Ιδέες για τη διευθέτηση ενός μικρού χώρου διαβίωσης – ορθολογική χρήση του χώρου

Ο εξοπλισμός ενός μικρού διαμερίσματος με έλλειψη τετραγωνικών μέτρων είναι μια ολόκληρη τέχνη. Δεν είναι εύκολο να χωρέσετε σε ένα μικρό χώρο όλες τις ζώνες που είναι απαραίτητες για μια άνετη ζωή, έτσι ώστε στο τέλος να αποδειχθεί όχι μόνο πρακτικό, λειτουργικό, εργονομικό, λογικό, αλλά και όμορφο. Όλοι γνωρίζουμε τις κανονικές συμβουλές για την οπτική επέκταση του χώρου – χρησιμοποιούμε μια ανοιχτή παλέτα χρωμάτων, καθρέφτη και γυάλινες επιφάνειες, αποφεύγουμε τις τραχιές και έντονες υφές. Αλλά, συχνά, για την επισκευή ή την ανακατασκευή ενός μικρού διαμερίσματος ή ενός μικρού δωματίου, δεν υπάρχουν αρκετά πρακτικά παραδείγματα μοντέρνου σχεδιασμού..

Σχεδιασμός μικρού δωματίου

Σας παρουσιάζουμε μια επιλογή από ενδιαφέρουσες εικόνες εσωτερικού σχεδιασμού μιας μεγάλης ποικιλίας δωματίων – από την κουζίνα έως το υπνοδωμάτιο. Εάν το διαμέρισμά σας δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει όλους τους χώρους που απαιτούνται για μια άνετη διαμονή των ενοικιαστών, μπορεί απλά να μην έχετε δει ακόμη παραδείγματα επιτυχημένης διάταξής τους. Ελπίζουμε ότι τα παραδείγματα εσωτερικών χώρων που παρουσιάζονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματα των τετραγωνικών που λείπουν και θα σας εμπνεύσουν να ανακαινίσετε ή να ανακατασκευάσετε το σπίτι σας..

Υπουργικό συμβούλιο

Συνδυάζει κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι σε ένα δωμάτιο

Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους οργάνωσης τριών απαραίτητων ζωνών ταυτόχρονα στο χώρο ενός δωματίου – θα συνδυάσουμε την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι. Από την άποψη της μετακίνησης σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, αυτό ελαχιστοποιεί το κόστος κίνησης, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να μαγειρέψετε δείπνο και να το σερβίρετε ακριβώς εκεί στην τραπεζαρία χωρίς αλληλεπικαλύψεις και πόρτες. Αφού τελειώσετε το γεύμα σας, μπορείτε να μεταβείτε αμέσως στον χώρο αναψυχής του σαλονιού, επίσης χωρίς να διασχίσετε το διαμέρισμα, αλλά κάνοντας μόνο μερικά βήματα.

Σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα

Οι σύγχρονοι απορροφητήρες κουζίνας είναι τόσο ισχυροί και πρακτικά αθόρυβοι που δεν θα υπάρχει καμία ταλαιπωρία να βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο με το φαγητό που ετοιμάζεται στη σόμπα. Με τη βοήθεια επίπλων και χαλιών, μπορείτε εύκολα να ζωνάρετε τον χώρο, ο οποίος ταυτόχρονα παραμένει αρκετά ευρύχωρος και ανοιχτός. Χρησιμοποιώντας μια παλέτα χρωμάτων σε όλες τις ζώνες. Βοηθά στη δημιουργία μιας αρμονικής ατμόσφαιρας σε όλο το δωμάτιο.

Σαλόνι + κουζίνα

Όταν χρησιμοποιείτε ένα νησί κουζίνας ή έναν πάγκο μπαρ αντί για τραπέζι φαγητού, μπορείτε να συνδυάσετε την κουζίνα και τους χώρους φαγητού σε ένα, εξοικονομώντας ένα σημαντικό ποσό πολύτιμων μέτρων. Αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η απαραίτητη απόσταση του εκτεταμένου τμήματος του τραπεζιού για μια άνετη θέση των ποδιών στο κάτω μέρος του νησιού ή της σχάρας.

