Arrowroot: από τη ζεστή Βραζιλία στο περβάζι σας

Οι λάτρεις των κηπουρικών διαμερισμάτων και γραφείων γνωρίζουν ήδη τα πάντα για την οικογένεια των βέλη. Κάθε συλλέκτης εγχώριων φυτών θεωρεί τη συλλογή του ελλιπή χωρίς εκπροσώπους αυτού του γένους..

Φύλλα βέλους με φλέβες

Γενικές πληροφορίες για το φυτό

Υπάρχουν περισσότερα από 25 είδη στο γένος arrowroot. Το Arrowroot είναι φυλλοβόλο φυτό που φτάνει σε ύψος 30 εκ. Είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση δωματίων. Μια ελκυστική εμφάνιση παρέχεται από φύλλα, στα οποία είναι ορατή μια φωτεινή ζωγραφική των φλεβών.

Φρέσκα φύλλα βέλους

Βέλος με πολλά φύλλα

Τα φύλλα του φυτού έχουν οβάλ σχήμα. Το μήκος τους φτάνει τα 15 εκ. Κατά μήκος της κεντρικής φλέβας υπάρχει μια ελαφριά λωρίδα και δύο σειρές καφέ ή ελαφρύτερων κηλίδων. Το ίδιο το φύλλο μπορεί να είναι από σκούρο πράσινο έως ανοιχτό πράσινο..

Ροζ ραβδώσεις στα φύλλα βέλους

Πλούσια ανάπτυξη του βέλους

Από την άλλη πλευρά, το φύλλο μπορεί να είναι κόκκινο ή μπλε. Οι ροζέτες βρίσκονται στους μίσχους και τα φύλλα κατευθύνονται προς τα πάνω (σε νεαρά φυτά). Το Arrowroot ανθίζει αμυδρά. Οι ταξιανθίες μοιάζουν με αυτιά ή πανικό.

Ασυνήθιστα χρώματα βέλους

Πράσινα και μπορντό φύλλα βέλους

Το βέλος συμπεριφέρεται ενδιαφέρον στο σκοτάδι. Τα φύλλα του σηκώνονται και κλειδώνουν σε μια πρίζα. Πέφτοντας στις ακτίνες του φωτός, κατεβαίνουν σε οριζόντια θέση και ανοίγουν την έξοδο. Για αυτό το βέλος έλαβε ένα δεύτερο όνομα. «φυτό προσευχής»

Αρκετά λουλούδια στα φύλλα βέλους

Λουλούδι βέλους

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του φυτού που είναι κατάλληλοι για καλλιέργεια στο σπίτι:

  • λευκή φλέβα (λευκονεύρα).
  • κεροβεβάνα?
  • massangeana?
  • τρίχρωμη σημαία;

Ροζ αποχρώσεις στα φύλλα βέλους

Ελαφριά φύλλα βέλους

Υγρασία αέρα και πότισμα βέλος

Το μειονέκτημα του βέλους είναι η ευαισθησία στην υγρασία του εδάφους και του αέρα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό νερό, αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το λουλούδι πολύ γρήγορα. Κατά τον ψεκασμό, θυμηθείτε ότι οι σταγόνες που παραμένουν στα φύλλα μπορεί να στεγνώσουν, αφήνοντας πίσω τους μη αισθητικούς λεκέδες. Επομένως, ο ψεκασμός πρέπει να είναι ρηχός. Για να αποφύγετε τους λεκέδες, πρέπει να σκουπίσετε τα φύλλα με ένα υγρό πανί..

Ο συνδυασμός ανοιχτό πράσινου και σκούρου πράσινου στα φύλλα

Φύλλο βέλους

Μια άνετη κατάσταση του φυτού θα παρέχεται από ένα δίσκο με νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφάγνο ή υγρή τύρφη), στον οποίο τοποθετείται το δοχείο. Αυτό θα δημιουργήσει το απαραίτητο μικροκλίμα μέσα και γύρω από την κατσαρόλα. Το υγρό σε θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανικό για πότισμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να είναι μαλακό..

