Απλότητα και ελεύθερος χώρος: στυλ μινιμαλισμού

Η ποικιλία των στυλ για το εξωτερικό του σπιτιού σας κάνει να επιλέξετε και να μελετήσετε τα σημάδια αυτών των κατευθύνσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να διευκολύνετε αυτήν την επιλογή, πρέπει να καθορίσετε ποιες είναι οι κύριες εργασίες που ανατίθενται στην πρόσοψη του σπιτιού. Μεταξύ αυτών είναι η θερμομόνωση, οι διακοσμητικές ιδιότητες, η βολική χρήση, η παρουσία στοιχείων για μια ποικιλία λειτουργιών (σκάλες, πόρτες, παντζούρια, γκαραζόπορτες κ.λπ.), φιλικότητα προς το περιβάλλον, διασφάλιση βέλτιστου μικροκλίματος, οικονομικής συνιστώσας και πολλά άλλα. Ανάλογα με τη σημασία αυτών των κριτηρίων, πρέπει να επιλέξετε το στυλ του κτιρίου.

Μινιμαλιστικό σπίτι με μεταλλικά στοιχεία Μινιμαλιστικό κτίριο με λευκή επένδυση

Γενικά χαρακτηριστικά του στυλ

Μπορούμε να πούμε ότι ο κλασικός μινιμαλισμός είναι ένα σχετικά νέο στυλ στην κατασκευή κτιρίων. Μια παρόμοια αρχιτεκτονική εμφανίστηκε στη Ρωσία πρόσφατα. Αλλά ταυτόχρονα, είναι ήδη δυνατό να παρατηρηθούν εκδηλώσεις αυτής της τάσης σε κτίρια κατοικιών και άλλα κτίρια..

Διώροφη κατοικία με μεγάλα παράθυρα Μινιμαλιστικό στυλ και πολύ γυαλί

Οι στοιχειώδεις μορφές μπορούν να θεωρηθούν το κύριο χαρακτηριστικό του σύγχρονου μινιμαλισμού. Η απλότητα και η ευκολία κατανόησης των στοιχείων που χρησιμοποιούνται καθιστούν αυτό το στυλ πιο δημοφιλές κάθε μέρα. Η χρήση μεγάλων παραθύρων θα δημιουργήσει επιπλέον χώρο στο δωμάτιο, ο οποίος είναι χαρακτηριστικός αυτής της κατεύθυνσης..

Μεταξύ των αποχρώσεων που είναι πιο χαρακτηριστικές σε αυτήν την περίπτωση:

Διώροφο κτίριο με ευθεία περιγράμματα Κτήριο με μεγάλα παράθυρα σε φόντο πράσινου γκαζόν Φωτεινό κτίριο

Για προσόψεις, είναι κατάλληλο ελαφρύ γύψο, πέτρα και ξύλο. Η φυσικότητα των χρωμάτων και των υλικών είναι σε θέση να χαλαρώσει και να ηρεμήσει μόνο με την εμφάνισή του..

Αυτός ο τομέας της αρχιτεκτονικής χαρακτηρίζεται από δυναμική ανάπτυξη. Το σύνθημα κάτω από το οποίο ο μινιμαλισμός αποκτά δυναμική μοιάζει «λιγότερο είναι περισσότερο». Ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά από τον Ludwig Mee swan der Rohe, διάσημο αρχιτέκτονα. Οι μινιμαλιστές σχεδιαστές σπιτιών πρέπει να προσπαθούν να επιλέξουν τα καλύτερα υλικά με σχετικά λίγες χρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση και τα αξεσουάρ. Οι λαμπρότεροι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού μινιμαλισμού προέκυψαν από την ιαπωνική αρχιτεκτονική και το ολλανδικό γραφείο DeStill.

