Περίφραξη από τούβλα – ένας πρακτικός και αισθητικός τρόπος περίφραξης ενός χώρου

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σπιτιών της χώρας ή της πόλης αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζουν την ανάγκη περίφραξης της επικράτειάς τους. Μεταξύ των πολλών επιλογών για τη διευθέτηση ενός φράχτη, πολλοί επιλέγουν τοιχοποιία ως το κύριο υλικό για εκτέλεση. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Εάν σκέφτεστε να επιλέξετε ένα υλικό για την κατασκευή ενός φράχτη για μια ιδιωτική αυλή, ένα εξοχικό σπίτι ή ένα προσωπικό οικόπεδο, τότε αυτή η δημοσίευση είναι για εσάς.

Περίφραξη από τούβλα για περίφραξη του χώρου

Περίφραξη από τούβλα σε ιδιωτική αυλή

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής φράχτη από τούβλα

Τα προφανή πλεονεκτήματα της χρήσης πλινθοδομής για τη δημιουργία ενός φράχτη περιλαμβάνουν:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής – ένας φράχτης από τούβλα μπορεί εύκολα να κληρονομηθεί όχι μόνο από τα παιδιά σας, αλλά και από τα εγγόνια σας, επειδή η τοιχοποιία από υλικό υψηλής ποιότητας δεν φοβάται τις κλιματικές εκδηλώσεις και τις πτώσεις της θερμοκρασίας.
 • κατά τη λειτουργία, ένας φράχτης από τούβλα δεν απαιτεί πρακτικά καμία συντήρηση, εάν το υλικό είναι υψηλής ποιότητας και καινούργιο, τότε δεν απαιτείται βαφή ή οποιαδήποτε άλλη επίστρωση επιφάνειας.
 • ένας φράχτης από τούβλα έχει υψηλή αξιοπιστία και αντοχή, είναι σε θέση να προστατεύσει τον ιστότοπο όχι μόνο από τα αδιάκριτα μάτια, αλλά και από τυχόν εξωτερικές εκδηλώσεις (με την προϋπόθεση ότι ο φράχτης έχει επαρκές ύψος).
 • η δυνατότητα ανεξάρτητης επιλογής του ύψους του φράχτη.
 • αισθητική εμφάνιση – ένας φράχτης από τούβλα δεν μπορεί μόνο να γίνει ένας αξιόπιστος φράκτης, αλλά και μια διακόσμηση του σχεδιασμού τοπίου, μια θεαματική ολοκλήρωση της εικόνας του αρχιτεκτονικού συνόλου σας.
 • η δυνατότητα δημιουργίας ενός μη τετριμμένου σχεδίου – οι απλοί καμβάδες από τούβλα μπορούν να διαφοροποιηθούν με διακοσμητικά ένθετα, καμάρες, κολώνες (πυλώνες).
 • η παρουσία παραλλαγών στην εκτέλεση ενός φράχτη από τούβλα, το καθιστά μια σχεδόν καθολική επιλογή για κάθε στιλιστικό σχεδιασμό της πρόσοψης του κτιρίου.

Στερεά περίφραξη

Περίφραξη από τούβλα και πολλά άλλα

Highηλός φράχτης από τούβλα

Αλλά το μετάλλιο έχει πάντα δύο πλευρές – ένα τούβλο, που σημαίνει ότι ένας φράχτης από αυτό το υλικό έχει μειονεκτήματα:

 • το μάλλον υψηλό κόστος τόσο του ίδιου του υλικού όσο και της εργασίας για την εγκατάστασή του (επομένως, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών με οικόπεδα επιλέγουν την επιλογή συνδυασμού τούβλων με άλλα, φθηνότερα υλικά).
 • όταν χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένα τούβλα (για εξοικονόμηση χρημάτων), η διάρκεια ζωής του φράχτη μειώνεται σημαντικά.
 • για την κατασκευή ενός πραγματικά ισχυρού και ανθεκτικού φράχτη από τούβλα, είναι απαραίτητο να τεθούν τα θεμέλια, γεγονός που αυξάνει την περίοδο εργασίας και τη συνολική εκτίμηση.

