Κομψοί και αποτελεσματικοί φράχτες παρτέρι: 100 ελκυστικές ιδέες

Οι φράχτες για παρτέρια είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού τοπίου ενός οικοπέδου, το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε διαθέσιμο ή έτοιμο οικοδομικό υλικό. Ο φράκτης παίζει όχι μόνο διακοσμητικό ρόλο, αλλά δίνει επίσης στο παρτέρι μια πλήρη, περιποιημένη εμφάνιση, δημιουργεί αρμονία στη σύνθεση του τοπίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τη βοήθειά του μπορείτε να χωρίσετε το οικόπεδο σε βολικές ζώνες, να δημιουργήσετε προστασία για ευαίσθητα φυτά από ανεπιθύμητους επισκέπτες..

πέτρινη μονολιθική σφυρήλατο πράσινο φράχτη

Τύποι περιφράξεων για παρτέρια

Οι φράχτες για παρτέρια έχουν διαφορετικούς λειτουργικούς σκοπούς, πράγμα που σημαίνει ότι, κατά συνέπεια, οι φράχτες επιλέγονται ανάλογα με τους σκοπούς της χρήσης τους:

 • Τμήμα γκαζόν και κήπου με λουλούδια. Για αυτό, αρκεί ένας μικρός φράκτης, το ύψος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 7 εκατοστά..
 • Ένα κράσπεδο για ένα μονοπάτι ή μονοπάτι. Σε αυτή την περίπτωση, ο φράκτης πρέπει να είναι πιο ισχυρός και το ύψος του να είναι 10-15 cm.
 • Ανυψωμένα παρτέρια. Είναι καλύτερο να τα καλύψετε με πέτρα ή τούβλο, καθώς πρέπει να διατηρήσετε το χώμα σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ένας ισχυρός και σταθερός φράκτης θα επιτρέψει στο παρτέρι να παραμείνει αμετάβλητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Αποκλεισμός ριζών. Εάν δεν επιτρέπετε την ανάπτυξη του παρτέρι πέρα ​​από τα όριά του, τότε πρέπει να φροντίσετε έναν φράχτη υψηλής ποιότητας. Ο φράκτης πρέπει να κάθεται βαθιά στο έδαφος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικό ή τοιχοποιία, το δέντρο δεν είναι κατάλληλο.
 • Προστασία από ζώα και παιδιά. Εάν προστατεύετε τα φυτά από ζώα που τρέχουν στην επικράτεια ή από ερευνητικά παιδιά, τότε ο φράκτης πρέπει να τοποθετηθεί ψηλά (περίπου μισό μέτρο). Για να διατηρήσετε την οπτική γοητεία και την αισθητική εμφάνιση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε φράχτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο ως υλικό..

πέτρινος φράχτηςξύλινος φράχτης για παρτέριτοιχοποιία για ζωντανά χρώματαπαρτέρι με τη μορφή πεταλούδαςπαρτέρι σε πέτραπαρτέρι περιφραγμένο με τούβλαπαρτέρι περιφραγμένο με τοιχοποιίαμεταλλικός φράχτηςμεταλλικός φράχτηςπέτρινος φράχτηςΑξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επιλογή του τύπου της περίφραξης παρτέρι επηρεάζεται από τα φυτά που βρίσκονται σε αυτό. Για έναν μπροστινό κήπο ή κήπο με τριαντάφυλλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν φράκτη ύψους μισού μέτρου, αλλά αρκεί να επικαλύψετε το mixborder με πλάκες ή πέτρες. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις των φυτών και να επιλέξετε φράχτες σύμφωνα με αυτές, επειδή τα πλούσια τριαντάφυλλα ή οι παιώνιες θα φαίνονται γελοία με τοιχοποιία, τα οποία θα χαθούν οπτικά εκεί..

ειδικό μέταλλο γυάλινος φράχτης κομψός φράχτηςΞύλινος φράχτης για παρτέρι

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που θα φαίνεται πολύ ελκυστικό και άνετο. Το ξύλο δεν προσφέρεται για θέρμανση από τις ακτίνες του ήλιου, δεν αντανακλά το φως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βλάψει το φυτό με εγκαύματα. Είναι πολύ εύκολο και απλό να εργαστείτε με αυτό το υλικό · μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα φράχτη σε μόλις μία ώρα. Το μόνο και κύριο μειονέκτημα είναι η ευθραυστότητα, ωστόσο, αντιμετωπίζοντας το δέντρο με ειδικά υλικά, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Εάν βάφετε τακτικά το φράχτη, αυτό θα επηρεάσει επίσης τη διάρκεια του «ΖΩΗ». Οποιοσδήποτε τύπος ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράχτης, επειδή θα είναι πάντα κατάλληλος και φυσικός.

φράχτης από φυσική πέτρα φράχτη συγκράτησης αυθεντικό παρτέρι με πέτρα πρωτότυπο όμορφο παρτέρι με τούβλο φράχτη αρχικός φράχτης για παρτέρι κομψό παρτέρι με επένδυση από ξύλινο φράχτη

Τύποι ξύλινων περιφράξεων:

 • Φράκτης εκ πασσάλων.
 • Φράκτης.
 • Μωσαϊκό.
 • Περίφραξη από κορμούς ή κλαδιά.
 • Wάθινο αμπέλι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσοκ ξύλου. Αρκεί να μαζέψετε κούτσουρα ίδιου μεγέθους και διαμέτρου, να τα τυλίξετε σε ταινία από τσόχα, πριν τα επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να εγκαταστήσετε με ασφάλεια το φράχτη, θάβοντας τα τσοκ σε βάθος περίπου 20 cm.

