Σπίτι με γκαράζ – σχετικό, πρακτικό, βολικό

Ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής είναι ήδη δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς ιδιωτικά αυτοκίνητα. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών είτε προσθέτουν ένα γκαράζ σε ένα υπάρχον σπίτι είτε σχεδιάζουν τη θέση ενός δωματίου για ένα αυτοκίνητο στο στάδιο του έργου. Αν ανήκετε σε τέτοιους μελλοντικούς ιδιοκτήτες ιδιωτικής κατοικίας και σκέφτεστε τα υπέρ και τα κατά της τοποθεσίας του γκαράζ ως ξεχωριστό κτίριο, σε συνδυασμό με το κύριο δωμάτιο ή μέσα στο σπίτι, τότε αυτή η έκδοση είναι για εσάς. Στο στάδιο του σχεδιασμού για την κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας, είναι σημαντικό να σταθμιστούν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της θέσης του γκαράζ σε σχέση με την κύρια δομή. Άλλωστε, μπορεί να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, ή η εφαρμογή της θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές οικονομικές απώλειες..

Γκαράζ ιδιωτικής κατοικίας

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου (ίσως περισσότεροι από ένας) πιστεύει ότι ξέρει πώς να οργανώσει καλύτερα τους χώρους για τη μεταφορά του, αλλά υπάρχουν πάντα ζητήματα προϋπολογισμού, ευκολίας μεταγενέστερης χρήσης, χρόνου και προσπάθειας που δαπανάται για την υλοποίηση του έργου. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα υπέρ και τα κατά των πιθανών επιλογών για την οργάνωση ενός δωματίου για ένα αυτοκίνητο στο πλαίσιο ενός ιδιωτικού νοικοκυριού.

Γκαράζ-μέρος του σπιτιού

Γκαράζ ως ξεχωριστό δωμάτιο

Συχνά συμβαίνει ότι η ιδιοκτησία της κατοικίας έχει ήδη κατασκευαστεί και ακόμη και οι ιδιοκτήτες έχουν εγκατασταθεί και μόνο τότε λαμβάνεται απόφαση για την κατασκευή γκαράζ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό το κτίριο για το αυτοκίνητο να βρίσκεται ξεχωριστά (με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας ενός δωρεάν χώρου στο έδαφος μιας ιδιωτικής αυλής).

Ξεχωριστό γκαράζ

Από την άποψη της ασφάλειας, αυτή η επιλογή είναι η πιο αποδεκτή, αλλά, δυστυχώς, έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τις θετικές ιδιότητες:

 • μια ξεχωριστή δομή απαιτεί πολύ μεγαλύτερο κόστος για οικοδομικά υλικά και οικοδομικές εργασίες.
 • Το κόστος του χρόνου είναι επίσης υψηλό.
 • ένα ανεξάρτητο γκαράζ καταλαμβάνει μέρος της αυλής ή του προσωπικού οικοπέδου.
 • Όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, θα πρέπει να αφαιρεθούν από το σπίτι, το οποίο μεταφράζεται και πάλι σε οικονομικές και επενδύσεις χρόνου.
 • εάν το γκαράζ δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με το σπίτι, τότε σε κακές καιρικές συνθήκες η πρόσβαση στο αυτοκίνητο θα σχετίζεται με ταλαιπωρία και δυσφορία. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν εν μέρει με τον εξοπλισμό ενός υπόστεγου ή ακόμη και ενός τζαμιού από το σπίτι στο γκαράζ. Εάν το δωμάτιο για το αυτοκίνητο και το κεντρικό κτίριο έχουν έναν κοινό τοίχο, τότε αυτό το πρόβλημα μπορεί να εξαλειφθεί με την απλή εγκατάσταση της πόρτας (αλλά αυτή η πτυχή πρέπει να ληφθεί υπόψη στο στάδιο του σχεδιασμού κατασκευής, διαφορετικά θα υπάρξει επιπλέον κόστος για την οργάνωση του διέλευση στο γκαράζ από τους χώρους του αρχοντικού).

Γκαράζ με μεγάλη σοφίτα

Μερικές φορές ένα γκαράζ, χτισμένο ξεχωριστά από το κεντρικό κτίριο, έχει σοφίτα ή εξοπλισμένη σοφίτα. Αυτό είναι ένα απίστευτα βολικό μέρος για να δημιουργήσετε ένα εργαστήριο ή μια μελέτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το γκαράζ θα εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μηχανικά συστήματα, τότε η σοφίτα θα είναι άνετη από κάθε άποψη. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αγοράσετε ένα μέρος για ιδιωτικότητα χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα μέτρο της αυλής ή του προσωπικού οικοπέδου – το γκαράζ έχει ήδη κατασκευαστεί..

