Ένα μοντέρνο μπάνιο και οι διαχρονικές αλήθειες ενός κλασικού εσωτερικού χώρου

Ένα μπάνιο είναι ένα μέρος που δεν καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση στο σπίτι και όσο μικρότερο είναι, τόσο περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται για να σχεδιαστεί. Το κλασικό εσωτερικό ενός μοντέρνου μπάνιου δημιουργείται από την ενότητα της κύριας σχεδιαστικής ιδέας, η οποία περιλαμβάνει

  • φινίρισμα επιφανειών (δάπεδο, τοίχοι, οροφή) με υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής,
  • προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα και αξεσουάρ, υδραυλικά εξαρτήματα, παραδοσιακό σύστημα παροχής νερού,
  • συνδυασμός διαφορετικών τύπων φωτισμού,
  • ήρεμα χρώματα.

Το κλασικό μπάνιο συνδυάζει αρμονικά την απλότητα, την πρακτικότητα και την οπτική γοητεία. Κλασικό – ανθεκτικό και πάντα σχετικό.

Μοντέρνο κλασικό μπάνιο Μοντέρνο κλασικό μπάνιο Μοντέρνο κλασικό μπάνιο Μοντέρνο μπάνιο σε κλασικό στιλ

Υλικά διακόσμησης

Ένα μπάνιο που σχετίζεται με το στοιχείο του νερού απαιτεί προστασία των επιφανειών της οροφής, του δαπέδου και κυρίως των τοίχων.

Μέσα στο μπάνιο, τα πάνελ κεραμικών πλακιδίων είναι η καλύτερη επιλογή για διακόσμηση τοίχων.

Τα λαμπερά κεραμικά πλακίδια μεγάλης μορφής είναι το τέλειο φινίρισμα για τοίχους και δάπεδα, ενώ τα ανοιχτόχρωμα μαρμάρινα μοτίβα φέρνουν μια νότα λιχουδιάς και πολυπλοκότητας σε ένα πολυτελές κλασικό μπάνιο

Κεραμικά πλακίδια μεγάλου μεγέθους

Για να κάνετε μια καλή επιλογή κεραμικών πλακιδίων, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πού θα τα τοποθετήσετε. Η ανεπιτυχής τοποθέτηση των υψηλότερης ποιότητας και ακριβότερων πλακιδίων μπορεί να δώσει την εντύπωση μιας φθηνής και χαμηλής ποιότητας επίστρωσης.

Τα κεραμικά πλακίδια είναι ένα υλικό που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, με εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης – αντοχή και αντοχή, σχετικά εύκολη εγκατάσταση. Αλλά έτσι ώστε το μπάνιο να μην απογοητεύσει τους ιδιοκτήτες του, πρέπει να προσέξετε να μην καταστρέψετε τα πλακάκια λόγω κακής εγκατάστασης και να μην χαλάσετε το φινίρισμα..

Τρέχουσες τάσεις

Επί του παρόντος, οι εσωτερικοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν πλακάκια σε διάφορα χρώματα και υφές για να αναδείξουν έναν τοίχο, ντους ή νιπτήρα..

Δάπεδα από πλακάκια και ένας από τους τοίχους Το δάπεδο με πλακάκια και ένας από τους τοίχους διαφέρουν σε μέγεθος, χρώμα και υφή. Χρησιμοποιώντας αντίθεση, το πρόβλημα της χωροθέτησης και της εσωτερικής διακόσμησης επιλύεται Δάπεδα με πλακάκια και ένας από τους τοίχους Συνδυασμός πλακιδίων διαφορετικής υφής

Οι συνδυασμοί πλακιδίων διαφορετικών χρωμάτων και υφών είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μεγάλα και καλά φωτισμένα δωμάτια – ένα λαμπερό φινίρισμα με νότες μεταλλικών χρωμάτων.