Φωτεινό περιβάλλον καθιστικού-κουζίνας

Εάν λιγότερο από τέσσερα άτομα ζουν στο διαμέρισμα, τότε η επιλογή με έναν μετρητή μπαρ μπορεί να είναι μια καλή λύση. Και, φυσικά, η χρήση μιας ελαφριάς παλέτας στη διακόσμηση του δωματίου και η επιλογή του χρώματος ξύλου για την κατασκευή επίπλων. Το ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης για να ταιριάζει με το δάπεδο, είναι σε θέση να φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα για τα νοικοκυριά. Και τα ανοιχτά ράφια και τα ράφια δίνουν κάποια ελαφρότητα στο σετ επίπλων, αραιώνουν τη βαριά δομή του.

Ζεστές ξυλώδεις αποχρώσεις

Μελέτη στο σαλόνι

Μερικές φορές, είναι δυνατό να τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο όχι μόνο χώρους της κουζίνας, τραπεζαρίας, καθιστικού, αλλά και ένα γραφείο. Η επιτυχής διάταξη του στενού αλλά μεγάλου χώρου επέτρεψε στην κονσόλα να ενσωματωθεί εργονομικά ως γραφείο, μέρος του οποίου είναι ένα σύστημα αποθήκευσης κάτω από την τηλεόραση. Η χρήση ζεστών, ξυλώδη τόνων και τελειωμάτων με ανοιχτόχρωμο φόντο, σε συνδυασμό με ένα εκτεταμένο σύστημα κρεμαστών και χωνευτών λαμπτήρων, δημιούργησαν μια πραγματικά ζεστή, άνετη ατμόσφαιρα ενός κοινού δωματίου..

Φωτεινή κουζίνα στο σαλόνι

Σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε ένα καλό παράδειγμα συνδυασμού ενός χώρου εργασίας κουζίνας, ενός καθιστικού και μιας μικρής βιβλιοθήκης σπιτιού και μιας γωνιάς ανάγνωσης μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Ένα φωτεινό γυαλιστερό σετ κουζίνας που ταιριάζει με το χαλί φαίνεται απίστευτα θετικό και γιορτινό με φόντο τα λευκά χιόνια. Η τοιχοποιία που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό των ράφια των βιβλίων δίνει στο δωμάτιο μια ελαφριά βιομηχανική και αστική πινελιά..

Πίσω από μια γυάλινη οθόνη

Η χρήση διαφανών ή παγωμένων γυάλινων επιφανειών δίνει σε ένα μικρό χώρο μια αίσθηση ελαφρότητας και βαρύτητας, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί όταν το δωμάτιο είναι φορτωμένο με έπιπλα. Η φυσική παλέτα χρωμάτων συνδυάζεται αρμονικά με προοδευτικές οικιακές συσκευές και διακοσμητικά στοιχεία διακόσμησης.

Μινιμαλιστικό στυλ

Το σαλόνι, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, δεν φαίνεται απασχολημένο, το εσωτερικό του είναι μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα φωτεινό και ποικίλο. Οι τοίχοι από τούβλα που καλύπτονται με λευκό χιόνι έχουν γίνει ένα εξαιρετικό σκηνικό για αντίθεση διακοσμητικών στοιχείων και επίπλων.

Πολυτελές σαλόνι

Δείπνο Ζώνη

Σαλόνι-τραπεζαρία

Αυτά τα σαλόνια, τα οποία περιλαμβάνουν χώρους εστίασης, φαίνονται πολυτελή παρά το μικρό τους μέγεθος. Δεν είναι φορτωμένα με συστήματα αποθήκευσης, αλλά ταυτόχρονα δεν στερούνται χώρους για την τοποθέτηση αντικειμένων που πρέπει να είναι κοντά σας. Η χρήση επιφανειών καθρέφτη σε έπιπλα, συστήματα φωτισμού και διακοσμητικά στοιχεία αυξάνει οπτικά τον όγκο του δωματίου και αραιώνει την υφή.

