100 köksidéer

För de flesta ryssar är köket mer än bara ett matlagningsutrymme. Det är i köksutrymmet som hela familjen samlas på kvällen, gemensamma middagar hålls på helgerna, och till och med mottagandet av särskilt nära gäster kan ske på flera kvadratmeter i detta multifunktionella rum. Det är omöjligt att räkna alla alternativ som ofta utförs av ett mycket blygsamt rum. Det är därför som reparation av köksutrymmen är både en trevlig och en mycket noggrann, ansvarsfull sysselsättning. För många frågor och dilemman måste lösas – vilka material som ska väljas för dekoration för att inte drabbas av ständig rengöring, hur man ordnar möbler och hushållsapparater för att förse dig med nödvändigt antal förvaringssystem och arbetsytor och hur du gör det inre i köket vackert, modernt och bekvämt … Om du väljer praktisk, funktionalitet och till och med en viss noggrannhet i utformningen av köksutrymmet, är modern stil för dig. Harmonisk, tillräckligt flexibel och flexibel, modern stil i utformningen av kökslokaler, förvandlas enkelt till ägarnas behov för att skapa en riktigt bekväm, mycket funktionell och samtidigt mysig interiör.

Köksinredning i modern stil

Original kök finish

Samtida stil för köksutrymmet

Själva namnet «modern stil» föreslår mycket generalisering. I denna stil kan designers och deras kunder enkelt hitta motiv för sådana stilar som modern, högteknologisk, loft och till och med avantgarde. Men det finns några «skelett» huvudmotiven, som alltid ger närvaron av modern stil som grund för utformningen av ett visst rum och kök är inget undantag:

  • modern stil älskar utrymme och ljus – om det är möjligt att expandera dörröppningarna och ersätta fönstren med mycket större, måste detta göras, om köket är en del av vardagsrummet och matsalen, då används en öppen planering för att ordna fogutrymmet;
  • princip «mindre är bättre» återspeglar noggrant begreppet modern stil – ett minimum av inredning och utsmyckningar, högst praktisk och funktionalitet;
  • högteknologiska hushållsapparater blir inte bara en del av interiören, men dess fokuspunkt, det är inte vanligt att gömma det bakom fasader;
  • enkla och tydliga former – grunden för inredningen i modern stil;
  • särskild uppmärksamhet ägnas åt belysning, både naturlig och konstgjord; belysningsenheter zonerar inte bara utrymmet i arbets- och matplatsen, utan fungerar också som dekorativa element.

Kontrasterande interiör

För ett rymligt kök

Mörka element på vit bakgrund

Välja layout på köksensemblen

Även om valet av layout för en möbeluppsättning inte är knuten till interiörens stilistiska prestanda, men detta är en nödvändig och primär åtgärd. Hela bilden av köksutrymmet och placeringen av den eller den typen av finish beror på hur förvaringssystem, hushållsapparater och arbetsytor kommer att placeras (det är uppenbart att matplatsen och till exempel ett köksförkläde, inte bara kan, men måste också dekoreras med olika material).

Dekorera ett modernt kök

Ljus design av köksön

Ett av de mest praktiska och mångsidiga alternativen för platsen för en möbeluppsättning är en vinklad (L-formad) layout. Denna metod för att ordna möbler och hushållsapparater är lämplig för både små rum och mer rymliga kök. I ett stort kök kompletteras hörnlayouten vanligtvis av en ö som utför många funktioner. Denna fristående enhet blir basen för att integrera hällen, och ibland diskbänken, förlängningen av dess bänkskiva gör ön inte bara till en arbetsyta, utan också till en plats för korta måltider. Det är allt. för att inte tala om de många variationerna i ämnet lagringssystem – från gångjärnsskåp och lådor till öppna hyllor med belysning.

Färgglad design

Överflöd av snövit ytor

Kontrasterande kombinationer

En av modifieringarna av möbeluppsättningens hörnarrangemang är tillägget av en halvö till ensemblen. Således kan du öka antalet lagringssystem och ordna en plats för korta måltider (frukost, afternoon tea, bara ett mellanmål), och för en liten familj och en permanent matplats.

