Τοίχοι: εξαιρετική ζωγραφική και στένσιλ

Σε συνηθισμένες κατοικημένες περιοχές, η επιφάνεια των τοίχων υπερβαίνει το συνολικό τετράγωνο του δαπέδου και της οροφής. Readyδη δυνάμει αυτού, η ανάγκη για μια ενδελεχή και ακόμη και επιλεκτική προσέγγιση στη διακόσμηση τοίχων είναι προφανής. Η διακόσμηση με τη χρήση στένσιλ είναι μια από τις μάλλον ασυνήθιστες και, ταυτόχρονα, πολλές κοινές τεχνικές διακόσμησης. Οι τρόποι «μη τυποποιημένο» Τα χρώματα έχουν επίσης μακρά παράδοση και πολλά συγκεκριμένα σχέδια.

Τετράγωνο στον τοίχο Ριγέ τοίχοι Πρωτότυπη τοιχογραφία Ζωγραφική τοίχων φωτογραφιών και παραδειγμάτων Φωτογραφία ζωγραφικής τοίχου Ζωγραφίζοντας τους τοίχους

Στένσιλ

Με ορισμένες ελάχιστες δεξιότητες, μπορείτε να τις δημιουργήσετε μόνοι σας σε λίγα λεπτά. Φυσικά, ορισμένες πολύπλοκες ποικιλίες αυτών των προτύπων μπορεί να χρειαστούν πολλές ώρες για να παραχθούν. Σύμφωνα με τον τρόπο εφαρμογής του σχεδίου, τα αρχικά κλισέ χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες:

  • Απλό ή σε ένα χρωματικό σχέδιο. Αυτά είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για γρήγορη και σαφή επισήμανση..
  • Σύνθετο ή συνδυασμένο. Εδώ, χρησιμοποιώντας πολλά πρότυπα και εφαρμοσμένα χρώματα, μπορείτε να ενσωματώσετε μια εικόνα σχεδόν οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.
  • Ογκομετρική ποικιλία. Όταν τα ίδια τα θραύσματα στένσιλ είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή μέταλλο. Το σχέδιο στη συνέχεια εφαρμόζεται με στόκο.
  • Αντίστροφη ή «μείον» δείγμα. Εδώ είναι ζωγραφισμένη η περιοχή γύρω από ένα τέτοιο θραύσμα. Και οι περιοχές που έκλεισε από αυτόν αποδεικνύονται σαν να τρεμοπαίζουν κατά μήκος του περιγράμματος..

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κλισέ διαφόρων τύπων και μοτίβων στα σημεία πώλησης του αντίστοιχου προφίλ ή στο Διαδίκτυο. Είναι κατασκευασμένα από δίσκους PVC ή αλουμινόχαρτο σε ανθεκτική επένδυση βινυλίου.

Κομψό μοτίβο στον τοίχο

Κάτω από το στένσιλ

Η επιλογή της θέσης ενός τέτοιου μοτίβου και η σκέψη μέσα από την ίδια την εικόνα σε όλες τις λεπτομέρειες, στην πραγματικότητα, είναι το πιο σημαντικό μέρος ολόκληρης της διαδικασίας διακόσμησης. Τέτοιες συνθέσεις φαίνονται πολύ φυσικές στους τοίχους κοντά σε κρεβάτια, τραπέζια, δίπλα σε παράθυρα και πόρτες..

 Αρχές εργασίας:

  •  είναι καλύτερο να φτιάξετε το πρότυπο σε ένα σχεδιαστή, έτσι θα είναι δυνατό να αποφύγετε τις παρατυπίες και τα χτυπήματα.
  • ο τοίχος που θα διακοσμηθεί πρέπει να είναι ομαλός, απαλλαγμένος από βρωμιά και υγρασία.
  • πρώτα πρέπει να δοκιμάσετε να σχεδιάσετε ένα κομμάτι ταπετσαρίας ή κόντρα πλακέ. Έτσι μπορείτε να εξασκηθείτε και να δείτε πώς θα φαίνονται όλα στον τοίχο.
  • δουλεύοντας με σπρέι ή σφουγγάρι, βούρτσα ή ρολό, πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να εφαρμόζεται η ελάχιστη ποσότητα χρώματος. Πριν εφαρμόσετε στον τοίχο, είναι καλύτερο να μεταφέρετε την περίσσεια στην ίδια παλιά ταπετσαρία..

