Badrum och dusch i det inre av sovrummet

Numera ges mer och mer preferens åt kreativa och icke-standardinredningar. Människor utrustar sina hem med maximal komfort, och med rätta. Om någon vill, efter att ha tagit ett bad eller en dusch, omedelbart gå till sin säng och, täckt med en mjuk filt, titta på TV, då är tanken på att placera ett bad i sovrummet själva för dem.

Badrum i sovrummet

Men det är möjligt att du kommer att möta ett antal svårigheter på vägen till det ovanliga arrangemanget av ditt hem. Om du har ett privat hus blir det inga problem. Men i lägenheten måste en sådan inredning samordnas med BTI (Bureau of Technical Inventory), vars avdelning omfattar frågan om planering och ombyggnad av lägenhetslokaler. Kärnan i problemet är att, enligt lagen, kan ett badrum endast installeras ovanför en bostadslokal, som ligger på nedre våningen. Således visar det sig att antingen en korridor eller ett förråd bör placeras under badrummet på nedre våningen. Om allt är i ordning med detta, ta alla nödvändiga dokument till BTI, och efter godkännande kan du fortsätta att utrusta din interiör.

Finish och utrustning av badrummet (dusch) i sovrummet

Efter att ha beskrivit det inre av sovrummet, i kombination med ett badkar eller en dusch, måste du ta hand om skyddet mot konstanta temperaturfall och hög luftfuktighet. För att göra detta, installera en tätt stängande dörr, men inte en vanlig, utan en VVS. En sådan dörr tål extrema temperaturer, är fuktbeständig, vrider sig inte och ger också pålitlig ljudisolering..

Dörr mellan badrum och sovrum Stänga in sovrummet från badrummet med en dörr Dörren i det inre av sovrummet, kombinerat med ett badrum

Naturligtvis kan du använda mer än bara en dörr för att täta av badkaret. En glaspartition är ett bra sätt att dela in ett rum i zoner. Glas kan vara klart eller frostat – båda ser bra ut.

Glasvägg mellan badrum och sovrum Glaspartition i interiören

En bra idé skulle vara att separera badrummet till ett separat område med en glaslåda. Inuti ser det underbart, elegant och väldigt ovanligt ut. Välj klart glas men med en bred frostad remsa längst ner.

Badrum i en glaslåda

Men en dörr eller en skiljevägg är ett valfritt element, det finns en underbar inredning i ett sovrum, kombinerat med ett badrum, där båda zonerna inte är åtskilda alls. Detta skapar en viss allmän smak av rummet..

Sovrum med badrum utan skena Badrum i sovrummet på bilden Den övergripande färgen på sovrummet och badrummet

Detta alternativ är lämpligt för antikens kännare, när närvaron av ett badrum i sovrummet var ganska normalt..

Antikens ande i det inre av ett sovrum kombinerat med ett badrum

Även i andan av svunna epoker väljs trä som material för ett sådant rum. Detta gör att du helt kan fördjupa dig i antikens atmosfär, förutom att korrekt bearbetat trä tolererar perfekt fukt och temperaturfall, det är inte för ingenting som träbad byggs.

Trä i det inre av ett sovrum med badrum

Det är viktigt att installera ventilation, sätt på huven från samma strömbrytare som lampan. På så sätt tänds fläkten med ljuset och du kommer inte att glömma att aktivera den. Var noga med ljudnivån när du väljer ventilationsutrustning. Eftersom vi lever i en tid av framsteg kan uppfinningar matcha alla våra preferenser, vilket ger maximal komfort. Det vill säga, det finns en tyst modell av huven, som är mest att föredra för nästa rum – sovrummet. Installera också speciella avfuktare för hushållsbruk, detta hjälper också till att minska luftfuktigheten i rummet. För att känna dig bekväm i ett sovrum kombinerat med ett badrum, utrusta golvvärme både i badrummet och i sovrummet, kommer detta att undvika obehag när du flyttar från ett rum till ett annat..

Materialet för golvet och badrummet och sovrummet kan du välja samma. Till exempel bocka. Detta är en träslag som absolut inte är rädd för fukt, och så mycket att högar gjordes av den i Venedig.

Golv i sovrummet kombinerat med badkar

Eller avsluta sovrumsgolvet, till exempel med parkett eller laminat, och i badrummet med kakel..

Olika golvmaterial

För väggarna i sovrummet i kombination med ett badrum finns en version av fuktbeständig tapet. Du kan helt enkelt måla väggarna med färg eller lägga ut en mosaik, vilket i princip inte är typiskt för ett sovrum, men eftersom vi har en icke-standardinredning med ett badkar, kommer designen att vara lämplig. En kombination av mosaik och tapeter kommer att se bra ut. Lägg till exempel väggen nära badkaret med ett mosaikmönster och klistra in tapeter på resten i allmän stil..

Ett bra och bekvämt alternativ till ett bad i vår tid är en dusch, att gå upp ur sängen på morgonen, du kan snabbt ta en dusch och samtidigt behöver du inte gå långt, medan du lyssnar på radio eller tittar TV.

Duschkabin i sovrummet

Om du har ett litet rum, men du fortfarande vill sätta ett badrum i sovrummet, men du kan göra det så kompakt som möjligt genom att stänga in sängen och badet med en liten skiljevägg – en vägg.

Litet sovrum med badrum

Design av sovrum kombinerat med badkar (dusch)

Den vanligaste designen för ett badrum i ett sovrum är en vanlig stil, för större enhet mellan båda områdena. Färgschemat och inredningen bör kombinera båda zonerna, det ser harmoniskt ut.

Allmän utformning av sovrum och badrum Sovrum och bad i samma stil Uniform stil för sovrum och badrum

Men det är inte nödvändigt att kombinera designen av sovrummet och badrummet, efter eget gottfinnande kan du göra det annorlunda för varje rum.

Olika sovrum och badrum design

Det finns många alternativ för att arrangera ditt kreativa sovrum, kombinerat med badkar eller dusch, i vilket fall som helst kan du välja det mest lämpliga för dig själv och uttrycka din karaktär och personlighet. I vår tid är ingenting omöjligt.