Συνδυασμένος τύπος φωτισμού Ένα ευρύχωρο δωμάτιο φαίνεται ακόμη πιο ογκώδες χάρη στο φωτεινό εσωτερικό και τον συνδυασμένο φωτισμό. Τα ατσάλινα εξαρτήματα ταιριάζουν απόλυτα με το σετ νιπτήρα και βρύσης μπανιέρας Συνδυασμένος τύπος φωτισμού Μοτίβο πλακιδίων Zigzag

Ένα άλλο μοντέρνο κόλπο είναι η χρήση ένθετων διαφόρων μορφών και τοποθεσιών (οριζόντια, κάθετα, διαγώνια). Αυτή η τεχνική βοηθά στη δημιουργία ενός ασυνήθιστου εσωτερικού σχεδιασμού..

Ενθέματα με τη μορφή μαρμάρινων λωρίδων Τα ένθετα με τη μορφή μαρμάρινων λωρίδων διακοσμούν την είσοδο στο υδροδοχείο και χρησιμεύουν ως ένα είδος πλαισίων για καθρέφτες Ενθέματα με τη μορφή μαρμάρινων λωρίδων Οριζόντιο ένθετο στην περιοχή του ντους

Όταν επιλέγετε πλακάκι για μπάνιο, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στα εξωτερικά του πλεονεκτήματα, αλλά και στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Τα κεραμικά και η πορσελάνη είναι παραδοσιακά και σχετικά οικονομικά υλικά.

Το γυαλί από γυαλί και πορσελάνη είναι καινοτόμα υλικά, των οποίων η γυαλιστερή υφή θα προσθέσει γοητεία και γοητεία στο δωμάτιο. Τα πλακάκια από γυαλί και κεραμικά από πορσελάνη δεν είναι πορώδη, επομένως δεν απορροφούν υγρασία, διατηρούνται συνεχώς σε καλή κατάσταση και καθαρίζονται εύκολα. Τα κεραμικά από πορσελάνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για κάλυψη τοίχων, αλλά και για δάπεδα. Ένα από τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων είναι μια τεράστια επιλογή φυσικών χρωμάτων και υφών..

Πλακάκια από πορσελάνη μικρού τμήματος ταιριάζουν με τον τόνο των τοίχων, της οροφής και της επίπλωσης μπάνιου

Επένδυση δαπέδου με πλακάκια μικρού τμήματος

Οι υδατοαπωθητικές ταπετσαρίες, που δημιουργήθηκαν με τη χρήση νέων τεχνολογιών, επιτρέπουν τη χρήση τους σε δωμάτια με υψηλή υγρασία – σε κουζίνες και μπάνια. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η διακοσμητικότητα. Μπορείτε να σηκώσετε και να εφαρμόσετε οποιοδήποτε μοτίβο στην επιφάνεια που θα ζωντανέψει τη μονόχρωμη επιφάνεια.

Ταπετσαρία στο μπάνιο Ο χώρος του μπάνιου τονίζεται από έναν τοίχο καλυμμένο με πρωτοποριακή ταπετσαρία που δεν είναι ευαίσθητος στην υψηλή υγρασία και θερμοκρασία. Η μεγάλη floral εκτύπωση είναι πολύ διακοσμητική και, με όλες τις λεπτομέρειες του εσωτερικού, δημιουργεί μια μοναδική εμφάνιση του δωματίου. Ταπετσαρία στο μπάνιο Μπάνιο Art Deco

Κεραμικά πλακίδια, μεγάλα ή μικρά, διαφόρων σχημάτων – ορθογώνια, τετράγωνα, πολυγωνικά, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την κάλυψη του δαπέδου. Η οικονομική επιλογή είναι το laminate, το πιο ακριβό είναι τα πολυτελή μαρμάρινα πλακάκια. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το ξύλινο δάπεδο, το οποίο προσθέτει ζεστασιά και μια αίσθηση παρουσίας στη σάουνα..