Το γκαράζ είναι μέρος του σπιτιού χωρίς σοφίτα ή ανώτερο επίπεδο

Αυτή είναι μια αρκετά διαδεδομένη και βολική από κάθε άποψη επιλογή για τη θέση των χώρων για το αυτοκίνητο. Μεταξύ των προφανών πλεονεκτημάτων ενός τέτοιου οργανισμού είναι:

 • ανεξαρτησία από τις καιρικές συνθήκες (μπαίνετε στο γκαράζ από τις εγκαταστάσεις του σπιτιού).
 • κάποια εξοικονόμηση σε οικοδομικά υλικά και οικοδομικές εργασίες (ένας κοινός τοίχος με το σπίτι, και μερικές φορές περισσότερες από μία).
 • κοινά μηχανικά συστήματα με το κεντρικό κτίριο (εξοικονόμηση υλικών και εγκατάσταση).

Πολυανθρακικές πύλες

Στο στυλ του κεντρικού κτιρίου

Γκαράζ με σοφίτα ή δεύτερο όροφο ως μέρος της ιδιοκτησίας σπιτιού

Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ένα γκαράζ με σοφίτα έχει ένα προφανές πλεονέκτημα – ένα επιπλέον σαλόνι αυστηρά στο πάτωμα. Εάν το γκαράζ βρίσκεται στον πρώτο ή στον υπόγειο όροφο της ιδιοκτησίας του σπιτιού σας, τότε στα γενικά πλεονεκτήματα, μπορείτε να προσθέσετε σημαντικές εξοικονομήσεις στην αυλή και οφέλη κατά την κατασκευή – ο πρώτος όροφος θα είχε ανεγερθεί ούτως ή άλλως.

Γκαράζ με σοφίτα στο σπίτι

Στο σούρουπο

Γκαράζ ως μέρος του σπιτιού

Οι γκαραζόπορτες είναι ένα σημαντικό εποικοδομητικό και διακοσμητικό στοιχείο της ιδιοκτησίας σπιτιού

Έτσι, έχετε αποφασίσει για τη θέση του γκαράζ σας και τώρα μπορείτε να σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης του γκαράζ καταλαμβάνεται από τις πόρτες του, η επιλογή τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απαραίτητων λύσεων. Το κύριο καθήκον των θυρών γκαράζ μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η προστασία από κλοπή αυτοκινήτου. Αλλά τα μοντέρνα μοντέλα πύλης είναι τόσο διαφορετικά στο σχεδιασμό, τη μέθοδο κατασκευής και το υλικό που είναι αρκετά ικανά να γίνουν στολίδι όχι μόνο του γκαράζ, αλλά και ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συνόλου..

Μέσα στο γκαράζ

Πέρασαν οι εποχές που τα γκαράζ των συμπατριωτών μας μπορούσαν να καυχηθούν μόνο για τον ίδιο τύπο πύλης, η διαφορά των οποίων ήταν μόνο στο χρώμα του πίνακα. Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές θυρών γκαράζ προσφέρουν τους ακόλουθους τύπους μοντέλων, που διαφέρουν ως προς το άνοιγμα:

 • κούνια (διπλόφυλλο)?
 • τμηματικός;
 • ρολό;
 • στροφή και ανύψωση.
 • πτυσσόμενος.

Για δύο αυτοκίνητα

Προφανώς, κάθε τύπος πύλης έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όταν επιλέγουν μοντέλο πόρτας γκαράζ, καθοδηγούνται από το επίπεδο αξιοπιστίας και αντοχής του μηχανισμού και τις οικονομικές τους δυνατότητες..

Περιστρέψτε τις δίφυλλες πύλες

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πύλης, το κύριο πλεονέκτημα της οποίας είναι η απλότητα και η προσιτή τιμή του σχεδίου. Συνήθως τέτοιες πύλες είναι μεταλλικές ή κατασκευασμένες από ξύλο με μεταλλική γραβάτα..

Περιστρεφόμενες πύλες

Πλεονεκτήματα των πύλων ταλάντευσης:

 • απλότητα του σχεδιασμού (οι σιδερένιες πύλες μπορούν ακόμη και να κατασκευαστούν μόνοι τους, με λίγη ικανότητα στην εργασία με υλικό συγκόλλησης).
 • δύναμη;
 • προσιτό κόστος?
 • ευκολία εγκατάστασης.

