial inredning.

Välvda nischer

Släpp in regnbågen i ditt hem. Även när de bleks ser de rika färgerna levande ut. Inbyggt hyllsystem med välvda nischer ger rummet personlighet.

Ljust och praktiskt vardagsrum

Ljust och kontrasterande, detta lilla vardagsrum är under tiden otroligt praktiskt och rationellt. Det finns inget överflödigt och allt räcker. För många husägare är detta nyckeln till framgång för att dekorera inredningen i ett gemensamt rum..

På vinden

Detta vardagsrum ligger under loftets välvda tak och är fullt av ljusstyrka. En varm och mysig atmosfär skapad av aktiv användning av olika träslag i dekorationen späds ut med de naturliga nyanserna av textilier och inredningsartiklar.

Glänsande element

Var, om inte i vardagsrummet, använd mattor med aktiva färger och kuddar för att matcha dem. Glänsande yta «kaffe bord» blev attraktionens centrum i detta tråkiga utrymme.

På vinden

Detta mjuka vardagsrum i varje bemärkelse är beläget på vinden. Praktisk användning av alla tillgängliga kvadratmeter har resulterat i ett varmt och mysigt rum under trätakvalv i otroligt bekväma och ljusa mjuka soffor med kuddar.

Mörkt trä

Mörka träslag mot bakgrunden av rummets ljusa finish ser kontrasterande och uttrycksfulla ut. Ljusa inredningsartiklar och textilier bidrar till att skapa en trevlig och inte tråkig atmosfär i vardagsrummet..

Franskt och modernt land

Ett ljust och kontrasterande vardagsrum med en blandning av inslag av franska Provence och Art Nouveau är otroligt mysigt och extraordinärt.

Olika toner

Detta otroliga vardagsrum med träväggar och högt i tak kompletterar harmoniskt fönster med målat glas, ljusa stoppade möbler, aktiva färger på textilier på fönster och kuddar, ovanliga bordslampor och en chic ljuskrona med ett överflöd av glaselement. En tråkig och intressant miljö ser kungligt lyxig ut.

Ljusa fläckar

Detta rum i vardagsrummet med otrolig stuckatur i taket är ett levande exempel på hur ett redan färdigt designprojekt i ljusa och lugna färger kan göras märkbart och attraktivt med bara några stänk av aktiv färg. En ovanlig ljuskrona, ljusa kuddar och en fåtölj, stolar och en bakgrundsbelyst målning vände inredningen i rummet.

Röd fåtölj

Bakgrundsbelysta hyllor

Ljusa inredningsartiklar

Lekområde i ett eklektiskt vardagsrum

För dem som vill placera ett biljardbord eller airhockey, en flygel eller en harpa i vardagsrummet – vårt nästa urval av bilder av ljusa och extraordinära rum.

Ett biljardbord

Överflödet av ljusa och rika färger, stilar och deras element, texturer och storlekar i ett rum, gör dess inredning extremt extraordinär och intressant.

Lekområde i vardagsrummet

Lekområdet i vindsrummet är en logisk och rationell användning av rymden. Det rymliga rummet gjorde det möjligt att skapa en plats för aktiv och passiv rekreation.

Spel zon

Snövita ytor på väggar och tak, vitkalkad parkett och ett ljust accentelement i mitten av vardagsrummet – det blir inga tvister om rummets syfte.

Som avslutning på vår publikation vill jag dela med mig av flera ovanliga vardagsrumsinredningar som kan ladda dig med optimism, inspirera och fungera som en prototyp för att skapa dina egna designmästerverk..

Levande växt

Intressant inredning

Glänsande inredning

Eklektiskt vardagsrum

I grå nyanser

Snövit nyanser