) Μπάνιο μπάνιου σε κλασικό αγγλικό στιλ Στο εσωτερικό του μπάνιου σε κλασικό αγγλικό στιλ, επιλέγεται η επιλογή ενός ξύλινου καλύμματος δαπέδου, το οποίο «θερμαίνει» το δωμάτιο, καθιστώντας το πιο άνετο και ευχάριστο ) Μπάνιο μπάνιου σε κλασικό αγγλικό στιλ Επένδυση δαπέδου με laminate

Μπάνιο ή υδροκιβώτιο?

Σε έναν περιορισμένο χώρο, μπορεί να προκύψει το ζήτημα της επιλογής μεταξύ μπανιέρας και ντουζιέρας. Εάν η εξοικονόμηση σε πλάνα δεν είναι η μεγαλύτερη, τότε ο συνδυασμός και των δύο γίνεται μια ενδιαφέρουσα λύση..

(54 ζώνες του μπάνιου και του ντους είναι καλά κατανεμημένες στο χώρο του μπάνιου. Η ασυνήθιστη διαμόρφωση του δωματίου χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για να ελευθερώσει πολύ ελεύθερο χώρο)

Κάθε αντικείμενο έχει τον δικό του σκοπό. Το μπάνιο είναι κατάλληλο για μακροχρόνια χαλάρωση και το ντους για γρήγορη χρήση. Στην ανατολική παράδοση, ένα μπάνιο με αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια πρέπει να γίνεται μόνο μετά από προκαταρκτικό καθαρισμό του σώματος κάτω από το ντους..

 Μπάνιο και καμπίνα ντους είναι λογικά ενσωματωμένα σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο

Μπάνιο και ντους

Εάν το μπάνιο βρίσκεται κοντά στην κρεβατοκάμαρα, τότε όλα τα εξαρτήματά του επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο χώρο, η συνθετική ενότητα παρατηρείται επίσης σε αυτό το δωμάτιο – ο πάγκος ταιριάζει με τα μαρμάρινα ή κεραμικά πλακίδια, ο πάγκος ταιριάζει με το καμαρίνι , υδραυλικά εξαρτήματα και έπιπλα.

Το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο συνθέτουν μια ενιαία σύνθεση στο χρώμα, το σύστημα φωτισμού, τα έπιπλα και τη διακόσμηση

Μπάνιο και υπνοδωμάτιο

Η χρήση καμπινών ντους είναι ένα αποτελεσματικό μέσο εξοικονόμησης τετραγωνικών μέτρων.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, η επιλογή έγινε υπέρ ενός υδροδοχείου

Hydrobox σε ένα μικρό δωμάτιο

Ο συνδυασμός ενός κλασικού μπάνιου με καμπίνα ντους δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν αρκετές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα..

Σχήμα καμπίνας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το σχήμα του υδροκιβωτίου. Χρησιμοποιούνται τετράγωνες, ορθογώνιες και ημικυκλικές βάσεις. Τα τετράγωνα χρησιμοποιούνται συχνότερα σε πλευρικά μεγέθη από 60 εκ. Έως 100 εκ. Τα ορθογώνια και ημικυκλικά σας επιτρέπουν να οργανώσετε το χώρο ενός δωματίου πιο δυναμικά.

Η τετραγωνική βάση του υδροδοχείου καθιστά δυνατή την άνετη ντουζιέρα, την ορθολογική διανομή όλων των άλλων εσωτερικών αντικειμένων στο δωμάτιο

Τετράγωνη βάση hydrobox

Οι πόρτες των μοντέρνων καμπινών ντους μπορεί να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό – ανοίγουν παραδοσιακά κουνιζόμενοι προς τα έξω ή προς τα μέσα, απομακρύνονται, διπλώνουν. Υπάρχουν επιλογές χωρίς πόρτα (σχεδιασμός εισόδου).

