Drömmar går i uppfyllelse – Välja en omklädningsrumsdesign

Kanske är det svårt att hitta en husägare som inte skulle vilja ha ett omklädningsrum i sitt eget hem, särskilt om det inte bara är en rymlig garderob i sovrummet, utan ett fullvärdigt rum där alla saker, skor och accessoarer är rationellt och systematiskt placerad. För inte så länge sedan kunde ryska ägare och värdinnor inte ens drömma om att tilldela ett separat rum för logisk placering av alla sina kläder i sina egna lägenheter eller privata hushåll. För närvarande har stadslägenheter med förbättrad planering eller i form av en studio med stora utrymmen råd med lyxen i ett omklädningsrum. Och redan inom ramen för förorts- eller urbana hushåll av modern konstruktion kan du hitta en plats för den praktiska och rationella placeringen av garderoben för hela familjen.

Klädkammare i trä

Öppna hyllor

Ett omklädningsrum är inte en lyx, utan ett praktiskt sätt att organisera och organisera arrangemanget av alla kläder, sängkläder, sov- och badtillbehör, skor, väskor och tillbehör som vi behöver för användning både dagligen och beroende på säsong..

Med brokig tapet

I sandiga toner

Om du planerar att arrangera ett omklädningsrum som ett separat rum eller som en del av ditt sovrum, kan vårt urval av exklusiva designprojekt inspirera dig till prestationer i detta område och föreslå framgångsrika alternativ för placering, modifiering och layout av lagringssystem, välja en färgpalett för inredning av ett rum och tillverkning av skåp, ställningar och hyllor.

Ljus palett av interiören

I mörka toner

Allt i herrarnas omklädningsrum är strikt och systematiserat.

Män och kvinnor närmar sig valet av garderob på olika sätt. Som regel är det för kvinnor inte bara resultatet som spelar roll, utan också processen att välja, pröva och undersöka sin egen reflektion i spegeln i nya och nya bilder. Det är viktigt för en man att hitta saker och skor som är lämpliga i en given situation så snart som möjligt. Därför skiljer sig mäns omklädningsrum ofta från kvinnors, inte bara i brutalitet när de väljer en färgpalett eller material för att göra hyllor, utan också i själva ordningssystemet..

Omklädningsrum för män

Mäns omklädningsrum

Om ditt omklädningsrum är tillräckligt rymligt finns det inga begränsningar när du väljer färgpalett, både för ytbehandling och för material i lagringssystem. Om du gillar mörka träslag (eller deras imitationer) som material för tillverkning av skåp och hyllor, är det bättre att placera dem mot en ljus bakgrund av väggarna. I det här fallet är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt belysningssystemet. Ofta fungerar omklädningsrum som en del av rummet åtskilda av skiljeväggar eller väggar, som kanske inte har fönster. I det här fallet är det bättre att tillgripa belysning på flera nivåer-inbyggda lampor i taket och nära speglarna, belysning av hyllor och eventuellt en central ljuskrona, om stilen i ditt omklädningsrum kräver det.

I brutal stil

Kontrasterande omklädningsrumsinredning

Strikt och koncist

Omklädningsrum som är utformade för män utmärks alltid av särskild noggrannhet i utförandet, en kontrasterande färgpalett och en hög grad av systematisering av saker, skor och accessoarer..

Kombinerade hyllor

Användningen av en kombination av olika nyanser av trä vid tillverkningen av ett förvaringssystem skapar en intressant visuell effekt och förvandlar omklädningsrummets utrymme.

Omålat trä

Klassiker för män

I herrgarderober kan du ofta hitta hyllor och till och med efterbehandling av naturligt trä, omålade.

Utdragbara skohyllor

Vinklade, utdragbara skohållare sparar inte bara plats i garderoben, utan ger dig också möjlighet att se hela innehållet i garderoben.

För män

Vitt omklädningsrum för män

Strikt klassiker

Klädkammare med en ö – efter de senaste trenderna

Nyligen är ön i omklädningsrummet, analogt med köksutrymmet, utrustad med mer och mer funktionalitet. Om tidigare en ottoman eller en liten fåtölj eller en byrå fungerade som en ö, kan du nu i moderna designprojekt se i mitten av omklädningsrummet ett helt system för att organisera förvaringsutrymmen, sittplatser och sminka.