Σαλόνι σε ένα μικρό δωμάτιο

Ένα κοινό δωμάτιο όπου όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας, να επικοινωνήσουν και να περάσουν χρόνο σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα είναι απαραίτητο για κάθε διαμέρισμα. Μπορεί να είναι δύσκολο να διαθέσετε τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα για τους χώρους ανάπαυσης όλων των μελών του νοικοκυριού, αλλά στα παραδείγματα οργάνωσης ενός μοντέρνου και άνετου χώρου σαλονιού, είναι σαφές ότι είναι ρεαλιστικό να το κάνετε αυτό, ακόμη και μόνοι σας, χωρίς καταφεύγοντας στη βοήθεια σχεδιαστών.

Ντουλάπι στην ντουλάπα

Αυτό το μικρό σαλόνι φαίνεται ευρύχωρο με μινιμαλιστική επίπλωση, ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης και απαλά χρώματα. Το δίθυρο ντουλάπι από το δάπεδο μέχρι την οροφή μπορεί να φιλοξενήσει έναν χώρο γραφείου στο σπίτι. Όταν τελειώσει η δουλειά. Η ντουλάπα κλείνει και απελευθερώνει περισσότερο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο.

Δύο χώροι εργασίας

Μέσα σε αυτό το σαλόνι με τζάκι, χωρούν δύο χώροι εργασίας ταυτόχρονα. Οι ενσωματωμένες κονσόλες αποδεικνύονται ο πιο επιτυχημένος τρόπος οργάνωσης γραφείων σε τέτοιες περιπτώσεις..

Χιόνι λευκό φινίρισμα

Ελαφριά παλέτα και όχι ογκώδη, ελαφριά έπιπλα «αποθηκεύσετε» μικρά δωμάτια στο χώρο των οποίων είναι απαραίτητο να φιλοξενηθούν πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Μικρό σαλόνι

Αυτό που είναι οριακός τοίχος για ένα δωμάτιο λειτουργεί ως μεγάλο σύστημα αποθήκευσης για ένα άλλο. Τα ζεστά, διακριτικά χρώματα των υφασμάτων και η ταπετσαρία προσθέτουν μια άνετη αίσθηση στο περιβάλλον.

Λουλουδένιο μοτίβο

Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ένα παράδειγμα δροσερού συνδυασμού χρωμάτων για ένα σαλόνι με μεγάλη απαλή περιοχή. Περισσότερα από έξι άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα σε ένα τόσο ζεστό δωμάτιο με λουλουδάτη διακόσμηση.

Σαλόνι-υπνοδωμάτιο

Σε αυτό το μικρό σαλόνι, εκτός από την τραπεζαρία, υπήρχε και ένα μικρό καναπέ -κρεβάτι. Οι λευκές αποχρώσεις στη διακόσμηση του δωματίου και ο άφθονος φωτισμός απομακρύνουν οπτικά τους τοίχους και ανεβάζουν το ταβάνι.

Γωνιά ξεκούρασης

Αυτό το ζωντανό παράδειγμα χρήσης ακόμη και του μικρότερου δωματίου δύσκολα μπορεί να ονομαστεί τραπεζαρία ή σαλόνι, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 3-4 άτομα. Αυτή η άσπρη γωνιά του χώρου δεν στερείται σχεδιαστικών λύσεων. Ένας ενδιαφέρον πολυέλαιος ασυνήθιστου σχήματος έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Μαλακή ζώνη

Ακόμη και σε μια μικρή γωνιά του κοινού δωματίου, μπορείτε να οργανώσετε ένα άνετο σαλόνι με μαλακό καναπέ και χώρο για διάβασμα, ξεκούραση και χαλάρωση..