Γυάλινη πόρτα Hydrobox Η γυάλινη πόρτα του hydrobox ανοίγει προς τα έξω. Χάρη στο ευρύχωρο δωμάτιο, αυτή η μέθοδος ανοίγματος δεν δημιουργεί καμία ενόχληση. Γυάλινη πόρτα Hydrobox Δομή καμπίνας ντους με διαχωριστικό τοίχο Δομή καμπίνας ντους με γυάλινο διαχωριστικό Διαμέρισμα ντους

Υλικά παλετών

Ακρυλικό. Το πιο συνηθισμένο υλικό με πολλά πλεονεκτήματα: υψηλή αντοχή, καλή θερμική αγωγιμότητα, γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτό το υλικό διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργεί ευχάριστες αισθήσεις αφής. Το συνηθισμένο χαμηλό ύψος του ακρυλικού δίσκου ντους διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο από το ντους.

Σύνθετος. Αποτελείται από πέτρες, κολλημένες με ρητίνες υψηλής ποιότητας. Από την άποψη της αντοχής και της αντοχής του, δεν είναι κατώτερο από μια συμπαγή πέτρινη επίστρωση.

Κεραμικά. Ένα υλικό που δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα χάρη στην πρακτικότητα και την οπτική του έλξη. Μειονέκτημα – ευαισθησία σε τραχιά μηχανική καταπόνηση, ως αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να εμφανιστούν τσιπ και γρατζουνιές.

Ανοξείδωτο ατσάλι. Η απόδοση του υλικού είναι πολύ υψηλή. Σχετικό μειονέκτημα – πολύ θορυβώδες υπό την επίδραση των πίδακες νερού.

Η κεραμική παλέτα ως υψόμετρο στο ξύλινο κάλυμμα δαπέδου δίνει έμφαση στην περιοχή του υδροδοχείου ως εστιακό κέντρο του δωματίου

Κεραμική παλέτα

Οθόνες και χωρίσματα

Ούτε μια καμπίνα ντους δεν είναι πλήρης χωρίς προστασία από ρέματα νερού που χύνεται. Μια παραδοσιακή κουρτίνα μπάνιου είναι κατάλληλη για αυτό το σκοπό, αλλά η κομψότητα των πάνελ και το διαφανές ή παγωμένο γυαλί τα καθιστούν πιο κοσμοπολίτικα, μοντέρνα και σχετικά. Το τζάμι μπορεί να σχεδιαστεί μοναδικά, χάρη στο μοτίβο που εφαρμόζεται σε αυτό.

Τα τζάμια προστατεύουν το μπάνιο από τις ροές νερού από το υδροδοχείο και ταυτόχρονα δημιουργούν την εντύπωση ενός ογκώδους και καλά φωτισμένου χώρου

Γυαλισμένα πάνελ

Οι κουρτίνες μπάνιου με γούστο θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε εύκολα και αποτελεσματικά την εμφάνιση ενός δωματίου, καθιστώντας το υπερσύγχρονο, vintage, έθνικ.

Παραδοσιακή κουρτίνα μπάνιου και διακοσμητικά ένθετα σε λουλουδάτο θέμα «ζωντανεύω» λευκό εσωτερικό μπάνιο, το κάνουν πιο λαμπερό και διασκεδαστικό

Παραδοσιακή κουρτίνα μπάνιου

Εξοπλισμός μπάνιου

Τα λουτρά είναι ένα από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός δωματίου, εκτός εάν, φυσικά, γίνει επιλογή υπέρ της αντικατάστασής του με υδροδοχείο. Στο κλασικό σχέδιο, η παρουσία ενός μπάνιου είναι υποχρεωτική, όλα τα άλλα στοιχεία του δωματίου είναι χτισμένα γύρω από αυτό. Η σύγχρονη αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό επιλογών που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό εσωτερικό. Οι παλαιές μορφές λουτρών με τη μορφή ενός πηγαδιού, ενός σκάφους, ενός μπολ είναι στη μόδα..

