Εύκολη φροντίδα του Ντάλια για εκπληκτικό τοπίο

Προκειμένου τα φυτά στην περιοχή να φαίνονται καλύτερα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες της φύτευσης και της φροντίδας για καθένα από τα είδη. Ο συνδυασμός φωτεινών χρωμάτων μπορεί να δώσει ετήσιους και πολυετείς τύπους ντάλιες.

Ποικιλία αποχρώσεων ντάλια

Μικρά λουλούδια ντάλια

Γενικές πληροφορίες για την ντάλια

Ντάλια ή, όπως ονομάζεται στην επιστημονική γλώσσα, «ντάλια» ανήκει στην οικογένεια των Compositae.

Άσπρα λουλούδια ντάλια με ροζ πιτσιλιές

Ροζ ντάλιες

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, από 4 έως 42 ποικιλίες αναφέρονται στο γένος αυτού του φυτού. Το φυτό πρωτοεμφανίστηκε στα βουνά της Γουατεμάλας, του Μεξικού και της Κολομβίας. Από αυτές τις χώρες, οι πρώτοι εκπρόσωποι αυτού του είδους εισήχθησαν στη χώρα μας..

Φωτεινά πέταλα ντάλια

Ο συνδυασμός λευκού και κόκκινου στις ντάλιες

Στο σχεδιασμό τοπίου, μικρές ποικιλίες χρησιμοποιούνται για να σχηματίσουν συστοιχίες, κράσπεδα ή κορυφογραμμές. Τα υπόλοιπα είδη φαίνονται καλά σε συνθέσεις σε παρτέρια και σε ομαδικές φυτεύσεις..

Μωβ και λευκές αποχρώσεις των πετάλων

Φωτεινές κόκκινες ντάλιες

Για μεμονωμένες φυτεύσεις, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μεγάλες ανθισμένες, άφθονα ανθισμένες ποικιλίες..

Μέτριες κόκκινες ταξιανθίες

Στρογγυλές πλούσιες ντάλιες

Αυτά τα φυτά που υποτίθεται ότι κόβονται πρέπει να έχουν ένα δυνατό και μακρύ στέλεχος. Τα ετήσια φυτά πετιούνται μετά την ανθοφορία.

Ντάλια με αιχμηρά πέταλα

Ζωντανός συνδυασμός χρωμάτων στα πέταλα

Η Ντάλια μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια η βασίλισσα του κήπου. Η λαμπρότητα των σχημάτων και των χρωμάτων κοσμεί τον κήπο με πολυτελή παρτέρια με πλούσιο πράσινο και ποικίλες ταξιανθίες.

Κόκκινες ντάλιες με λευκό μπορντούρα

Κίτρινες και κόκκινες ντάλιες

Το πλεονέκτημα αυτών των λουλουδιών σε σχήμα μπάλας είναι ότι η ταραχή των χρωμάτων διαρκεί μέχρι αργά το φθινόπωρο. Αυτά είναι τα μόνα καλοκαιρινά φυτά με αυτήν την ιδιότητα..

Ροζ ντάλιες

Λεπτές ροζ ντάλιες

Κριτήρια επιλογής τοποθεσίας προσγείωσης

Κατά τη διαδικασία επιλογής ενός τόπου για τη φύτευση ντάλιες, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα λουλούδια δεν τους αρέσουν τα ρεύματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο τόπος πρέπει να αποκλείει τη στασιμότητα του αέρα..

Ροζ λουλούδι με αιχμηρά πέταλα

Λεπτές αποχρώσεις της ντάλια

Επιπλέον, οι ντάλιες αγαπούν τον ήλιο. Επομένως, τα σκιασμένα μέρη του οικοπέδου πρέπει να αποκλειστούν..

Διάφορες αποχρώσεις ντάλια

Μικρά λουλούδια ντάλια

Η ειδική δομή του εδάφους θα συμβάλει επίσης στην ανάπτυξη και την ανθοφορία των ντάλιων. Το χώμα πρέπει να αποστραγγιστεί και να είναι εύκολο να επιτρέψει στο νερό να διεισδύσει στα βαθιά στρώματα για να τροφοδοτήσει τις ρίζες.