Καθίσματα παραθύρων

Σε αυτό το σαλόνι με ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων, ήταν μια καλή λύση να οργανώσετε μια μαλακή ζώνη κοντά στο παράθυρο. Η αφθονία του φυσικού φωτός σας επιτρέπει να οργανώσετε εκεί ένα μέρος για διάβασμα ή δημιουργικότητα.

Τηλεοπτική ζώνη

Το σαλόνι και η μελέτη συνυπάρχουν αρκετά αρμονικά σε έναν μικρό χώρο, η χρήση ενός μη κενού πίνακα για το κρέμασμα της τηλεόρασης εξοικονόμησε πολύ χώρο χωρίς να το συσσωρεύεις ταυτόχρονα.

Υπνοδωμάτιο σε ένα μικρό σαλόνι

Μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι για να κανονίσετε ένα χώρο ύπνου, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα άνετο κρεβάτι. Αλλά για μια άνετη διαμονή, από την ποιότητα της οποίας εξαρτάται η ευημερία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να σκεφτείτε πολλές σημαντικές πτυχές – από την παλέτα χρωμάτων έως τη θέση αποθήκευσης παστέλ λινών..

Φωτεινό υπνοδωμάτιο

Ελαφριά, σχεδόν λευκά χρώματα, ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης με ανοιχτά και κλειστά ράφια, χρήση καθρεφτισμένων επιφανειών – όλα λειτουργούν για να δημιουργήσουν ένα ευρύχωρο δωμάτιο μέσα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Μεγάλα παράθυρα και ανοιχτόχρωμα υφάσματα βοηθούν επίσης την οπτική επέκταση του χώρου..

Εσωτερικό σε αντίθεση

Ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο με ένα αρκετά ευρύχωρο κρεβάτι, ένα σύστημα αποθήκευσης για όλα τα απαραίτητα για έναν άνετο ύπνο και ενδιαφέροντα στοιχεία διακόσμησης που έχουν πρακτικές λειτουργίες..

Μικρό υπνοδωμάτιο

Το στενό αλλά αρκετά μεγάλο δωμάτιο έχει γίνει καταφύγιο για χώρο ύπνου σε παστέλ, ουδέτερα χρώματα. Ένας ενδιαφέρων σχεδιασμός του κεφαλαριού με μια μαλακή χαμηλότερη βαθμίδα και ένα καθρέφτη, τεχνητά παλαιωμένο ανώτερο επίπεδο – έδωσε στο δωμάτιο ατομικότητα και κομψότητα, κάτι που μόνο τα μικρά δωμάτια είναι ικανά.

Χώρα και πατάρι

Αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο με εκλεκτικό εσωτερικό μας προσφέρει την επιλογή ανάμειξης στυλ σοφίτας με εξοχικό. Όλα όσα χρειάζεστε στεγάζονται σε ένα λιτό δωμάτιο με ενδιαφέρον, μη τετριμμένο σχεδιασμό.

Ασκητικό σχέδιο

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό ενός υπνοδωματίου για ένα άτομο, συνδυάζεται στο ασκητικό του περιβάλλον και ένα μέρος για δουλειά ή δημιουργικότητα. Η σοβαρότητα των γραμμών, τα ανοιχτά χρώματα, η ελάχιστη διακόσμηση – η κύρια ιδέα ενός μικρού δωματίου για ύπνο και εργασία.

Μελέτη στο υπνοδωμάτιο

Αυτό το υπνοδωμάτιο διαθέτει επίσης χώρο εργασίας, καλά ενσωματωμένο στη μικρή περιοχή του δωματίου. Η ελαφριά παλέτα του δωματίου είναι αραιωμένες ή φωτεινές κουρτίνες και ζεστές αποχρώσεις του ξύλου.

Παιδική κρεβατοκάμαρα

Ένα παράδειγμα διακόσμησης παιδικού δωματίου σε απόσταση λίγων τετραγωνικών μέτρων. Ένα κρεβάτι με φωτισμό στο κεφαλάρι, ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης, μια γωνιά μελέτης με ένα γραφείο – και όλα αυτά σε ένα μικρό κομμάτι χώρου με φωτεινή διακόσμηση και υφάσματα, τα οποία είναι καλύτερα να επιλέξετε με το παιδί σας.