Λευκή μπανιέρα σε σχήμα μπολ Μια λευκή μπανιέρα σε σχήμα μπολ φαίνεται όμορφη σε μαρμάρινο θέμα Λευκή μπανιέρα σε σχήμα μπολ Μοντέρνο σχήμα μπάνιου - καλά Το κλασικό σχήμα μιας οβάλ μπανιέρας

Οι μοντέρνες φόρμες είναι επίσης κομψές, παρά τη φαινομενική τους απλότητα, περιλαμβάνουν κανονική ή περικομμένη γεωμετρία – πτώση, κώνος, ρόμβος, ορθογώνιο.

Όμορφο σχήμα δακρύων του μπάνιου Όμορφο σχήμα δακρύων του μπάνιου – μια μοντέρνα τάση στο σχεδιασμό ειδών υγιεινής Όμορφο σχήμα δακρύων του μπάνιου Χαμηλές διακοσμητικές πλευρές μπάνιου Ανεστραμμένη τραπεζοειδής λευκή μπανιέρα

Οι νιπτήρες επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό στυλ του μπάνιου, που ταιριάζει συχνότερα με το χρώμα και την υφή του τοίχου. Η κλασική έκδοση είναι νεροχύτες σε βάθρο, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητο αντικείμενο, δεν περιλαμβάνονται στο σετ επίπλων, πάγκος. Διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων (οβάλ, ορθογώνια, ελεύθερη διαμόρφωση νεροχύτη σε ράφια με τη μορφή κολώνων, τριγώνων, με τη μορφή στελέχους λουλουδιών), λειτουργικά, εξοικονομούν χώρο, αλλά δίνουν λίγο χώρο για την τοποθέτηση αξεσουάρ μπάνιου.

Ένας παραδοσιακός κλασικός νιπτήρας σε έναν πάγκο με ραβδώσεις στήλης εξοικονομεί χώρο στο μπάνιο που εμφανίζεται οπτικά μεγάλος

Παραδοσιακός κλασικός νιπτήρας

Για ένα μοντέρνο μπάνιο σε κλασικό στυλ, οι παραδοσιακοί νεροχύτες από πήλινο σκεύος είναι κατάλληλοι, πιο μοντέρνες και κομψές προτάσεις από κατασκευαστές – νεροχύτες από σκληρυμένο γυαλί ή πέτρα. Νιπτήρες από όνυχα ή μάρμαρο φαίνονται πολυτελείς και κομψές.

Το τεχνολογικό στυλ διακρίνεται από τα κυρίαρχα ορθογώνια σχήματα όλων των συστατικών στοιχείων του σχεδιασμού του μπάνιου, συμπεριλαμβανομένου του νιπτήρα διακοσμημένου «κάτω από την πέτρα»

Μπάνιο σε στυλ techno

Υδραυλικά εξαρτήματα. Τα υδραυλικά εξαρτήματα είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του σχεδιασμού του μπάνιου. Διάφορα σχήματα, φινιρίσματα, τεχνολογίες και στυλ εξασφαλίζουν την ενότητα λειτουργίας και σχεδιασμού, ολοκληρώνουν το σχέδιο.

Ο παραδοσιακός νιπτήρας ντεπόζιτου faience συμπληρώνεται λειτουργικά με έναν μαρμάρινο πάγκο σε αγκύλες, οι οποίοι συνδυάζονται οργανικά με μεταλλικούς νεροχύτες και βρύσες του υδραυλικού συστήματος

Νιπτήρας Faience

Οι λαμπερές χρωμιωμένες βρύσες, οι εύκαμπτοι σωλήνες ντους εκτελούν όχι μόνο μια άμεση λειτουργία, αλλά επίσης λειτουργούν ως θεαματικά διακοσμητικά στοιχεία.

