Duschkabin i badrumsinredningen

I moderna hem är det mer troligt att hitta en badrumsinredning utan badkar, men inte utan en duschkabin med en eller annan modifiering. Den snabba livstakten, höga priser på vattentaxor och ofta blygsamma utilitaristiska utrymmen driver de flesta lägenhets- och privata husägare att utrusta duschar utöver ett bad eller som ett alternativ. De flesta av oss väljer snabba men frekventa vattenduschar istället för lång avkoppling i badet. Oavsett orsakerna för att installera en bärbar hydrobox eller organisera ett duschområde är det uppenbart att den moderna husägaren måste lösa många dilemman för att genomföra sina planer. Valet av modeller, finish och innehåll i detta funktionella segment är otroligt stort. Vi inbjuder dig att titta närmare på möjligheten att skapa ett bekvämt, multifunktionellt, estetiskt och praktiskt duschområde med exempel på vårt omfattande urval av badrumsdesignprojekt..

Duschkabin i badrumsdesign

Metoder för att organisera en duschkabin i en badrumsinredning

Globalt sett finns det två alternativ för att organisera en dusch i badrummet – att installera en färdig monter med alla tillbehör och installera ett segment för att ta vattenprocedurer med skiljeväggar, dörrar och gardiner. Och i själva verket, och i ett annat fall, finns det många alternativ för utförande, metoder för att fylla duschkabinen med tillbehör och armaturer, val av färgpalett, metod för utförande av glaspartitioner och gardiner.

Glasytor

Inbyggd dusch

Om vi ​​pratar om att köpa en färdig duschkabin, beror dess val på följande parametrar:

  • badrummets dimensioner i allmänhet och platsen för installation av båset i synnerhet (det finns många kompakta modeller med pallparametrar från 80×80 cm);
  • pallhöjd – någon använder båset uteslutande för att duscha, andra måste bada barnet i en pall eller kunna slappna av helt eller delvis, «bli våt» inuti hydroboxen;
  • val av funktioner för en duschkabin – vissa behöver ett duschhuvud, medan andra behöver en hydromassage, «tropiskt regn» och till och med ett turkiskt bad eller finsk bastu i ditt duschområde;
  • budget för köpet – kostnaden för duschkabiner kan skilja sig avsevärt (beroende på tillverkare, uppsättning tillval, storlekar och material för utförande).

Avrundade former

Stationär monter

Radiell form

Ljus bild

Färdiga bås kan ha olika pallformer och motsvarande väggar. Den nedre delen i sektionen kan vara en kvadrat, en rektangel, en sektor (två vinkelräta sidor är förbundna med en båge), en femkant, en cirkel och en polygon.

Öppen stuga

Lätt badrumsdesign

Originalform

Traditionell design

Förutom skillnader i storlek, fyllning och design, är alla duschkabiner indelade i öppna och stängda. Öppna strukturer har inget tak och är billigare, stängda är utrustade med en övre vägg, i vilken håligheten ventilationen och ett belysningssystem är byggt (i vissa modeller finns radiokommunikation och en fast telefonlinje är ansluten). När det gäller täthet och bibehållande av värme och fukt i duschkabinettet är stängda modeller de obestridda ledarna. Men för vissa är själva tanken att de kommer att vara inne i ett litet slutet utrymme obehagligt. Därför (och på grund av den lägre kostnaden) är öppna modeller inte mindre populära..

Inbyggd dusch

Cool bild

Duschområde designalternativ

Låt oss närmare överväga alternativen för att skapa en duschzon inom ramen för utilitaristiska lokaler av olika former och storlekar. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du kan bilda ett duschsegment i alla områden, även i det minsta rummet när det gäller yta, med komplex geometri eller andra arkitektoniska brister. Det är möjligt att organisera duschzoner i vindsrummet med en stor takfas, i en nisch eller hörn av badrummet med små dimensioner.

Pentagon formad

Genomskinliga väggar

Femkantig monter

På vindsrummet

Ett av de enklaste och mest uppenbara sätten att skapa en duschkabin i ett badrum är att passa in den i ett hörn av rummet. Du har redan två väggar, det återstår bara att sätta en skiljevägg och hänga en dörr (eller ett par gardiner, beroende på storlek). Oftast väljer designers och deras kunder transparent glas som material för skiljeväggar och dörrar. Härdat glas är ett säkert och hållbart material som är resistent mot mekaniska skador. Glaset har en speciell film som förhindrar att det faller i fragment, även om det går sönder. Även om det inte kommer att vara lätt att bryta ett så tjockt glas, finns det ingen risk att skäras av splitter i alla fall..

