Hosta: καταπράσινο χαλί στον χώρο

Οποιοδήποτε οικόπεδο στον κήπο θα πάρει μια εντελώς υπέροχη εμφάνιση αν το διακοσμήσετε με φρέσκα πράσινα φύλλα hosta. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό που σχετίζεται με το ρίζωμα.

Πράσινοι θάμνοι οικοδεσπότες

Φιλοξενούμενοι στο παρτέρι

Ανάλογα με την ποικιλία, η κύρια διακόσμηση του hosta – τα φύλλα – διαφέρουν σε σχήμα, σκιά και μοτίβο. Τα οφέλη αυτού του φυτού περιλαμβάνουν:

Φύλλα ξενιστή με μπορντούρα

Φρέσκοι οικοδεσπότες θάμνων

Αυτά τα φυτά είναι ποώδη είδη χωρίς στέλεχος. Οι ομαδικές φυτεύσεις, διακοσμημένες με hosta, αποκτούν μια ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση. Οι απλές προσγειώσεις από τους οικοδεσπότες θα φαίνονται επίσης θεαματικές με τη μορφή πεζοδρομίων ή σε γκαζόν.

Hosta με μοτίβο στα φύλλα

Κίτρινο μπορντούρα στα φύλλα

Χαρακτηριστικά και τύποι κεντρικών υπολογιστών

Ο Hosta ήρθε σε εμάς από την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το λουλούδι έχει από 20 έως 70 είδη. Αυτό το φυτό μπορεί να βρεθεί κάτω από τη συνάρτηση ονόματος. Επιπλέον, ονομάζεται επίσης κρίνος πλατάνης λόγω της εξωτερικής του ομοιότητας με το αναφερόμενο φυτό..

Αποχρώσεις του κίτρινου και του πράσινου στα φύλλα του ξενώνα

Φύλλα spiky hosta

Τα φύλλα Hosta φτάνουν σε μήκος έως 40 cm. Τα μικρότερα από αυτά μεγαλώνουν μόνο έως 5 cm. Επιπλέον, διαφέρουν ως προς την υφή και τις αποχρώσεις.

Ένας ποικίλος συνδυασμός λουλουδιών στα φύλλα του ξενώνα

Ειδική ταξινόμηση για τον κεντρικό υπολογιστή

Ο ξενώνας είναι υψίστης σημασίας ως φυτό εδαφοκάλυψης. Ένας θάμνος μπορεί να αναπτυχθεί και να καταλάβει ένα ολόκληρο τετραγωνικό μέτρο χώρου. Το λουλούδι μεγαλώνει έως και 80 εκ. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βρείτε ποικιλίες που φτάνουν έως και τα δύο μέτρα. Υπάρχουν επίσης μικρές ποικιλίες που δεν ξεπερνούν τα 5 εκατοστά σε ύψος..

Καταπράσινος θάμνος hosta

Κίτρινα φύλλα hosta

Η Hosta ανθίζει με ασυνήθιστα λουλούδια σε ψηλούς μίσχους. Οι αποχρώσεις μπορεί να είναι από λευκό έως λιλά και ροζ. Η φυτεία hosta φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή στα μέσα του καλοκαιριού κατά τη μαζική ανθοφορία..

Κίτρινα φύλλα στον θάμνο του ξενώνα

Ξενιστές φυτείας

Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν:

  • hosta με λευκά σύνορα.
  • ο οικοδεσπότης είναι φουσκωμένος.
  • Aurea-Macculata;
  • φιλοξενία υψηλή?
  • διακοσμητικό hosta?
  • Η hosta είναι υβριδική.
  • μικρός οικοδεσπότης?
  • ωοειδές hosta?
  • plantain hosta?
  • Ο Σίμπολντ και άλλοι.

Η Hosta ανθίζει

Ασυνήθιστο μοτίβο στα φύλλα hosta

Το Hosta με λευκά σύνορα συνήθως μεγαλώνει μεσαίου μεγέθους. Οι μίσχοι φτάνουν τα 30 εκατοστά σε ύψος. Φύλλα σε μεγάλο βαθμό σκούρο πράσινο. Περιορίζονται από μια λευκή λωρίδα κατά μήκος της άκρης. Η χαλαρή ταξιανθία έχει σχήμα ρακεμόζης με ομοιόμορφα αποσπασμένα λουλούδια.

Σκούρο μπορντούρα στα φύλλα hosta

Φιλοξενία για τον κήπο

Ο φουσκωμένος ξενώνας γεννήθηκε στη Βορειοανατολική Κορέα. Τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς. Έχουν κοντό, μυτερό και σκούρο πράσινο χρώμα. Το μέγεθος τέτοιων φύλλων φτάνει τα 25 εκατοστά σε διάμετρο..