Τα μεταλλικά στοιχεία του συστήματος ύδρευσης είναι λειτουργικά και εξαιρετικά διακοσμητικά

Μεταλλικά στοιχεία του συστήματος ύδρευσης

Καλοριφέρ. Για ένα κρύο και υγρό δωμάτιο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικά θερμαντικά σώματα – στεγνωτήρια για πετσέτες και μπουρνούζια. Μπορούν να είναι διαφόρων σχεδίων και σχεδίων – επιτοίχια, τοποθετημένα με τη μορφή κονσόλας ή πτυσσόμενου.

Η κονσόλα τοίχου από ανοξείδωτο ατσάλι για το στέγνωμα πετσετών είναι λειτουργική και διακοσμητική

Κονσόλα τοίχου από ανοξείδωτο ατσάλι

Επιπλα

Τα έπιπλα, στα οποία οι νιπτήρες είναι συχνά ενσωματωμένοι, μπορούν να αποτελούνται από πέτρινα στοιχεία (πάγκο), ξύλο (ράφια, συρτάρια και ράφια) ή MDF πλαστικοποιημένο ή λακαρισμένο, μοντέρνο διαφανές ακρυλικό.

Ο μαρμάρινος πάγκος του νιπτήρα είναι ένα οργανικό μέρος του εσωτερικού σε γκρι αποχρώσεις

Μαρμάρινη κορυφή νιπτήρα

Σε ευρύχωρα δωμάτια, διαφορετικοί τύποι καθισμάτων είναι κατάλληλοι για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως μια δερμάτινη πολυθρόνα, μια ξύλινη καρέκλα ή ένα παγκάκι..

Άνετη γωνιά για χαλάρωση Στο μπάνιο, μια ζεστή γωνιά για χαλάρωση δημιουργήθηκε από ένα πρωτότυπο ξύλινο βάθρο για μπάνιο, μια δερμάτινη πολυθρόνα και ένα ιρανικό χαλί που ταιριάζει με αυτό Άνετη γωνιά για χαλάρωση Δερμάτινο πουφ Ξύλινα έπιπλα στο στυλ του περασμένου αιώνα Επίπλωση πολυτελούς μπάνιου

Αξεσουάρ και στοιχεία διακόσμησης

Μπορείτε να αλλάξετε το στυλ του μπάνιου εκσυγχρονίζοντας σημαντικά στοιχεία του εσωτερικού. Μιλάμε για μπάνιο και άλλα υδραυλικά, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο. Αλλά επίσης ένα σημαντικό λειτουργικό και διακοσμητικό ρόλο παίζουν μικρές λεπτομέρειες με τη μορφή αξεσουάρ μπάνιου – κρέμες, σαπούνι, βούρτσες, χτένες, σφουγγάρια, πετσέτες και χαρτοπετσέτες..

Η διακοσμητική σύνθεση περιλαμβάνει ένα διακοσμητικό ένθετο στην επιφάνεια του τοίχου, πάνελ, όμορφα τοποθετημένα ακριβά προϊόντα περιποίησης και ένα τεχνητό λουλούδι, το οποίο στην εμφάνιση δεν διακρίνεται σχεδόν από ένα ζωντανό φυτό

Διακοσμητική σύνθεση

Αν και οι λάτρεις του μινιμαλισμού μπορεί να θέλουν να κρύψουν τέτοια αξεσουάρ πίσω από τις προσόψεις των ράφια και τα ράφια των ντουλαπιών.

Τα ανοιχτά μπροστινά ράφια και τα κλειστά συρτάρια σάς επιτρέπουν να οργανώνετε την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου με τη μέγιστη ευκολία

Ανοιχτές προσόψεις με ράφια

Οι λεπτομέρειες προσθέτουν γοητεία και προσωπικότητα στο μπάνιο. Τα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να είναι πλαισιωμένα πάνελ τοίχου, τεχνητά ή ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου.

Orange Gerberas Οι πορτοκαλί ζέρμπερες δημιουργούν την απαραίτητη εστίαση χρώματος που καταστρέφει το μονόχρωμο γκρι εσωτερικό Orange Gerberas Συκιά που αγαπά την υγρασία

Συμπληρώστε τη σύνθεση και κάντε την πιο οικεία με τον τόνο του χαλάκι μπάνιου.