Enkel konstruktion

Kakel

Lätta ytor

Rektangulär form

Kombination av finish

Fördelarna med att göra två av de fyra väggarna i ett duschrum av transparent glas är uppenbara – du behöver inte utföra belysning inne i duschområdet, vanliga ljuskällor räcker. Designen i sig visar sig vara transparent, mycket ljus – även i ett litet rum överbelastar en sådan bås inte utrymmet, utan som om det löser sig i det.

Snövit badrum

Lakonisk bild

Design för ett litet badrum

I vissa fall (allt beror på storleken och layouten på tvättstugan) är det mer bekvämt att skapa en monter från två glasväggar och dörrar, medan endast båsens bakvägg tillhör badrummet.

Glasbyggnad

Glasbås

Duschkabinens glas kan målas, tonas, få en ritning gjord med lasergravering. Med modern fotoutskrift kan du applicera alla utskrifter på valfri yta, inklusive glas. Ett mönster eller en ton kan appliceras både på hela glasytan och delvis och markera det önskade området.

I blå toner

Samtida stil

Stuga med frostat glas

Stuga för ett rymligt badrum

Vissa lägenhets- och husägare föredrar att använda frostat glas för att skapa skiljeväggar och dörrar i duschkabin. Denna teknik är särskilt relevant för stora familjer med kombinerat badrum – medan en i hushållet tar en dusch kan någon utföra sanitära och hygieniska procedurer och inte kränka integriteten.

Frostat glas till båset

Svängdörrar

Opakt glas

Bakom frostat glas

För ett kombinerat badrum

Ur synvinkel på metoden för att öppna dörrarna i båset är alla hydroboxar uppdelade i skjutbara och gångjärniga. Svängdörrar är enklare och billigare att implementera, men de kommer att kräva mer utrymme för installation..

Mörk finish

Ovanlig form

Badrum i beige toner

Lätt och fräscht utseende

Transparent duschrum

Glidande strukturer är lämpliga för badrum med brist på användbart utrymme – du behöver inte ledigt utrymme för att öppna dem, bara möjligheten att närma sig båset.

Badrum i blå toner

Traditionell stil

Badrum i mörka färger

Skjutdörrar

Dekorationen av duschkabinen bör utföras med material som är mycket motståndskraftiga mot fukt, extrema temperaturer, mögel och mögel och mekaniska skador. Uppenbarligen uppfyller ett litet antal material alla dessa krav, och det mest populära av dem är keramiska plattor och mosaik. Prisvärd (jämfört med till exempel glasplattor), med ett stort sortiment av färger och texturer, praktiskt, lätt att rengöra och använda, har keramiska plattor länge blivit den otvivelaktiga favoriten när det gäller att dekorera duschområden.

Lätt finish

Mörk fläck på ljus bakgrund

Nackdelarna med att använda keramik för beklädnad av duschkabinens ytor kan bara hänföras till behovet av att kontakta specialister och de ganska höga installationskostnaderna. Ett annat obehagligt ögonblick är kakelfogarnas känslighet för uppkomst och spridning av mögel. Om en sådan risk praktiskt taget utesluts på själva plattans yta, men utrymmet mellan munstyckena är en idealisk plats för förekomst av plack, svärta. Men periodisk antiseptisk behandling och injektering av injekteringsbruk kan lösa detta problem..

Liten monter

Naturliga nyanser

Dekorativa trimelement

Persika nyanser

Ju färre kakelfogar, desto mindre yta för behandling med antiseptika. Kanske, guidade av denna regel, erbjuder designers alltmer stora plattor som material för beklädnad av duschkabiner. Baserat på denna logik blir mosaik det svåraste efterbehandlingsmaterialet när det gäller underhåll. Men mosaikplattor har en obestridlig fördel som får många husägare att välja denna metod för efterbehandling – de kan ställas inför absolut vilken yta som helst, med rundor, urtag, nischer och valv. Dessutom kan mosaiken limmas på valfritt material – från betong och trä till akryl och glas..

Ljus finish

Kreativt tillvägagångssätt

Accent trim

Med hjälp av mosaik är det inte lätt att diversifiera den monokromatiska utformningen av keramiska kakelbeklädnader, utan också att rita upp pittoreska ritningar, visuellt öka höjden eller bredden på duschområdet med hjälp av dekorativa insatser, skapa en färg accent.

Mosaik dekoration

Pixelteknik

Blommotiv

Mosaikinsatser

Alla nyanser av blått

Duschkabiner med en djup bricka kan också utföra ett bads funktioner. Åtminstone sitter på en sådan plats för att ta vattenprocedurer, du kan sitta bekvämt.

