Κουβούκλιο βεράντας

Ο θόλος της βεράντας είναι μια αρχιτεκτονική και πρόσοψη που έχει πρακτική και διακοσμητική λειτουργία. Το γείσο πρέπει να προστατεύει την πόρτα και τη γύρω περιοχή από τον ήλιο και τις βροχοπτώσεις. Για παράδειγμα, το χειμώνα, μετά από χιονόπτωση, μια πόρτα χωρίς θόλο ανοίγει με δυσκολία. Και η έκθεση στη βροχή και τον ήλιο πολύ γρήγορα οδηγεί σε παραμόρφωση και βλάβη στην επένδυση της πόρτας..

Εκτός από την πρακτική του αξία, ο θόλος πάνω από την είσοδο έχει αισθητική λειτουργία. Η εντύπωση ολόκληρου του κτιρίου στο σύνολό του εξαρτάται από τη μορφή του, τον τρόπο εκτέλεσης, το υλικό. Ένα κουβούκλιο, αν είναι επιθυμητό, ​​δεν γίνεται απλά ένα δομικό στοιχείο, μπορεί να χρησιμεύσει ως διακόσμηση σπιτιού, ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Σπίτι με βεράντα

Τύποι τεντών

Από τη φύση του σχεδιασμού, τα γείσο είναι δύο τύπων:

  • Modular – διακρίνονται από την παρουσία προκατασκευασμένων στοιχείων, την ευκολία εγκατάστασης και μπορούν να σχεδιαστούν με πλευρικά θόλους.

Μεγάλη πύλη

  • Μονολιθικό – αυτό είναι ένα γείσο, το οποίο είναι ένα ενιαίο σύνολο με τους τοίχους του σπιτιού. Διαφέρει στη δύναμη και την αντοχή.

Διπλή σκάλα στη βεράντα

Για το γείσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποικιλία υλικών: μέταλλο, ειδικό γυαλί, πολυανθρακικό, ξύλο, μέταλλο. Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι ο σχεδιασμός του θόλου είναι σε αρμονία με το γενικό στυλ του σπιτιού..

Δέντρο δίπλα στο σπίτι Μαύρο γείσο στη βεράντα Όμορφος οπίσθιος φωτισμός στο σπίτι

Το σχήμα του γείσου εξαρτάται επίσης από το αρχιτεκτονικό στυλ του κτιρίου και τις ατομικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να μοντελοποιήσετε ένα θόλο με το πιο ασυνήθιστο σχήμα..

Δύο φοίνικες κοντά στο σπίτι Ιαπωνικό στιλ σπίτι τριγωνικό κουβούκλιο

Ανάλογα με τον τύπο του προσαρτήματος, τα γείσο είναι δύο τύπων:

  • αναρτημένα – είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος και είναι κατασκευασμένα από πολύ ελαφρύ υλικό, καθώς συνδέονται με αναρτήσεις.

Κρεμαστό κουβούκλιο στην είσοδο

  • θόλος με στηρίγματα – στερεωμένο με στηρίγματα που μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα ή υπό γωνία (ακουμπώντας στον τοίχο).

Στήλες στη βεράντα

Λύση σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός του γείσου δίνει σε ολόκληρη τη δομή τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία, οπότε είναι σημαντικό να δοθεί η δέουσα προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Για παράδειγμα, οι δοκοί στήριξης μπορούν να σχεδιαστούν με τη μορφή στηλών σε παλαιό στυλ, που θα προσθέσουν πολυτέλεια και αριστοκρατία στο σπίτι..

Κάνοντας το μονοπάτι για το σπίτι

Παλαιά ξύλινα στηρίγματα με κλασικό αέτωμα θόλο θα δημιουργήσουν μια υπέροχη εικόνα του κτιρίου. Ταυτόχρονα, η διατήρηση του στυλ στα στοιχεία του σχεδιασμού τοπίου θα βοηθήσει στην επίτευξη της πληρότητας της εικόνας..