Υπνοδωμάτιο-μελέτη

Ένα παρόμοιο εσωτερικό υπνοδωματίου είναι κατάλληλο τόσο για δωμάτιο εφήβων όσο και για ενήλικες. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για ξεκούραση, μελέτη ή εργασία. Και όλα αυτά σε ουδέτερη παλέτα, παστέλ χρώματα και άνετο περιβάλλον..

Γυάλινες πόρτες ντουλαπιών

Σε εκείνο το μικρό υπνοδωμάτιο, εφαρμόστηκε μια ενδιαφέρουσα κίνηση σχεδιασμού – η χρήση διαφανών γυάλινων θυρών για την ενσωματωμένη ντουλάπα. Αυτό βοήθησε να διευκολυνθεί οπτικά η ατμόσφαιρα του δωματίου, στο οποίο υπάρχει πολύ λίγος χώρος..

Χιονάτη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

Υπνοδωμάτιο με λευκό χιόνι, συνδεδεμένο με τη μελέτη με συρόμενο σύστημα πόρτας με ένθετα γυαλιού. Μια τηλεόραση που καταφέραμε να στερεώσουμε στο ταβάνι εξοικονομεί χώρο και μάλιστα λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο.

Κρεβάτι πίσω από την οθόνη

Μερικές φορές, αρκεί να εγκαταστήσετε μια οθόνη ή μια μικρή προαστιακή κατασκευή για να χωρίσετε τον χώρο του υπνοδωματίου από άλλα λειτουργικά τμήματα της κατοικίας..

Πίσω από τα ράφια

Ένα ράφι μπορεί να λειτουργήσει ως παρόμοια οθόνη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης και στις δύο πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε τον διαχωρισμό της κρεβατοκάμαρας από τον χώρο της κουζίνας χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μικρών ντουλαπιών με συνδυασμένα ανοιχτά και κλειστά ράφια..

Κουζίνα-υπνοδωμάτιο

Λίγα τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για να τοποθετήσετε το κρεβάτι πίσω από τον τοίχο του μικρού χώρου της κουζίνας, που είναι επίσης μέρος του σαλονιού. Ο διαχωριστικός τοίχος υποστηρίζει ανοιχτά ράφια στην κουζίνα και ντουλάπα για το υπνοδωμάτιο.

Γυάλινο διαμέρισμα

Το υπνοδωμάτιο μπορεί να εξοπλιστεί σε ένα διαμέρισμα ενός ευρύχωρου καθιστικού, χωρίζοντας την περιοχή με γυάλινα χωρίσματα και κουρτίνες με κουρτίνες. Ως αποτέλεσμα, η οικειότητα του κρεβατιού θα διατηρηθεί και δεν θα χρειαστεί να διατεθεί ξεχωριστό δωμάτιο για αυτόν τον χώρο..

Οθόνη ραφιών

Πολυλειτουργικό δωμάτιο

Το κρεβάτι τοποθετείται πίσω από μια οθόνη κατασκευασμένη από ξύλινα πηχάκια, τα οποία, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να κουρτιστούν με περσίδες. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία – στο πλαίσιο ενός μεγάλου δωματίου υπάρχουν πολλές μικρές αλλά ζωτικές ζώνες: ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, μια κουζίνα, μια τραπεζαρία και ένα μπάνιο. Χάρη στη φωτεινή διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου, το δωμάτιο έχει έναν ελαφρύ και φρέσκο ​​χαρακτήρα, που δεν στερείται ατομικότητας..

Γυάλινες συρόμενες πόρτες

Τοποθέτηση ενός μικρού χώρου ύπνου πίσω από γυάλινες συρόμενες πόρτες στο σαλόνι. Με τη βοήθεια ενός ποικίλου συστήματος φωτισμού, είναι δυνατό να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα ενός ευρύχωρου και «πνεύμονας» κτίριο.

