Kalanchoe: ομορφιά και οφέλη σε μια γλάστρα

Το Kalanchoe είναι ένα φυτό με μοναδικό συνδυασμό χρήσιμων ιδιοτήτων. Συνδυάζει το αισθητικό συστατικό με τις φαρμακευτικές ιδιότητες με τον καλύτερο τρόπο. Το φάσμα των δυνατοτήτων του φυτικού χυμού περιλαμβάνει τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, του πονόλαιμου, την επούλωση πληγών διαφόρων προελεύσεων και πολλά άλλα..

Kalanchoe με σχηματισμένους οφθαλμούς

Η Kalanchoe ανθίζει

Εξωτερικά χαρακτηριστικά του Kalanchoe

Η Μαδαγασκάρη θεωρείται η γενέτειρα του λουλουδιού. Συνήθως ο παχύς κορμός του Kalanchoe είναι διακοσμημένος με έντονα πράσινα φύλλα επιμήκους σχήματος με αιχμηρό άκρο. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, οι περισσότερες ποικιλίες στέφονται με έντονα ροζ λουλούδια..

Ροζ λουλούδια Kalanchoe

Λεπτά ροζ λουλούδια Kalanchoe

Το Kalanchoe ανήκει στα παχύφυτα από την οικογένεια των λιπαρών. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 200 ποικιλίες αυτού του φυτού. Οι μίσχοι και τα φύλλα του λουλουδιού μπορεί να είναι γυμνά ή εφηβικά, ανάλογα με την ποικιλία..

Ανθισμένη Kalanchoe με κόκκινα λουλούδια

Πτώση λουλουδιών Kalanchoe

Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν από μερικά εκατοστά σε τέσσερα μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι αμπέλια και επίφυτα. Τα περισσότερα είδη έχουν μια ασυνήθιστη ιδιότητα – σχηματίζονται μπουμπούκια στα φύλλα, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε νεαρά Kalanchoe.

Πράσινα φύλλα Kalanchoe

Spiky kalanchoe φύλλα

Οι ταξιανθίες αυτού του φυτού αναφέρονται ως τερματικό τριμερές. Είναι ψεύτικες ομπρέλες πανικού. Καθώς φτάνετε στην κορυφή του στελέχους, τα φύλλα γίνονται μικρότερα.

Κόκκινα λουλούδια Kalanchoe

Ποικιλία ποικιλιών Kalanchoe

Εκτός από τα ροζ λουλούδια, μπορείτε να βρείτε ποικιλίες άλλων χρωμάτων. Τα λουλούδια μπορεί να είναι όρθια ή πεσμένα. Ορισμένες ποικιλίες πετάλων αναπτύσσονται μαζί σε σωλήνα.

Διάφορα λουλούδια Kalanchoe

Ροζ σωληνωτά λουλούδια Kalanchoe

Οι δύο πιο διάσημοι τύποι Kalanchoe είναι ο Blossfeld και ο Degremon. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από γυμνά στελέχη που μεγαλώνουν μέχρι 30 εκατοστά σε ύψος. Τα φύλλα έχουν σχήμα αυγού με οδοντωτή άκρη.

Μεγάλος θάμνος Kalanchoe

Λαμπερό πορτοκαλί άνθος Kalanchoe

Συνήθως αυτά τα πράσινα φύλλα έχουν ένα κόκκινο περίγραμμα γύρω από τις άκρες. Αυτό το είδος ανθίζει με μικρά άνθη διαμέτρου έως 1 cm. Συλλέγονται από πάνω σε μια ταξιανθία πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο ή ροζ..

Λεπτά λουλούδια Kalanchoe

Κοκκινισμένα φύλλα Kalanchoe

Το δεύτερο είδος μεγαλώνει έως 50 εκ. Τα φύλλα του μπορούν να φτάσουν έως και 20 εκ. Σε μήκος. Είναι στενότερα από αυτά των προηγούμενων ειδών, αν και συνεχίζουν να διατηρούν το ωοειδές σχήμα τους. Μοβ κηλίδες φαίνονται σε αυτά τα φύλλα παρακάτω. Είναι ιδιαίτερα σαρκώδεις και μπορούν να διπλωθούν κατά μήκος του διαμήκους άξονα..