Ξύλινη βεράντα Ξύλινα στηρίγματα θόλων

Ένα λακωνικό μονολιθικό γείσο, με διακόσμηση σε στυλ ολόκληρου του κτιρίου, θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας αυστηρής εμφανίσιμης εικόνας.

πέτρινη σκάλα δίπλα στη βεράντα Ο αρχικός σχεδιασμός της διαδρομής προς το σπίτι

Μια άλλη επιλογή σχεδιασμού win-win για το γείσο είναι η χρήση των ίδιων αρχιτεκτονικών στοιχείων με άλλα μέρη της πρόσοψης. Για παράδειγμα, με βεράντα ή κλίση οροφής.

Σπίτι με σοφίτα Γκρι στέγη στο σπίτι

Τα τοξωτά γείσα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Αυτό το σχήμα θα απαλύνει το σχήμα της πρόσοψης και θα κάνει το σπίτι οπτικά πιο φιλόξενο και άνετο..

Τοξωτό γείσο πάνω από την είσοδο

Μέγεθος γείσου

Το μέγεθος του γείσου επηρεάζει τη λειτουργικότητα και γενικά εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, την επιθυμητή προστασία και το οπτικό αποτέλεσμα. Οι μικρές τέντες είναι κατάλληλες για ένα μικρό σπίτι με μικρή βεράντα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της πόρτας: τα στηρίγματα του γείσου θα πρέπει να επιτρέπουν να ανοίξει αρκετά.

Κήπος με λουλούδια στην αυλή του σπιτιού

Ένα μεγάλο γείσο είναι πιο λειτουργικό: προστατεύει μια μεγάλη περιοχή της βεράντας από βροχοπτώσεις και, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί επίσης να βρίσκεται πάνω από τα παράθυρα (που θα τα προστατεύσει από τη ρύπανση).

Γυάλινες πόρτες στο σπίτι

Ένα μεγάλο θόλο θα φανεί καλό σε ένα στερεό κτίριο με μια αντίστοιχη βεράντα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι συνδέσεις της βεράντας, επειδή ένα αυξημένο φορτίο από τις βροχοπτώσεις θα πέσει σε μια μεγάλη περιοχή.

Οπίσθιο φωτισμό

Ένα σημαντικό μέρος μιας ικανής προσέγγισης στο σχεδιασμό ενός γείσου είναι η εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού. Για ελεύθερη κίνηση στο σκοτάδι, απαιτείται επαρκής ποσότητα οπίσθιου φωτισμού. Με λακωνικές αυστηρές μορφές του γείσου, η εγκατάσταση ενσωματωμένων λαμπτήρων θα είναι η ιδανική λύση. Δεν θα σπάσουν τη συνολική σύνθεση και θα τονίσουν την αυτοσυγκράτηση των γραμμών της βεράντας..

Μονοπάτι προς το σπίτι με βήματα

Επίσης, οι ενσωματωμένοι προβολείς είναι κατάλληλοι για να φωτίζουν μια βεράντα με ενεργά στοιχεία διακόσμησης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν προσελκύουν την προσοχή στον εαυτό τους, διατηρώντας παράλληλα την κύρια εστίαση στην ενεργό σύνθεση..

Φωτισμός της τοπικής περιοχής

Τα κρεμαστά διακοσμητικά φώτα θα φαίνονται καλά με ένα μικρό θόλο σε κλασικό στιλ. Αυτή η επιλογή φωτισμού προσθέτει πολυπλοκότητα σε ολόκληρη τη δομή..

Γκαζόν κοντά στο σπίτι

Ένας άλλος τύπος φωτισμού είναι οι λαμπτήρες τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι καθολική και κατάλληλη για θόλους οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος, το κύριο πράγμα είναι να λάβετε υπόψη τη γενική ιδέα σχεδιασμού κατά την επιλογή τέτοιου φωτισμού.

Κιόσκι κοντά στο σπίτι