Arrangemang av en multifunktionell lounge

Vi föreställer oss alla en lounge på olika sätt. För vissa räcker det med en mjuk soffa och TV, andra behöver en öppen spis och bekväma fåtöljer. Någon kan inte föreställa sig ett vardagsrum utan läshörna och bokhyllor, medan andra inte har någonstans att sätta ett biljardbord eller en arbetsyta för ett hemmakontor eller en kreativ zon. Svårigheten att fylla vilarummet med alla möjliga funktioner ligger i det faktum att våra bostäder har olika utrymme. I en typisk urban lägenhet finns det bokstavligen ingenstans att vända och vardagsrummet är oftast begränsat till en standard uppsättning stoppade möbler och en TV -zon. Men i privata hus av stads- och förortstyp är det redan lättare – det finns möjlighet att ordna ytterligare lokaler – vindar och källare. Bara vid första anblicken verkar det som att det är svårt att få en bekväm och mysig lounge eller lekplats ur mörka och obebodda lokaler. Vi visar dig med hjälp av foton av intressanta designprojekt att ingenting är omöjligt, om du visar tålamod, anstränger dig och naturligtvis investerar ekonomiskt.

Vila rum

Vi placerar ett kontor eller ett område för kreativitet i vardagsrummet

Att kombinera ett relaxrum med ett studieområde är en vanlig metod för designers och husägare. För det första kräver moderna hemmakontor inte mycket utrymme, bara installera ett smalt skrivbord eller en liten konsol, sätt en bärbar dator, fåtölj och minikontor i vardagsrummet. För det andra lägger många ägare hyllor för böcker och kontorsmaterial i vardagsrummet, förvaringssystem för alla typer av papper och dokument, vilket kommer att vara mycket bekvämt när arbetsprocessen utförs i vilrummet.

Studera i vardagsrummet

I vardagsrummet, där arbetsområdet på hemmakontoret eller utrymmet för kreativitet finns, kan rummet zoneras på flera sätt – med hjälp av dekoration, till exempel genom att markera en accentvägg, matta, till exempel är det i vardagsrummet och är frånvarande i arbetsområdet och använder belysning: arbetsområdet belyst av en bordslampa eller en lampa, inbyggd belysning och en ljuskrona ger belysning av det centrala rekreationsområdet.

Arbetsområde i vardagsrummet

Lekområde i rekreationsrummet

Det är inte många hushåll som har möjlighet att tilldela ett separat rum till exempelvis ett biljardrum. I det här fallet kan du hitta möjligheten att placera en lekplats i vardagsrummet. Gemensamma rum i privata hus är oftast de mest rymliga och installationen av ett biljardbord eller airhockey påverkar inte trafiken i vardagsrummet nämnvärt. Här finns ett vardagsrum inrett i blå toner. Den ljusa och lakoniska inredningen i loungen har lugnt överfört integrationen av ett tråkigt biljardbord av mörkt trä.

I blå nyanser

Ett annat exempel på ett vardagsrum i ett lanthus, i vars interiör lekområdet passar mycket organiskt. Ett biljardbord med ljusgrått tyg har harmoniskt integrerats i pastellfärgschemat. Placeringen av bordet är mycket bekvämt eftersom spelarna enkelt kan kommunicera med dem som sitter i soffan eller i en fåtölj och tittar på TV eller bara chattar med varandra..

Biljardbord i vardagsrummet

Ett biljardbord med snidad inredning passar perfekt in i inredningen i ett lantligt rekreationsrum. Inte bara överflödet av träytor och aktiv användning av en varm naturlig färgpalett skapar en mysig och bekväm atmosfär i vardagsrummet och lekområdet, utan också mjuka möbler med läderklädsel, varma mattor i retrostil och familjefoton på väggarna.

Lantlig stil

Om ditt lanthus eller privata hushåll i staden har en olämplig källare, måste detta korrigeras. Användbart källarutrymme, som hittills har använts för att lagra alla sorters skräp, kan bli ett lekrum för hela familjen. Tänk vilka möjligheter som är öppna för barn och vuxna, gäster i ditt hem. Minimikostnader för efterbehandling, som du kan göra själv, belysningssystem och ett par spelbord – det är allt du behöver för att förvandla en gammal och mörk källare.

Lekrum i källaren

Lekområde eller bibliotek – det är svårt att säga när du först tittar på det här rummet. En sak är uppenbar, husägare lyckades organiskt kombinera sina två passioner – till böcker och biljard..