Ζουμερά φύλλα Kalanchoe

Νεαρά φύλλα της Kalanchoe

Υπάρχουν πολλά άλλα είδη αυτού του φυτού:

  • Kalanchoe beauverdii;
  • Kalanchoe bentii;
  • Kalanchoe campanulata;
  • Dinklagei Kalanchoe;
  • Kalanchoe crundallii;
  • Kalanchoe farinacea;
  • Kalanchoe manginii και πολλοί άλλοι.

Άσπρα λουλούδια Kalanchoe

Κίτρινα λουλούδια Kalanchoe

Σωστή φροντίδα για την ανάπτυξη ενός όμορφου και υγιούς φυτού

Η εμφάνιση του φυτού και η διάρκεια της ανθοφορίας εξαρτώνται από την ποιότητα της φροντίδας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εγκατάσταση μιας γλάστρας..

Ποικιλία αποχρώσεων στα λουλούδια Kalanchoe

Πλούσια άνθιση της Kalanchoe

Πότισμα

Η περίσσεια υγρασίας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Kalanchoe. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μελετηθούν οι ιδιαιτερότητες αυτής της διαδικασίας. Οι ρίζες του λουλουδιού είναι πολύ ευαίσθητες και θα αρχίσουν αμέσως να σαπίζουν όταν το έδαφος είναι συνεχώς υγρό.

Μια απόχρωση ροζ στα λουλούδια Kalanchoe

Φωτεινά κόκκινα λουλούδια Kalanchoe

Κατά τη ζεστή εποχή, δροσερό, καθιερωμένο νερό χρησιμοποιείται για άρδευση. Θα πρέπει να χυθεί αποκλειστικά στο έδαφος. Οι σταγόνες που πέφτουν στο στέλεχος ή τα φύλλα μπορεί να προκαλέσουν σήψη..

Νεαρά φυτά Kalanchoe

Νεαρή Kalanchoe

Η ποσότητα του νερού θα πρέπει να είναι επαρκής για τη διατήρηση του εδάφους στην επιθυμητή κατάσταση, αλλά χωρίς το σχηματισμό λακκούβων. Η περίσσεια υγρού πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως. Το διάλειμμα μεταξύ ποτίσματος τριών ημερών θεωρείται βέλτιστο..

Ασθένειες Kalanchoe

Πολλοί οφθαλμοί στα φύλλα Kalanchoe

Στην κρύα περίοδο, το πότισμα μειώνεται στο μισό. Η παλέτα κάτω από το δοχείο πρέπει να είναι στεγνή και η υγρασία μπορεί να γίνει αισθητή μόνο στο έδαφος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμόφιλη Kalanchoe είναι πολύ δύσκολο να ανεχθεί το κρύο και θα παγώσει και θα πεθάνει από την περίσσεια νερού..

Λευκό λουλούδι Kalanchoe

Για να προστατέψετε το φυτό από το στρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το νερό για άρδευση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το χειμώνα, η υγρασία που συσσωρεύεται στα φύλλα καταναλώνεται πιο αργά και τα αποθέματά της επαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα διαστήματα μεταξύ των αρδεύσεων μπορεί να είναι έως 14 ημέρες..

Κίτρινο-πορτοκαλί ανθοφορία Kalanchoe

Ανοιχτό ροζ λουλούδια Kalanchoe

Υγρασία αέρα

Το Kalanchoe δεν χρειάζεται ψεκασμό. Αρκεί να πλένετε περιστασιακά τα φύλλα κάτω από το ντους. Αυτό είναι αρκετό για να ξεπλύνετε τη συσσωρευμένη σκόνη. Επιπλέον, μπορείτε περιστασιακά να σκουπίσετε τα φύλλα με ένα υγρό πανί. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ακάρεα αράχνης και τα σκουλήκια με γεύση..

Ρίζες στο μελλοντικό Kalanchoe

Μεγάλα ροζ λουλούδια Kalanchoe

Φωτισμός

Το φυτό μπορεί να ζήσει ακόμη και με λίγο ηλιακό φως. Σε άμεσο ηλιακό φως, τα φύλλα αλλάζουν χρώμα, ελαφρώς κοκκινίζουν. Αυτή η θέση δεν θα βλάψει το φυτό.