Originella färglösningar

Hörnlayout med halvön

L-formad layout och halvö

Köksensemblens enradiga layout är lämplig för små köksutrymmen där det är nödvändigt att installera en matgrupp – ett bord och stolar för familjemåltider och eventuellt mottagande av gäster. Om bostaden har möjlighet att ordna matsalen som ett separat rum eller en del av vardagsrummet, kompletteras köksutrymmet med en rad med en rad med en ö. I det här fallet blir ön ett hjälpmedel vid integrering av hushållsapparater, placering av förvaringssystem och arbetsytor, som oftast saknas med ett rad (linjärt) arrangemang av möbelensemblen..

Multifunktionell ö

Originalversion av ön

Ovanlig möbelensemble

Enradig layout och ö

Parallell planering rekommenderas att användas i smala passager. I sådana utrymmen finns det ingen möjlighet att installera en matgrupp eller en köksö, inte ens placera en bänkskiva för korta måltider. Men förvaringssystemen på båda sidor av rummet, inbyggda apparater och bänkskivor skapar en fullfjädrad bas för matlagning och andra arbetsprocesser..

Parallell layout

Efterbehandling i ett modernt kök – att välja praktiska och vackra material

I inget annat rum ägnas kanske så stor uppmärksamhet åt valet av efterbehandlingsmaterial. Specificiteten hos kökets funktionalitet lämnar ett avtryck på kriterierna för val av material för dekoration av tak, väggar och golv. Hög luftfuktighet, konstanta temperaturfall, eventuell exponering för heta fettdroppar på ytan och mycket mer – finishen ska vara opretentiös i drift och kunna rengöras.

Kombination av efterbehandlingsmaterial

Vita ytor

Kreativ design av ett stort kök

Sällsynta moderna kök klarar sig utan att installera en huva, som inte bara hjälper till att klara av att rengöra luften i rummet från matlagning och bränning, utan också hjälper till att fånga de minsta fettdropparna. Men även närvaron av en kraftfull huva befriar inte köksytorna från eventuell förorening. Det är därför blandningar väljs för färgning som kan rengöras med en fuktig svamp, för väggbeklädnad är det nödvändigt att använda paneler som lätt tål även effekterna av rengöringsmedel (inte slipande), och till och med för ett köksförkläde, material som tål höga temperaturer (keramik, glas, stål).

Ljus bild av köket

Ljus, färgglad design

För att avsluta taket i ett modernt kök är det bäst att använda de enklaste dekorationsmetoderna. Om ditt val föll på ett undertak bör du inte utföra det på flera nivåer, även om det är en stor rumshöjd. Men de inbyggda lamporna kommer till nytta. Om du använder en spänningsstruktur är det bättre att begränsa dig till ett enkelt snövit material, utan fotoutskrift och annan inredning. Att klistra i taket med tapeter har länge erkänts som det mest opraktiska alternativet för efterbehandling av takytor i köksutrymmet. Metoden är billig, men extremt kortlivad.

Fasader

Bordsskiva i trä

Vit chokladdesign

För väggdekoration i ett kök i modern stil kan du välja material med en mängd olika egenskaper och tillämpningsmetoder. Det enda som bör förena dem är färgschematets neutralitet. Efterbehandling i ett modernt kök spelar rollen som en bakgrund mot vilken huvuddelen i interiören – en köksuppsättning – ska se spektakulär ut. Om tryckt dekoration används är det bara som en accentyta. En sådan vägg kan vara ett plan i matsalen eller ett köksförkläde..

Texturerad väggdekoration

Kombinerad finish

Från loftstilen ärvde den moderna stilen lån av några ytbehandlingar, inklusive imitation eller bearbetning av verkliga tegel. Industriella anteckningar, originalutseende och texturerad accent skapar användning av tegel även på en liten yta.

Tegelverk i köket

Tegelverk som avslutning

Det bästa sättet att dekorera ett backsplash i köket är att använda keramiska plattor eller mosaik. Och i detta är den moderna stilen solidarisk med de traditionella trenderna i utformningen av lokaler. Det är svårt att komma på ett mer praktiskt, säkert och hållbart alternativ för ytbeklädnad, som ständigt utsätts för olika typer av påverkan – från hög luftfuktighet till varmt fett. Ofta kan du i moderna designprojekt hitta hela ytbeläggningen ovanför den nedre delen av köksskåp upp till taket. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för köksutrymmen, där den övre delen av möbeluppsättningen ersätts av öppna hyllor för att skapa en ljusare bild av utrymmet..

Avslutar köksförklädet

Förkläde keramik

Öppen plan

Val av efterbehandlingsmaterial

Många krav ställs på golvet i köksutrymmet – från motståndskraft mot hög luftfuktighet till möjligheten att rengöra med kemikalier. Det idealiska alternativet är porslinsporslin, vilket skapar en pålitlig och hållbar beläggning. Samtidigt är valet av färgpalett otroligt brett – du kan skapa en imitation av en trägolv eller använda en marmoryta. Men denna metod är inte billig, därför används golvet ofta med hjälp av keramik endast i arbetsområdet, och i matsegmentet används laminat eller linoleumimiterande trä..

Golvplattor

Öppna hyllor på köksön

Patchwork på golvet

Köksfasader är huvudelementet i inredningen i ett modernt kök

Självklart beror hela bilden av utrymmet till stor del på köksfasadernas utseende (skåpdörrar). Valet av färgpalett, textur, kvalitet på utföringsmaterialet och till och med beslag kommer inte bara att bestämma designen av hela köket, utan också möbelns livslängd..

Moderna snygga fasader

Ljust och rymligt kök

Snövit glans

Den moderna stilen står för kortfattadhet och enkelhet i utförandet – strikta linjer och tydliga former sätts i framkant. Det är därför den vanligaste versionen av en köksuppsättning är skåp med absolut släta fasader. Du måste bara bestämma färgschemat och välja en blank eller matt yta. Uppenbarligen bidrar glansiga fasader till visuell expansion av rymden och är mycket relevanta för små kök. Men samtidigt är fingeravtryck tydligt synliga på glansiga ytor, och det kommer att bli många av dem, eftersom skåp öppnas genom att trycka på magnetlås, det finns inga handtag på släta fasader.

Kontrastkök

Smidiga strikta fasader

Snövit fasader

Valet av färger för utförandet av köksuppsättningen är viktigt inte bara för bildandet av hela rummet, utan påverkar också rengöringsfrekvensen i det. Ljusa ytor, i motsats till vad många tror, ​​är mycket lättare att rengöra, de visar knappt spår av vattendroppar och fingeravtryck, medan mörka ytor kräver ständigt underhåll. Bland annat är ljusfronter perfekta för små kök, vilket bidrar till den visuella förstoringen av rummet. Ett snövitt kök kommer aldrig att gå ur mode, länge kommer din design att vara relevant och skapa en ren, ljus och ljus bild av köksutrymmet..

Snövit möbelensemble

Kök som en del av vardagsrummet

Kök-matsal i modern stil

För att den snövit köksuppsättningen ska se mest imponerande ut är det bättre att välja ljusare färger för att avsluta köksytorna. Till exempel golv «under trädet» och köksförklädets ganska färgstarka design kan bli en utmärkt bakgrund för en ljus möbelensemble.

Kombination av vitt och trä

Industriella anteckningar

Ovanlig bänkskiva

Ett av alternativen för att välja en färgpalett för en köksuppsättning, vilket bidrar till en visuell expansion av utrymmet och en visuell ökning av rummets höjd, är att använda en ljus ton för utförandet av den övre delen av hängande skåp eller öppna hyllor och en mörkare, mättad nyans för golvförvaringssystem..

Mörk botten - ljus topp

Ovanlig färgpalett

Pastell nyanser

Grått kan säkert kallas en favorit i bildandet av en modern inredningsstil. Olika grå nyanser används både som bakgrund och som inredning. Du kan inte hitta en mer neutral och anspråkslös ton. Det är precis vad köksinställningen kommer att vara – neutral och lämplig för alla som befinner sig i ett modernt kök. Köksfronternas gråa färg kombineras perfekt med vita inredningselement och glansen av kromytor på hushållsapparater.