Σε έντονο χρώμα

Διακοσμητικά στοιχεία

Φράχτη από τούβλα

Τούβλα παντού

Ταξινόμηση φράχτες από τούβλα

Οι φράκτες, οι οποίοι είναι πλινθοδομή σε μια ή την άλλη τροποποίηση, υποδιαιρούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • τύπος θεμελίωσης – ταινία (χρησιμοποιείται συχνότερα) ή στήλη (χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση μικρού πάχους τοιχοποιίας) θεμέλιο.
 • το πάχος της τοιχοποιίας – ποικίλλει από μέγεθος μισού τούβλου έως τρία τούβλα (είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η αξιοπιστία, η αντοχή και η αντοχή του εξαρτώνται άμεσα από το πάχος του φράχτη).
 • το ύψος του φράχτη από τούβλα είναι μια σχετική τιμή, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 50 cm έως 3,5 m (όσο υψηλότερος είναι ο φράκτης, τόσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη σταθερότητα).
 • η παρουσία πυλώνων (εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μήκος των ανοιγμάτων και τις απόψεις των ιδιοκτητών της τοποθεσίας σχετικά με την ομορφιά του φράχτη).
 • το είδος του υλικού που θα συνδυαστεί (εάν υπάρχει).

Θέα από ψηλά

Σε ένα χρώμα

Με ξύλινες πύλες

Συνδυασμός χρώματος και υλικού

Ας σταθούμε λεπτομερέστερα στις πιθανές επιλογές συνδυασμού τούβλων με άλλα υλικά. Για να κάνετε τον φράκτη πιο πρωτοτυπία και μερικές φορές για να μειώσετε το κόστος του, να επιταχύνετε τις εργασίες εγκατάστασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς με τα ακόλουθα υλικά:

 • σφυρηλάτηση από τούβλα και μέταλλο.
 • ξύλινος φράχτης, σανίδες ή πλέγματα από ξύλο.
 • μεταλλικό φράχτη ή φύλλο, μεταλλικό προφίλ (επιλογή προϋπολογισμού σε συνδυασμό με πυλώνες από τούβλα).
 • συνδυασμός τούβλων δόμησης με διακοσμητικά, πελεκημένα («τραχύς»);
 • σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορείτε να βρείτε έναν συνδυασμό τούβλων και τοιχοποιίας (μάλλον ακριβή περίφραξη).

Τούβλο και πέτρα

Σε διαφορετικά επίπεδα

Ευρεία τοιχοποιία

Αρμονικό σύνολο

Σφυρηλάτηση από τούβλα και μέταλλο

Σε συνδυασμό με μεταλλική σφυρηλάτηση, το τούβλο φαίνεται πολυτελές. Τα σφυρηλατημένα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως διακόσμηση για μασίφ τοίχο από τούβλα ή να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του, λειτουργώντας ως υλικό για καμβάδες ή ενδιάμεσους συνδέσμους.

Vintage κίνητρα

Τούβλο και σφυρηλάτηση

Με πύλη από σφυρήλατο σίδερο

Τα στοιχεία της μεταλλικής σφυρηλάτησης μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, που βρίσκονται στο φράχτη με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με αυτό, υπάρχουν τρεις τύποι σχεδιασμού φράχτη από τούβλα:

Στηθαίο. Σφυρήλατες ράβδοι και διακοσμητικά στοιχεία εγκαθίστανται σε μασίφ καμβά από τούβλα (το ύψος των μεταλλικών κατασκευών δεν είναι περισσότερο από μισό μέτρο, κατά κανόνα). Ο φράκτης αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο όμορφος, αλλά και αξιόπιστος από την άποψη της δυνατότητας εισόδου ξένων στον ιστότοπο.

Σφυρηλάτηση στην κορυφή

Πλαστά αντικείμενα

Σφυρήλατη διακόσμηση

Αρμονικός συνδυασμός

Βάση / πλίνθος σε συνδυασμό με στοιχεία σφυρηλάτησης. Ο πλίνθος μπορεί να έχει ύψος 30 έως 150 cm · σφυρήλατες μεταλλικές κατασκευές διαφόρων τροποποιήσεων είναι εγκατεστημένες σε αυτό. Τις περισσότερες φορές, μέσω ενός τέτοιου φράχτη, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στην αυλή ή στον ιστότοπο.

Φράχτη για ένα αρχοντικό

Πλίνθος από τούβλα και σφυρηλάτηση

Σφυρηλατημένα στοιχεία σε πλίνθο από τούβλα

Διακοσμητική σφυρηλάτηση

Πυλώνες από τούβλα και πλαστά αντικείμενα. Το κύριο μέρος του φράχτη είναι σφυρηλάτηση, εκτεθειμένο σε πλίνθο με ύψος όχι μεγαλύτερο από 30 cm, ενώ το τούβλο υπάρχει μόνο στη σύνθεση πυλώνων ή κιόνων. Συχνά, κατά την ανέγερση πυλώνων από τούβλα, μεταλλική ενίσχυση εισάγεται σε αυτά (για να δοθεί στη δομή μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία).