Hyllor med böcker och biljard

Det är bra om det i ett land eller stad privat hus finns möjlighet att tilldela ett separat rum för att ordna ett lekrum. Ett biljard- eller tennisbord, airhockey eller ett litet område för brädspel – alla dessa centrala element i inredningen kommer att behöva lämpliga attribut. En liten soffa eller mini -stolar, ramlösa puffar eller barstolar vid disken – beroende på hur mycket ledigt utrymme kan relaxavdelningen organiseras i många alternativ. Men oavsett vad som är specifikt för spelen i ditt relaxrum, kommer bra belysning på alla nivåer att behövas i alla fall..

Lekrum

Biljardrum och vardagsrum

Det händer att meningen med en fras «spel zon» får en annan innebörd när det gäller att spela musikinstrument. I sådana fall är valet för att organisera ett repetitionsrum att hitta det mest akustiskt ljudrika rummet och installera nödvändig ljudisolering. När det gäller utformningen av det utrymme där hela den kreativa processen kommer att äga rum, beror det helt på vad som inspirerar dig exakt, vilka färger som ger energi och hjälper dig att hålla dig i god form. Eller kanske tvärtom, du behöver en lugn och neutral palett av verkstadsdesign för att inte bli distraherad från det viktigaste – din egen kreativitet.

Musikverkstad

Lounge med öppen spis

Många husägare kan inte bara föreställa sig ett vardagsrum utan möjlighet att se dansen av eldiga gnistor, inte bara i ett lanthus, utan även i stadslägenheter. Eldstaden i rekreationsrummet symboliserar inte bara härden och samlar alla familjemedlemmar och runt elden för att mentalt (och ibland fysiskt) värma upp, rensa tankar och känslor, koppla av efter en hård dag och få styrka för nya prestationer. Ett vardagsrum med öppen spis är mer bekvämt och varmare i varje mening av detta uttryck. Ofta är det härden som blir i fokus för alla som kommer in i rummet..

Vardagsrum med öppen spis

Lounge med öppen spis

Men det finns också sådana lounger där man lägger märke till en öppen spis, nästan på sista stället – stämningen visar sig vara väldigt extravagant. Till exempel överskuggar användningen av originaldesignmöbler med en bisarr form och textur originaliteten hos ljusa målningar på väggarna och ovanliga lampor och accenter i dekoration..

Original design

I det här vardagsrummet var eldstaden inte avsedd att bli en kontaktpunkt och fokusera på sig själv, eftersom de flesta väggarna i ett ganska rymligt vardagsrum är upptagna av ett vinskåp med transparenta dörrar, så att du kan överväga hela samlingen av ädla drycker. Genom att avsluta «under stenen» lyckades återskapa en viss skymning av vinkällarnas miljö med sin svalhet och en mycket speciell smak.

Vinskåp

Hemmabio eller arrangemang av moderna rekreationsområden med TV

Modern teknik gör att vi kan ordna en riktig minibio i vårt eget hem. Medan en TV -zon i vardagsrummet är tillräckligt för de flesta husägare, behöver andra ett separat rum där ägarna och deras gäster kan njuta av att titta på videor under förhållanden nära ett riktigt biobesök. Mjuka rymliga soffor och fåtöljer hjälper till att bli bekväma i sådana lounger, modern teknik förmedlar en bild «hur levande», och det sunda organisationssystemet är mer än realistiskt. Med hjälp av belysning på flera nivåer kan du skapa den belysning som behövs för varje enskilt fall och därmed atmosfären.

Vardagsrum med TV

I vit finish

Med fototapeter

En hemmabio kan skilja sig från ett vanligt vardagsrum med en TV bara med modern teknik och storlek. I vissa fall är satsningen på kvantiteten.

Kvantitet

Konservativ inställning

Många tror att det viktigaste i en TV -lounge är en mjuk och bekväm soffa. Det är svårt att hålla med om detta. Men förutom bekväma möbler, en viktig och iögonfallande dekoration av rummet, bekväma stativ eller låga bord, belysningssystem, med vilka du kan ändra inte bara ljusstyrkan och intensiteten i ljusflödet, utan också atmosfären i rum.

Bekvämt vardagsrum

Neutral finish

Återgå till ämnet att ordna obebodda källare, en hemmabio är perfekt för ett sådant rum. Bekväma stoppade fåtöljer med justerbara ryggstöd, toppmodern teknik, en liten bardisk med pallar för drycker eller lättare tilltugg och en trevlig atmosfär skapad av mångsidig finish och ett varierat belysningssystem.

