Arrangemang av ett rum för två barn – effektivt och vackert

Renovering i ett barnrum är ett problem för föräldrar över hela världen. Det är nödvändigt att ta hänsyn till många nyanser – ta hand om säkerheten, miljövänligheten, praktiken i interiören, ta hänsyn till önskemålen från den lilla ägaren av rummet och samtidigt inte gå sönder. Men om du behöver utrusta ett rum för två barn, kan du säkert multiplicera alla dilemman och vardagsproblem med två. Även barn har liknande intressen, favorit-sagokaraktärer och preferenser när det gäller att välja färger (vilket är extremt sällsynt), även i detta fall måste ett stort antal kompromisser göras för att utveckla ett enda koncept för att ordna ett barnrum för två barn.

Barnrum för två

Vad du behöver ta reda på innan du börjar planera utformningen av ett rum för två barn:

  • rummets storlek och form (det är lämpligt att rita ett detaljerat diagram med mått);
  • antalet fönster- och dörröppningar;
  • det är viktigt att avgöra om rummet bara kommer att vara ett sovrum eller om dess funktionella belastning kommer att sprida sig till lekområdet eller segmentet av studier och kreativitet (allt beror på rummets yta och den allmänna kapaciteten i din lägenhet eller bostadsägande);
  • det kommer att vara nödvändigt att ta hänsyn till skillnaden i barns ålder, om någon sådan finns;
  • föra en detaljerad konversation med barn (om de redan är tillräckligt gamla för att ha samtal) om hur de skulle vilja se sitt rum, för det är för dem som detta lilla universum kommer att vara en integrerad del av livet i flera år;
  • du måste försöka hitta en kompromiss i färglösningar som passar båda barnen, liksom valet av fantastiska tecknade eller andra karaktärer, vars bilder kan ta del av inredningen i rummet.

Plats för två tonåringar

Välja en färgpalett för att dekorera en plantskola

Ljusa färger för vilsam sömn

Om ett rum för två barn huvudsakligen kommer att användas som sovrum, är en ljus färgpalett det mest gynnsamma designalternativet. Väggarnas neutrala nyanser låter barnets sinne lugna sig efter en hektisk dag, koppla av och göra sig redo för sängen. Ljuspaletten lugnar inte bara känslor utan ger också en känsla av frihet, lätthet, friskhet.

Ljus palett

För föräldrar som tycker att ljus väggdekoration i en plantskola är ett opraktiskt och lätt smutsigt alternativ kan vi säga att det inte blir någon färgskillnad om du väljer en väggbeklädnad som kan rengöras eller tvättas. Men det ljusa färgschemat kommer visuellt att förstora rummet, vilket är viktigt för ett rum där det är nödvändigt att placera minst två sängar, förvaringssystem och mer.

Ljus väggdekoration

Den ljusa paletten av finish kommer att vara en utmärkt bakgrund för alla inredningar i barnkammaren. Även svaga målningar eller fotografier kommer att bli accentpunkter i en sådan miljö..

Ljusgrå ton

Ett intressant designalternativ för väggen med sängarna kan vara installationen av väggpaneler täckta med mjuka textilier. Ett sådant attraktivt och säkert sätt att dekorera en accentvägg är lämplig för sängar utan sänggavel..

Mjuk vägg

Vid ljusa ytor kommer en mörk accentvägg till nytta. Den monokromatiska färgen på väggarna kan tyckas tråkig bara vid första anblicken, det är väldigt lätt att diversifiera den. Alla typer av inredning – inramade barnritningar, leksaker på öppna hyllor, barns samlarföremål. När barnen växer upp kommer det att vara möjligt att helt enkelt byta ut den föråldrade inredningen utan att ändra inredningen i rummet..

Vitt, grått och gult

Ett alternativ till alla nyanser av vitt kan vara vilken pastellton som helst för väggdekoration eller tapeter i ett litet mjukt mönster, prydnad. När det gäller ljusa väggar kan du använda en ljusare eller mer brokig palett för att dekorera fönsteröppningar, använda gardiner med ett mönster. Detsamma gäller mattor och sängtextilier..

Pastell nyanser

Jungfrurum

Du kan diversifiera den monokromatiska väggdekorationen i ljusa nyanser med hjälp av klistermärken. Nu till salu finns det ett stort utbud av klistermärken för alla ämnen, det kommer inte att vara svårt att hitta ett lämpligt alternativ för båda barnen. De är lätta att applicera och kan göras med barn. Dessutom kan du fästa olika teckningar vid sängen för varje barn och därigenom zonera rummet..

Väggklistermärken

Ett annat sätt att eliminera monotoni i väggdekoration är att måla dem för hand med färger, vilket skapar en bild som liknar andan på båda barnen. I det här fallet måste du kontakta en specialist, oavsett om du bara inte själv har de nödvändiga konstnärliga färdigheterna. Den otroliga och unika designen av rummet kommer säkert att glädja barn under lång tid..

