Barnrum i gröna toner – ett universellt val till förmån för barnet

För full utveckling behöver ett barn personligt utrymme. Barnets psykologiska och känslomässiga tillstånd beror på dess utformning. Det är av denna anledning som valet av utformning av ett barnrum bör tas till ansvarsfullt. De viktigaste parametrarna som måste beaktas vid inredning av en plantskola är färger, ergonomi, materialkvalitet, huvudområden och rumsbelysning..

Teleskop i barnrummet

Gröna nyanser i det inre av ett barnrum

Atmosfären i barnrummet bör ge dig ett positivt humör och främja koncentration, men samtidigt inte belasta psyket. En av de mest föredragna färgerna för att dekorera ett barns rum är grönt. I grund och botten är det en kombination av blått och gult. Den blå färgen tillhör det kalla området och tenderar att lugna, ställa in sig för att vila och gult förbättrar humör och prestanda. Grönt är ett mångsidigt alternativ: det främjar hårt arbete och lindrar samtidigt känslomässig stress.

Rumsdekoration för en flicka och en pojke Rosa matta i barnrummet Panoramafönster i barnrummet Brun soffa i barnrummet

Dessutom kan grönt ha en varm eller kall nyans – det beror på vilken färg som är mer i grönt – gult eller blått. En varmare nyans ökar aktiviteten, medan en kallare nyans lugnar. Därför rekommenderas det för hyperaktiva barn att använda jade, mynta och smaragd nyanser i interiören..

Vita möbler i barnkammaren Grön och turkos färg i det inre av barnrummet

Oliv i barnkammaren måste kombineras med andra färger, eftersom det i sin rena form kan göra rummet tråkigt. Som bakgrund skapar oliv en lugn, neutral atmosfär, men tenderar att absorbera ljus. Därför bör du noga överväga belysningen i rummet när du använder det. Det kommer också att vara bra att späda ut oliv med ljusa nyanser: beige eller vitt. Med tanke på dessa funktioner kan du med hjälp av denna färg bilda en bekväm, lugn och elegant design av ett barnrum..

Olivväggar i plantskolan

Oliv i pojkrummet är perfekt för styling «militär-».

Militär stil plantskola

Mintnyanser ger en känsla av svalhet och lätthet och associeras med vårens friskhet. Det är ganska lämpligt att använda denna färg i barnrummet – det belastar inte ögonen, belastar inte psyket och skapar en atmosfär av komfort. Det är bättre att kombinera mintnyanser med gröna, vita, gula eller turkosa färger..

Design av ett litet barnrum

En annan mjuk nyans av grönt är pistagenötter. Det är en naturlig, lugn färg som anses mångsidig. I ett rum med pistaschfärgade väggar är det bra att vila eller delta i tysta aktiviteter. För att leva upp atmosfären lite kan du helt enkelt lägga till en ljus färg till den huvudsakliga. Detta är inte svårt att göra, eftersom neutral pistasch går bra med nästan alla nyanser..

Bordslampa på en byrå för en tjej

Jade -nyansen är ganska ljus och rik, så det rekommenderas att använda den i kombination med en ljusare. Att använda ren jade, utan utspädning, överväldigar atmosfären eftersom den bär mycket energi. Men i kombination med lugna nyanser stämmer jade på ett positivt humör, ger styrka och överbelastar inte psyket..

Tält i barnrummet Legodesign i barnkammaren

Kalkfärg kan fylla ett rum med ljus, ger energi och ger optimism och kraft. Det är mycket bra att använda denna färg i rum med fönster mot norr – detta kommer att kompensera för den lilla mängden solljus. I barnrummet kan du säkert ta kalkfärgen som grund: för all sin ljusstyrka irriterar det inte ögonen och har en positiv effekt på psyket.

Våningssängar för en stor familj Målningar på väggen i barnkammaren Hyllor längs väggen i barnkammaren Ljuskrona med fläkt i barnrummet

Färgkombinationer

Grönt är en universell färg och är lämplig för att dekorera ett rum för både en tjej och en pojke i alla åldrar. För att skapa en inredning som speglar personlighet kan du komplettera basfärgen med andra nyanser. Grönt, som en naturlig färg, passar bra med brunt. Denna färgkombination skapar maximal komfort i rummet och passar barn i alla åldrar..

Grönt och brunt i barnkammarens inre

För en tjej kan grönt kombineras med rosa: denna kombination skapar en mild, romantisk atmosfär. Den grundläggande tumregeln när du kombinerar två färger är att välja samma ljusstyrka. Till exempel, om grönt är mättat, ska rosa inte vara pastell..

Flickorumdesign Toalettbord för en tjej i barnrummet Rosa kuddar i barnkammaren Gröna gardiner i barnkammaren

I kombination med vitt skapar grönt en känsla av friskhet och renhet. Denna kombination är bra för små rum, eftersom det visuellt kan öka utrymmet. Varje grön nyans ser bra ut med vitt: från det mest intensiva till pastell. Grundregeln är att det inte ska vara för mycket vitt, annars finns det en chans att rummet kommer att se ut som en sjukhusavdelning.

Våningssäng med stege i barnrummet Bokhyllor bredvid sängen i barnkammaren

Grönt kombineras inte mindre framgångsrikt med turkos och blått. Denna kombination aktiverar hjärnaktivitet och förbättrar humör. Beroende på färgmättnaden kommer barnkammarens inredning att ha en annan karaktär: ju ljusare nyanser, desto mer aktiv och energisk blir stämningen.

Turkos textilier i barnkammaren Målad vägg i barnrummet

Grönt kan också framgångsrikt appliceras i inredningsdetaljer. Till exempel ser gröna möbler väldigt imponerande ut i en plantskola. Målningar, textilier, olika element av grön inredning kommer perfekt att betona den aktiva atmosfären i barnrummet.

Flerfärgad filt i barnrummet Gröna möbler i barnkammaren Grön säng och röd matta i barnkammaren