Ιδέες για διώροφα σπίτια: φωτογραφίες πρωτότυπων κτιρίων

Ένα διώροφο σπίτι, πρώτα απ ‘όλα, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσετε έναν μεγάλο χώρο διαβίωσης σε ένα μικρό οικόπεδο. Ένα μέσο οικόπεδο καταλαμβάνει περίπου 8 στρέμματα, εάν ένα μεγάλο κτίριο κατοικιών με έκταση 150 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε αυτό, θα φαίνεται πολύ δυσκίνητο εδώ. Εάν, ωστόσο, τα αγροτικά κτίρια και ένα γκαράζ εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος για κήπο ή λαχανόκηπο. Επιπλέον, η δημιουργία ενός ιδανικού μεγάλου μονοώροφου σπιτιού, ενώ αποφεύγεται η κατασκευή δωματίων, είναι εντελώς εξωπραγματική, επειδή μόνο οι αίθουσες και οι διάδρομοι μπορούν «κλέβω» έως 30% της συνολικής επιφάνειας του σπιτιού.

Λευκός Οίκος στο Μπορ μεγάλο σπίτι με γυάλινους τοίχους γκαράζ στο ισόγειο του σπιτιούδιώροφη κατοικία έξω από την πόλη διώροφη κατοικία με ασυνήθιστη διάταξη διώροφη κατοικία με πισίνα διώροφη κατοικία με γκαράζ διώροφη κατοικία με μπροστινό κήπο κάτω από μπαλκόνι διώροφη κατοικία με επίπεδη οροφή

Ένα διώροφο σπίτι είναι ιδανικό όταν χρειάζεστε έναν μεγάλο χώρο διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα κομψότητα και εξωτερικό περιορισμό. Έχοντας χτίσει ένα διώροφο σπίτι, μπορείτε να συνδέσετε ένα γκαράζ δίπλα του και θα υπάρχει άφθονος χώρος για τον κήπο ή τον κήπο..

Πλεονεκτήματα των διώροφων κατοικιών:

  • Αισθητική πρωτοτυπία και ελκυστικότητα – με τη βοήθεια ενός τέτοιου σπιτιού, μπορείτε να ζωντανέψετε διάφορες αρχιτεκτονικές ιδέες και τεχνικές. Οι προσόψεις τέτοιων σπιτιών φαίνονται συχνά πολύ στιβαρές και πρωτότυπες, πολύ πιο όμορφες από αυτές των μονοόροφων σπιτιών. Σε γενικές γραμμές, στο μυαλό των ανθρώπων υπήρχε μια τέτοια αρχή ότι ένα διώροφο σπίτι «ψυγείο», επειδή η στέγη του είναι πιο περίπλοκη και αρχιτεκτονικά είναι πιο εκφραστική και δελεαστική.
  • Ζώνη χώρου – στις περισσότερες περιπτώσεις, τα διώροφα σπίτια είναι σωστά ζωνοποιημένα, αφήνοντας τον πρώτο όροφο κάτω «ημέρα» ζωή (κουζίνα, σαλόνι, βοηθητικό δωμάτιο κ.λπ.) και «Νύχτα» (υπνοδωμάτια για τους ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους). Με απλά λόγια, έχοντας ένα διώροφο σπίτι, ένα άτομο μπορεί πάντα να ανέβει για να συνταξιοδοτηθεί και να παραμείνει σιωπηλό, χαλαρώνοντας λίγο. Σε ένα διώροφο σπίτι, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει, επιπλέον, είναι πιθανό ότι το υπνοδωμάτιο θα γίνει «περινιακός».
  • Υπέροχη θέα – η οποία μπορεί να ανοίξει από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, βεράντα. Συχνά οι άνθρωποι χτίζουν φράχτες, το ύψος των οποίων φτάνει τα 3 μέτρα, αν το σπίτι είναι μονώροφο, τότε εκτός από το φράχτη δεν θα δείτε τίποτα ενδιαφέρον, σε αντίθεση με ένα διώροφο σπίτι, το οποίο στερεί τη δυσφορία του περιορισμένου χώρου.
  • Μεγάλη γκάμα υλικών – το σπίτι μπορεί να χτιστεί από οποιοδήποτε υλικό που έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ελκυστικό. Για την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σπιτιού, είναι κατάλληλα τούβλα, ξυλεία, αεριωμένο σκυρόδεμα, ειδικά επεξεργασμένα κούτσουρα ή σπίτια τεχνολογίας πλαισίου.