Måla på väggarna

Vit finish, till exempel, är otroligt lätt att kombinera med någon annan nyans. Genom att helt enkelt byta gardiner i barnkammaren eller överkasten får du en ny inredning och fräscha känslor för barn. Detta enkla trick används av designers och husägare runt om i världen..

Snövit rum

Alla nyanser av vitt

Vita väggar och tak kommer att vara en idealisk lösning för ett rum i ett vindsrum med en icke-standard design, fasade tak och komplex geometri. För att diversifiera den ljusa, nästan snövit paletten i rummet kan du ordna en accentvägg med sängens sänggavlar. Ljusa färger på accentväggen hindrar inte barn från att somna, och under dagen kommer de att bli en ljus fokuspunkt och ge ett element av individualitet till rummet..

Accentvägg

Betoning på textilier

I ett snövit rum, som dekorerar en accentvägg, kan du, som de säger, «slå två flugor i en smäll» – använd en fototapet med en karta över vårt land eller världen, och kanske din stad. Således kommer du inte bara att späda ut färgschemat i rummet, lägga till ett element av individualitet, utan också lägga din hand i utbildning av barn..

Tapet

Om du dekorerar väggarna i barnkammaren i en ljus ton, kan du förutom den traditionella målningen eller tapetsering av ytor använda väggpaneler med en liknande nyans. Om du använder panelmodifieringen av panelerna och placerar dem vertikalt kan du visuellt öka rummets höjd genom att placera rackprodukten horisontellt – utöka utrymmet.

Väggpaneler

I grå nyanser

Färgglada målningar på väggarna för ett glatt humör

Om du vet att processen med att somna inte orsakar problem för dina barn och ljusa färger eller färgglada tapetmönster på väggarna är inte en anledning till känslor, till din tjänst är ett stort utbud av färger, olika tryck och väggdekorationsmetoder . Men bara du vet vilken typ av tapetmönster dina barn kan tycka om – djur, seriefigurer, serier eller sagor, eller kanske bara en bild av moln.

Ovanlig layout

Färgglada tapeter

Många av oss tyckte om att titta på blommönstren på väggarna före sänggåendet. Moderna barn i detta avseende skiljer sig inte mycket från sina föräldrar, och blommans prydnad på tapeten kan glädja båda små invånare i rummet. Färger från den blå paletten kommer att ge rummet svalhet (blått, turkos, mynta, grönt) och gulaktiga, orange, beige, terrakotta nyanser kommer att mätta rummet med värme.

Mörkblå ton

Ett färgglatt tapetmönster kommer att vara relevant om hela rummet är utformat i ett specifikt tema – favoritdjur, hjältar eller aktiviteter. Det nautiska temat i utformningen av pojkrummet kan visa sig inte bara i användningen av randiga textilier och vita och blå nyanser. Ritningar med fartyg, ankare och andra attribut i unga sjömans liv kommer att glädja ägarna till rummet.

Marint tema

Barn älskar ljus

Stereotypen att alla tjejer älskar rosa är bara delvis så. Många tjejer och till och med tjejer älskar verkligen många nyanser av rosa, så varför inte respektera de små prinsessorna och dekorera sovrummet i rosa? Du kan lugna upploppet av rosa toner lite med vitt, grått och glas, spegelytor..

Skrikrosa

Tjej rum

Alla nyanser av rosa

Ljus design

Väggarnas rika färgglada färg kan vara en höjdpunkt i interiören för två tonåringar. Om väggarnas färg är tillräckligt mörk, för kontrast, förutom det ljusa taket, kan du också använda pastellfärger av golvet..

Mörkblå väggar

I gröna nyanser

Vi bestämmer oss för en vacker och praktisk möbel

Naturligtvis kommer sängar att vara de viktigaste möblerna i barnens sovrum. Om sovrummet också spelar rollen som ett lekrum och studentrum – behovet av att installera förvaringssystem för kläder och leksaker (eller utbildningsmaterial, beroende på barnens ålder), ett skrivbord (eller två), i vissa fall kan kräva ytterligare mjuk zon.

Mjuka sänggavlar

Våningssäng – ett sätt att spara plats i ett rum för två barn

Om ett sovrum för två barn inte kan skryta med stora dimensioner, om du, förutom sovrummet, också måste placera en studie- och lekplats i rummet, kommer en våningssäng att spara mycket användbart utrymme.

Våningssäng

I två nivåer

En våningssäng är en liten värld som ett barn kan ordna efter eget tycke – skaffa gardiner, sätt på glödande stjärnor «tak» ditt hus, som faktiskt är botten på den översta sängen.

Stora sängplatser

Hur man bäst placerar två sängar i ett rum?

Det första alternativet som omedelbart kommer att tänka på för de flesta föräldrar som står inför uppgiften att tilldela sovplatser är sängarnas parallella arrangemang. Det är en bekväm och praktisk lösning för stora och medelstora rum..