Φωτεινή ανθοφορία ενός φυτού από τα είδη του βέλους

Μέτρια άνθηση βέλους

Το καλοκαίρι, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα νερού που θα χυθεί. Το χειμώνα, αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση, το έδαφος πρέπει πάντα να είναι μέτρια υγρό..

Μεγάλα σημεία στα φύλλα βέλους

Φωτεινά φύλλα βέλους

Θερμοκρασία και φωτισμός του φυτού

Για να αισθάνεται άνετα το βέλος, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε μια ισορροπία φωτός και σκιάς. Το διάχυτο φως είναι η καλύτερη επιλογή. Με περίσσεια ηλιακού φωτός, τα φύλλα βέλους τείνουν να αλλάζουν χρώμα και δεν φτάνουν στο μέγιστο μέγεθός τους..

Όμορφο φύλλο βέλους

Μέτριο λουλούδι βέλους

Ο τεχνητός φωτισμός είναι επίσης αποδεκτός για την καλλιέργεια βέλους. Αλλά το φυτό μπορεί να είναι υπό την επιρροή του όχι περισσότερο από 16 ώρες την ημέρα..

Ενήλικα λουλούδια βέλους

Βέλος με ελαφρές ρίγες στα φύλλα

Το καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο πρέπει να διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς το βέλος είναι πολύ θερμόφιλο. Συνήθως η θερμοκρασία δωματίου στην περιοχή 22-25 μοίρες είναι η καταλληλότερη.

Μεγάλη συστάδα βέλους

Μια ποικιλία από βέλη

Η υπερθέρμανση πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι επιζήμια για το λουλούδι. Αυτή η συνθήκη είναι πιο δύσκολο να τηρηθεί το καλοκαίρι. Το έδαφος πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς. Το θερμόμετρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18 γραμμάρια. Κατά τη διάρκεια της αδρανούς περιόδου από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, η διατήρηση της θερμοκρασίας του εδάφους εντός 18-20 μοίρες είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το ελάχιστο όριο για τη θερμοκρασία του εδάφους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι 10 g.

Ο συνδυασμός φωτεινών αποχρώσεων στα φύλλα Marat

Το λαμπερό πράσινο του μαρόν

Το πιο επικίνδυνο για το βέλος είναι οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και τα ρεύματα. Το φυτό πρέπει να προστατεύεται από τέτοιες συνθήκες..

Νέο φυτό βέλος

Το χειμώνα, το φυτό δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε τζάμια παραθύρων. Υπερβολικά φωτεινός φωτισμός ή, αντίθετα, με έλλειψη, τα φύλλα χάνουν τη φωτεινότητά τους.

Λιλά αποχρώσεις στα φύλλα βέλους

Αναπαραγωγή βέλους σε διαμέρισμα

Τα φυτά πρέπει να μεταμοσχεύονται ετησίως ή κάθε δύο χρόνια την άνοιξη. Για αυτό, χρησιμοποιείται χαλαρό χώμα, το οποίο αποτελείται από δύο ή τρία μέρη ενός μείγματος φύλλων, ένα μέρος τύρφης, ένα μέρος χούμου και ένα ακόμη μέρος κωνοφόρου εδάφους αναμεμειγμένο με άμμο. Είναι καλό να προσθέσετε λίγο κάρβουνο σε αυτό το μείγμα..

Μεγάλο φύλλο βέλους

Μεταφύτευση βέλους

Δεν πρέπει να υπάρχει ασβέστη στο χώμα. Το Arrowroot δεν είναι σε θέση να αναπτυχθεί σε τέτοιες συνθήκες. Στο κάτω μέρος μιας ευρείας, αλλά ρηχής κατσαρόλας, πρέπει να βάλετε ένα στρώμα διογκωμένου πηλού για καλή αποστράγγιση. Τα χαρακτηριστικά των πιάτων υπαγορεύονται από την οριζόντια ανάπτυξη του ριζώματος, το οποίο πρέπει να καλύπτεται με υγρό βρύο..