Τύπος πύλης ταλάντευσης

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • το προϊόν είναι αρκετά μαζικό, το βάρος του είναι μεγάλο. Εάν η πύλη δεν είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρική κίνηση, τότε το άνοιγμα θα είναι σωματικά δύσκολο.
 • την ανάγκη για ελεύθερο χώρο δίπλα στο γκαράζ (τουλάχιστον 3μ.)
 • την ανάγκη να καθαρίσετε το χώρο κοντά στο γκαράζ από το χιόνι, έτσι ώστε οι πόρτες να μπορούν να ανοίξουν χωρίς εμπόδια.
 • την ανάγκη λίπανσης του μηχανισμού μεντεσέ και την πιθανή εξασθένησή του με την πάροδο του χρόνου.

Τμηματικές πόρτες γκαράζ

Αν μιλάμε για το σχεδιασμό τέτοιων πυλών, τότε αυτό είναι ένα σύστημα από χαλύβδινα μπλοκ γεμάτα με διογκωμένο πολυστυρόλιο. Τα μπλοκ είναι κατασκευασμένα με τη μορφή διαμήκων πλαισίων που μπορούν να διπλωθούν κατά το άνοιγμα. Όταν οι πόρτες είναι εντελώς ανοιχτές, διπλώνουν κάτω από την οροφή του γκαράζ..

Είναι λογικό ένας τέτοιος μηχανισμός να είναι πάντοτε εξοπλισμένος με ηλεκτρική κίνηση ενεργοποιημένη από το τηλεχειριστήριο. Για λόγους ασφαλείας, το σύστημα θυροτηλεόρασης είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες που σταματούν την κίνηση της πόρτας εάν εμφανιστεί εμπόδιο στη διαδρομή των πάνελ – άτομο, ζώο ή απλά κάποιο αντικείμενο..

Πλεονεκτήματα των τμηματικών συστημάτων θυρών γκαράζ:

 • ευκολία ανοίγματος, τόσο από το τηλεχειριστήριο όσο και χειροκίνητα.
 • δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον χώρο έξω από το γκαράζ, μέσα στο δωμάτιο οι πόρτες καταλαμβάνουν λίγο χώρο και μόνο στο πάνω μέρος του κτιρίου.
 • μια ποικιλία παλέτας χρωμάτων, τη δυνατότητα εφαρμογής ενός ευρέος φάσματος επιχρισμάτων διαφορετικών υφών.
 • αποδεκτό κόστος?
 • επαρκώς υψηλές ιδιότητες στεγανοποίησης, καθώς και η ικανότητα «Διατήρηση» θερμά?
 • μεγάλη ποικιλία μεγεθών ανοιγμάτων πόρτας.

Τμηματικές πόρτες

Μεταξύ των μικρών μειονεκτημάτων, μόνο ένα μπορεί να διακριθεί, αλλά πολύ σημαντικό – η βλάβη του ηλεκτρικού μηχανισμού κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα βγάζετε το αυτοκίνητο από το γκαράζ μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη..

Οι τμηματικές πόρτες είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή, και όχι μόνο για γκαράζ ιδιωτικών κατοικιών, αλλά και για βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ακόμη και υπόστεγα..

Κυλιόμενες πόρτες γκαράζ

Αν μιλάμε για την αρχή λειτουργίας αυτού του τύπου πύλης, τότε είναι παρόμοιο με το σχέδιο των συμβατικών ρολών για παράθυρα, μόνο η κλίμακα είναι μεγαλύτερη. Πολλοί συμπατριώτες μας ερωτεύτηκαν τέτοια περιλαίμια λόγω της μοντέρνας εμφάνισής τους και του προσιτού κόστους. Σε βιομηχανικά κτίρια, τέτοιες πύλες δεν χρησιμοποιούνται, αλλά για μικρά ιδιωτικά γκαράζ, ο μηχανισμός αποδεικνύεται μια πολύ κατάλληλη επιλογή..

Πλεονεκτήματα

 • προσιτη τιμη;
 • συμπαγής και ελαφρότητα?
 • γρήγορη εγκατάσταση?
 • η παρουσία μιας ηλεκτρικής κίνησης και ως αποτέλεσμα – η δυνατότητα ελέγχου της πύλης χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.

μειονεκτήματα

 • χαμηλή αντοχή (τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλους τύπους πύλων).
 • μικρή διάρκεια ζωής?
 • χαμηλή ποιότητα θερμομόνωσης και θορύβου.
 • μάλλον εύθραυστος μηχανισμός ανοίγματος.