διώροφη κατοικία με ανασυρόμενη στέγη διώροφη εξοχική κατοικία έξω από την πόλη διώροφη μονοκατοικία διακοσμητική πέτρα στη διακόσμηση ενός διώροφου σπιτιού ξύλινο σπίτι σε ορεινή περιοχή ξύλινο σπίτι με μπαλκόνι ξύλινο σπίτι λευκό σπίτι με μεγάλα παράθυρα σπίτι σε δύο ορόφους από κόκκινο τούβλο σπίτι σε κλασικό στιλ

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν υπάρχει διαφυγή από τις ελλείψεις, επειδή υπάρχουν επίσης:

  • Υποχρεωτική εγκατάσταση μιας σκάλας – είναι αδύνατο να ανεβείτε στον δεύτερο όροφο σε περίπτωση απουσίας του, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσετε χώρο διαβίωσης για την εγκατάστασή του. Η σκάλα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ηλικιωμένους, επειδή δεν μπορείτε να τρέχετε συνεχώς πάνω -κάτω (εάν το σπίτι είναι για συνταξιούχους, τότε είναι καλύτερο να μεταφέρετε τα δωμάτια στον δεύτερο όροφο). Μεταξύ άλλων, σε διώροφα σπίτια, η σκάλα είναι ο τόπος όπου συμβαίνουν οι περισσότεροι τραυματισμοί και ενέχει κίνδυνο.
  • Θερμομόνωση-εάν το επίπεδο της είναι το ίδιο και στους δύο τύπους σπιτιών, τότε θα είναι 10-15% πιο δροσερό σε ένα διώροφο σπίτι.
  • Έκτακτα περιστατικά – εάν έχει προκληθεί πυρκαγιά στο σπίτι και έχει ξεκινήσει πυρκαγιά, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να εκκενωθεί σε ένα κτίριο ενός ορόφου, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας.
  • Εγκατάσταση μπάνιων – εάν βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο, τότε όλα είναι εντάξει, αλλά εάν μια τέτοια διάταξη είναι αδύνατη λόγω της διάταξης, τότε προκύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα – η δρομολόγηση των σωλήνων αποχέτευσης. Επιπλέον, πρέπει να ασχοληθείτε με το σύστημα εξαερισμού στο ισόγειο, σε ένα τούβλο σπίτι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνετε αυτό και πιθανότατα θα πρέπει να θυσιάσετε την ποιότητα της θερμομόνωσης. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα διώροφο σπίτι είναι πολύ πιο ακριβό..

ένα σπίτι έξω από την πόλη με καλντερίμια σπίτι από λευκό φυσικό υλικό ένα σπίτι από ένα μπαρ χωρίς θεμέλιο ξύλινο σπίτι με μπαλκόνι σπίτι από ξύλο στο δάσος σπίτι από φυσική πέτρα σπίτι με ενδιαφέρον γεωμετρικό σχήμα carport house σπίτι με πισίνα σε στυλ αρ νουβό σπίτι με μια προεξέχουσα στέγη

Τα μηχανικά συστήματα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Σε ένα διώροφο σπίτι, η εφαρμογή τους είναι απλή, συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σοφίτα. Σε ένα διώροφο σπίτι, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να τοποθετήσετε συστήματα επικοινωνίας στην ενδοδαπέδια επικάλυψη, και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πολυπλοκότητα της δομής και περιπλέκει τη διαδικασία επισκευής συστημάτων σε περίπτωση βλάβης.

Σε σχέση με το παραπάνω πρόβλημα, είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα συστήματα μέσω καταπακτών ελέγχου που βρίσκονται στα πιο κρίσιμα σημεία για πιθανές βλάβες..

σπίτι με έναν προεξέχοντα δεύτερο όροφο σπίτι με σκάλες σε ένα λόφο σπίτι με μια ασυνήθιστη πρόσοψη σπίτι με κεκλιμένη στέγη σπίτι με αυθεντική πρόσοψη σπίτι με φινίρισμα σε γωνίες σπίτι με ανοιχτή βεράντα σπίτι με φανάρια σπίτι με γυάλινους τοίχους στο ισόγειο σπίτι που πάει υπόγεια

Για να θερμάνετε ένα τέτοιο σπίτι, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια αναγκαστική αντλία κυκλοφορίας νερού, αλλά σε ένα σπίτι ενός ορόφου, αρκεί να χρησιμοποιήσετε «τάση». Το κύριο πρόβλημα ενός διώροφου σπιτιού έγκειται στη δημιουργία ενός πολύπλοκου συστήματος εξαερισμού. Εάν τοποθετήσετε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα υψηλής ποιότητας και μονώσετε καλά το σπίτι, θα πρέπει να χτίσετε μια δύσκολη μονάδα εξαγωγής με καλωδίωση πολλαπλών κόμβων. Αυτή η διαδικασία δεν είναι μόνο περίπλοκη, αλλά και πολύ δαπανηρή από πλευράς χρηματοδότησης. Το μόνο που θα κοστίσει το ίδιο ποσό είναι η ηλεκτρική καλωδίωση, όλα τα άλλα σε ένα διώροφο σπίτι είναι πολύ πιο δύσκολα και ακριβά.

