Φράχτη στο εξοχικό τους: 100 πρωτότυπες ιδέες

Ιδιωτικό σπίτι ή εξοχικό – άνεση, άνεση στο σπίτι, καθαρός αέρας, φρούτα και λαχανικά, λουλούδια και δέντρα. Με αυτά τα λόγια συνδέεται ένα σπίτι σε ιδιωτικό οικόπεδο, επειδή εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε με όλη την οικογένεια, να χαλαρώσετε, να προστατευτείτε από τη φασαρία της πόλης και να μείνετε μόνοι με τη φύση. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε την απαραίτητη άνεση και να προστατευθείτε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, πρέπει να φροντίσετε την περίφραξη του ιδιωτικού εδάφους, ιδίως για τη δική σας ασφάλεια..

Τα εξοχικά σπίτια είναι κτίρια για εποχιακή αναψυχή, καθώς ο περισσότερος χρόνος περνά εδώ σε ζεστές εποχές. Ως εκ τούτου, ένας ακριβός φράχτης θα είναι ακατάλληλος εδώ και προτιμάται η πρακτικότητα, η λειτουργικότητα του κτιρίου..

λευκό και γκρι φράχτη τσιμεντένιος φράχτης φράχτη από αλουμίνιο φράχτη από ξύλο κόκκινο φράχτη

Για να προστατεύσετε ένα οικόπεδο, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ακριβά υλικά, επειδή ο μινιμαλισμός είναι ευπρόσδεκτος το 2018 σε όλες τις εκφάνσεις του. Τώρα οι σχεδιαστές είναι έτοιμοι να προσφέρουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και επιλογές για την επιλογή του αγοραστή που μπορούν να κάνουν ακόμη και έναν φθηνό φράχτη πολύ υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο. Ταυτόχρονα, ο φράκτης μπορεί να είναι ταυτόχρονα όμορφος και πρωτότυπος. Με όλα αυτά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο κύριος λειτουργικός σκοπός του φράχτη είναι να προστατεύσει το οικόπεδο και την ιδιωτική του περιοχή από εξωτερικούς παράγοντες, όχι καλεσμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ φθηνότερο να εγκαταστήσετε φράχτες, ο σχεδιασμός των οποίων είναι προσαρτημένος στους πυλώνες στήριξης, ένας φράχτης τοποθετημένος σε ένα θεμέλιο λωρίδας θα κοστίσει πολύ περισσότερο..

με βάση πράσινο τούβλο πέτρινος φράχτης σφυρηλατημένο με κυματοειδές χαρτόνι καφέ κυματοειδές χαρτόνιμαύρα κλαδιά

Τύποι υλικών

Ιδανικά φθηνά δομικά υλικά για την κατασκευή αξιόπιστου φράχτη:

 • Περίφραξη από ξύλο ή μέταλλο.
 • Ξύλο – σανίδες ή δοκάρια.
 • Ράβδοι.
 • Πλέγμα – κυματοειδές, με αλυσίδα ή συγκολλημένο.
 • Κυματοειδές χαρτόνι.

Σε γενικές γραμμές, η επιλογή είναι μεγάλη και το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί αποφασίζεται σε ατομική βάση, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για ξύλινους φράχτες από φράχτες, χρησιμοποιούνται ράβδοι, δοκοί ή άκοπες σανίδες. Το κύριο πλεονέκτημα του φράχτη είναι ότι είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας..

μέταλλο με βάση τούβλο αρχικός φράχτης σύγχρονος φράχτης μοντέρνο ξύλο σύγχρονο μέταλλο στιλάτο λευκό μαύρος φράχτης μαύρο σε λευκό τούβλο μαύρο βήμα κομψός μαύρος φράχτης

Ξύλινο φράχτη

Κάνοντας έναν ξύλινο φράχτη με έναν πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές διαμορφώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μια κομψή και όμορφη περίφραξη ενός ιδιωτικού οικοπέδου.

Πλεονεκτήματα ενός ξύλινου φράχτη:

 • Ευελιξία – ένας τέτοιος φράκτης μπορεί να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο και τοπίο.
 • Ευκολία συντήρησης – αρκεί να βάφετε τακτικά το φράχτη και να εξαλείφετε τα ελαττώματα του.
 • Ευκολία εγκατάστασης – είναι εύκολο να τοποθετήσετε έναν ξύλινο φράκτη στον ιδιωτικό σας χώρο, όλοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
 • Υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.
 • Δυνατότητα διαφόρων εξοπλισμών και διακόσμηση του φράχτη.

κάθετος φράχτης διακοσμητικός ξύλινος φράχτης ξύλινα από σανίδες ξύλινη σε πέτρινη βάση ξύλινο κάντο μόνος σουελαφρύ φράχτησχήμα ξύλου κίτρινος ξύλινος φράχτης όμορφος ξύλινος φράχτης κομψός ξύλινος φράχτης

Φράχτης του ιδιωτικού τομέα

Η φθηνότερη επιλογή φράχτη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ενδιαφέρον – χρησιμοποιώντας σωστά τη φαντασία του σχεδιασμού, μπορείτε να φτιάξετε έναν εξαιρετικό φράκτη σε ρουστίκ στιλ..

Η κατασκευή ενός φράχτη είναι εύκολη και απλή. Επιβεβαίωση αυτού είναι ότι είναι ο ψάθινος φράχτης που είναι ένας από τους αρχαιότερους. Ανεξάρτητα από αυτό, το 2018 ανακτά τη δημοτικότητα και παίρνει το προβάδισμα ως ένα κομψό αμυντικό redoubt για να διακοσμήσει τον κήπο του..