Två sängar parallellt

Vanligtvis, med detta arrangemang av sängar, installeras en byrå eller ett sängbord mellan dem. Helst kommer detta att vara en dubbel möbel som ger barn ett individuellt förvaringssystem för alla möjliga små saker som borde vara, som de säger «till hands». Eller så kan du helt enkelt dela byråerna i byråerna med varandra. Ett par bordslampor kan installeras på sängbordets eller sängbordets yta för att belysa varje säng, annars blir det nödvändigt att fixa lamporna på väggen.

Ljusa sängar

Snidade sängar

En mjuk sänggavel är inte bara säker och bekväm, utan också väldigt vacker. Mjuk sänggavel trim är lämplig både i ett flickrum och i ett pojkrum, du behöver bara bestämma textilier och färgpalett.

Med baldakiner

Ljust sovrum

I nautisk stil

Om sängarna ligger längs väggarna, vinkelrätt mot varandra, finns det mer ledigt utrymme för spel i rummet, men infarten till sängen tillhandahålls endast från ena sidan. För de flesta små ägare av rummet är detta faktum inte ett problem..

Sängar vinkelräta

Nära väggarna

Neutral palett

Om rummet är rektangulärt och dess längd är tillräckligt för att ordna sängarna efter varandra, kommer detta alternativ också att spara mycket användbart utrymme i barnrummet. Genom att placera sängarna vid fönstret frigör du en hel vägg för ett stort garderobssystem eller för att organisera en sporthörna.

Sängar vid fönstret

En efter en

Ett annat sätt att placera två sängar i samma rum är att placera sängarna i två våningar, men inte använda en våningssäng. Sovplatser ligger vinkelrätt ovanför varandra. I utrymmet under den övre nivån kan du ordna ett lagringssystem eller ett hörn för kreativitet.

I blå toner

Ytterligare möbler för barnrummet

Om barnen i rummet inte bara kommer att sova utan också leka, studera, vara kreativa, är listan över nödvändiga möbler för dig utvidgad. Med lagringssystem för barn uppstår alltid många dilemman, många nyanser måste beaktas. När allt kommer omkring måste du lagra inte bara kläder, skor och accessoarer, utan också leksaker, böcker, brädspel och inte bara spel, sportutrustning.

Lagringssystem vid fönstret

Uppenbarligen, med barns tillväxt, förändras deras behov, färdigheter och fritidsintressen, och föräldrar har inte råd att reparera vartannat år, beroende på deras barns nya missbruk. När det gäller förvaringssystem för leksaker kommer de inte att vara svåra att ändra för bokhyllor när barn växer upp och blir skolbarn. När det gäller förvaringssystem för kläder och skor, för spädbarn är det bättre att använda lådor med stopp (ju färre dörrar som öppnas, färre orsaker till skada) eller tunnelbanedörrar med stoppfixering, som helt enkelt inte kan skada barns handtag.

Ljusa accenter

En vägg med fönsteröppningar är vanligtvis tom. Därför blir det rationellt att placera förvaringssystem längst ner på väggen (upp till fönsterbrädorna) och mellan fönstren. Om skåpen i den nedre delen antingen kan vara svängbara eller innehålla lådor, kommer användningen av öppna hyllor att se mer harmonisk ut för den övre nivån. Leksaker, färgglada bokomslag, samlarobjekt eller sportutrustning på öppna hyllor kommer att diversifiera rummets ljuspalett och bli ljusa accenter.

Kombinerade lagringssystem

Förutom sängar och sängbord eller en byrå mellan dem, kommer ett utmärkt komplement till ensemblen av sovrumsmöbler att vara små atamaner eller puffar, som barn kan sitta på när de byter kläder..

Stora puffar

Pojkrum

Om rummet för två barn tillåter, kan du, förutom standarduppsättningen, installera ett litet bord och stolar för spel eller till och med små fåtöljer, vars klädsel är utformad i rummets allmänna färgschema.

Mini fåtöljer

Plats för små damer

Hur man ordnar ett rum för tre eller fler barn?

För föräldrar som behöver placera sovplatser för tre eller till och med fyra barn i samma rum är frågan om att ordna lokalen mycket mer akut. Dekorationen av lokalerna och dess dekoration bleknar i bakgrunden, huvudfrågan blir ergonomisk, men samtidigt rationell ordning av möbler. I detta fall är en våningssäng oumbärlig..

Plats för tre

Flera rum

Stort sovkomplex

Två våningssängar som står parallellt är det enda möjliga alternativet för ett litet rum. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att tillhandahålla tillräckligt avstånd mellan sovkomplexen för bekvämt boende för alla boende i rummet. I det här fallet kanske det inte finns något utrymme för lagringssystem alls, lådor i sängens nedre del kan delvis lösa detta problem..

Sovrum för fyra

Om rummet är tillräckligt långt kan våningssängar placeras längs väggen efter varandra. Ljus inredning är att föredra i detta fall. Ändå kommer strukturerna att visa sig vara ganska besvärliga, och den vita färgen ger den lätthet och viktlöshet..

Snövit ensemble

Plats för fyra