Μηχανισμοί περιστροφής και ανύψωσης για γκαραζόπορτες

Πόρτες από ενιαίο μεταλλικό πάνελ με προαιρετικά ένθετα από πολυανθρακικό. Ανοίγουν με μια απλή κίνηση, κινούνται αυστηρά κατά μήκος των οδηγών στο κάθετο -οριζόντιο επίπεδο – όταν η κίνηση γίνεται κάθετα παράλληλα με τους τοίχους, οριζόντια – στην οροφή.

Περιστρεφόμενες πόρτες

Τέτοιες πύλες είναι εξοπλισμένες με μηχανισμό ελατηρίου, κάτω από τη δράση του οποίου οι πύλες βρίσκονται εν μέρει στο γκαράζ ή μπορούν να προεξέχουν σημαντικά πέρα ​​από τα όριά του, σχηματίζοντας ένα γείσο πάνω από την πλατφόρμα για το αυτοκίνητο.

Μηχανισμός ανύψωσης

Μεταξύ των προφανών πλεονεκτημάτων είναι:

 •  δεν χρειάζεται επιπλέον χώρος μπροστά από το γκαράζ (δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τις αποφράξεις του χιονιού).
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • χαμηλό βάρος?
 • τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας της πύλης και τη χρήση του τηλεχειριστηρίου.
 • πολύ αθόρυβη λειτουργία μηχανισμών.

Μεταξύ των ελλείψεων υπάρχει μία και πολύ σημαντική – αποτυχία του μηχανισμού ανύψωσης.

Πτυσσόμενη πόρτα γκαράζ

Όχι ο πιο συνηθισμένος, αλλά πρωτότυπος τρόπος ανοίγματος των γκαραζόπορτας είναι το άνοιγμα τμηματικά. Αφήνει χώρο για ελιγμούς – μόνο ένα μέρος της πύλης μπορεί να ανοίξει. Τέτοια σχέδια απαιτούν λίγο ελεύθερο χώρο μπροστά από το γκαράζ (αλλά πολύ λιγότερο από τις πύλες περιστροφής).

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Πτυσσόμενες πύλες

Επιλέγοντας υλικό για πόρτες γκαράζ

Έχοντας αποφασίσει για το σχεδιασμό του γκαράζ γενικά και των πύλων του ειδικότερα, μπορείτε να σκεφτείτε το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή τους. Ένα σημαντικό μέρος των τεχνολογικών χαρακτηριστικών των θυρών θα εξαρτηθεί από την επιλογή του υλικού, μεταξύ των οποίων η δύναμη δεν είναι το λιγότερο. Η λειτουργικότητα και η εμφάνιση των θυρών εξαρτώνται επίσης άμεσα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται..

Σε αποχρώσεις του γκρι

Μεταξύ των πιο δημοφιλών υλικών για πόρτες γκαράζ είναι:

 • ξύλο;
 • μέταλλο;
 • πολυανθρακικό?
 • συνδυασμός διαφορετικών υλικών για και παραγωγή γκαραζόπορτας.

Ασυνήθιστος σχεδιασμός

Ξύλινη πύλη

Τα φυσικά υλικά δεν θα χάσουν ποτέ τη δημοτικότητά τους, ειδικά για εξοχικές κατοικίες κατασκευασμένες σε εξοχικό ή ρετρό στυλ.

Ξύλινη πύλη

Ξύλινες πόρτες γκαράζ

Το ξύλο ως υλικό για τις πύλες

Μεταλλικές γκαραζόπορτες

Οι μεταλλικές γκαραζόπορτες είναι ισχυρές και ανθεκτικές. Απαιτούν όμως περισσότερη συντήρηση (προστασία από τη διάβρωση, περιοδική βαφή) και δυσκολότερη λειτουργία (βαρύτερα από ξύλο και πολυανθρακικό).

Μεταλλικές πύλες

Φωτιζόμενη πύλη

Πολυανθρακική πόρτα γκαράζ

Το μοντέρνο και ελαφρύ υλικό έχει βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς κατασκευής. Κατά κανόνα, το πλαίσιο για πολυανθρακικές πόρτες είναι κατασκευασμένο από προφίλ χάλυβα υψηλής τεχνολογίας. Η πύλη είναι ελαφρύτερη από τις ξύλινες και μεταλλικές αντίστοιχες, εύκολη στη χρήση και τη συντήρηση. Στα προφανή πλεονεκτήματα, μπορείτε να προσθέσετε το δημοκρατικό κόστος των προϊόντων..

Πολυανθρακική πύλη