Στήλες από τούβλα και σφυρηλάτηση

Συνδυασμός τούβλου και ξύλου

Ο συνδυασμός τούβλου με ξύλο δεν μειώνει πάντα το συνολικό κόστος του φράχτη. Μόνο αν έχετε ήδη απόθεμα ξύλου και το χρειάζεστε, όπως λένε «συνδέω» με όφελος. Συνήθως, ο συνδυασμός στοιχείων πλινθοδομής και ξύλου οφείλεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας αρμονικής εικόνας ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συνόλου με την παρακείμενη περιοχή. Εάν χρησιμοποιείται ξύλο στην πρόσοψη του κύριου κτιρίου, άλλα κτίρια ή στοιχεία σχεδιασμού τοπίου, τότε θα είναι λογικό να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν φράκτη για την τοποθεσία..

Τούβλο και ξύλο

Συνδυασμός με ξύλο

Ποικιλία οικοδομικών υλικών

Πλάκες από τούβλα και ξύλο

Τούβλο και ξύλινος φράχτης

Εάν τα ξύλινα στοιχεία δεν βρίσκονται συχνά στη σύνθεση του ίδιου του φράχτη, τότε η χρήση ξύλου για την κατασκευή ενός wicket και ακόμη και μιας πύλης σε έναν φράχτη από τούβλα είναι ένα πολύ δημοφιλές φαινόμενο. Το τούβλο συμβολίζει με πολλούς τρόπους το αστικό και ακόμη και το βιομηχανικό στυλ, και τα όμορφα ξυλόγλυπτα ή οι σκόπιμα παλαιωμένες σανίδες μαλακώνουν την εικόνα, εξισορροπούν τη συνολική εικόνα.

Τόξο από τούβλα

Σε σκούρο χρώμα

Σκαλισμένη πύλη

Ανατολίτικα κίνητρα

Επιλέγοντας μια παλέτα χρωμάτων τούβλων για τη δημιουργία ενός φράχτη

Η σύγχρονη ποικιλία δομικών υλικών είναι εντυπωσιακή στην ποικιλία της. Η πλούσια χρωματική παλέτα από τούβλα, ειδικά η πρόσοψη, με όψη, μπορεί να είναι ένας λόγος σύγχυσης για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών που θέλουν να προστατεύσουν τα οικόπεδά τους. Από χιονόλευκο και ανοιχτό γκρι έως σκούρο καφέ και μπορντό – το τούβλο ως υλικό για τη δημιουργία φράχτη μπορεί να υποστηρίξει τη συνολική χρωματική σύνθεση και να γίνει στοιχείο έμφασης στην εικόνα ολόκληρου του κτιρίου και της παρακείμενης περιοχής.

Φωτεινός συνδυασμός

Συνδυασμοί χρωμάτων για ένα ζωντανό τοπίο

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους επιλογής τούβλων περίφραξης είναι η επανάληψη του υλικού που χρησιμοποιείται για την πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου. Η χρήση τούβλων του ίδιου συνδυασμού χρωμάτων για το σπίτι και το φράχτη οδηγεί στη δημιουργία μιας αρμονικής εικόνας ολόκληρου του συνόλου. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να βρείτε τούβλα σχεδόν όλων των αποχρώσεων του κόκκινου, με κυριαρχία τις κοκκινωπές αποχρώσεις. Δεν είναι περίεργο που το όνομα εμφανίστηκε σε κόκκινο -πορτοκαλί χρώμα – συχνά ονομάζεται «τούβλο».

Μασίφ τούβλο

Σύγχρονο στυλ

Τούβλο σε όλες τις επιφάνειες

Στην πίσω αυλή

Αρμονική συμμαχία

Το τούβλο όλων των αποχρώσεων του κίτρινου και του πορτοκαλί δεν φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα πιο συγκρατημένο …

Κιτρινωπές αποχρώσεις

Μοντέρν

Το τούβλο με χρώμα κρασιού ή σκιά marsala φαίνεται πολυτελές. Κατά κανόνα, ένας φράχτης με τέτοιο χρωματικό σχήμα γίνεται στοιχείο προφοράς του αρχιτεκτονικού συνόλου..

