Design av ett barnrum för en pojke

Arrangemanget av ett barnrum är lika trevligt och intressant som det är ansvarsfullt, komplext och kostsamt. Uppenbarligen beror utformningen av ett rum för en pojke på rummets storlek och form, barnets ålder, intervallet av hans intressen och preferenser. Samtidigt ska dekorationen och inredningen vara säker och miljövänlig, och färgerna ska vara ljusa och rika. Men inte tillräckligt för att irritera den lilla ägarens psyke. Förvirrad än? Vårt omfattande utbud av pojkrumsdesigner har alternativ för alla tillfällen. Vi hoppas att bland de presenterade interiörerna hittar du en inspirerande design som hjälper dig att skapa en barnrumsdesign som passar barnet och inte förstör familjens budget..

Pojkrumsdesign

Lekplats i barnrummet

Design av ett rum för en pojke beroende på ålder

Den första och viktigaste aspekten för att skapa en bekväm, bekväm och funktionell inredning i ett barns rum är barnets ålder. För varje period i ditt barns liv är olika prioriteringar viktiga. Till en början har han inte sina egna preferenser och utformningen av rummet bör främst gillas av föräldrarna, ställa upp dem på ett lugnt, lugnt sätt. Om föräldrarna är nöjda och glada, kommer barnet, som känner sitt humör, att njuta av livet. När de blir äldre utvecklar barnet favoritaktiviteter, preferenser i spel och kreativitet. Karaktärer från tecknade serier och sagor blir en integrerad del av ett barns liv, och han vill se dem i det inre av rummet. Dessutom ersätts spel gradvis av aktiviteter, förskolebarnen är redan engagerade mycket och han behöver lagringssystem inte för leksaker, utan för böcker och sporttillbehör. I framtiden kommer skolan att helt ersätta leksaker från barnrummet. Tja, i tonåringens rum har föräldrar i allmänhet lite att bestämma – barnet har sin egen åsikt inte bara om rummets layout, tapets färg, utan också ritningen av överkastet, täcker för dekorativa kuddar och inte bara.

Ljusa inredningselement

Ljus dekoration av barnrummet

Rum i pastellfärger

Rum för barn upp till 3 år

Under de första åren av barnet är utformningen av rummet främst viktigt för föräldrarna. Som regel är rummet för en nyfödd inrett i mjuka pastellfärger med ljusa accenter som leksaker och klistermärken i barnets rekreations- och spelområde. Barnet börjar krypa och går sedan, därför är prioriteringen i barnrumsinställningen säkra möbler, ett minimum av inredning och en enkel men varm matta som är lätt att tvätta hemma.

Lilla pojkens rum

Avrundade hörn på möbler, ett bord och en barnstol i överensstämmelse med barnets höjd, praktiska förvaringssystem utan dörrar och skjutmekanismer – alla dessa designtekniker hjälper till att skapa en bekväm och säker atmosfär i ett barnrum.

«från 3 till 5» – barndomens gyllene tid

Under denna livstid börjar din baby aktivt visa sin egen individualitet, han kan redan prata om sina önskningar och preferenser. Barnet kommer att vara tacksam för den bekväma och bekväma atmosfären i sitt rum. Och det är viktigt för föräldrar att möbler är tillverkade av säkra material, är lätta att rengöra och inte utgör någon fara. Därför är det bättre för tillfället att begränsa oss till öppna hyllor för leksaker och böcker, eller att använda lådor med stopp. Under utvecklingsperioden efter 3 års ålder är det viktigt att använda ljusa accenter i utformningen av ett rum för ett barn. Om du inte planerade att göra reparationer som mötte barnet under hans första livstid, skulle det enklaste sättet vara att använda textilier och leksaker för att höja ljusstyrkan i rummet. Ett färgstarkt överkast eller ljusa gardiner, originella ramlösa puffar eller en färgglad färg på ett barnbord kan radikalt förändra bilden av ett rum.