Φωτεινοί συνδυασμοί πράσινου στα φύλλα

Ο συνδυασμός των αποχρώσεων του πράσινου στα φύλλα hosta

Οι μεγάλοι μίσχοι αυτού του είδους μεγαλώνουν έως 120 εκατοστά και δεν έχουν φύλλα πάνω τους. Ένας τέτοιος ξενώνας ανθίζει με λιλά πεσμένα λουλούδια. Μεταξύ των ποικιλιών, μπορείτε να βρείτε άλλες αποχρώσεις..

Πράσινα φύλλα Hosta στο γκαζόν

Μεγάλος ξενιστής φυτειών

Η ποικιλία Aurea-Maculata έχει κίτρινο-λευκές ή μοβ ταξιανθίες. Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι συγκεκριμένα – είναι κυματιστά. Το σχήμα σε σχήμα καρδιάς δίνει στην ποικιλία μια ιδιαίτερη γοητεία. Το χρώμα των φύλλων είναι άνισο, συνδυάζει αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου.

Φωτεινό κίτρινο μπορντούρα στα φύλλα

Μικροί θάμνοι οικοδεσπότες

Ένας μεγάλος οικοδεσπότης ήρθε σε εμάς από την Ιαπωνία. Αυτό το είδος ξενώνα χαρακτηρίζεται από φύλλα με μακρύ μίσχο. Τα επιμήκη φύλλα σε σχήμα καρδιάς έχουν σημαντική δύναμη. Λαμπερά σκούρα πράσινα φύλλα είναι η διακόσμηση του φυτού. Τα ανοιχτό μωβ άνθη εμφανίζονται σε έναν μίσχο χωρίς φύλλα το καλοκαίρι.

Ανθισμένοι οικοδεσπότες

Φωτεινό πράσινο στα φύλλα του ξενώνα

Αρχές αποτελεσματικής φροντίδας ξενιστή

Ένα σημαντικό ζήτημα για την ανάπτυξη των ξενιστών θα είναι η επιλογή του εδάφους. Παρά την ανεπιτήδευτη αίσθηση του φυτού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο πηλός χούμου θα είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την άνεση ενός λουλουδιού..

Ταπεινοί οικοδεσπότες θάμνων για τον κήπο

Λευκά λουλούδια οικοδεσπότες

Αυτή η επιλογή θα παρέχει στο φυτό επαρκή υγρασία χωρίς συσσώρευση νερού. Αυτό είναι σημαντικό καθώς ο ξενώνας δεν του αρέσει η υγρασία και το υπερβολικό νερό..

Τακτοποίηση οικοδεσπότες σε παρτέρι

Ανθοπωλείο με οικοδεσπότες

Για να δημιουργήσετε τις απαραίτητες συνθήκες, μπορείτε να εμπλουτίσετε το φτωχό χλοοτάπητο-ποδοζολικό χώμα με χούμο και άμμο. Θα είναι επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιηθούν ορυκτά λιπάσματα για την τόνωση της ανάπτυξης και ανάπτυξης των φυτών..

Διαφορετικές ποικιλίες ξενιστών στο παρτέρι

Επιμήκη φύλλα hosta

Τα σπορόφυτα μπορούν να αγοραστούν από μια ποικιλία εξειδικευμένων καταστημάτων. Συνήθως μοιάζει με γυμνή ρίζα που είναι συσκευασμένη και καλυμμένη με τύρφη. Είναι επικίνδυνο να αποκτήσετε ένα φυτό σε μια γλάστρα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξετε την παρουσία ριζωμάτων.

Ποικιλία Hosta με επιμήκη φύλλα

Αντίθετος συνδυασμός χρωμάτων στα φύλλα

Πριν από τη φύτευση, η ρίζα που αποκτήθηκε πρέπει να καθαριστεί από τη βρωμιά και να επιθεωρηθεί. Οι φθαρμένοι χώροι πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως. Εάν τα ριζώματα αποκτήθηκαν στα μέσα της άνοιξης, τότε μπορούν να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος. Εάν σε άλλη στιγμή, τότε θα πρέπει να κανονίσετε το υλικό για αποθήκευση.

Κίτρινη λωρίδα στα φύλλα του ξενιστή

Στρογγυλεμένα φύλλα hosta

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για φύτευση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι στον λαμπερό ήλιο οι οικοδεσπότες δεν θα ανθίσουν τόσο έντονα και τα φύλλα θα αλλάξουν το χρώμα τους σε πιο αμυδρό. Είναι καλύτερα να παρέχετε στο φυτό μια ελαφριά σκιά, έτσι ώστε κατά τις ζεστές ώρες το φυτό να μην υποφέρει από υπερθέρμανση..

