Τοποθέτηση δαπέδου από φελλό

Ο φελλός δεν είναι μόνο ένα είδος εργαλείου στεγανοποίησης μπουκαλιών, αλλά και ένα υλικό φινιρίσματος. Δεδομένου ότι το πάτωμα από κάτω από τα καλύμματα «Κόκα κόλα» θα είναι σίγουρα μια πρωτότυπη, αλλά όχι πολύ πρακτική λύση, σήμερα θα συζητήσουμε ένα δάπεδο από φελλό: εγκατάσταση, παραγωγή, συντήρηση και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές. Έτσι, ο φλοιός του φελλού (που είναι φελλός) είναι εγγενής στη Δυτική Μεσόγειο. Συνήθως συλλέγεται με το χέρι από παλιά δέντρα (30 ετών και άνω). Ένα στρώμα αφαιρείται από το φλοιό του φελλού, που προορίζεται για την παραγωγή δομικού υλικού, παρεμπιπτόντως, φιλικό προς το περιβάλλον. Ο φλοιός συνθλίβεται, αργότερα επεξεργάζεται, θερμαίνεται σε ειδικούς φούρνους και πιέζεται. Ως αποτέλεσμα, μικρά σωματίδια ξύλου μπάλσα συνδυάζονται, ενώ σχηματίζουν ισχυρές συνδέσεις από έναν ορισμένο αριθμό φυσαλίδων αέρα (suberin). Η μπροστινή πλευρά του δαπέδου από φελλό μπορεί να είναι κατασκευασμένη από φελλό ή από μια ποικιλία ξύλινων καπλαμάδων..

Ο φελλός, παρεμπιπτόντως, είναι το πιο ελαφρύ από όλα τα φυσικά σκληρά επιχρίσματα. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ηχομόνωση, θερμομόνωση, απαλότητα, αντοχή στην υγρασία και, το σημαντικότερο, δεν είναι βρώσιμο για τρωκτικά, σκαθάρια και παράσιτα. Εξετάστε ένα ενδιαφέρον σχέδιο με αυτό το υλικό

Το δάπεδο από φελλό ξεκινά με την προετοιμασία της βάσης

Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι βάσης για δάπεδο από φελλό:

Η κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση του βύσματος κόλλας πρέπει να είναι ζεστή. Δεν συνιστάται η χρήση κόλλας PVA, καθώς και άλλων υδατοδιαλυτών συγκολλητικών – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φθορά και διόγκωση της επικάλυψης. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κόλλα για τον φελλό (περιέχει συνθετικό καουτσούκ και πολυχλωροπρένιο). Αυτός γρήγορα «αρπάζει» και στεγνώνει.

Κόλλα δαπέδου από φελλό

Πριν από την εγκατάσταση του δαπέδου από φελλό, το δωμάτιο πρέπει να θερμανθεί σε θερμοκρασία 18-22 μοίρες.

Τοποθέτηση του αλληλένδετου δαπέδου φελλού

Μια εναλλακτική λύση για το κολλητό δάπεδο από φελλό είναι το αλληλοσυνδεόμενο (μη κολλημένο) δάπεδο. Παρουσιάζεται με τη μορφή πλακών φελλού με αυλακώσεις ασφάλισης περιμετρικά της πλάκας φελλού. Η τοποθέτηση ενός δαπέδου από φελλό ενός τύπου κάστρου είναι παρόμοια με την τοποθέτηση ενός laminate (γίνεται διαδοχικά από την άκρη του ενός τοίχου στον άλλο, σειρά προς σειρά). Η τοποθέτηση πραγματοποιείται με διαδοχική σύνδεση των πλακών κατά μήκος του συστήματος «κλειδώστε στο αυλάκι».

Συνήθως παρέχεται με ένα υπόστρωμα και ένα προστατευτικό στρώμα, επομένως δεν απαιτεί λείανση και βερνίκι. Για μεγαλύτερη προστασία από την υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι ή να χρησιμοποιήσετε ειδικά στεγανοποιητικά αρμών. Για να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη μικρή πλευρά του κεραμιδιού παράλληλα με τον τοίχο με την πόρτα. Ολοκληρώθηκε το δάπεδο από φελλό.

Τύποι καλυμμάτων από φελλό

Ο τεχνικός φελλός παράγεται ως υποδάπεδο κάτω από το πάτωμα βάσης (laminate, για παράδειγμα). Ο σκοπός του είναι ηχομόνωση και μόνωση. Έρχεται για να αποθηκεύσει ράφια σε πιάτα, ρολά και ακόμη και κόκκους.

Το πάτωμα κόλλας είναι ιδανικό για ανώμαλες επιφάνειες (απαιτεί προκαταρκτικό άνοιγμα με βερνίκι). Η αυτοκόλλητη επίστρωση είναι μερικές φορές επικαλυμμένη με κερί ή βερνίκι, με αποτέλεσμα το υλικό να γίνεται αδιάβροχο και να χρησιμοποιείται ευρέως σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το αυτοκόλλητο δάπεδο από φελλό κατά την εγκατάσταση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επικαλύψεις (παρκέ, laminate κ.λπ.). Σε αυτή την περίπτωση, τα περβάζια μπορούν να παραλειφθούν..

Χάρη στο βύσμα ασφάλισης (πλωτό), πραγματοποιείται γρήγορη εγκατάσταση, αλλά με την προϋπόθεση ότι η βάση είναι επίπεδη. Το πλωτό δάπεδο από φελλό είναι προσαρτημένο «κεραμίδι σε κεραμίδι» χρησιμοποιώντας αυλακώσεις με αρμούς στις αρθρώσεις. Μετά την εγκατάσταση, τα δάπεδα βερνικώνονται. Η διάρκεια ζωής τους είναι η μισή από τα κολλητικά δάπεδα από φελλό και φοβούνται επίσης την επαφή με το νερό..

Πώς να φροντίσετε

Ο φελλός δεν φοβάται τις επιδράσεις των διαλυτών που βασίζονται σε βενζόλιο, τριχλωροαιθάνιο και αιθυλική αλκοόλη, οπότε ένα συνηθισμένο υγρό σφουγγάρι θα κάνει για καθαρισμό. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ουσίες που περιέχουν επιθετικά αλκάλια ως απορρυπαντικά. Με τη βοήθεια ενός γαλακτώματος που θα δώσει λάμψη ή, με έναν ειδικό παράγοντα, μπορείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια ακόμα και αν είναι πολύ λερωμένη. Εάν είναι απαραίτητο, η μολυσμένη επιφάνεια μπορεί να λειανθεί ξανά και να ανοίξει με προστατευτικό παράγοντα – κερί ή βερνίκι φελλού..