τακτοποιημένος ξύλινος φράχτης λευκός ξύλινος φράχτης λευκός φράχτης διακοσμητικός ξύλινος φράχτης διακοσμητικός φράχτης από ξύλο ξύλινα για πορτοκαλί λουλούδια ένας φράχτης από σανίδες για ένα παρτέρι φράχτη από κλαδιάξύλινος φράχτης

Πέτρινο φράχτη

Σε αυτή την περίπτωση, η πέτρα σημαίνει τούβλο, φυσική και τεχνητή πέτρα, καθώς και πλακόστρωτες πλάκες. Η τοποθέτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο ξηρά όσο και με χρήση κονιαμάτων. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η πέτρα συνδυάζεται μεταξύ τους ή με ξύλινα στοιχεία. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ανθεκτικότητα και το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας του φράχτη, το μόνο μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.

Οι πλακόστρωτες πλάκες έχουν διαφορετικά σχήματα, διαμορφώσεις και χρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία από παρτέρια, ιδανικά για την τοποθέτηση μικροσκοπικών παρτέρια.

μωσαϊκό περίγραμμα πέτρινος φράχτης φράχτη από τούβλα πέτρινος φράχτης πέτρινο περίγραμμα για παρτέρια παρτέρι με επένδυση από τούβλα δημιουργικός φράχτης για παρτέρια περίφραξη από φυσική πέτρα φράχτη με αυθεντική πέτρα γωνιακό παρτέρι από τούβλα

Μεταλλική περίφραξη

Όλοι οι μεταλλικοί φράχτες φαίνονται πολύ κομψοί, αλλά η τιμή τους δαγκώνει λίγο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυτούς, σφυρηλατημένους και συγκολλητικούς φράχτες, οι οποίοι θα συμπληρώσουν κομψά τη χαριτωμένη εμφάνιση του παρτέρι και θα εξυπηρετήσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή τέτοιων περιφράξεων γίνεται μεμονωμένα κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο φράχτης ταιριάζει στο τοπίο και ταιριάζει στο συνολικό σχεδιασμό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα για φυτά που κυρτώνουν προς τα πάνω..

λευκός σφυρηλατημένος φράχτης διακοσμητικός μεταλλικός φράχτης παρτέρι με μεταλλικό φράχτη φράχτης από σφυρήλατο σίδερο σφυρηλατημένος φράχτης

μεταλλικός φράχτης

φράχτη με τη μορφή λουλουδιών από μέταλλο περίφραξη σωλήνων

Πλαστική περίφραξη

Το πλαστικό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και, πρώτα απ ‘όλα, μαγνητίζει με τις λειτουργικές του ιδιότητες: είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις της θερμοκρασίας και στην υγρασία, χρησιμεύει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα το αρχικό του σχήμα. Ένας τέτοιος φράκτης είναι πολύ εύκολος στην εγκατάσταση και την αποσυναρμολόγηση · δεν θα είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσετε. Επίσης, ένα συν θα είναι ο πλούτος της επιλογής στο χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος του φράχτη. Έχοντας πάρει έναν φράχτη σύμφωνα με το στυλ και το σχεδιασμό του τοπίου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση, επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό που μιμείται άλλα υλικά (πέτρα, ξύλο).

Μια σειρά βασικών επιλογών για πλαστικούς φράχτες:

 • Τμηματικός φράχτης.
 • Πλαστικό περίγραμμα.

διακοσμητικό πλαστικό κίτρινο πλαστικό ξύλο φράχτη από πλαστικές σανίδες πράσινο πλαστικό μαύρο πλαστικό φράχτη φράχτες από κόκκινο πλαστικό πλαστικοί φράχτες πλαστικός φράχτης φράουλας πλαστικός φράχτης πολυμερές ψάθινο

Περιφράξεις από παλιοσίδερα

Ένας φράχτης που φτιάχνετε μόνοι σας από απορρίμματα φαίνεται πάντα πολύ ενδιαφέρον, κομψό και ασυνήθιστο. Το όλο πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό παρτέρι με έναν αυθεντικό φράκτη. Ο πιο διακεκριμένος φράχτης σπιτιού για ένα παρτέρι με τα χέρια του είναι κατασκευασμένος από πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια. Για να γίνει αυτό, αρκεί να συλλέξετε μπουκάλια και να τα θάψετε στο έδαφος ανάποδα. Προκειμένου το πλαστικό μπουκάλι να διατηρήσει το σχήμα και την ελκυστική του εμφάνιση, πρέπει πρώτα να γεμίσει με χώμα, βότσαλα ή άμμο..

Επίσης, ως απορρίμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιούς δίσκους βινυλίου, πλάκες πορσελάνης από υπηρεσίες που είχαν σπάσει εν μέρει και δεν χρησιμοποιούνται πλέον..

φράχτης ελαστικών ομπρέλα ως φράχτη φράχτης μπουκαλιών φράχτης από πλαστικό μπουκάλι φράχτη πλάκας

Ποιος θα είναι ο φράκτης για το παρτέρι εξαρτάται μόνο από την επιθυμία, τη φαντασία και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Για το φράχτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, το κύριο πράγμα είναι να το κάνετε σωστά. Οι πιο θεαματικές και ακριβές επιλογές είναι πάντα ενδιαφέρουσες, αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά, μπορείτε πάντα να βρείτε μια διέξοδο από αυτήν την κατάσταση στα χέρια σας, χρησιμοποιώντας όλα τα μπαγιάτικα πράγματα για το φράχτη, για παράδειγμα, ελαστικά αυτοκινήτου.

φράχτη μόνος σου προστατευτικό μπουκαλιού φράχτη με ομπρέλα