Ljus inredning på en vit bakgrund

Förskolelokal

Väggklistermärken

Neutral förskolemiljö

En avskild plats för barnet

I åldrarna 3 till 5 spenderar barn större delen av sin tid i spel och kreativitet, vilket innebär att föräldrarna står inför uppgiften att tillhandahålla en bekväm och säker plats för barnets underhållning. Om utrymmet i rummet tillåter – var noga med att installera sportutrustning – en väggstång eller en tvärstång med ringar, ett rep. Barnets fysiska utveckling i detta skede är oerhört viktigt..

Partiskhet på pojkens fysiska utveckling

Ljust tryck på en vit bakgrund

Vitt och ljust trä

Inbyggda lagringssystem

Rum för en pojke 3-5 år

Om barnet är över 6 år

Pojken tillbringar fortfarande mycket tid i spel, men klasser blir en viktig del av hans liv. Därför blir köp av ett skrivbord och en justerbar stol eller stol med rygg en prioritet för föräldrarna. Det finns fortfarande många leksaker i förskolebarnets rum och de behöver lämpliga förvaringssystem, men öppna hyllor med böcker tar redan mycket användbart rum..

Barnrum i ljusa färger

Arbetsverkstad för en pojke

Kombinerade lagringssystem

Barnkammare i gråtoner

Varför begränsa dig till en bräda för kreativitet eller övning när du kan använda en hel vägg? Det finns tillräckligt med varor i butikerna för detta – du kan installera magnetblock som enkelt kan fästas i kreativitet och ytan raderas med en vanlig fuktig svamp, svartmålade brädor som det är bekvämt att rita och lämna anteckningar på som tygsegment som du kan fästa vad som helst -eller med kardborreband. Barn älskar dessa områden för kreativitet och lekfulla aktiviteter är roligare och effektivare..

Vägg för kreativitet

Om det finns ett burspråk i barnets rum, kan det här bli ett avskilt hörn för barnet – i det här segmentet kan du organisera en plats för integritet genom att hänga gardiner och ge sittplatser i form av ramlösa ottomaner eller vanliga kuddar i ljusa färger.

Dekorera ett burspråk i barnkammaren

Utrymmet runt fönstret används sällan rationellt i våra landsmäns hem. Detta beror huvudsakligen på värmeradiatorernas placering under fönsterbrädan. Om du flyttar radiatorn lite kan du organisera en fullvärdig arbetsplats med en naturlig ljuskälla och många förvaringssystem som ligger runt fönsteröppningen.

Arbetsplats vid fönstret

Snövit rum

Praktisk plats för studier och kreativitet

Rationell användning av rymden

Original och praktisk design

Arbetsområde vid fönstret

Möbler i vitt

Rumsdesign för skolbarn

När du åldras ändras ditt barns prioriteringar. Om han tidigare tillbringade större delen av tiden i sitt rum med att spela spel, är han nu främst upptagen med läxor och kreativitet. Men det betyder inte att hela förskolans miljö måste bytas ut – din elev har säkert redan ett skrivbord. Nu är det viktigt att konvertera lagringssystem för leksaker till bokhyllor och behållare för sportartiklar..

Rum för skolbarn

Färgglada textilier för ett barnrum

Ljusa lagringssystem

Ett skolbarn har sitt eget ansvar, men det betyder inte att han slutar spela. Därför är huvudpunkten i utformningen av ett rum för en pojke en tydlig zonindelning av rymden. Det blir mer bekvämt, praktiskt och mer rationellt om studierna och kreativiteten inte överlappar segmentet spel och sport..

Rumsdesign för ett skolbarn

Ljusa ljuskronor i barnkammaren

Om din elev gillar geografi, reseberättelser, seder i olika länder – en stor världskarta måste det inre av rummet vara närvarande. Med hjälp av ett stort kort eller en tapet med fotoutskrift kan du inte bara ge information till ditt nyfikna barn, utan också skapa färg accenter i dekorationen av rummet..