Λευκή ντάλια με λιλά μπορντούρα

Ντάλια σε παστέλ χρώματα

Τα βαριά και άπαχα είδη εδάφους δεν είναι κατάλληλα για αυτό το είδος φυτού. Πρέπει επίσης να αποκλείσετε τη σπάνια γη και την υπερβολικά υγρή.

Παστέλ αποχρώσεις πετάλων ντάλια

Ροζ ντάλια με ροζ πέταλα

Η θρεπτική αξία του εδάφους σε αυτή την περίπτωση θα είναι υψίστης σημασίας. Μπορεί να εμπλουτιστεί με χούμο και κομπόστ. Αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε αύξηση της γονιμότητας της γης..

Μωβ ντάλια

Πλούσια άνθιση ντάλιων

Αυτή η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ των προτέρων, δεδομένου ότι το έδαφος πρέπει να εγκατασταθεί. Άλλα χρήσιμα πρόσθετα θα προστεθούν απευθείας κατά τη φύτευση.

Ντάλια στις ακτίνες του ήλιου

Μεγάλη κόκκινη ντάλια

Φύτευση ντάλια σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Το κρεβάτι πρέπει να γονιμοποιηθεί ξανά πριν από τη φύτευση. Ως επαναφόρτιση, είναι κατάλληλο μη φυλλώδες λίπασμα, το οποίο πρέπει να διασκορπιστεί στην επιφάνεια. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές χούφτες τέφρα ξύλου. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γκανιότα για ανάμειξη..

Ασυνήθιστο χρώμα ντάλια

Το αρχικό χρώμα της ντάλιας

Για κάθε ρίζα, πρέπει να σκάψετε μια κατάθλιψη 2 ή 3 φορές το μέγεθος των ίδιων των ριζών. Αφού βυθίσετε τις ρίζες σε αυτά, περίπου 7 cm πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα..

Λεπτά πέταλα ντάλια

Πλούσια ανθισμένη ντάλια

Εάν χρησιμοποιούνται υψηλές ποικιλίες ντάλιες για φύτευση, τότε είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πρώτα τα στηρίγματα έτσι ώστε αργότερα, όταν τα τοποθετείτε κοντά σε ήδη φυτευμένο φυτό, να μην καταστρέψετε τις ρίζες.

Ο συνδυασμός ενός σκούρου χρώματος με το λευκό σε ένα λουλούδι ντάλια

Sharp Dahlia Flower Petals

Η προσγείωση γίνεται αρκετά βαθιά. Το στέλεχος πρέπει να βυθιστεί περίπου 5 εκατοστά στο έδαφος..

Θάμνοι Ντάλια

Ερυθρά λουλούδια ντάλια

Αμέσως μετά τη φύτευση, τα φυτά πρέπει να ποτίζονται άφθονα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου..

Όμορφη άνθιση ντάλια

Φωτεινές κόκκινες ντάλιες

Το έδαφος γύρω από τα σπορόφυτα πρέπει να καλύπτεται με θρυμματισμένο φλοιό και πριονίδι. Ένα τέτοιο στρώμα θα σώσει τους νεαρούς βλαστούς από το να τα φάνε τα σαλιγκάρια..

Πορτοκαλί ντάλιες

Φωτεινές ηλιόλουστες ντάλιες

Φτιάχνοντας έναν καλό θάμνο ντάλια

Καθώς τα σπορόφυτα μεγαλώνουν, σχηματίζουν θάμνους. Ένα φυτό που καλλιεργείται με κόνδυλο δημιουργείται με την αφαίρεση των μικρότερων βλαστών. Για περαιτέρω ανάπτυξη, έχουν απομείνει μόνο 2 από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα. Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό..