Vitt omklädningsrum med ö

Bänkskiva i ömarmor

För ett omklädningsrum av blygsam storlek är en liten ö i form av en byrå lämplig, på vilken du kan lägga påsar, lådor med hattar eller tillbehör som valts för bilden. Om du inte vill särskilt markera din fokuspunkt, välj sedan en palett som liknar hela utrymmet..

Rymlig ö -byrå

För ett stort omklädningsrum och en ö kan du välja rätt, med ett stort lådsystem, där det är bekvämt att placera små föremål – smycken, tillbehör.

Glashyllor som ö

Om omklädningsrummet har ett tillräckligt rymligt område kan du överväga alternativet att installera i mitten av ett lågt rack med två eller tre hyllor, där du kommer att lagra saker eller skor, tillbehör som du ofta använder. I detta fall är glashyllor att föredra, de laddar inte utrymmet, hela strukturen ser viktlös, luftig, matchande ut «kvinna» interiören i omklädningsrummet, där mycket dekor, glänsande och spegelytor ofta används.Kombinerad ö

Vit ö med mjuk sits

Ett annat intressant alternativ för en garderobsö kan vara en så original kombination av ett vitrinskåp för förvaring av smycken och en mjuk, bekväm sittgrupp. Användningen av spegelinsatser gör designen ljusare och skapar en kombination av element på skåpdörrarna och inredningen på en lyxig ljuskrona.

Ljus puff

Ön i ditt omklädningsrum kan vara en stor mjuk puff eller en liten soffa. En sådan möbel ger inte bara en möjlighet att sitta ner (eller till och med ligga), utan också diversifiera det inre av rummet, ge ljusstyrka.

Rymligt omklädningsrum

För riktigt rymliga omklädningsrum kan du välja en ö, som kommer att bestå av en byrå med ett förvaringssystem och en stor ottoman för att prova skor.

Lantlig stil

Omklädningsrum med lantelement

Lantlig stil har nått omklädningsrummen. Hyllsystemets och öns ursprungliga design blev höjdpunkten i detta rum.

Mittpuffsystem

I detta rymliga omklädningsrum med ett träsystem med skåp utrustade med glasinsatser har en ensemble av puffar på hjul blivit en ö. Detta är en mycket praktisk konstruktiv lösning, särskilt om det finns flera personer i familjen..

Showcase ö

Ö -utställningen kommer inte bara att bli ett utmärkt förvaringssystem för smycken och tillbehör, utan kommer också att dekorera själva inredningen i omklädningsrummet. I grunda lådor, där smycken och tillbehör kommer att förvaras, kan du ordna sammet eller velour mörka underlag för en spektakulär höjdpunkt av smycken.

Med en snövit finish

Toalettbord i omklädningsrummet – värdinnans dröm

Vilken kvinna skulle vägra placera ett toalettbord i omklädningsrummet? Kanske bara den där den redan är installerad i sovrummet. Men om omklädningsrummets layout möjliggör utrustning av toalettbordet, så kommer ett sådant arrangemang att ha ett antal fördelar – belysningen här är mycket ljusare, alla nödvändiga tillbehör för att skapa en bild finns till hands, du kan inte bara sminka dig, plocka upp smycken och kläder och skor på ett ställe, men se också resultatet av ditt arbete som helhet.

Sminkbord

Toalettbordet, tillverkat av samma material som hela ensemblen för förvaringsförvaringssystem, ser väldigt harmoniskt ut. Glödlampor runt huvudspegeln ger tillräckligt och nödvändigt ljus för professionell sminkning och hårstyling.

Spegelbord

Det speglade toalettbordet ser lyxigt ut, skapar en känsla av viktlöshet, det verkar som att du kan titta igenom det. Kombinationen av svart och vitt, tillsammans med speglade ytor, skapar inte bara en kontrasterande inredning, utan en original och festlig atmosfär.

Klassiskt omklädningsrum

Många kvinnor föredrar en klassisk inredning i omklädningsrummet med ett toalettbord. Och de kan förstås – strikta, men samtidigt lyxiga garderober med gesimser, lådor med frästa pilaster, varma färger i dekoration och inredning, en original soffa, en vacker ljuskrona och ett bekvämt toalettbord – vad behövs mer för kvinnors lycka?