Μπάνιο πίσω από την οθόνη

Ένα άλλο παράδειγμα χρήσης οθόνης, αυτή τη φορά από γυαλί με υφή, για να χωρίσει το υπνοδωμάτιο από το μπάνιο. Η μινιμαλιστική επίπλωση σας επιτρέπει να αφήσετε μέρος του χώρου αναξιοποίητο, γεγονός που διευκολύνει την εμφάνιση του δωματίου.

Κουκέτα – τρόπος εξοικονόμησης χώρου

Σε παιδικό και εφηβικό δωμάτιο, καθώς και σε ένα υπνοδωμάτιο για δύο ομόφυλους νέους, η χρήση κουκέτας μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για την τοποθέτηση θέσεων ύπνου.

Στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για σημαντική εξοικονόμηση χώρου, είναι προφανές. Επιπλέον, τα παιδιά λατρεύουν τα υψόμετρα, τις ζεστές γωνιές και τα μικρά δωμάτια. Με τη βοήθεια φωτεινών ταπετσαριών και υφασμάτων σε πλούσια χρώματα, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια εορταστική, κομψή ατμόσφαιρα ενός παιδικού υπνοδωματίου.

Κουκέτα

Το κατώτερο επίπεδο μιας κουκέτας μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος ύπνου τη νύχτα και καναπές την ημέρα. Στο πλαίσιο ενός μικρού δωματίου, ήταν δυνατό να τοποθετηθεί μια ζώνη μελέτης και τηλεόρασης. Έπιπλα και πόρτες από φυσικό σκούρο ξύλο προσδίδουν στο δωμάτιο μια πολυτελή εμφάνιση και μια ατμόσφαιρα άνετης κομψότητας.

Κουκέτα

Μερικές φορές οι κουρτίνες ή οι περσίδες είναι αρκετές για τη χωροθέτηση του χώρου. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών των χώρων και την κατανόηση της άνεσης, της ξεκούρασης και της χαλάρωσης..

Συρόμενοι μηχανισμοί και προκατασκευασμένα για να βοηθήσετε μικρά δωμάτια

Με τη βοήθεια συρόμενων κατασκευών, μυστικών μηχανισμών και πτυσσόμενων επίπλων, μπορείτε να χαράξετε πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα χώρου και να εξοικονομήσετε πολύ χώρο.

Πτυσσόμενο κρεβάτι

Το πτυσσόμενο κρεβάτι καθαρίζεται εύκολα μέχρι τον τοίχο το πρωί και το υπνοδωμάτιο μετατρέπεται σε άνετο σαλόνι σε λίγα μόνο λεπτά. Στην περίπτωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με συμβατική διάταξη, ένας τέτοιος μηχανισμός μπορεί να είναι η σωτηρία του εσωτερικού. Ένα σύστημα ενσωματωμένων ντουλαπιών με καθρέφτες πόρτες επεκτείνει οπτικά το χώρο, για να μην αναφέρουμε την κύρια λειτουργία ως σύστημα αποθήκευσης.

Μεταμορφωτικό δωμάτιο

Σε αυτό το μεταμορφωτικό δωμάτιο, πολλές επιφάνειες είναι αναδιπλούμενες ή αναδιπλούμενες. Το κρεβάτι μπορεί να τραβηχτεί έξω, το τραπέζι εργασίας μπορεί να διπλωθεί από το πλαίσιο της οθόνης, ο καναπές μπορεί να διπλωθεί σε ένα επιπλέον κρεβάτι.

Πτυσσόμενο κρεβάτι

Αυτό το κρεβάτι, πίσω από μια γυάλινη οθόνη που το χωρίζει από το χώρο της κουζίνας, είναι επίσης πτυσσόμενο. Εάν το κρεβάτι αφαιρεθεί από τον τοίχο, το δωμάτιο γίνεται σαλόνι.

Κρεβάτι στο σαλόνι

Ένα άλλο παράδειγμα πτυσσόμενου κρεβατιού στο σαλόνι.