Hel väggkarta

Rese älskare design

Karta som väggdekor

Ursprungligt val av färgpalett

Ovanlig körning av väggkortet

Flera idéer för inredningen i ett tonåringsrum

Det är inte lätt att glädja tonåringar, de har ett svar på alla frågor, på alla förslag har de ett eget motargument. Självklart måste du arbeta mycket nära ditt barn när du planerar inredningen i ett rum för en tonåring. Det viktigaste är att komma överens om grundkonceptet och hålla fast vid denna idé. Utformningen av ett rum för en tonårsstudent beror på:

  • rummets form och storlek (antalet fönster- och dörröppningar);
  • nivån av naturligt ljus i rummet;
  • rumsägarens preferenser (det är uppenbart att ett samlarrum kommer att vara radikalt annorlunda än för en extremsportentusiast);
  • föräldrabudget.

Teenrumsdesign

Accentväggens ursprungliga design

Rum i blå toner

I ett tonåringsrum får du helt enkelt inte använda tapeter med nallar eller bilar. Vi måste komma överens med tanken att en förändring av inredningen av ett rum för en tonåring är oundviklig. En imitation av en tegelvägg kan användas som en accentvägg i rummet hos en växande framtida man. En sådan designteknik gör att du kan få en gnutta brutalitet i det inre av rummet..

Tegelverk som accent

Brutalitetsanteckningar på grund av den ursprungliga finishen

För accentväggdekoration i ett tonåringsrum kan du också använda tapeter med fotoutskrift. Bilden beror på ditt barns preferenser – från foton från riktiga städer eller platser till en symbolisk bild av seriefigurer eller gatugraffiti.

Original tapet med fotoutskrift

Graffiti på väggen

En intressant idé för utförandet av en accentvägg är en fototapet som du kan måla själv. Vanligtvis är ytan på denna typ av tapeter lätt att rengöra – din pojke kan göra mer än ett försök.

Rita på väggarna. som kan färgas

Ofta väljer tonåringar mörka och till och med dystra färger för att dekorera sina rum, föräldrar måste lyda barnets val, eftersom han är i det här rummet mest av sin tid. Men växande män behöver fortfarande ljusa färger, accentfläckar i inredningen. Det enklaste sättet att lägga till färgvariationer i det grå inredningen i ett rum är med hjälp av väggdekor eller brokig utförande av textilier – överkast eller gardiner för att drapera fönster.

Varierad inredning för grå finish

Ljus textildesign

Sovrum för en tonåring i nyanser av grått

Minimalistisk inredning

I en gråorange palett

Rumsdesign för en tonåring

Hur man ordnar ett rum för två pojkar

Vid första anblicken fördubblar föräldrarnas problem att organisera ett utrymme för två söner. Det verkar som om det är omöjligt att placera två sov- och arbetsplatser i ett rum, att inte glömma dubbla lagringssystem och lämna tillräckligt med utrymme för spel. Men du kommer att få hjälp av designidéer som har testats på tusentals familjer, som har bildats genom åren och har tjänat troget i mer än en generation. En våningssäng är ett av de mest populära och praktiska alternativen för att ordna två sängar med minimal användning av användbart rum.

Plats för två tonårspojkar

Om pojkarna har en stor åldersskillnad är användningen av en våningssäng med en solid ram opraktisk. I det här fallet är det mycket mer effektivt att använda en loftsäng för en ung pojke och placera en sovplats för en vuxen son under den. Vanligtvis, med detta arrangemang av platser för att sova och vila, finns det en plats nedan för lagringssystem eller att ordna ett område för klasser eller kreativitet..

Sovplatser för pojkar i olika åldrar

Använda loftsängen i ett dubbelrum

Om platsen för ett rum för två pojkar i samma ålder tillåter, skulle arrangemanget av fristående sängar vara perfekt. Om vi ​​lyckas skapa minihus för var och en av sönerna kan vi anta att föräldrarnas uppdrag är uppfyllt..

Hus för pojkar

I ett rum för två tonårspojkar måste du inte bara ta hand om det ergonomiska upplägget av sovplatser, utan också organisationen av ett skrivbord för två. Här är exempel på sådana arbetsplatser som uppfyller ergonomiska regler och har ett attraktivt utseende..

Arbetsplats för två

Rymligt träningsområde

Original designlösningar

Exempel på utformning av små rum för pojkar

De flesta typiska lägenheter i vårt land kan inte skryta med stora rum, och i privata hus finns det ofta situationer då ett mycket litet rum kan tilldelas för att ordna ett rum för en pojke. Föräldrarna ställs ganska akut inför frågan om att organisera en bekväm och ergonomisk sovplats, installera ett skrivbord, och det är också viktigt att inte glömma alla typer av förvaringssystem – för kläder och skor, leksaker och böcker, föremål för kreativitet och sporter. I det här fallet kommer layouter och multifunktionella möbler, beprövade genom åren, till undsättning – sängar med lådor i nedre delen, inbyggda förvaringssystem som enkelt kan omvandlas till en bokhylla eller hyllor för sportutrustning, ottomaner med plats för förvara leksaker inuti.

Barnrum på vinden

Små rumsdekorationer

Litet rum i blå toner

Måttlig rumsdesign

Invånare i Ryssland som har levt i små kommunala lägenheter är väl medvetna om att möbler i ett litet rum måste placeras längs väggarna. Om du anordnar ett bekvämt rum för en pojke i ett litet utrymme, fungerar denna princip bra – ställ ett skrivbord vid fönstret och lägg sängen vinkelrätt längs en av väggarna så har du tillräckligt med utrymme för spel. Använd hängande hyllor av öppen typ som förvaringssystem.

Möbler längs väggarna

Vitt för små utrymmen

Lätt litet rum

Snövit väggdekoration och ljus inredning hjälper till att visuellt utöka det lilla barnrummet. Om du använder speglade ytor som dekoration för en av väggarna eller en del av den, så har rummet visuellt inga gränser alls.

Speglade ytor för att utöka utrymmet

Loftsängen hjälper till att spara en betydande mängd kvadratmeter av barnrummet. Under sängen kan du placera förvaringssystem eller organisera ett område för studier eller kreativitet, glöm bara inte att förse denna dåligt upplysta plats med konstgjorda ljuskällor. Många barn gillar att sova på en daggång, och under sängen kan du ordna en plats för integritet om du hänger gardiner – allt beror på din pojkes temperament, bara föräldrar vet vad som behövs för deras barn.

Ljus loftsäng

Loftsäng för platsbesparing

Original loftsäng

En säng och en plats för integritet

Loftsäng med förvaringssystem

Här är ett exempel på ett inbyggt möbelkomplex som består av två sovplatser (en av dem är infällbar), en arbetsplats, garderober och öppna hyllor. Även i ett rum med en yta på 10 till 12 kvadratmeter kan du organiskt passa ett sådant komplex, medan barnen har lite ledigt utrymme för spel..

Rymligt inbyggt komplex

Inbyggda möbler sparar betydligt utrymmet i ett barns rum. Först placerar du leksaker på de öppna hyllorna i de inbyggda lagringssystemen, sedan ersätter böcker dem. Det enda du behöver oroa dig för är storleken på den inbyggda sängen. Antingen måste du utrusta en sovplats med en betydande marginal, eller byta möbler om 2-3 år.

Snövit inbyggda möbler

En säng som ligger på en viss höjd hjälper till att spara det användbara utrymmet i rummet. Ett rymligt lagringssystem kan placeras i djupet av en sådan podium..

Podiumsäng med förvaringssystem

För ett rum som ligger i ett vindsrum kanske komplexiteten i arrangemanget inte är så stor i barnkammarens storlek som i dess oregelbundna geometri och en stor takfas. I sådana utrymmen är lagringssystem vanligtvis placerade i zonen med den lägsta takhöjden – låga hyllor för böcker och leksaker. Arbetsplatsen måste placeras nära fönstret, om rummets geometri tillåter, är det återstående utrymmet tilldelat sov- och viloplatsen.

