Daylilies στο σχεδιασμό τοπίου

Ο εξωραϊσμός του ιστότοπου είναι μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε στο έδαφος του σπιτιού σας «παράδεισος», όπου ο αέρας θα ξεχειλίζει από τα αρώματα των όμορφων λουλουδιών και οι φωτεινές συνθέσεις τους σίγουρα θα ευχαριστήσουν το μάτι. Υπάρχουν πολλές επιλογές εξωραϊσμού: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σπάνιες, εξωτικές ποικιλίες δέντρων, θάμνων, λουλουδιών, όσο και είδη οικείων στην περιοχή σας – όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τις δυνατότητες των ιδιοκτητών του ιστότοπου.

Το Daylily είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε σύνθεση

Το Daylily είναι ένα από τα λίγα πολυετή που θα είναι μια ιδανική επιλογή για τον εξωραϊσμό ενός προσωπικού οικοπέδου λόγω της ανεπιτήδευτης και όμορφης εμφάνισής του. Μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, διακοσμητικά φύλλα, μεγάλη περίοδος ανθοφορίας, ευκολία καλλιέργειας και ανοχή στη σκιά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του λουλουδιού. Τα Daylilies είναι αρκετά εύκολο να συνδυαστούν με άλλα λουλούδια, θάμνους, σίγουρα θα γίνουν στολίδι οποιασδήποτε σύνθεσης.

Μια υπέροχη διάταξη κίτρινων ημερών Το Daylily είναι η καλύτερη προσθήκη στον κήπο

Η κινεζική φιλοσοφία λέει ότι είναι οι καθημερινές, ο στοχασμός τους, που καθιστούν δυνατή τη λησμονήσεις όλων των ανησυχιών και ανησυχιών..

Πριν δημιουργήσετε μια σύνθεση, πρέπει να αποφασίσετε για το επιθυμητό αποτέλεσμα: χρειάζεστε έναν μεγάλο κήπο με λουλούδια ή ένα δείγμα φύτευσης. Στις συνθέσεις με λουλούδια, οι καλύτεροι σύντροφοι της ημέρας θα είναι: χαλαρή ζωή, ντάλιες, κνιφοφιά, απλό κλαδί, χλόη από καλάμια, κροκοσμία, μακρόφυλλα βερόνικα, γάτα. Πορτοκαλί, καφέ -χάλκινες και κίτρινες ποικιλίες συνδυάζονται ιδανικά με agapanthus – λαμβάνεται μια φωτεινή, όμορφη και αντίθεση σύνθεση. Οι ποικιλίες με μοβ άνθη συνιστάται να συνδυάζονται με phlox «Αμέθυστος». Οι ποικιλίες daylilies Grand Opera και Matador φαίνονται εντυπωσιακές στο φόντο της κροκοσμίας, τα κόκκινα λουλούδια τους με κίτρινα στοιχεία γίνονται η κύρια προφορά του παρτέρι.

Αρμονικά μοιάζουν και οι κηροί με άλλα βολβοειδή φυτά: δελφίνιο, τουλίπες, υάκινθοι, ξενιστές, κρόκοι, ίριδες, Gaillardia, astilbe. Ταυτόχρονα, η φύτευση βολβών πρέπει να πραγματοποιηθεί σε πρώτο πλάνο, τότε οι βολβοί θα προστατευτούν από υπερθέρμανση και η θέα στο παρτέρι θα είναι όμορφη, φωτεινή, αλλά διακριτική.

Οι χαμηλού μεγέθους ποικιλίες ημερήσιων κρίνων χρησιμοποιούνται ενεργά στο σχεδιασμό των βράχων, των αλπικών διαφανειών. Οι ψηλές ποικιλίες με μεγάλα και φωτεινά λουλούδια είναι κατάλληλες για τη συμπλήρωση μιας σύνθεσης θάμνων και ενός ξενιστή με διακοσμητικά φύλλα.

Ο συνδυασμός ημερήσιων με θάμνους

Τι επηρεάζει την επιλογή της ποικιλίας των ημερήσιων

Κατά την επιλογή μίας ή άλλης ποικιλίας ημερήσιων γευμάτων για χρήση στο σχεδιασμό τοπίου ενός ιστότοπου, λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες:

Heψος της μελλοντικής σύνθεσης

Διάφορες ποικιλίες ημέρας έχουν μίσχους λουλουδιών που κυμαίνονται από 35 έως 120 εκατοστά, οπότε πρέπει να καθορίσετε με σαφήνεια πού θα τα φυτέψετε και αν θα είναι κατάλληλα στην περιοχή, ποια φυτά θα συμπληρώσουν το παρτέρι. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να αποκλείσετε την ομορφιά των λουλουδιών και να κάνετε όλες τις προσπάθειες μάταια..

Περάστε τις καθημερινές από το μονοπάτι Allηλές ποικιλίες daylilies

Επιλογή χρωμάτων

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε ποικιλίες ημέρας, τα λουλούδια των οποίων διαφέρουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Επιπλέον, όλοι έχουν διαφορετικούς χρόνους ανθοφορίας. Η ευρύτερη ποικιλία θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ιδέα, αλλά όταν επιλέγετε λουλούδια, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την υπάρχουσα (ή προγραμματισμένη) παλέτα φυτών, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση εντελώς ακατάλληλων τόνων, επειδή όλα πρέπει να είναι αρμονικά και προσφέρουν αισθητική απόλαυση.

