Διακόσμηση τοίχου στο μπάνιο: όμορφες επιλογές σχεδίασης στη φωτογραφία

Όλοι ονειρεύονται ένα όμορφο και άνετο μπάνιο όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν, αλλά η δημιουργία ενός επιτυχημένου σχεδιασμού δεν είναι τόσο εύκολη. Για έναν επιτυχημένο εσωτερικό σχεδιασμό, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους σχεδιαστές. Η διακόσμηση τοίχων είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει το σχεδιασμό του μπάνιου και την αντίληψή του, γι ‘αυτό πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

ασπρόμαυρο κλασικόκεραμικά πλακάκια στο μπάνιο

λευκό χιόνι μπάνιοξύλινο μπάνιο με φινίρισμα μεγάλο μπάνιο με πρωτότυπο φινίρισμα δίχρωμο φινίρισμα μπάνιου πλακάκια διακόσμησης μπάνιου

Πάνελ PVC

Η εγκατάσταση τέτοιου υλικού είναι πολύ απλή, οπότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να καλύψετε τους τοίχους με πάνελ PVC, πρέπει να καθαρίσετε τους τοίχους και στη συνέχεια να συναρμολογήσετε το πλαίσιο για επένδυση, είναι καλύτερο να το κατασκευάσετε από ξύλινα μπλοκ με ειδικό εμποτισμό. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταλλικά και πλαστικά προφίλ.

Μετά από όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες, μπορείτε να ξεκινήσετε την επένδυση του πλαισίου με πάνελ, πρέπει να το στερεώσετε με βίδες και να στερεώσετε με τις ενσωματωμένες κλειδαριές. Η πλευρά της μπανιέρας και οι γωνίες αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό και οι πλαστικές γωνίες θα βοηθήσουν στην απόκρυψη ελαττωμάτων. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του τοίχου, είναι καλύτερο να το επεξεργαστείτε με ειδικούς εμποτισμούς, ώστε να μην σχηματιστούν μύκητες κάτω από τα πάνελ..

διακόσμηση μπάνιου με πάνελ PVC

Πλακάκι

Το κεραμίδι είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές υλικό στο μπάνιο, επειδή είναι πολύ πρακτικό, ανθεκτικό σε υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες. Επιπλέον, το κεραμίδι είναι πολύ βολικό, καθώς καθαρίζεται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρισμός θα είναι απλός. Το κεραμίδι έχει έναν πολύ πρωτότυπο σχεδιασμό και η επιλογή μοτίβου είναι απλά εκπληκτική, η οποία θα επιτρέψει σε όλους να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μπάνιο.

Είναι καλύτερα να προσκαλέσετε επαγγελματίες για την εγκατάσταση πλακών, ωστόσο, μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα στάδια της εργασίας για να μπορέσετε να ελέγξετε τις δραστηριότητές τους:

  • Ισοπεδώνοντας και καθαρίζοντας τους τοίχους, τότε θα πρέπει να ασταρωθούν.
  • Σήμανση.
  • Στυλ. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα, η οποία αραιώνεται με νερό στις αναλογίες που αναφέρονται στις οδηγίες.
  • Αρμόστοκος Το διάλυμα αναμιγνύεται, με τη βοήθεια του οποίου οι ραφές καλύπτονται με λαστιχένια σπάτουλα και όλη η περίσσεια αφαιρείται με ένα πανί.

δημιουργική διακόσμηση μπάνιουμαρμάρινο φινίρισμα

Αδιάβροχο χρώμα

Η βαφή τοίχων μπάνιου με αδιάβροχα χρώματα είναι μια ενδιαφέρουσα και προσιτή επιλογή. Κατά την επιλογή ενός χρώματος, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά ανθεκτικά στην υγρασία του, προκειμένου να αποφύγετε τις καταστροφικές συνέπειες..

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χρώματα λατέξ καθώς είναι ανθεκτικά στην υγρασία, το λίπος και τη βρωμιά. Προκειμένου το χρώμα να στρώσει όσο το δυνατόν πιο σωστά, πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους.

Στάδια προετοιμασίας:

  • Καθαρισμός τοίχων από προηγούμενες επιστρώσεις, απολίπανση της βάσης.
  • Όλες οι παρατυπίες πρέπει να αφαιρεθούν, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε γύψο ή στόκο (πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικούς τύπους υλικών με λάτεξ ή ακρυλικό). Ο τοίχος πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδος, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο, επεξεργάζοντας προσεκτικά την επιφάνεια του τοίχου με αυτό.
  • Βαφή του τοίχου με μπογιά με πινέλο ή ρολό.

φινίρισμα μπάνιου σε λευκό και μπλε χρώμα

Αρχικές επιλογές

Εκτός από τις τυπικές επιλογές, υπάρχουν επίσης πρωτότυπες ιδέες που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σχέδιο. Μεταξύ των παρακάτω επιλογών, ο καθένας θα βρει αυτό που του αρέσει.

μάρμαρο στη διακόσμηση του μπάνιουπρωτότυπο φινίρισμα μπάνιου  απαλές αποχρώσεις για διακόσμηση μπάνιου ασυνήθιστο σχέδιο μπάνιου

Μουσαμάς

Μια από τις πιο ασυνήθιστες και πρωτότυπες επιλογές για τη διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου θα είναι το λινέλαιο. Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ δημοφιλής, αλλά είναι προσιτή και η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, επειδή όλοι μπορούν να το χειριστούν.