Μεγάλο σπίτι δίπλα στην πισίνα Μικρή δομή στα στηρίγματα

Αυτή η τάση στην αρχιτεκτονική των κτιρίων αποδεικνύει ότι είναι δυνατό να τονιστεί η δομή ενός φυσικού υλικού χωρίς τη χρήση πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων. Τα αντικείμενα στο εσωτερικό ενός τέτοιου σπιτιού τείνουν να είναι πολυλειτουργικά. Για παράδειγμα, η απουσία θερμαντικών σωμάτων μπορεί να αντικατασταθεί με ενδοδαπέδια θέρμανση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε εσωτερικό χώρο..

Εκτός από τα παραπάνω, ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται από απλά γεωμετρικά σχήματα και εμφανείς όγκους. Το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς είναι μία από τις κοινές τεχνικές σχεδιασμού. Γυάλινα στοιχεία στις πόρτες και την οροφή βοηθούν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου..

Λευκό κτήριο με μεγάλα παράθυρα Χώρος διαβίωσης οριοθετημένος από γυάλινο τοίχο Συνδυασμός πολλών χρωμάτων στην πρόσοψη ενός κτιρίου

Σχέδια σπιτιών σε στιλ μινιμαλισμού

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη χρήση του στυλ του μινιμαλισμού στην κατασκευή. Τα έργα σε αυτήν την αρχιτεκτονική κατεύθυνση συνδυάζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Μία από τις δημοφιλείς επιλογές είναι το εξοχικό σπίτι. Οι οριζόντιες γραμμές και τα ευθύγραμμα σχήματα είναι σε αρμονία με τις κάθετες λεπτομέρειες. Τα κάθετα επιμήκη παράθυρα και οι ψηλές πόρτες είναι κατάλληλα εδώ. Επιπλέον, προεξοχές από πρόβολο οροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο κάτω από τις τέντες τους..

Συνήθως σε τέτοια σπίτια τοποθετείται ένα επιπλέον λειτουργικό φορτίο στην οροφή. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κατάστρωμα παρατήρησης ή μια βεράντα. Αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει επιπλέον χρήσιμη περιοχή. Η είσοδος στην οροφή μπορεί να διευθετηθεί μεμονωμένα από το κύριο τμήμα του κτιρίου κατοικιών. Μια μικρή επέκταση για οικιακές ανάγκες θα επιτρέψει να μην χρησιμοποιηθεί ο κύριος χώρος του εξοχικού σπιτιού για τεχνικούς σκοπούς. Ο λέβητας θέρμανσης, ο εξοπλισμός πλυντηρίου και άλλες οικιακές συσκευές μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά. Η συνιστώμενη επιφάνεια ενός τέτοιου κτιρίου θα είναι περίπου 200 τ. Μ.

Σπίτι με κατάστρωμα από κατάστρωμα Χτίσιμο σε μια τοποθεσία επενδεδυμένη με πλάκες Συμπαγής δομή στο στυλ του μινιμαλισμού

Οι τεχνικές οδηγίες για την κατασκευή είναι απλές:

 • μονολιθικο θεμελιο?
 • πλαίσιο από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 • τοίχοι από αφρώδες σκυρόδεμα?
 • μονολιθικά δάπεδα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 • τελείωσε η πρόσοψη «ζεστός» γύψος;
 • πλαισιωση απο ξυλο.

Μια τέτοια δομή θα φαίνεται αρμονική σε μια αυλή στρωμένη με πλακόστρωτα. Η πρόσθετη πρασινάδα στον ιστότοπο θα δημιουργήσει την απαραίτητη αίσθηση ενότητας με τη φύση. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε τη βεράντα με έναν φυσικό πίνακα..

Συμπαγές κτήριο σε μινιμαλιστικό στιλ Μονοκατοικία σε ευρύχωρο οικόπεδο

Αυτό το έργο είναι καλό για την οικονομία του. Ένα κτίριο ενός ορόφου αναλαμβάνει ελάχιστο κόστος για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των επικοινωνιών, διατηρώντας παράλληλα το χώρο και τη λειτουργικότητα όλων των χώρων.

