Λεπτό και χαριτωμένο eustoma από τις ΗΠΑ

Το Eustoma, ή όπως ονομάζεται επίσης lisianthus, ανήκει στην οικογένεια των ποωδών φυτών. Ο φυσικός βιότοπος για αυτό το λουλούδι είναι κοντά σε ποτάμια και πεδινές περιοχές..

Λεπτές αποχρώσεις του eustoma

Αυτό το φυτό ήρθε σε εμάς από τις ΗΠΑ και κέρδισε αμέσως την προσοχή των εραστών της κηπουρικής..

Μπουκέτο με πολύχρωμα λουλούδια lisianthus

Σκούρα μοβ άνθη eustoma

Ειδικά χαρακτηριστικά του φυτού

Το Lisianthus κέρδισε τη δημοτικότητά του χάρη στα μεγάλα, επιδεικτικά λουλούδια που κοσμούν το φυτό κατά την ανθοφορία. Χάρη στο έργο των κτηνοτρόφων, το eustoma ευχαριστεί το μάτι με μια ποικιλία αποχρώσεων:

 • ροζ;
 • πράσινος;
 • Λευκό;
 • βερύκοκκο;
 • κίτρινος;
 • πασχαλιά;
 • μωβ.

Εκπληκτικό όμορφο eustoma

Μωβ ευστόματα στο έδαφος

Μπορείτε να βρείτε ποικιλίες εκπληκτικής ομορφιάς που συνδυάζουν δύο αποχρώσεις στα πέταλά τους ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι ένα εκπληκτικό διακοσμητικό αποτέλεσμα στο παρτέρι..

Φωτεινά λουλούδια eustoma

Λεπτά ροζ πέταλα eustoma

Συνήθως το φυτό φτάνει σε ύψος 100 εκ. Οι διακλαδισμένοι μίσχοι καλύπτονται με μικρά φύλλα ασυνήθιστου γκριζωπού χρώματος.

Λεπτά λουλούδια eustoma

Πλούσιο ροζ λουλούδι

Στην εμφάνιση, ένα ανθισμένο eustoma μπορεί να συγχέεται με ένα τριαντάφυλλο. Αλλά τα φύλλα του είναι σημαντικά πιο λεπτά από αυτά του πολυτελούς ομολόγου του. Παρά τις προφανείς διαφορές, το eustoma ονομάζεται ιαπωνικό τριαντάφυλλο..

Μεγάλο λιλά λουλούδι eustoma

Δίχρωμο ευστόμα

Ένας θάμνος μπορεί να διακοσμηθεί με 20 μεγάλα λουλούδια ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση, η ανθοφορία του φυτού θα διαρκέσει πολύ, καθώς οι μπουμπούκια ανθίζουν με τη σειρά τους.

Ανθοδέσμη διχρωμία eustoma

Φωτεινές αποχρώσεις του eustoma

Ο θάμνος ταξινομείται ως γεντιανός. Πριν αποφασίσετε να εκτρέψετε eustoma, πρέπει να γνωρίζετε ότι η φροντίδα ενός τέτοιου φυτού χαρακτηρίζεται από ορισμένες δυσκολίες. Η μέγιστη διάρκεια ζωής ενός καλλιεργημένου φυτού είναι μόνο δύο χρόνια..

Λεπτή ανθοδέσμη eustoma

Χιονισμένα ευστόμια

Συνήθως το eustoma καλλιεργείται σε γλάστρες ή για κοπή. Επιπλέον, ορισμένες ποικιλίες ριζώνουν καλά στο ανοιχτό πεδίο. Τέτοιοι θάμνοι φαίνονται υπέροχοι σε μεμονωμένες φυτεύσεις και σε συνθέσεις λουλουδιών..

Ζεστό ροζ lisianthus

Λιλά μπορντούρα σε λευκά λουλούδια

Ποικιλίες και υβρίδια Eustoma

Οι κτηνοτρόφοι δημιουργούν όλες τις νέες ποικιλίες που είναι ευρέως διαθέσιμες σε εξειδικευμένα καταστήματα. Όταν επιλέγετε ένα eustoma, πρέπει να κατανοήσετε την ταξινόμηση. Οι θάμνοι χωρίζονται σε:

 • υψηλός
 • νάνος.

Μεγάλο λουλούδι lisianthus

Lisianthus, δίχρωμη ποικιλία

Τα μακριά φυτά είναι κατάλληλα για κοπή ή εξωραϊσμό. Οι χαμηλής καλλιέργειας ποικιλίες αισθάνονται καλά σε ένα διαμέρισμα και σε κουτιά για τη διακόσμηση μπαλκονιών, βεράντες και βεράντες.

Εκπληκτική ανθοδέσμη γάμου με ευστόμα

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε μεταξύ ετήσιων και διετών ποικιλιών. Συνήθως, αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται στη συσκευασία σπόρων. Οι ετήσιες ποικιλίες είναι πιο κατάλληλες για ερασιτέχνες καλλιεργητές λουλουδιών, καθώς οι θάμνοι δύο ετών θα απαιτήσουν ειδικά εξοπλισμένα θερμοκήπια και εμπειρία στη φροντίδα τέτοιων ιδιότροπων λουλουδιών..

Άσπρα λουλούδια eustoma

Ανθοδέσμη Eustoma σε βάζο

Το Eustoma χωρίζεται ανάλογα με τον τύπο του λουλουδιού σε διπλό και απλό. Οι ποικιλίες Terry φαίνονται πιο εντυπωσιακές. Ταυτόχρονα, δεν έχουν περιορισμούς στις αποχρώσεις..