Kök i grått

Fasader i grå ton

Mörkgrå ton för fasader

Trevligt för ögat färgscheman

Grått kök

Inredning och modern stil

Trots att modern stil har absorberat vissa motiv av minimalism, är inredningen inte främmande för den. Det är bara viktigt att notera att oftast helt funktionella föremål fungerar som dekorativa element. Till exempel blir vackra, originella och till och med ovanliga belysningsarmaturer en dekoration av köket, förutom att de utför sina huvudfunktioner. Ofta är små huvar förklädda till hängande ljuskronor med många glänsande dekorativa element. Att gå ner över hällen eller spisen, en sådan kåpa hjälper inte bara till att rena luften i köket, utan dekorerar också dess moderna image..

Originella ljuskronor-huvar

Fokusera på belysning

Belysning som dekor

Multifunktionellt belysningssystem

Bakgrundsbelysningen av botten av de hängande skåpen hjälper till att ge den nödvändiga belysningsnivån för bänkskivorna, på vilka de flesta arbetsprocesserna sker. Belysningen av den nedre delen av köksförvaringssystem är mer utformad för inredning – möblerna verkar sväva över golvet och ser otroligt moderna ut. I det här fallet kan du inte tända det centrala ljuset i köksutrymmet och begränsa dig själv till den lägre belysningen om du går ut på natten för att dricka ett glas vatten.

Original bakgrundsbelysning

Bottenbelysning

Behöver köksutrymmet gardiner, persienner eller gardiner? Allt beror på storleken på fönstren, själva rummets skala och rummets läge i förhållande till kardinalpunkterna. Den moderna stilen står för maximal belysning av lokalerna med hjälp av solljus – stora fönster och avsaknad av draperi på dem bidrar till detta. Men om ditt kök vetter mot söder eller ligger i den delen av ett privat hus som vetter mot gatan och du bara behöver skydda dig mot ljusa och nyfikna ögon, kan dekoration av fönster vara en anledning till att skapa en färg eller texturerad accent. köksinredningen.

Gardiner i köksutrymmet

Rullgardiner till köket

Modern stil för små kök

Det blygsamma området i köksytan lämnar ett avtryck inte bara på valet av möbelensemblens layout, antalet inbyggda apparater och bänkskivornas storlek, utan också på valet av färgpalett för efterbehandling och utförande av köksfasaderna. Det bästa alternativet för färgschemat är ljusa nyanser, vilket hjälper till att visuellt öka utrymmet och skapa en ljus och fräsch bild av rummet. Men ljusa ytor måste spädas, vilket ger färg variation till interiören. Det enklaste och mest effektiva sättet att göra detta är att använda träytor eller deras imitationer – golv, bänkskivor, öppna hyllor av trä kommer att vara ett utmärkt komplement till köksutrymmet snövit och ge naturlig värme till bilden av rum..

Liten köksdesign

Lätta ytor för ett litet kök

Några praktiska exempel på att organisera förvaringssystem i ett köksutrymme

«Det finns aldrig för många lagringssystem» – alla ägare till en lägenhet eller ett privat hus vet om det. Samtidigt är dimensionerna på själva bostaden inte så viktiga – det finns alltid inte tillräckligt med skåp och hyllor. Livets rasande takt, ständiga sysselsättning och ofta bristen på kvadratmeter köksutrymme bland kunder driver tillverkare av möbler och tillbehör till det för att skapa inte bara förvaringsplatser, utan systematiserade, ordnade alternativ för plats och otroligt snabb sökning efter en eller annan Köksredskap. Vi uppmärksammar flera praktiska idéer för att organisera förvaringsutrymmen i ett modernt kök, utformade inte bara för att använda varje centimeter utrymme rationellt, utan också för att spara ägarnas tid..

Förvaring i ett modernt kök

Förvaringssystem för tallrikar

Systematisk lagring

Skåp för tidskrifter och dokument

Hörnskåp

Mini skafferi i garderoben

Sektorformade hyllor

Samtida förvaring

Tekniska hyllor

Garderob ö

Infällbar skäryta

Rationell lagring

Utdragbara lagringsstationer

Skåp med flera sektioner

System och ordning