Άφθονη ανάπτυξη βέλους

Κλασικό βέλος για διατήρηση σε διαμέρισμα

Κατά τη μεταφύτευση, το νέο δοχείο πρέπει να έχει διάμετρο μόνο δύο εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Το μεταμοσχευμένο λουλούδι πρέπει να μεταφερθεί προσεκτικά σε ένα νέο δοχείο, διατηρώντας ένα κομμάτι γης γύρω από το ρίζωμα. Ο ελεύθερος χώρος πρέπει να γεμίσει με φρέσκο ​​μείγμα..

Ασυνήθιστος θάμνος με βέλη

Νέος θάμνος βέλους

Οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα συνιστούν την αποκοπή όλων των νέων εσωτερικών κέντρων από τη ρίζα πριν από τη μεταμόσχευση, αφήνοντας μόνο ένα. Τότε το φυτό θα είναι πιο πλούσιο και πράσινο..

Ενήλικα φυτό βέλος

Πλούσιο βέλος

Οι κύριες μέθοδοι αναπαραγωγής είναι η διαίρεση την άνοιξη, η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα, ή με μοσχεύματα κορώνας, τα οποία χρησιμοποιούνται σπάνια..

Βέλος σε κρεμαστή κατσαρόλα

Κατά τη μεταφύτευση, πρέπει να χωρίσετε το κομμάτι σε δύο ή τρία μέρη, έτσι ώστε σε καθένα να υπάρχουν δύο ή τρεις καλοί βλαστοί και λίγα φύλλα. Μέχρι να πιάσουν τα νέα φυτά, οι γλάστρες καλύπτονται με πολυαιθυλένιο και διατηρούνται σε ζεστό μέρος..

Ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις στα φύλλα βέλους

Χαριτωμένες γραμμές στα φύλλα βέλους

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εμβολιασμού, μπορείτε να τα τοποθετήσετε απευθείας στο έδαφος και να τα καλύψετε με πλαστικό. Ένα γυάλινο βάζο ή πλαστικό μπουκάλι θα λειτουργήσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με νερό για να συγκρατήσετε τα κομμένα μοσχεύματα..

Βέλος ανοιχτό και σκούρο πράσινο

Διάφοροι τύποι βέλους

Δεδομένου ότι το βέλος δεν ριζώνει καλά στα διαμερίσματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά μοσχεύματα ταυτόχρονα για να αυξήσετε τις πιθανότητες απόκτησης ενός πλήρους φυτού.

Arrowroot σε μια μικρή κατσαρόλα

Μεγάλος θάμνος με βέλη

Εάν το φυτό έχει χάσει την εμφάνισή του και έχει ξεθωριάσει, τότε μπορεί να κοπεί ακριβώς στη ρίζα. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό πιο κοντά στο χειμώνα. Είναι καλύτερα να τοποθετείτε έναν τέτοιο κομμένο θάμνο σε σκοτεινό μέρος και να τον ποτίζετε από καιρό σε καιρό..

Λεκέδες νερού στα φύλλα βέλους

Σκούρες λιλά αποχρώσεις στο φύλλο βέλους

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μετά από αυτή τη διαδικασία, ο νέος θάμνος θα είναι πιο πλούσιος και φωτεινός. Τα φύλλα θα είναι μεγαλύτερα με έντονο μοτίβο..

Κίτρινες αποχρώσεις στα φύλλα βέλους

Arrowroot για το σπίτι

Ένα φυτό όπως το βέλος φαίνεται πολύ οργανικό στο εσωτερικό. Επιπλέον, ανέχεται να είναι δίπλα σε άλλα λουλούδια. Έχοντας κατακτήσει όλους τους κανόνες φροντίδας ενός φυτού, μπορείτε να πάρετε μια εκπληκτικά όμορφη διακόσμηση στο δωμάτιο..