Λεπτοί συνδυασμοί σε ένα μπουκέτο eustoma

Ο συνδυασμός αποχρώσεων του λιλά στο μπουκέτο

Οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των ποικιλιών terry είναι:

 • Misty Blue?
 • Ρόουζ Πικότη;
 • Misty Pink?
 • Σαμπάνια;
 • Μπλε Ρώμη?
 • Purpl?
 • Deep Blue et al.

Πλούσια άνθιση του lisianthus

Τα πλεονεκτήματα αυτών των ποικιλιών περιλαμβάνουν:

 • ισχυροί βλαστοί.
 • μεγάλα λουλούδια?
 • πρώιμη ανθοφορία.

Ο συνδυασμός αποχρώσεων στα πέταλα eustoma

Καλλιέργεια και φροντίδα του lisianthus

Αρχικά, πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή ενός τόπου για τη φύτευση θάμνων. Δεδομένου ότι το φυτό αγαπά τον ήλιο, θα πρέπει να τοποθετηθεί στη νότια πλευρά του χώρου. Εάν το φυτό είναι εσωτερικό, τότε πρέπει να το βάλετε δίπλα στο παράθυρο..

Λισιανθούς στο παρτέρι

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αφήνετε λουλούδια κάτω από τις καυτές ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου. Σε ζεστές ώρες, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να παρέχετε σκίαση στους θάμνους..

Ekibana από το eustoma

Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στη δημιουργία μιας κατάλληλης σύνθεσης εδάφους. Η οξύτητα της γης πρέπει να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Το χώμα πρέπει να είναι θρεπτικό και καλά στραγγισμένο. Για την καλλιέργεια eustoma, είναι καλό να προσθέσετε ψιλή άμμο στη σύνθεση.

Πολύχρωμο μπουκέτο eustoma

Τριαντάφυλλα πέταλα του lisianthus

Το πολύ πυκνό χώμα πρέπει να αραιωθεί με περλίτη και τύρφη. Εάν θέλετε να προετοιμάσετε τη σύνθεση μόνοι σας, τότε πρέπει να το προσθέσετε:

 • Μέρος της γης?
 • μέρος της άμμου (περλίτης).
 • φυλλώδη γη?
 • τύρφη.

Χνουδωτά πέταλα Lisianthus

Εκπληκτική ανθοδέσμη με lisianthus

Ο καλύτερος χρόνος για σίτιση είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνιστάται η χρήση υγρών σκευασμάτων θρεπτικών συστατικών για λίπανση. Πριν από τη σίτιση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα σπορόφυτα είναι ριζωμένα..

Λουλούδι Lisianthus σε ένα κλαδί

Μεγάλος δίχρωμος λίσιανθος

Εάν το eustoma μεγαλώνει σε ένα διαμέρισμα, τότε δεν πρέπει να δημιουργήσετε περίσσεια υγρασίας. Είναι σημαντικό το χώμα να έχει χρόνο να στεγνώσει εντελώς μεταξύ ποτισμάτων. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και αρκετά μαλακό.

Δίχρωμα πέταλα lisianthus

Πλάγια όψη του λουλουδιού lisianthus

Το Eustoma που αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ικανοποιημένο με το νερό της βροχής εάν βρέχει έντονα αυτή τη σεζόν. Εάν το καλοκαίρι αποδείχθηκε ξηρό, τότε το πότισμα πρέπει να είναι κανονικό..

Κοντινό πλάνο: lisianthus

Μέγεθος λουλουδιού Lisianthus

Όσον αφορά το καθεστώς θερμοκρασίας και τον φωτισμό, το φυτό χρειάζεται έντονο φωτισμό τους πρώτους μήνες. Αυτό θα εξασφαλίσει πυκνή ανάπτυξη του θάμνου, αντί της εμφάνισης μακριών βλαστών. Για φυτά εσωτερικού χώρου, μπορείτε να οργανώσετε φωτισμό χρησιμοποιώντας λαμπτήρες φθορισμού..

Κλαδιά Eustoma

Eustoma στις ακτίνες του φωτός

Η θερμοκρασία κατάλληλη για την ανάπτυξη του ευστόματος κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 μοίρες. Οι πρώτοι βλαστοί θα εμφανιστούν την 15η ημέρα. Η ανθοφορία θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Λεπτά ροδοπέταλα λισιανθού

Η ανθοφορία μοιάζει με αυτήν: η διακλάδωση συμβαίνει στη μέση του στελέχους. Μετά από αυτό, θα εμφανιστούν περίπου 20 μπουμπούκια. Τα λουλούδια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, εξασφαλίζοντας μακράς διαρκείας ζωντανή άνθηση..

Φωτεινός λίσιανθος στο παρτέρι

Τα λουλούδια θα διακοσμήσουν τον κήπο για δύο μήνες. Στο τέλος, μπορείτε να κόψετε τα λουλούδια και να τα βάλετε σε ένα βάζο. Έτσι, οι μίσχοι με λουλούδια θα σταθούν για κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι μίσχοι θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά από τη ρίζα, η οποία θα ανθίσει ξανά.

Λουλουδάκι με lisianthus

Το Lisianthus θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στον κήπο. Φωτεινά πολύχρωμα λουλούδια θα στολίσουν το τοπίο. Στο διαμέρισμα, ένας τέτοιος θάμνος θα φέρει επίσης πολλές ευχάριστες εντυπώσεις και θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα..