Alla nyanser av blått för en färgstark vardagsrumsinredning

Att dekorera ditt vardagsrum med blå nyanser kan vara höjdpunkten i ditt hem. Vi uppmärksammar dig ett urval av designprojekt för rekreationsrum, i vars interiör färgen blå eller dess variationer är aktivt involverade i efterbehandling, inredning och inredning. Den svalhet och friskhet som blå nyanser ger till atmosfären i rummet bokstavligen förvandlar rummet och fyller atmosfären med personlighet och kreativitet..

Vit och blå design

Genom att kombinera mörkblått med en vit nyans kan du skapa en verkligt kontrasterande och dynamisk interiör. Rätt placerade accenter låter dig mätta rummet med färg och kontrast, även med minimala kostnader för renovering och möblering av rummet med möbler, dekoration.

Accentvägg

Väggsamling

Vardagsrum med blå spis

Den mörkblå dekorationen av väggarna i vardagsrummet kommer att vara en utmärkt bakgrund för dina målningar i en ljus och färgstark design. Till «slinga» användningen av en blå palett i rummet, det räcker med att upprepa skuggan i textilier eller inredningselement, ett mönster på en matta eller soffkuddar.

Färgglada målningar

Kontrast

Inte bara vardagsrummet, utan också lekrummet är inrymt i ett rum inrett i blå toner. Djupblå färg har blivit ett kontrasterande fynd, inte bara för dekoration, utan också för stoppning av stoppade möbler.

Vardagsrum med lekplats

Ljus ultramarin är ett sällsynt val för att dekorera väggar i ett vardagsrum. Men för ett rum med en så eklektisk inredning är ett sådant designdrag ganska motiverat. Kontrasterande kombinationer, ljusa inredningsartiklar, färgglada textilier och färgglada tillbehör – trots de många rika fläckarna i olika färger ser hela miljön otroligt harmonisk och balanserad ut.

Eklektiskt vardagsrum

Ljus design

Blå soffor har blivit attraktionskärnan i vardagsrummet, trots eldstadens ljusa design och kontrasterande kombinationer i dekoration och utförande av förvaringssystem. Vit ton med blå nyanser går bra. Och inneslutningar av träytor tillåter inte bara att diversifiera paletten, utan också att ge en touch av värme till atmosfären i vilarummet..

Vardagsrum med öppen spis

Vi är vana vid att det är bättre att dekorera små rum i ljusa färger och det finns många designprojekt om detta ämne. Och här är ett exempel på hur ett blygsamt vardagsrum inte bara kan göra ett trevligt intryck utan också skapa en mysig och bekväm atmosfär för att koppla av vid spisen och prata med hushållsmedlemmar.

Litet rum

För rum med fönster mot solsidan är den totala användningen av blått och dess nyanser inte skrämmande – dekoration, möbler, tryck på textilier, klädsel och mattor. Det är fantastiskt hur användningen av olika variationer av samma färg inte bara kan berika färgpaletten i ett rum, utan också skapa en verkligt unik, minnesvärd vardagsdesign..

Totalt blått

Ljust, färgstarkt, intensivt. Det finns många epitet för denna vardagsrumsinredning. Djärva färgscheman, originella, men samtidigt praktiska och bekväma möbler, ovanlig inredning – tillsammans gjorde det möjligt att skapa en icke -trivial bild av ett modernt rum för resten av hela familjen.

Ljusa kombinationer

Vardagsrummet, dekorerat med väggpaneler målade i djupblått, liknar inramningen i engelska mötesrum på ett modernt sätt. Den mörka färgen på snidade möbler och skinnet av läder på fåtöljens klädsel ser lyxigt ut mot bakgrunden av den blå finishen i ett ovanligt vardagsrum.

Vardagsrum-studie

Även ett litet utrymme, som fungerar som ett vardagsrum, som mer liknar en ljuszon, blir en intressant plats i ett hem, inrett i en färg med sina olika nyanser.

Ljuszon

Blått och vitt är klassiska kombinationer för en nautisk stil, i utformningen av alla rum i hemmet. Men det är inte nödvändigt att använda ett marint tema för att dekorera lounger med så färgglada nyanser och kontrasterande kombinationer. Varje element av inredning, konstruktion eller tillbehör i vitt ser bra ut på en blå bakgrund. Med hjälp av en sådan kombinatorik kan du markera de zoner som är mest betydelsefulla för dig, enskilda möbler eller inredning..

Vitt och blått vardagsrum

Havsstil

Vardagsrum med blå palett

Om du inte är redo för närvaron av en ljusblå nyans av väggarna i ditt vardagsrum eller indigo stoppade möbler är för mycket för dig, kan du försöka släppa in en ljus nyans av blått i rummet för hela familjen. I kombination med snövit finish ser ljusblå möbler originella och fräscha ut. Att använda en mjuk blå yta som en accentvägg kräver inte mycket mod och förvandlar atmosfären i vardagsrummet diskret och enkelt, vilket ger svalhet och friskhet till atmosfären..

Accent på den blå väggen

Colorister hävdar att nästan alla nyanser av blått (och särskilt blått) har förmågan att lugna tankar, släcka känslomässiga bränder och lugna atmosfären i rummet. Inte överraskande skapar den palettblå väggbeklädnaden en sval inomhusmiljö. För att inte tala om det faktum att väggarnas blå färg passar bra till den snövit takdekorationen..