Τακτοποίηση ημερήσιων γευμάτων κοντά στο σπίτι

Προγραμματισμός μελλοντικής τοποθεσίας προσγείωσης

Εκτός από την ποικιλία των φυτών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αρχιτεκτονικό συστατικό του χώρου: κτίρια, κιόσκια, πισίνες κλπ. Μπορούν να γίνουν υπόβαθρο για φύτευση, επομένως είναι σημαντικό να τηρούνται οι αρχές της αρμονίας και του γούστου εδώ: για παράδειγμα, είναι καλύτερο να φυτέψετε ημερήσιες φωτεινές αποχρώσεις κοντά σε μια ανοιχτή πρόσοψη (κόκκινο, μοβ, καφέ), εάν η πρόσοψη είναι σκοτεινή, κρεμ, κίτρινες ποικιλίες είναι ιδανικές.

Κίτρινα daylilies με φόντο μια κομψή πρόσοψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοσολογία φωτός δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ημερήσιες φωτεινές ποικιλίες, αλλά αν μιλάμε για σκοτεινά – εδώ οι ελάχιστες ώρες της ημέρας πρέπει να είναι 7-8 ώρες, διαφορετικά τα λουλούδια θα χάσουν τη φωτεινή τους εμφάνιση, τα σημεία θα αρχίσει να εμφανίζεται.

Daylilies στο φόντο μιας σκοτεινής πρόσοψης Τα Daylilies είναι η κύρια διακόσμηση του μονοπατιού

Ένα εξαιρετικό μέρος για τη φύτευση αρωματικών ποικιλιών θα είναι οι χώροι αναψυχής στον χώρο – τότε, εκτός από την αισθητική οπτική απόλαυση, μπορείτε επίσης να απολαύσετε το άρωμα μιας ανθοσύνθεσης.

Daylilies κοντά στην περιοχή αναψυχής

Οι συνθέσεις ημερήσιων γευμάτων κοντά σε δεξαμενές φαίνονται πολύ εντυπωσιακές, εδώ μπορείτε να φανταστείτε με ασφάλεια με ένα χρωματικό σχέδιο: μπορεί να είναι μια ομαλή μετατόπιση από ανοιχτό σε σκούρο τόνο, συγκέντρωση ποικιλιών του ίδιου τόνου, με αποτέλεσμα μια φωτεινή μπάλα με διακοσμητικά πράσινα φύλλα , διάταξη με θάμνους με σκληρά φύλλα και χρώματα παρόμοια στο χρώμα.

Daylilies από τη δεξαμενή Daylilies δίπλα στη γέφυρα Σύνθεση ημερήσιων κρίνων στο σιντριβάνι

Επίσης, ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ημερήσιων κρίνων είναι ότι μπορούν να φυτευτούν οπουδήποτε στον τόπο (είναι σημαντικό μόνο να πρόκειται για μια περιοχή χωρίς πλήρη σκιά). Η διακοσμητικότητά τους τονίζεται όταν φυτεύονται σε ανοιχτό χώρο, όταν η σύνθεση αποτελείται αποκλειστικά από ημερήσιες ζωές – ένα τέτοιο mixborder πρέπει να συντίθεται σωστά με φύτευση νάνων σε πρώτο πλάνο, το λουλούδι φαίνεται υπέροχο στο φόντο των γκαζόν, παρτέρια, σπίτια με προαστιακό αρχιτεκτονική, διάφορα ιδρύματα και ένα ιδανικό μέρος για παραμεθόριες γειτονιές θα γίνουν μια ζώνη κατά μήκος των μονοπατιών.

Μια εξέγερση κίτρινων ημερών Κίτρινα daylilies κατά μήκος του μονοπατιού Τα Daylilies είναι μια θεαματική προσθήκη στη σύνθεση

Η ποικιλία των ποικιλιών των ημερήσιων είναι τεράστια – υπάρχουν περίπου 62.000 είδη, όπου κάθε λουλούδι διακρίνεται από ένα ασυνήθιστο σχήμα, χρώμα, ταξιανθία (μονής σειράς, διπλό) και μέγεθος. Υπάρχει μια θέση μεταξύ τους και εξωτικές ποικιλίες που συγκρίνονται με τα διαμάντια. Εάν, κατά την ανάπτυξη του σχεδιασμού τοπίου, η επιλογή έπεσε σε αυτούς, πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζονται επίσης ασυνήθιστους γείτονες: δημητριακά (cordateria, miscanthus), φτερό γρασίδι, γιούκα, κάννες, Ελληνίδα κ.λπ..

Το Daylily είναι το πιο ανεπιτήδευτο πολυετές φυτό που ανοίγει την έναρξη της ανοιξιάτικης ανθοφορίας, μπορεί να ευχαριστήσει το μάτι μέχρι αργά το φθινόπωρο, να εκπλήξει και να εμπνεύσει. Με τα πολλά πλεονεκτήματά του, το φυτό αφαιρεί την ταλαιπωρία της αναπαραγωγής για τους ιδιοκτήτες της αυλής. Απλώς πρέπει να φυτέψετε ένα λουλούδι σωστά – και ο κήπος σας θα λάμψει με νέα χρώματα, γεμάτα άρωμα και φασαρία λουλουδιών.

Τα Daylilies είναι μια φωτεινή προσθήκη στην ανθοσύνθεση Μια εξέγερση πορτοκαλί ημερήσιων γευμάτων Χρήση γαληνιών στην πρώτη σειρά