Ο συνδυασμός κίτρινου και κόκκινου στα λουλούδια ντάλια

Πορτοκαλί λουλούδι ντάλια

Εάν ο πολλαπλασιασμός πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας μοσχεύματα, τότε μπορεί να μείνει μόνο ένα στέλεχος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τσιμπήσετε πάνω από το τρίτο φύλλο. Στη συνέχεια, από ένα στέλεχος θα είναι δυνατό να πάρετε έναν πλούσιο θάμνο..

Allηλοί θάμνοι ντάλια

Πολύχρωμη ντάλια

Προκειμένου οι ποικιλίες μεγάλου άνθους να είναι πλούσιες και όμορφες, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν οι βλαστοί που εμφανίζονται στις μασχάλες των φύλλων. Αυτό θα σώσει χρήσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη και ανάπτυξη του κύριου λουλουδιού..

Ροζ πέταλα ντάλια

Λιλά και λευκό λουλούδι ντάλια

Εάν ο θάμνος αποδειχθεί πολύ παχύς, τότε πρέπει να του παρέχετε τον απαραίτητο αερισμό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από τον κορμό σε ύψος 40 cm..

Λιλά ασυνήθιστες ντάλιες

Ο συνδυασμός ποικίλων πετάλων διαφορετικών τύπων ντάλια

Εάν η επιλογή έπεσε σε ποικιλίες μικρού χρώματος:

  • νάνος;
  • pompom?
  • περιλαίμιο,

τότε η φροντίδα τους θα είναι πολύ πιο εύκολη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται σχηματισμός θάμνων..

Ροζ ντάλι ασυνήθιστου χρώματος

Ο αρχικός τύπος ντάλιας για τον κήπο

Πότισμα ντάλιες και σίτισή τους

Αμέσως μετά τη φύτευση των ντάλιων, απαιτούν καθημερινό πότισμα για μια εβδομάδα. Μετά από αυτό, το πότισμα συμβαίνει λιγότερο συχνά. Η ποσότητα του νερού μειώνεται έτσι ώστε να μην στεγνώσει το χώμα.

Μια όμορφη ποικιλία ντάλιων

Στρογγυλά πορτοκαλί λουλούδια ντάλια

Για να διατηρηθεί η βέλτιστη υγρασία, το έδαφος πρέπει να πολτοποιηθεί. Για αυτό, το χούμο, το λίπασμα και η τύρφη είναι κατάλληλα. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται το τακτικό πότισμα..

Ανθίζοντας λουλούδι ντάλια

Ανθισμένα κόκκινα λουλούδια ντάλια

Όσο πιο ζεστές είναι οι μέρες, τόσο πιο συχνά τα φυτά πρέπει να ποτίζονται. Μετά από κάθε πότισμα, είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε το χώμα, να αφαιρέσετε τα ζιζάνια και παρόμοιες τακτικές διαδικασίες..

Πολύχρωμο λουλούδι ντάλια

Κόκκινες μπάλες λουλουδιών ντάλια

Εάν δεν τηρούνται οι κανόνες ποτίσματος, τότε τα μπουμπούκια θα δένονται πολύ λιγότερο. Τέτοιοι θάμνοι θα είναι λιγότερο πλούσιοι και η ανθοφορία τους θα είναι λιγότερο άφθονη..

Το επάνω ντύσιμο πρέπει να γίνεται με ανόργανα λιπάσματα ή οργανικά σύμφωνα με το πρόγραμμα 2 φορές το μήνα. Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανάπτυξη των μοσχευμάτων θα είναι 16-18 γραμμάρια. Θερμοκρασίες κάτω από 7 γραμμάρια δεν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ενός πλήρους φυτού..

Λαμπερά χρωματισμένα ντάλια κήπου

Η φροντίδα για ντάλιες είναι εύκολη. Αρκεί να πραγματοποιείτε τακτικές δραστηριότητες για να διασφαλίσετε την παροχή θρεπτικών συστατικών στις ρίζες του φυτού. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα παράσιτα δεν χαλούν τα φύλλα και τους βλαστούς των φυτών. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας φροντίδας θα είναι ένας φωτεινός κήπος με πλούσια ανθισμένα παρτέρια όλων των ειδών αποχρώσεις..