Νέοι οικοδεσπότες θάμνων

Μικροί θάμνοι οικοδεσπότες

Όσο πιο ελαφριά είναι τα φύλλα του ξενώνα, τόσο περισσότερο φως χρειάζεται. Το φως του ήλιου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα φυτά με άκρα λευκού φύλλου. Οι ποικιλίες με κίτρινα φύλλα από αυτή την άποψη είναι οι πιο ευέλικτες και προσαρμόζονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες..

Νέο φυτό ξενώνα

Hosta για τη διακόσμηση του πεδίου

Οι μπλε οικοδεσπότες απαιτούν τις πιο σκιερές περιοχές. Μόνο τότε τα φύλλα τους θα αποκαλύψουν όλη τους την ομορφιά. Μόνο μερικές ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα είναι αρκετές για τέτοιες ποικιλίες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι θάμνοι μεγαλώνουν πιο αργά σε πυκνή σκιά..

Πολλοί διαφορετικοί οικοδεσπότες θάμνων

Hosta σε σύνθεση με άλλα φυτά

Η προετοιμασία για φύτευση συνίσταται στο σκάψιμο μιας τρύπας σε βάθος μήκους ενός φτυάρι. Γόνιμο χώμα και νιτρικό αμμώνιο προστίθενται σε αυτό το λάκκο. Είναι επίσης χρήσιμο να προσθέσετε θειικό κάλιο και υπερφωσφορικό.

Φωτεινός οικοδεσπότης στο παρτέρι

Ανθισμένη hosta με λευκά λουλούδια

Είναι καλύτερα να φροντίσετε εκ των προτέρων για την αποστράγγιση του χαλικιού και την αποστράγγιση του νερού. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά κάτω από το ρίζωμα. Η γη χύνεται πάνω της και συμπιέζεται. Μετά από αυτό, ο φρεσκοφυτεμένος ξενώνας πρέπει να ποτίζεται άφθονο. Θα είναι χρήσιμο να πολτοποιήσετε ένα νεαρό φυτό.

Επιμήκη φύλλα στον θάμνο του ξενώνα

Θάμνος Hosta με επιμήκη φύλλα

Μεταξύ των ορκισμένων εχθρών, οι οικοδεσπότες είναι κάθε είδους γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια. Επιτίθενται στο φυτό ιδιαίτερα ενεργά σε υγρό καιρό. Αυτά τα παράσιτα τρώνε τα φύλλα του φυτού, αλλοιώνοντας απελπιστικά την εμφάνισή του..

Λαμπερά φύλλα hosta

Hosta σε ανθοσύνθεση

Οι οικοδεσπότες δεν τους αρέσει να ενοχλούνται και η μεταμόσχευση μπορεί να τους τραυματίσει. Ωστόσο, η φυτεία πρέπει να φυτεύεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 5 χρόνια. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό νωρίς την άνοιξη ή τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού..

Hosta στο σχεδιασμό τοπίου

Οικοδεσπότης για τη διακόσμηση του οικοπέδου

Το επάνω ντύσιμο είναι πολύ χρήσιμο για κάθε φυτό. Για τους ξενιστές, μια έγχυση μουριάς σε αναλογία 1 προς 10 με νερό είναι κατάλληλη ως λίπασμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νιτρικό αμμώνιο, υπερφωσφορικό και θειικό κάλιο εκεί..

Φιλοξενία για τον εξωραϊσμό

Διακοσμητικός οικοδεσπότης για τον κήπο

Το καταλληλότερο πρόγραμμα σίτισης μειώνεται σε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Όλες αυτές οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της σάπωσης, πρέπει να εκτελούνται με μέτρο, καθώς η περίσσεια λιπάσματος προκαλεί εγκαύματα στο φυτό, η σάπωση μπορεί να προκαλέσει συζήτηση και σήψη των ριζών.

Πολύχρωμα φύλλα ξενιστών

Κομψά κοτσάνια στον οικοδεσπότη

Στον κήπο, ο οικοδεσπότης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Οι σχεδιαστές τοπίου λατρεύουν να χρησιμοποιούν θάμνους ως κάλυμμα εδάφους. Το φυτό φαίνεται επίσης θεαματικό ως περίγραμμα κατά μήκος των μονοπατιών στον κήπο.

Χαλί θάμνου Hosta

Καταπράσινοι θάμνοι οικοδεσπότες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οικοδεσπότες για να οριοθετήσετε μια λίμνη, παρτέρι ή γκαζόν. Μεγαλώνοντας τους οικοδεσπότες σε γλάστρες, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε μπαλκόνια, βεράντες και αίθρια..

Λευκοπράσινα φύλλα hosta

Ασυνήθιστο φύλλο Hosta

Οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί των λαμπερών φύλλων hosta με τα φύλλα άλλων φυτών παρέχουν εκπληκτικούς συνδυασμούς. Ένας τέτοιος κήπος θα προσελκύει πάντα την προσοχή των επισκεπτών και θα προκαλέσει τον θαυμασμό τους..