Εάν η περιοχή του κτιρίου είναι μικρή, τότε το έργο μπορεί να αλλάξει. Όταν οι χώροι μέσα στο σπίτι δεν μπορούν να καταλαμβάνουν περισσότερα από 150 τετραγωνικά μέτρα. m, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ζώνη. Ένα τέτοιο σπίτι πρέπει να φέρεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα όρια του χώρου για να αφήσει ελεύθερο χώρο για μια μικρή αυλή. Ο ανοιχτός χώρος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά ενός μινιμαλιστικού στυλ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό..

Ασυνήθιστο γυάλινο δωμάτιο

Τα τεράστια παράθυρα θα δημιουργήσουν ένα πανόραμα που θα εξαλείψει την αίσθηση του περιορισμένου χώρου σε περιορισμένο χώρο. Τέτοια έργα περιλαμβάνουν άμεση πρόσβαση από το σαλόνι στη βεράντα. Κατά τους θερμότερους μήνες, αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνική. Για να συγχωνεύσετε τον εσωτερικό χώρο ενός σπιτιού με μια βεράντα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διαφανείς συρόμενες κατασκευές. Αυτό θα διαγράψει προσωρινά τη γραμμή μεταξύ του σπιτιού και του δρόμου..

Η δομή είναι διακοσμημένη κάτω από ένα δέντρο μινιμαλιστικά στοιχεία σχεδίασης Συγκρότημα κτιρίων σε στιλ μινιμαλισμού

Μια τέτοια δομή εκτελείται χρησιμοποιώντας:

Η αυλή μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με λιθόστρωτα και η βεράντα με φυσικές σανίδες..

Μεγάλο σπίτι με μεγάλα παράθυρα

Ένα άλλο έργο μπορεί να γίνει ένα πλήρες κτίριο κατοικιών. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας τέτοιας δομής θα είναι η απόλυτη ορατότητα της επικράτειας από το εξωτερικό του σπιτιού. Όλος ο χώρος είναι κορεσμένος με καθαρό αέρα. Αυτό παρέχεται από μεγάλη ποσότητα υαλοπινάκων, δύο ορόφους και μια βεράντα..

Συνιστάται να κάνετε μια έξοδο στον ιστότοπο και να κάνετε ένα πάρκο στο ίδιο στυλ. Είναι καλύτερα αν όλοι οι ιστότοποι είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτοί. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε συμπαγή τα κτίρια στο χώρο, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χώρο για την αυλή, τον κήπο και το γκαζόν. Εάν η βεράντα μπορεί να βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα το μεγαλύτερο μέρος του έτους..

Μεγάλη φωτιζόμενη πισίνα

Τα υλικά για την κατασκευή μπορούν να είναι:

 • επικαλυπτόμενη επένδυση σχιστόλιθου.
 • επένδυση πλακόστρωτης βεράντας.
 • δάπεδα βεράντας από φυσικές σανίδες.
 • κουφώματα και πόρτες είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο, σε αντίθεση χρώματος με τους τοίχους.
 •  το πλαίσιο του σπιτιού είναι κατασκευασμένο από ξύλο.
 • ορυκτό μαλλί χρησιμοποιείται ως μόνωση.
 • στο εσωτερικό των τοίχων και των σκαλοπατιών είναι κατασκευασμένα από ξύλο.

Το θεμέλιο μιας τέτοιας δομής πρέπει να είναι ελαφρύ και η οροφή πρέπει να έχει κλίση. Το κτίριο θα ταιριάζει απόλυτα σε μια αυλή επενδυμένη με πλακόστρωτα.

Διώροφο κτίριο διακοσμημένο με ξύλο Χιονάτο σπίτι στο ύφος του μινιμαλισμού

Κάθε έργο ενός μινιμαλιστικού σπιτιού μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με το γούστο και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των κτιρίων που κατασκευάζονται προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνει την ευκαιρία να πειραματιστείτε και ατελείωτο πεδίο για τη φαντασία του σχεδιαστή..