Ανάλογα με το ύψος του φράχτη, χωρίζεται σε τρεις τύπους, καθένας από τους οποίους χρησιμοποιείται, ανάλογα με τη λειτουργική του εφαρμογή:

 • Έως ένα μέτρο – για περίφραξη ενός παρτέρι.
 • Περίπου ενάμιση μέτρο – για τη χωροθέτηση του χώρου.
 • Ένας ψηλός φράκτης δύο μέτρων – ένας φράχτης για περίφραξη ενός ιδιωτικού οικοπέδου κατά μήκος της περιμέτρου του.

φράχτη καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας μόνος σου φράχτης αμπέλου φράχτη με λουλούδια ύφανση φράχτη από κλαδιά φράκτης φτιαγμένος από τον εαυτό σου ψάθινο φράχτη φουντουκιά χειρολαβή φτιάξε μόνος σου σκούρο υφαντό

Ένας φράχτης από ξύλο ή σανίδες

Το κόστος ενός τέτοιου φράχτη είναι χαμηλό, ωστόσο, έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Εύκολη διαδικασία εγκατάστασης.
 • Χαμηλή τιμή.
 • Ενδιαφέρουσα και ελκυστική εμφάνιση.
 • Εύκολο στη συντήρηση.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πλάκες τύπου άκοπο – ξύλο με άκρη που είναι μερικώς πριονισμένο ή δεν πριονίστηκε καθόλου. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σκληρό ξύλο και κωνοφόρα για το φράχτη. Όταν αγοράζετε σανίδες, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Δομή – κόμβοι που πρέπει να αποφεύγονται.
 • Ρωγμές – δεν είναι αποδεκτές, εμφανίζονται με κακή ξήρανση.
 • Ποιότητα κοπής – η σανίδα πρέπει να είναι επίπεδη και λεία.
 • Σωστή εγκατάσταση – αν όλα γίνονται σωστά, τότε πρόκειται για προστασία υψηλής ποιότητας για πολλά χρόνια.

ξυλεία φράχτη φράχτης ξυλείας με λουλούδια απομίμηση ξύλινου φράχτη πλάγιος φράχτης σανίδας ένας φράχτης στη χώρα από ένα μπαρ καφέ από ένα μπαρ αρχικός ξύλινος φράχτης φως από ένα μπαρ κομψός φράχτης ξύλου κομψή ξυλεία

Ράμπιτς

Οι φράχτες με αλυσίδες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, αφού είναι φθηνές. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυματοειδές ή συγκολλημένο πλέγμα, το οποίο είναι πολύ κοινό στα χωριά και χρησιμοποιείται ευρέως ως φράχτες για εξοχικές κατοικίες..

Αυτός ο τύπος φράχτη είναι ελαφρώς ακριβότερος από άλλους, αλλά η διάρκεια λειτουργίας του είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχοντας εγκαταστήσει έναν τέτοιο φράκτη, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ποιότητά του για τα επόμενα 10-20 χρόνια..

Ένας φράχτης από ένα τέτοιο πλέγμα απλώνεται μεταξύ των στύλων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και αντιμετωπίζει καλά την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεταδίδει καλά τις ακτίνες φωτός, κάτι που είναι σημαντικό για το οικόπεδο, ειδικά για το μέρος όπου βρίσκεται ο λαχανόκηπος ή ο μπροστινός κήπος..

Ένας φράχτης τύπου πλέγματος φαίνεται πάντα ενδιαφέρον και πρωτότυπος, και αν τον διακοσμήσετε με κάποιο τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ενδιαφέρον φράχτη. Είναι επίσης πολύ όμορφο όταν φυτά ή λουλούδια κυρτώνουν κατά μήκος ενός τέτοιου διχτυού. Συνολικά, υπάρχουν δύο τύποι εγκατάστασης: τμηματική και τάνυση.

φράχτης αλυσίδας πράσινο από το δίχτυ σε χαλύβδινα στηρίγματα σε μαύρα στηρίγματα σύνδεσμος αλυσίδας σε λευκά στηρίγματα σύνδεσμος αλυσίδας σε κόκκινα στηρίγματα τμηματικός φράχτης πλέγματος τμηματικό πλέγμα μοντέρνο φράχτη με αλυσίδα κομψό πλέγμα

Περίφραξη από μέταλλο ή κυματοειδές χαρτόνι

Το μέταλλο και το κυματοειδές χαρτόνι είναι μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός φράχτη γύρω από τον ιδιωτικό τομέα. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι η εμφάνιση. Ένας μεταλλικός φράκτης μοιάζει με έναν συνηθισμένο ξύλινο φράχτη, αλλά ο κυματοειδής πίνακας είναι ένας συμπαγής φράχτης που δεν θα επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα «ρίξτε ένα μάτι» στο έδαφος του ιδιωτικού τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς.

Το κύριο πλεονέκτημα όλων των υλικών είναι η δυνατότητα αυτοεγκατάστασης. Συνδέοντας τη φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πρωτότυπο, ενδιαφέρον και ελκυστικό φράκτη. Εάν το διακοσμήσετε σωστά και χρησιμοποιήσετε σύγχρονες ιδέες, τότε η σχεδιαστική λύση μπορεί να εκπλήξει τους γείτονες και τους περαστικούς. Ποιο φράχτη να εγκαταστήσει το 2018, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Το κύριο πράγμα δεν είναι να περιοριστείτε στις ιδέες σχεδιασμού και να ζωντανέψετε ιδέες..

φράχτη σε στιλ τζαζιού φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι σφυρήλατο μέταλλο σφυρήλατο μέταλλο μεταλλικός φράχτης μεταλλικός καφέ φράχτης μεταλλικός φράχτης κυματοειδές χαρτόνι κάτω από το δέντρο κυματοειδές χαρτόνι με σύρμα στιλάτο μέταλλο