Πλούσια κίτρινα λουλούδια Kalanchoe

Ακόμα, το πιο κατάλληλο για το Kalanchoe θα είναι το ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού. Η προφανής έλλειψη ακτίνων θα επηρεάσει την εμφάνιση του φυτού: θα εξασθενήσει και θα τεντωθεί προς τα πάνω. Ως εκ τούτου, το χειμώνα, είναι καλύτερο να παρέχετε στον θάμνο πρόσθετο φωτισμό..

Ανθισμένη εσωτερική Kalanchoe

Καθεστώς θερμοκρασίας

Δεν υπάρχουν επίσης αυστηρές απαιτήσεις για τη θερμοκρασία. Ακόμα και νωρίς την άνοιξη, με 10 γραμμάρια θερμότητας, το Kalanchoe μπορεί να βγει στον αέρα. Το καλοκαίρι, το λουλούδι μπορεί να διατηρηθεί έξω όλο το εικοσιτετράωρο..

Πορτοκαλιά λουλούδια Kalanchoe

Κομψά κοτσάνια λουλουδιών της Kalanchoe

Οι ζεστές μέρες δεν είναι τρομερές για την Kalanchoe. Για να προσθέσετε άνεση στο λουλούδι αυτή τη στιγμή, αρκεί να αυξήσετε τη συχνότητα του ποτίσματος. Εάν είναι δυνατό να ελέγξετε τη θερμοκρασία γύρω από το φυτό, τότε το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι μεταξύ 23 και 25 γραμμαρίων και το χειμώνα 12-16 γραμμάρια.

Μικρά λουλούδια Kalanchoe

Μικροανθισμένη Kalanchoe

Λίπασμα επιφάνειας

Σως το Kalanchoe είναι ένα από τα λίγα φυτά που δεν του αρέσει η γονιμοποίηση. Αλλά, παρά την ανεπιτήδευτη σε αυτό το θέμα, υπάρχουν καταστάσεις όταν το λουλούδι στερείται σαφώς θρεπτικών συστατικών. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική σύνθεση για παχύφυτα και να τη χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες..

Φωτεινά κίτρινα λουλούδια

Φυτά Kalanchoe

Η γονιμοποίηση αποκλείεται το χειμώνα. Ακόμα κι αν η εμφάνιση του Kalanchoe είναι αμφίβολη, δεν πρέπει να φορτώσετε τις ρίζες με περιττά πρόσθετα. Το ντύσιμο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο την άνοιξη ή στα μέσα του καλοκαιριού..

Ταξιανθία του κόκκινου Kalanchoe

Λεπτά πέταλα λουλουδιών Kalanchoe

Κλάδεμα

Το κλάδεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ανθισμένες ποικιλίες. Το μίσχο πρέπει να κοπεί πολύ χαμηλά, καθώς τα υπολείμματα θα σαπίσουν, κάτι που δεν θα αρέσει στο φυτό. Τα λουλούδια αποδυναμώνουν το φυτό, οπότε όλα τα μαραμένα λουλούδια και τα περιττά μέρη πρέπει να αφαιρεθούν.

Κίτρινες ταξιανθίες του Kalanchoe

Παχύφυτα στον ήλιο

Οι νεαροί βλαστοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ριζοβολία και την ανάπτυξη νέων νεαρών φυτών. Το καλοκαίρι, μπορείτε να τσιμπήσετε το φυτό στην κορυφή του. Αυτό προωθεί την εμφάνιση νέων πλευρικών βλαστών..

Πράσινο φύλλωμα της kalanchoe

Σε γενικές γραμμές, το Kalanchoe δεν απαιτεί αυξημένη προσοχή και φροντίδα. Είναι απαράδεκτο για τις συνθήκες κράτησης και το καθεστώς. Αλλά ταυτόχρονα, ένα τέτοιο λουλούδι στο σπίτι είναι σε θέση να δώσει πολλές ευχάριστες εντυπώσεις και να ωφελήσει την υγεία..