Για διακόσμηση τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο συνηθισμένο λινέλαιο δαπέδου όσο και ειδικά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για τοίχους. Η κόλλα συναρμολόγησης χρησιμοποιείται για το αυτοκόλλητο, αλλά πρώτα πρέπει να ασταρώσετε τη βάση. Με συγκόλληση (ζεστό ή κρύο), οι ραφές πρέπει να σφραγιστούν, οι προβληματικές περιοχές αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό σιλικόνης. Το κύριο μειονέκτημα έγκειται στη μικρή επιλογή χρωμάτων, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα, καθώς θα μειώσουν οπτικά τις διαστάσεις του δωματίου.

λινέλαιο στους τοίχους

Μωσαϊκό

Η χρήση ψηφιδωτών για τη διακόσμηση των τοίχων του μπάνιου είναι μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα επιλογή, η οποία είναι η πιο όμορφη και ακριβή ταυτόχρονα. Με τη βοήθεια ψηφιδωτών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό εσωτερικό. Τα ψηφιδωτά μπορούν να είναι κατασκευασμένα από γυαλί ή πέτρα, καθώς και κεραμικά ή άλλα υλικά..

Τώρα στα καταστήματα πωλούν έτοιμα ψηφιδωτά που είναι κολλημένα σε ένα πολυμερές πλέγμα. Αρκεί να υπολογίσετε την ποσότητα υλικών που χρειάζεστε, να αγοράσετε και να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση με τα χέρια σας σύμφωνα με την ίδια αρχή με το κεραμίδι.

πολυτελή φινιρίσματα μπάνιουτελειώνοντας το μπάνιο με μικρά πλακάκιαπάνελ διακόσμηση μπάνιου

Διακοσμητικός γύψος

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου διακοσμητικού γύψου καθιστούν δυνατή τη χρήση του για τη διακόσμηση τοίχων μπάνιου. Ο γύψος έχει ακρυλική βάση και ειδικά πρόσθετα, που το καθιστούν ανθεκτικό στην υγρασία, λόγω του οποίου δεν θα χάσει το χρώμα του, θα μπορεί να εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Πλεονεκτήματα της χρήσης διακοσμητικού γύψου:

  • Διαπερατότητα ατμών.
  • Μεγάλη γκάμα από.
  • Προστάτης στη φροντίδα και συντήρηση.

διακοσμητικός γύψος

Πρόσθετα στοιχεία διακόσμησης τοίχου στο μπάνιο

Με τη βοήθεια αυτοκόλλητων, μπορείτε να κάνετε τους τοίχους πιο ενδιαφέροντες και πρωτότυπους, εστιάστε στο σχέδιο που συμπληρώνει το σχέδιο του μπάνιου. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα αυτοκόλλητα ή να τα φτιάξετε παραγγέλλοντας εκτύπωση στη βιομηχανία εκτύπωσης, τοποθετώντας έτσι την επιθυμητή φωτογραφία ή εικόνα στον τοίχο.

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα πλακάκια με φυσικά μικρά κοχύλια, τα οποία θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και ένα χαλαρωτικό σχέδιο. Πρέπει να κολληθούν στις γωνίες του κεραμιδιού ή στη μέση του για να δημιουργήσουν ένα θαλασσινό τοπίο. Για την απόλυτη εμπειρία, τα κοχύλια συνδυάζονται με πέτρες στη θάλασσα.

Η ζωγραφική ενός μπάνιου με σχέδια είναι μια άλλη πρωτότυπη επιλογή για τη διακόσμηση τοίχων. Εάν κάποιος που γνωρίζετε έχει καλλιτεχνικά ταλέντα, τότε μπορείτε να του ζητήσετε να ζωγραφίσει τους τοίχους με έναν πρωτότυπο τρόπο, για να τους κάνει έτσι μοναδικούς. Είναι καλύτερο να βάψετε τους τοίχους βαμμένους με μπογιά. Ένα σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί όχι μόνο με ένα πινέλο, αλλά και με κόλληση στρας, πέτρες.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του υλικού εξαρτάται άμεσα από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, καθώς και από την κατεύθυνση στυλ του διαμερίσματος. Το καλύτερο από όλα, προσπαθεί για την ενότητα του στυλ, αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει ένα μοναδικό σχέδιο του μπάνιου, χρησιμοποιώντας πρωτότυπες ιδέες ή υλικά για διακόσμηση. Πώς θα είναι το μπάνιο είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο καθένας μόνος του, μετά την οποία θα μπορεί να αρχίσει να διακοσμεί τους τοίχους.

φινίρισμα μπάνιου με πορσελάνινα κεραμικά  διακόσμηση μπάνιου με ταπετσαρία ξύλινη επένδυση διακόσμηση μπάνιου σε ανοιχτά χρώματα  ελαφρύ φινίρισμα μοντέρνο σχέδιο σε μπλε αποχρώσεις μοντέρνο σχεδιασμό μπάνιου συνδυασμός πλακιδίων και πλαστικών πάνελ στο μπάνιο συνδυασμός καφέ και λευκών πλακιδίων στο μπάνιο κομψά τελειώματα μπάνιου άνετο μπάνιο άνετη διακόσμηση μπάνιου με πλακάκια  φωτεινές προθέσεις για το φινίρισμα του μπάνιουσυνδυασμός πλακιδίων και ψηφιδωτών στο μπάνιο