Hemmabio

Bibliotek i vardagsrummet – rum för avkoppling och läsning

Många husägare tror logiskt att det inte finns något behov av att väggarna i vardagsrummet ska vara tomma – varför inte fylla dem funktionellt genom att placera bokhyllor. Resultatet är en helt harmonisk kombination av rekreations- och läsområden i ett rum. Om det inte finns någon TV i loungen kommer ingenting att störa bokälskarna. Om det finns en TV -zon måste hushållen hitta en kompromiss i användningen av vissa zoner i det gemensamma rummet..

Bibliotek i vardagsrummet

Hur gör man interiören i ett snövitt vardagsrum, där allt skåp och inbyggda möbler lyser med vithet, verkligen ljusa och saftiga? Lägg till djärva, modulära klädsel och levande bokryggar till öppna förvaringsställ.

Ljus soffa

Kök-matsal-vardagsrum

För många familjer är rekreationsrummet en slags symbios av flera viktiga områden för alla hem – köket, matsalen och vardagsrummet. Oftast händer detta i rymliga rum i lanthus eller i stadslägenheter utformade som studior. Det verkar som att det är extremt svårt att placera möbler, apparater och relaterade attribut för sådana funktionella segment av en bostad i ett rum. Faktum är att avsaknaden av skiljeväggar och dörrar mellan zoner bara underlättar för designers och husägare, vilket ger fler möjligheter för ergonomiskt upplägg av arbetsytor, förvaringssystem, skåp och stoppade möbler..

Kök-matsal-vardagsrum

I moderna designprojekt är funktionen i vissa zoner i ett rymligt rum ofta suddig. Ett rum innehåller arbetsytor och förvaringssystem för ett köksset, men det finns ingen matplats, men det finns ett rekreationssegment med stoppade möbler och ett soffbord. Ingen observerar kanonerna, hela situationen är endast föremål för användarvänlighet, sett av ägarna till en lägenhet eller hus.

Original kök-vardagsrum

Salonger med en stark personlighet

Med hjälp av originalfinisher, skickligt urval av möbler och djärva färgscheman kan du självständigt planera inredningen i ditt relaxrum, som inte bara kommer att vara bekvämt och bekvämt, utan också visuellt attraktivt och unikt. Till exempel ett vardagsrum i marin stil, i vars miljö inte bara karaktäristiska färgtekniker används, utan marina symboler och attribut används som de säger «i sin helhet». Klädda möbler i blå toner mot vita väggar, randiga textilier, livbojkuddar, havslandskap och foton på skeppsredskap – allt i denna lounge fungerar för att skapa en atmosfär med ett nautiskt tema.

Marina motiv

En ljus, färgglad toalettinredning kan också erhållas i ett rum med en neutral finish. Med hjälp av fåtöljer med läderklädsel i rika nyanser, original väggdekor, designkronor, färgglada textilier av soffkuddar, fönsterdekoration och mattor kan du få en verkligt original design av vardagsrummet, minnesvärd och icke-trivial.

Färgglad design

I relaxrummet kan du bevisa dig själv som designer och förkroppsliga gamla önskningar i atmosfären i relaxavdelningen. Till exempel, använd en enorm antik resväska som soffbord och naturligtvis ett konstföremål, använd pälsöverdrag för soffor eller fåtöljer, eller kanske hänga gevir på väggen. Inredningen i vardagsrummet beror på dina preferenser, mod och ekonomiska förmågor – i korsningen av dessa tre komponenter kan du skapa många intressanta inkarnationer, bilder och dina egna stilar.

Original bordsväska

När det gäller att ordna källarrum och källarplan skapades nästa bild av ett vilrum i just ett sådant utrymme. Den ursprungliga finishen med avsiktligt oinriktade snövita väggar fann ugglan en fortsättning i en matta av en liknande nyans med en lång hög. Och stoppade möbler i chokladtoner, originalunderlägg och ljusa kuddar utgjorde atmosfären i rekreationsområdet.

Vardagsrum i källaren

De tre nästa utseenden av lounger med många tillhörande funktioner finns också i källarrummen, men frånvaron av stora fönster och naturligt ljus hindrar dem inte från att förvåna oss med en bekväm och mysig atmosfär, trevliga finish och en attraktiv färgpalett..

Träd överallt

Naturlig palett

Ovanlig öppen spis