  Μη συμβατική χρώση

Οι ζωγραφικοί τοίχοι μπορούν να τους μετατρέψουν σε κομψές και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Αυτό απαιτεί επιθυμία, σε συνδυασμό με φαντασία και κάποιους ασυνήθιστους τρόπους εργασίας. Υπάρχουν αρκετές σχετικά απλές και αποτελεσματικές τεχνικές για την αρχική βαφή τοίχων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομο χωρίς κατοχή ειδικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας. Πριν από την πραγματική εργασία, θα είναι αρκετά εδώ για να δοκιμάσετε τη μία ή την άλλη μέθοδο ζωγραφικής σε ένα κομμάτι γυψοσανίδας, κόντρα πλακέ ή απλά χοντρό χαρτί.

Μη συμβατική χρώση

Ζιγκ ζαγκ στον τοίχο

Σφουγγαράκι

Η ιδανική επιλογή εδώ θα ήταν ένα πραγματικό σφουγγάρι θάλασσας. Θα λειτουργήσει επίσης ένα σφουγγάρι για το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου. Το αφρώδες ελαστικό σίγουρα δεν θα λειτουργήσει. Αφήνει τα σωματίδια του στην επιφάνεια για διακόσμηση..

Βαφή με σφουγγάρι

Προηγουμένως, το τμήμα τοίχου ήταν βαμμένο με το κύριο σχέδιο χρωμάτων. Μόνο μετά από πλήρη ξήρανση μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση. Ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό και καλά στριμωγμένο υγραίνεται ελαφρώς με μια βαφή με βάση το νερό μιας πιο ανοιχτής ή σκοτεινής (σε σύγκριση με την αρχική) απόχρωση. Η εφαρμογή του στρώματος πραγματοποιείται με κίνηση κηλίδωσης αφής, χωρίς ισχυρή πίεση. Εδώ δεν μπορείτε να βιαστείτε και να βάλετε πολύ χρώμα στο σφουγγάρι ταυτόχρονα. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε για τη μέγιστη ομοιομορφία του στρώματος που προκύπτει..

Στο τέλος της εργασίας, πρέπει να αφήσετε τον τοίχο να στεγνώσει εντελώς. Αυτό συνήθως διαρκεί λιγότερο από μία ώρα καθώς η επίστρωση είναι πολύ λεπτή. Επιπλέον, ένας παρόμοιος κύκλος μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες από μία φορές, αλλάζοντας κάθε φορά την εφαρμοζόμενη απόχρωση. Ως αποτέλεσμα, θα επιτευχθεί μια μοναδική υφή και πολύπλοκο βάθος χρώματος στην επιφάνεια..

Χρησιμοποιώντας ένα πανί

Και εδώ, δημιουργείται ένα στρώμα χρώματος φορέα. Αφού στεγνώσει τελείως με μια βούρτσα δύο ή τριών ιντσών σε μια περιοχή περίπου 1-1,2 τετραγωνικά μέτρα. πραγματοποιείται ζωγραφική με ελαφρώς ελαφρύτερο συνδυασμό χρωμάτων. Αμέσως σε αυτήν την περιοχή, ένας προηγουμένως στριμμένος κύλινδρος κουρέλι τυλίγεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και χωρίς σταματημό. Πρέπει να κρατήσετε μερικά από αυτά τα κουρέλια κουρέλι σε απόθεμα. Εάν κάποιος είναι εμποτισμένος με χρώμα, τότε αλλάζει σε φρέσκο.

Χρησιμοποιώντας ένα πανί

Το απρόβλεπτο μοτίβο που προκύπτει με ένα είδος κλωστοϋφαντουργικού σχεδίου των πιο μικρών λεπτομερειών δίνει μια πραγματικά μοναδική διακόσμηση τοίχου. Έτσι μπορείτε να βάψετε μια επιλεγμένη περιοχή ή έναν ολόκληρο τοίχο..

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με βούρτσες διαφορετικής ακαμψίας τρίχας. Μπορείτε να τρίψετε το χρώμα με ένα ημι-στεγνό πινέλο. Το κύριο πράγμα είναι να έχετε το αποτέλεσμα που θα είναι ευχάριστο στο μάτι και δεν θα διαφωνεί με άλλα σχέδια και έπιπλα..