Sminkbord i trä

Ett mörkt trä sminkbord med snidad inredning kommer att ge en atmosfär av lite bohemiskhet och lyx av antika möbler till ditt ljusa omklädningsrum..

Toalettbord i ett snövit omklädningsrum

En snövit idyll för ditt omklädningsrum

Om omklädningsrummet inte kan skryta med stora dimensioner, så är ljuspaletten med ytbehandlingar och materialet från vilket lagringssystemen kommer att vara det bästa möjliga designalternativet. För små rum utan fönster blir den snövit finish lättare att uppfatta ur psykologisk synvinkel, särskilt för kvinnor, eftersom de kan spendera mycket tid i omklädningsrum. Dessutom är färger och nyanser av saker, skor och accessoarer bättre synliga mot en ljus bakgrund. Vita hyllor är lättare att ta hand om, hur paradoxalt det än låter.

Vit, rymlig. ljus

Snövit finish, ett rymligt rum med stora fönster översvämmade med naturligt ljus, öppna hyllor och galghållare som ger omedelbar tillgång till alla alternativ för kläder och skor – är detta inte en dröm?

Mot bakgrund av träklädsel

Vita hyllor mot bakgrund av träklädda väggar utökar också utrymmet, särskilt i en kampanj med ljust tak och golv.

Särskilda skohängare

Det är bra om det finns ett fönster i den del av rummet som du separerade från sovrummet för omklädningsrummet. Men även i det här fallet måste du ta hand om tillräckligt stark belysning, inte bara för den mörka tiden på dagen, utan också för att applicera smink dagtid och välja kläder, eftersom du måste se alla färgerna i din egen garderob..

Ordnat system

Lätta hyllor

Ljusfärgade öppna hyllor med belysning är idealiska för förvaring av skor och tillbehör, även i ett litet rum kan du utrusta tillräckligt rymliga hyllor och lådor.

Motljus i det vita rummet

När du väljer ett golvbeläggning för ett omklädningsrum är det viktigt att ta hänsyn till hushållsmedlemmarnas personliga preferenser, någon gillar att stå med bara fötter på ett trägolv, någon gillar känslan av en mjuk, lång hög matta. Men det är viktigt att komma ihåg att omklädningsrummet kräver ganska noggrant underhåll och om du väljer matta för att dekorera golven måste du lägga mer tid på att rengöra.

Omklädningsrum-konstruktör

I stora kedjebutiker som säljer hemmöbler och tillbehör finns färdiga förvaringsenheter för omklädningsrum i olika storlekar och modifieringar. Du kan organisera det inre av rummet för att lagra din garderob själv. Beläggningen av sådana lokaler beror först och främst på antalet familjemedlemmar, deras livsstil, aktivitet och omklädningsrummets kapacitet..

Strikt lagringssystem

Färglayout

När varje föremål väger på sina galgar, är hela garderoben fördelad efter färger eller årstider (eftersom det är mer bekvämt för någon), kommer det inte att vara svårt att hitta detta eller det där klädseln. För närvarande finns det många specialister som erbjuder sina tjänster för att organisera lagring av kläder, skor och accessoarer. De tar isär din garderob «vid benen», berätta vilka klädesplagg som ska lagras på bästa sätt, kan göra grupper av specifika uppsättningar, så att du inte behöver tänka på toalettartiklarnas kombinationatorik, deras färg- och texturkombinationer.

Vita hyllor

I ljus beige

Omklädningsrum på vinden eller hur du får ut det mesta av ditt vindsutrymme

Varje husägare som har ett outnyttjat vindsutrymme eller en vind för icke-bostäder förr eller senare kommer att behöva fatta ett beslut om att omorganisera sitt hem. Någon ordnar ett lekrum, ett gästsovrum eller ett bibliotek på vinden. Men trots allt kan du använda det asymmetriska och inte alltid bekvämt när det gäller att placera personliga rum på vinden för att organisera ett omklädningsrum, särskilt om ditt sovrum är i närheten.

Omklädningsrum på vinden

Detta lilla omklädningsrum på vinden är ett levande exempel på hur du praktiskt och effektivt kan använda alla kvadratmeter i ditt eget hem för användning. I den del där taket når den högsta höjden finns det stängda garderober, i stället för den största fasen finns en bekväm soffa, på vilken du kan sitta ner och prova skor. Öppna hyllor är också en påtaglig hjälp för att organisera tillbehör på ett systematiskt sätt..