Αρχικό σχέδιο χρωμάτων

Πολυτελές χρώμα

Αποχρώσεις κρασιού

Το γκρι τούβλο συνήθως επιλέγεται εάν ο σχεδιασμός κτιρίου και τοπίου της επικράτειας είναι κατασκευασμένος σε μοντέρνο στιλ και ακόμη και με αστική προκατάληψη. Εάν το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται ενεργά στο σχεδιασμό μιας τοποθεσίας ή αυλής, τότε ένας φράχτης από τούβλα οποιασδήποτε γκρίζας απόχρωσης θα φανεί περισσότερο από κατάλληλος.

Βιομηχανικά κίνητρα

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι

Γκρι επιφάνειες

Στο σούρουπο

Βιομηχανικά κίνητρα

Τούβλο για περίφραξη ιδιωτικής αυλής ή εξοχικής κατοικίας μπορεί να επιλεγεί για να ταιριάζει με το χρώμα των μονοπατιών και των χώρων του κήπου (βεράντες), αν είναι επίσης κατασκευασμένα από αυτό το οικοδομικό υλικό. Ταυτόχρονα, η πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου (σπιτιού) μπορεί να διαφέρει όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στο ίδιο το υλικό εκτέλεσης..

Το χρώμα των μονοπατιών του κήπου

Στοιχεία παιδικής χαράς, φράχτη και τοπίου

Διακόσμηση από τούβλα

Γύρω από την πισίνα

Το τούβλο, ως υλικό κτιρίου και όψης, δεν απαιτεί μεταγενέστερη βαφή ή οποιαδήποτε άλλη επίστρωση. Με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται νέο υλικό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί τούβλο για την επέκταση του προβλεπόμενου χυμού υπηρεσίας, η προστατευτική επίστρωση δεν θα καταστραφεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ζωγραφική είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη εικόνα ολόκληρου του συνόλου – του νοικοκυριού και της περιοχής γύρω του..

Βαμμένες επιφάνειες

Ελαφριά εικόνα

Χιονάτη φράχτη

Ανομοιόμορφο χρώμα

Και τέλος – μερικές πρωτότυπες ιδέες

Ο φράχτης φαίνεται πρωτότυπος «διάτρητος». Το τούβλο είναι τοποθετημένο όχι σε έναν συνεχή καμβά, αλλά σε ένα μοτίβο σκακιέρας. Ως αποτέλεσμα, ο φράκτης έχει τρύπες μέσω των οποίων μπορείτε να δείτε εν μέρει τι συμβαίνει στο δρόμο και στην αυλή. Ο φράκτης αποδεικνύεται λιγότερο ανθεκτικός, πιο διακοσμητικός, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να προστατεύσει την περιοχή από εξωτερικές επιδράσεις (εκτός από τα αδιάκριτα μάτια).

Φράκτης

Η περίφραξη ως διακοσμητικό στοιχείο

Πρωτότυπη προσέγγιση

Ένας χαμηλός φράχτης από τούβλα μπορεί να χρησιμεύσει ως κρεβάτι κήπου ή ανθισμένος κήπος. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος είναι διακοσμημένος με ένα πρωτότυπο στοιχείο του τοπίου και είναι ευκολότερο για τα φυτά να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα για κάθε συγκεκριμένη καλλιέργεια..

Φράχτη-παρτέρι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φράχτης δεν έχει τόσο περίφραξη όσο μια διακοσμητική λειτουργία. Κατά κανόνα, υπάρχει χαμηλός φράκτης σε περιοχές μεγάλης κλίμακας για να περικλείσει τα λειτουργικά τμήματα της τοποθεσίας. Ένας τέτοιος χωρισμός δεν φέρνει μόνο τάξη στην σαφή οριοθέτηση της αυλής ή του προσωπικού οικοπέδου σε τομείς, αλλά επίσης διακοσμεί το τοπίο. Ένας χαμηλός φράχτης από τούβλα μπορεί να χρησιμεύσει ως κράσπεδο – για να οριοθετήσει περιοχές με μονοπάτια κήπου και παρτέρια ή κρεβάτια.

Χαμηλός φράχτης

Φράχτη και κράσπεδο - 2 σε 1

Διακοσμητική περίφραξη

Φράχτης ως μέρος του σχεδιασμού τοπίου

Φράχτη κήπου

Με φόντο το γευστικό πράσινο