Barnrum på vinden

Barnrum med komplex arkitektur

Spelrum på vinden

Temainteriör i barnkammaren för en pojke

Kryssning

Det marina temat är ett av de mest populära för att dekorera ett pojkrum. För det första anses alla nyanser av blått vara lämpliga för inredningen i en pojkens förskola (och oftast är pojkar nöjda med en sådan färgpalett), och för det andra älskar många av killarna verkligen allt som rör fartyg, sjöresor och attribut för denna sfär. liv. I det här fallet utsätts föräldrar för ett brett utbud av produkter om ett visst ämne – från sängar i form av båtar och till och med segelbåtar, till färdiga gardiner med ankare eller rattar. Fördelen med det marina temat är att du kan göra mycket av barnkammarens inredning själv..

Marint tema i design

Sovrum i nautisk stil

På det marina temat

Vit och blå inredning

Nautiska anteckningar i barnkammaren

Det nautiska temat är inte bara fartyg, rattar och ankare. Marin fauna – ett oerhört tema som ska förkroppsligas i inredningen av rummet för din lilla utforskare av djupet.

I temat för invånarna i djuphavet

Originella färglösningar

Vi älskar serier och mer

Om ditt barn älskar serier och tecknade serier baserat på dem, kommer det inga frågor om att dekorera väggarna i barnets rum. Det är bara viktigt att ta hänsyn till att tillräckligt ljusa affischer kan agera aggressivt på en pojkes psyke. Men bara föräldrarna vet allt om sitt barn och kan bestämma – det kommer att vara bekvämt för honom att vara bland de ljusa och färgglada bilderna.

Färgglad väggdekoration

Affisch väggdekoration

Indianers spel

Vem av oss gillade inte att spela indianer som barn? Du kan springa runt i lägenheten och skrika, måla ansiktet och skjuta en improviserad rosett. Moderna barn gillar också detta tema. Det är lätt att slå det när det gäller att ordna ett barnrum, det viktigaste är att utrymmet låter dig installera en liten wigwam. Barn älskar att gå i pension i små utrymmen; varje barn behöver sina egna hus och platser för hemligheter. För vissa pojkar är en sådan ensamhet i form av ett indiskt tält helt enkelt nödvändig – att vara ensam, samla tankar, koncentrera sig, lugna ner känslor.

Rumsdesign med en wigwam

Närvaron av en plats för ensamhet är särskilt viktig för rum där två pojkar bor. Ett billigt indiskt tält låter dig skapa ett litet hus för en och kräver samtidigt inte mycket utrymme eller pengar..

En plats för ensamhet - wigwam

Sport tema

Om din pojke är förtjust i någon form av sport, kommer han säkert att leka med detta tema i sitt eget rum. Det är inte nödvändigt att ordna ett gym i sonens rum. Det finns många sätt att leka med ett sportkoncept – att rita på textilier, små möbler i form av sportutrustning och helt enkelt väggdekor med affischer och målningar som visar berättelser om ett valt ämne..

Design med fotbollstema

Sportmotiv Original sänggavel

Anteckningar om sportliv i utformningen av rummet

Design i beige toner

Idrottspojkens rum

«Plats» rum

Om ditt barn är intresserad av allt som rör utrymme, kommer dessa exempel på att dekorera barnrum vara användbara för dig. Utrymmet i pojkens rum är och «stjärnbeströdd himmel», skapad med glöd-i-mörkret tapeter eller speciell belysning av undertaket, det här är bilder av planeter och fantasier om förekomsten av utomjordingar, detta är glansen av rostfritt stål, användning av nitar och fästelement som på rymdskepp, detta är motsvarande tryck på kojens gardiner och textilier.

Utrymme i utformningen av barnkammaren

Rymd tema

Flyg i drömmar och i verkligheten

En kartongraket för en liten astronaut