På vinden

Vinds- och vindrum har ofta en design som är svår att anpassa till ett personligt rum och till och med ett nyttarum. Men för att organisera ett omklädningsrum på vinden kan sådana rum vara lämpliga om du rationellt och ergonomiskt ordnar förvaringssystem och hjälpmöbler.

Minimalism

Mini-garderober eller hur man organiserar ett lagringssystem utan ett särskilt område

Om du inte har möjlighet eller lust att tilldela ett helt rum till ett omklädningsrum, kan du organisera fördelningen av utrymme för förvaringssystem i sovrummet, arbetsrummet eller till och med badrummet.

Omklädningsrum i en nisch

Omklädningsrummet, som ligger i en nisch på en av sovrummets väggar, skiljer sig från en enkel inbyggd garderob genom att du kan gå in i den, kapaciteten hos en sådan struktur är större. Men i det här fallet kan du inte klara dig utan ett bra, starkt bakgrundsbelysningssystem..

I badrummet bakom gardinerna

Ett litet omklädningsrum fanns bakom gardiner i det rymliga badrummet. Naturligtvis kan ett sådant lagringssystem inte effektivisera placeringen av hela familjens garderob, men det kan lagra alla tillbehör som är nödvändiga för vattenprocedurer..

Smalt rum

För små, smala eller asymmetriska rum är det bättre att välja en ljus eller till och med snövit palett, inte bara för efterbehandling av ytor, utan också för att göra en garderobsemble från förvaringssystem.

Litet omklädningsrum

Bakom stängda dörrar

Om ett separat rum tilldelas omklädningsrummet, kan du utan dess dörrar klara dig utan att slutföra alla förvaringssystem i form av öppna hyllor, ställningar, hängare. Men för vissa husägare är detta alternativ för att organisera en garderob inte lämpligt, och de beställer tillverkning av dörrar för sina imponerande garderober..

Glasdörrar

Skjutdörrar i glas expanderar inte bara utrymmet visuellt, gör det möjligt att se vilka kläder som finns och var, utan också spara utrymme när du öppnar garderoben.

Mörkt texturerat glas dörrar

Ett annat alternativ för dörrar med glasinsatser, men den här gången i mörkare och präglad design. Om garderoberna och garderobön är gjorda av trä i en sådan mörk nyans, är det bättre att föredra en ljus palett för att avsluta alla ytor i rummet..

Trä och spegel

Rött träd

Och det här är en helt stängd version av förvaringssystem i omklädningsrummet. Den ädla nyansen av trä, i kombination med ljusa ytbehandlingar, skapar en varm och bekväm miljö.

Svart och vit palett

Här är ett exempel på en kombinerad design av skåp för förvaring av kläder, skor och accessoarer. I slutna skåp kan du placera hela säsongens garderob, och på öppna hyllor och stavar kan du placera toalettartiklar som boende använder för tillfället. Interiörens svartvita palett och överflödet av speglade, blanka ytor skapade en intressant, spännande omklädningsmiljö..

Loftstil

Till exempel loftstil är det inte typiskt att tilldela ett speciellt rum för ett omklädningsrum. Men själva garderoberna kan fungera som en skiljevägg, bakom vilken du inte längre är i sovrummet, utan i förvaringsutrymmet och försöker kläder och skor.

Och i slutet, lite användbar information: använd lådor i olika färger för att lagra små föremål, tilldela varje familjemedlem en annan nyans, skriv namnen på lagringssystemets taggar (liknande enheter säljs i möbel- och järnaffärer), så du kan hitta de saker du behöver mycket snabbare toalett och tillbehör.

Om dina garderober eller ställningar inte har tillräckligt med höjd för långa klänningar, placera liknande kläder på byxhängare genom att kasta dem över baren. Som ett resultat sträcker sig inte klänningar, och du sparar halva höjden på dina garderober..

I ställen där barnkläder kommer att förvaras är det bättre att placera justerbara ställ för att installera galgarna. Barnet kommer att växa, och du kan ändra höjden på galgarna.

Skåp i mörkt trä

Bakgrundsbelysta hyllor