Blått vardagsrum

Den färgglada prydnaden av blå och vit tapet har blivit grunden för att dekorera väggarna i vardagsrummet. I kombination med vita, beige och grå ytor ser blå och blå prydnad fördelaktig och ljus ut.

Färgglada tapeter

Den ljusblå väggdekorationen är den perfekta bakgrunden för den varierade inredningen i det mycket eklektiska vardagsrummet. Den ljusare nyansen på den stoppade soffan och mönstret på mattan förstärkte bara effekten av den blå färgen. Trots överflöd, tillräckligt «cool färg», rummet ser ljust och mysigt ut tack vare den aktiva ingripandet av interiörartiklar och inredning i gula och röda färger.

Ljusblå ton

Väggarnas himmelblå färg, i kombination med snövit taklist och fönsterdekoration, ser luftig och ljus ut. Den mörkare nyansen av klädseln på fåtöljerna bibehåller ett nautiskt tema i vardagsrummet med traditionella möbler och blanka ytor.

Blå väggar

Kombinationen av trägolv med totalt blå väggar och skarpa vita tak ser enkelt men lyxigt ut. Här är ett efterbehandlingsalternativ där alla ytor i rummet blir en värdig bakgrund för vackra möbler, sofistikerad öppen spis, en original ljuskrona i blommig stil och sofistikerad inredning.

Original spis

Gråblå vanlig tapet med en ljus konsistens kommer att vara en utmärkt bakgrund för ett modernt vardagsrum. Originalinredning i en neutral palett, ljus inredning, glas- och spegelytor kommer att se harmoniskt ut i en liknande inredning.

I blå toner

Den kontrasterande kombinationen av vitt, blått och mörkgrått i vardagsrummet har skapat en tilltalande allians som skapar en lugnande och avkopplande atmosfär. Eldstadens marmordesign med ett svart smidesgaller blev vardagsrummets centrum, bilden kompletterade det ursprungliga landskapet på en blå bakgrund.

Blågrå palett

Det rymliga vardagsrummet matsal verkar vara gjort i blå toner. Faktum är att nästan all inredning av rummet är snövit, men på grund av närvaron av en blå nyans i designen av höga fönster, i möbelklädsel och dekor av belysningsarmaturer. Vardagsrummets höga tak stöds av pelare med snidade huvudstäder, vilket för klassisk anda in i den moderna miljön.

Vardagsrum med pelare

Designkonceptet för detta blå vardagsrum är baserat på geometri. Geometriska former finns överallt – från originalmöbler till ovanliga dekorativa element. Ljusa kombinationer av mattor, textilier av soffkuddar och väggdekor gav mycket positiv och positiv energi till interiören i loungen..

Geometri

I det snövita vardagsrummet är huvudmöblerna en hörnsoffa med två modulfästen som kan utföra flera funktioner – en sittgrupp, en säng och ett stativ. Mot bakgrunden av en så stor mjuk sitthörna märks inte ens glansen av spegelytorna på det ursprungliga bordet omedelbart..

Hörn stor soffa

Ett gråblått diskret tryck på tapeten har blivit en utmärkt bakgrund för svartvita foton i svarta tunna ramar som pryder väggarna i vardagsrummet. Upprepningen av blått i kuddarna textilier, fönsterdekoration och inredning skapade en harmonisk miljö för loungen..

Gråblått område

Den kontrasterande inredningen i vardagsrummet, där den azurblå väggen har blivit accent, är slående i sin geometri. Inte bara den vertikala ytans azurblå yta, utan även dörrarnas ursprungliga blå färg, sticker ut särskilt mot den svarta bakgrunden..

Kontrastspel

Vardagsrum-bibliotek med blå färg

För bokälskare som har vardagsrum med tillräckligt med utrymme för att tredubbla inte bara bokförvaringssystem utan också mysiga läshörnor erbjuder vi flera intressanta designprojekt. Till exempel har förvaringssystem inbyggda i utrymmet runt fönstret, en bekväm sittplats med en mjuk rygg och bokhyllor blivit en höjdpunkt i det inre av det ursprungliga vardagsrummet. Och inte minst rollen i populariteten hos sådana möbelensembler spelas av den mörkblå färgen på strukturen, fortsatte i dekorationen av väggarna i rummet. I motsats till tegelröda puffar och fönstersätet ser det blåa ännu djupare och lyxigare ut..

Vardagsrum-bibliotek

En annan liknande inredning i vardagsrumsbiblioteket, som bland annat också fungerar som matsal. Den blågrå färgen på väggarna och bokförvaringssystemen ser mer lugn ut, inte prickig. Mot en sådan bakgrund ser både väggdekor och ryggar i böckerna uttrycksfulla, ljusa ut.

Vardagsrum med bokhylla

Bokhyllornas mörkblå färg, som tillför vardagsrumsbiblioteket adel, blir ljusare toner av stoppade möbler och tillbehör. Trots överflödet av ljusa böcker och dekorativa element ser vardagsrummet återhållsamt och elegant ut och allt tack vare ett speciellt färgschema för dekoration och möbler.

Mörkblå färg

Vardagsrum med läshörna

I ett klassiskt vardagsrum med «icke-klassisk» mörkblå bakgrund, denna färg blir en accent. Mot bakgrunden av en så djup nyans ser den snövit stuckaturen bra ut, med takets tak och eldstaden. Och de vackraste fåtöljerna i barockstil ser väldigt uttrycksfulla ut tack vare den mörkblå ramen i förvaringssystemen för böcker..

Blå klassiker