Εάν χτίζετε ένα τζάκι, τότε αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες. Έχοντας εγκαταστήσει ένα τζάκι στον πρώτο όροφο ενός τέτοιου σπιτιού, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα περάσει η καμινάδα από τον δεύτερο όροφο, επιπλέον, θα πρέπει να διασφαλίσετε την πυρασφάλεια του δαπέδου μεταξύ των ορόφων. Εάν εγκαταστήσετε ένα τζάκι στον δεύτερο όροφο, τότε πρέπει να φτιάξετε μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, η οποία επίσης δεν είναι φθηνή.

σπίτι με μια στέγη από κόκκινα κεραμίδια σπίτι ασυνήθιστου σχεδιασμού σπίτι με γωνιακή βεράντα και μπαλκόνι εξοχική κατοικία από ξύλο εξοχική κατοικία με θέα στο δάσος εξοχική κατοικία με παιδική χαρά πέτρινο σπίτι σε κωνοφόρο δάσος σκελετό με γυάλινους τοίχους σκελετο σπιτι σπίτι από τούβλα

Ποιο σπίτι είναι πιο κερδοφόρο?

Για να το μάθετε, πρέπει να αναλύσετε το κόστος ενός και ενός διώροφου σπιτιού. Σύμφωνα με έναν κανόνα, όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των ορόφων, τόσο φθηνότερα ανά τετραγωνικό μέτρο χώρου διαβίωσης. Η οροφή ενός διώροφου σπιτιού είναι πολύ μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι η στέγη του είναι φθηνότερη. Εάν η επικάλυψη μεταξύ των δαπέδων είναι κατασκευασμένη από ξύλο, τότε υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση σε στρώσεις και μόνωση.

Θα σας επιτρέψει να μειώσετε το κόστος κατασκευής σοφίτας κατά 30%, ειδικά επειδή φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό. Εάν συγκρίνουμε το κόστος του ιδρύματος, τότε όλα εδώ εξαρτώνται από τα υλικά από τα οποία θα χτιστεί το σπίτι. Εάν χτίζετε ένα διώροφο σπίτι από τούβλα, τότε το θεμέλιο πρέπει να είναι ισχυρό και σταθερό. Και αυτό θα συνεπάγεται σημαντικό κόστος – περισσότερο από ό, τι για μια μονοκατοικία της ίδιας περιοχής. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι καλύτερο να χτίσετε ένα σπίτι από ένα μπαρ, στην οποία περίπτωση το ποσό του απαιτούμενου ιδρύματος μειώνεται απότομα.

κλασικό σπίτι από διακοσμητικά τούβλα κλασικό σπίτι γκαζόν συνδυασμένο διώροφο σπίτι άνετο σπίτι έξω από την πόλη όμορφο σπίτι στην πλαγιά του λόφου αρθρωτό σπίτι μικρό σπίτι στο δάσος μικρό εξοχικό σπίτι πρωτότυπη ιδέα για ένα διώροφο σπίτι πρωτότυπο σχέδιο διώροφης κατοικίας

Σε γενικές γραμμές, η κατασκευή ενός μονοκατοικίου είναι πιο απλή, αλλά όχι τόσο κομψή. Πολλά εξαρτώνται από το σχήμα του σπιτιού, αν του δώσετε το σωστό σχήμα (ορθογώνιο ή τετράγωνο), τότε η κατασκευή θα είναι φθηνότερη και ευκολότερη όσον αφορά την πολυπλοκότητά του.

Ως αποτέλεσμα, πρέπει να πω ότι ένα διώροφο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη. Εάν προσεγγίσετε σωστά την κατασκευή του, τότε δεν μπορείτε να πληρώσετε υπερβολικά, αλλά στην έξοδο παίρνετε ένα αριστούργημα για όλη την οικογένεια. Τα διώροφα σπίτια έχουν πολλές διατάξεις, διάφορες τεχνικές κατασκευής. Είναι απαραίτητο να ζώνετε σωστά ένα τέτοιο σπίτι, τοποθετώντας κοινά δωμάτια στο κάτω μέρος και υπνοδωμάτια και δωμάτια για παιδιά στην κορυφή. Αυτή η επιλογή θα είναι η πιο κατάλληλη εάν το σπίτι υποθέσει ότι υπάρχει μια σοφίτα, η οποία μειώνει το σαλόνι του δεύτερου ορόφου.

πρωτότυπο σπίτι με δύο ορόφους αρχικό σπίτι από κόκκινο τούβλο μοντέρνο διώροφο σπίτι μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με πανοραμικά τζάμια μοντέρνο σπίτι με φωτισμό σημείου συνδυασμός δύο χρωμάτων συνδυασμός μαύρου με γυαλί στη διακόσμηση ενός διώροφου σπιτιούπολυτελές αρχοντικό με μεγάλο σπίτι πολυτελές σπίτι με πισίνα