Πτυσσόμενη σιδερώστρα

Και αυτό είναι ήδη ένα παράδειγμα εξοικονόμησης χώρου σε ωφελιμιστικούς χώρους όπως πλυντήριο, μπάνιο ή κουζίνα. Η πλάκα σιδερώματος με τα απαραίτητα αξεσουάρ δημιουργεί έναν ολόκληρο σταθμό εργασίας σε μια βάση δύο τετραγωνικών μέτρων.

Μικρός χώρος κουζίνας

Σε πολλά διαμερίσματα της πόλης, η κουζίνα είναι ένα ευάλωτο μέρος για τη δημιουργία μιας πρακτικής βάσης εργασίας και τη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζαρίας. Το πρόβλημα είναι ότι σε μια μικρή περιοχή, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πολλές οικιακές συσκευές, επιφάνειες εργασίας, συστήματα αποθήκευσης και να αφήσετε χώρο για την εργονομική παρουσία των ιδιοκτητών..

Μικρή κουζίνα

Χιονάτη γυαλάδα

Τα ενσωματωμένα έπιπλα με την ενσωμάτωση οικιακών συσκευών βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου. Η τραπεζαρία μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφριά κονσόλα, πάγκος κουζίνας ή πάγκος μπαρ.

Λευκά ντουλάπια κουζίνας

Ελαφριά παλέτα της κουζίνας

Στην περίπτωση που ένας πολύ μικρός χώρος προορίζεται για τον χώρο εργασίας της κουζίνας, οι λευκές γυαλιστερές επιφάνειες του ενσωματωμένου συστήματος ντουλαπιών με την εργονομική ενσωμάτωση οικιακών συσκευών, νεροχύτες και πάγκοι εργασίας βοηθούν..

Κονσόλα σαν τραπέζι

Κουζίνα με τραπέζι φαγητού

Είναι υπέροχο εάν ο χώρος της κουζίνας σας επιτρέπει να τοποθετήσετε, μεταξύ άλλων, μια τραπεζαρία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ένα ελαφρύ φινίρισμα παραμένει προτεραιότητα..

Μικρός χώρος κουζίνας

Σε αυτή την περίπτωση, η τραπεζαρία βρίσκεται πίσω από το μπαρ, το οποίο έχει πρόσβαση στο σαλόνι και η κουζίνα έχει τη δική της, ξεχωριστή πρόσβαση στο κοινό δωμάτιο..

Μικρός χώρος κουζίνας

Αυτός ο μικρός χώρος κουζίνας παρουσιάζεται σε μια χρωματική αντίθεση, όπου τα παραδοσιακά λευκά ντουλάπια κουζίνας αντιπαρατίθενται με το σκοτάδι της πέτρας για πάγκους και στοιχεία οικιακών συσκευών..

Κονσόλα ως τραπέζι για δύο

Μια φορητή κονσόλα με ένα ζευγάρι σκαμπό μπαρ μπορεί να γίνει μέρος για δείπνα ζευγαριού χωρίς καν να προσποιείται ότι είναι τετραγωνικά μέτρα μιας μικροσκοπικής κουζίνας..

Νησί κουζίνας

Η χρήση του νησιού της κουζίνας ως τραπεζαρίας είναι μια επιτυχημένη εξοικονόμηση χώρου και κάνει το δωμάτιο κομψό και κομψό.

Τουαλέτα

Σε ωφελιμιστικούς χώρους, καθίσταται ευκολότερο να οργανωθεί ένα άνετο και πρακτικό περιβάλλον χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες. Υλικά φινιρίσματος και προοδευτικά αξεσουάρ. Στο δωμάτιο επεξεργασίας νερού, μπορείτε να δώσετε ένα μπάνιο, αντικαθιστώντας το με ένα συμπαγές ντους. Οι κρεμαστές τουαλέτες και νεροχύτες εξοικονομούν επίσης χώρο, απελευθερώνοντας χώρο για συστήματα αποθήκευσης.

Τουαλέτα