Hydrobox -bad

Djup pallhytt

Fyllning av duschkabin – mångsidighet, praktisk och hållbarhet

Långt borta är de dagar då det bara var en dusch i duschområdet. Möjligheterna för moderna VVS och tillägg till det visas i en sådan variation att du kan bli förvirrad. Så vad kan, utöver det vanliga duschhuvudet, erbjuda oss duschområdet??

Vit och svart design

Duschtillbehör

Ljus badrumsinredning

Pastell nyanser

Alternativ «tropiskt regn». En liknande funktion utförs med hjälp av en speciell stor vattenkanna med många hål. Vattenströmmen levereras inte i sippor, som i en vanlig vattenburk, utan sprutas i många små droppar som omsluter kroppen, som om du verkligen är i tropikerna i regnet. Proceduren har en läkande och avslappnande effekt. Ofta är modeller av stora vattenburkar utrustade med belysning och sedan läggs effekten av färgterapi till hydroterapin (beroende på önskad effekt väljs skuggan av belysningen).

Alternativ

Ytterligare funktioner

Multifunktionell dusch

Badrum i beige toner

Hydromassage. Hydromassageeffekten uppnås med hjälp av flera munstycken (från fyra till tolv), placerade vertikalt i två rader. Vattnet från munstyckena kan släppas ut vid olika intensitetsnivåer. Strålarna ligger på olika nivåer – för hydromassage av livmoderhalsen, ryggen, nedre delen av ryggen och till och med benen. De helande egenskaperna hos en hydromassage är uppenbara och att kunna njuta av spabehandlingar i ditt eget badrum är värt investeringen i installationen av hydromassageapparater..

Med hydromassage -funktion

Med efterbehandling

Hydromassage i duschen

Alla typer av vattenprocedurer

Duschpanel. Armaturen ser ut som en panel utrustad med en stor vattenkanna (eventuellt med en funktion «tropiskt regn»), samt hydromassagemunstycken. Panelen innehåller också en regulator för vattenflödets intensitet och temperatur, kan innehålla funktioner för att slå på bakgrundsbelysningen, radio.

Duschpanel

Moderna tillbehör

Tillbehör för vattenbehandlingar kan användas inte bara för det avsedda syftet, utan också som dekorativa element. Det är omöjligt att överraska någon med glitteret av förkromade delar, så svarta tillbehör kan användas som en accent, som effektivt sticker ut mot finishens ljusa bakgrund ….

Mörk färg som accent

Ursprungliga tillägg

I en mörk fwet

Tillbehör som accent

I klassisk interiör, i badrum inredda i vintage eller shabby chic stil, kan du använda tillbehör «halvantikt»…

Gyllene element

Originaltillbehör

Klassisk design

I barock- eller rokokostil, klassisk och nyklassiker, är det lämpligt att använda tillbehör med en gyllene beläggning …

Svartvitt utförande

Lyxig inredning

De färdiga duschkabinerna kan utrustas med möjlighet att ordna en ångbadseffekt. Funktionerna i ett ryskt eller turkiskt bad, finsk bastu (beroende på luftfuktigheten) finns vanligtvis i dubbelhytter – en del för ett ångbad, den andra för vattenprocedurer. Men det finns också modeller där alla alternativ finns i en ganska rymlig design..

En monter med ångbastu funktioner

Förutom olika tillbehör för att organisera vissa typer av vattenprocedurer kan duschkåpan utrustas med förvaringssystem. Oftast används öppna hyllor eller nischer för förvaring av badtillbehör. Dessutom kan duschkåpan utrustas med en spegel – viktigt för män som föredrar att raka sig i duschen.

Vit och svart design

Lagringssystem och mer

Bekväma förhållanden

Komfortnivån för duschkabinen ökar sittpositionen. Detta kan antingen vara en liten bänk eller någon annan bärbar enhet, eller en stationär plats som är kantad med tegel eller annat material och kaklat eller mosaik. Denna del av duschrumsutrustning är särskilt relevant för familjer med äldre. För enkelhets skull kan en räcke monteras nära sittpositionen – det blir mycket lättare att klättra.

Alla villkor för vattenprocedurer

Rymlig hytt

Snövit badrum

Utsökt design

Rymliga duschar kan utrustas med ett par uppsättningar nödvändiga tillbehör för duschar och andra vattenbehandlingar. I detta fall är duschhuvuden eller paneler placerade längs den längsta väggen, med hänsyn till avståndet för en bekväm vistelse under duschen för två personer.

Duschrum för två

Hytt med två duschpaneler

Duschområde för två

Symmetrisk inredning