Το μικρό χαλί μπάνιου είναι λειτουργικό και διακοσμητικό

Μικρό χαλί στο μπάνιο

Φωταγώγηση

Για να δημιουργήσετε ένα κομψό μπάνιο, θα πρέπει να φροντίσετε για τον καλό φωτισμό του. Ο ημι-σκοτάδι δεν είναι η καλύτερη διακόσμηση για ένα δωμάτιο, επιπλέον, μειώνει οπτικά το χώρο, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός τεχνητού και φυσικού φωτισμού..

Το συνδυασμένο σύστημα φωτισμού περιλαμβάνει φυσικές και τεχνητές πηγές φωτός, η ένταση των οποίων εντείνεται και διαθλάται όμορφα από τις επιφάνειες των καθρεπτών και των προσόψεων επίπλων με τζάμια.

Συνδυασμένο σύστημα φωτισμού

Φυσικά, δεν είναι όλοι ο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός παραθύρου στο μπάνιο, αλλά αν υπάρχει ένα, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο. Οι διεισδυτικές ακτίνες του ήλιου κάνουν το εσωτερικό φως, ζεστό και δυναμικό.

Τα μεγάλα παράθυρα στο μπάνιο παρέχουν ανεμπόδιστη ροή φυσικού φωτός και επιτρέπουν τη χρήση τεχνητού φωτισμού ως επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο

Μεγάλα παράθυρα στο μπάνιο

Για τεχνητό φωτισμό, επιλέξτε μια κεντρική θέση (οροφή ή τοίχο) της πηγής έντονης ακτινοβολίας, για παράδειγμα, λευκές λάμπες αλογόνου.

Οι λαμπτήρες αλογόνου στο φωτισμό του μπάνιου, σε συνδυασμό με λευκές οροφές και τοίχους, δημιουργούν μια αίσθηση διαφάνειας και όγκου. Η υιοθέτηση της αντίθεσης με το σκοτεινό δάπεδο κάνει το φως πιο φωτεινό και πιο έντονο

Λαμπτήρες αλογόνου

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες παίζουν σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό του μπάνιου. Εκτός από την άμεση λειτουργία τους, εκτελούν εργασίες για την οπτική αύξηση του χώρου και συμμετέχουν επίσης ως στοιχείο του σχεδιασμού φωτισμού. Υπάρχουν υπερσύγχρονες επιλογές «έξυπνος» καθρέφτες, οι οποίοι χρησιμεύουν ως ένα είδος οθόνης που δείχνει δεδομένα, για παράδειγμα, σχετικά με τον καιρό, ή σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία και τον φωτισμό του μπάνιου. Οι σύγχρονες επιφάνειες καθρεφτών σχεδιάζονται με χρήση οπίσθιου φωτισμού LED (λευκό ή έγχρωμο) ή κλασικούς λαμπτήρες με γυάλινες αποχρώσεις. Οι καθρέφτες μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα – από αυστηρά γεωμετρικά έως άμορφα φουτουριστικά.

Κλασικός μεγάλος καθρέφτης Ο κλασικός μεγάλος καθρέφτης με αυστηρό γεωμετρικό σχήμα τονίζει το κομψό στυλ του εσωτερικού του μπάνιου Κλασικός μεγάλος καθρέφτης Πλήρης καθρέφτης τοίχου

Φάσμα χρωμάτων

Καθαριότητα, φρεσκάδα, χαλάρωση τα βράδια και αφύπνιση ενέργειας το πρωί – συναισθήματα που δημιουργούνται σε ένα σωστά σχεδιασμένο μπάνιο.

Το λευκό είναι ιδανικό, αλλά η κομψότητά του είναι λιτή και κρύα.

Το εσωτερικό του λευκού μπάνιου δεν είναι εντυπωσιακό «αυστηρή στειρότητα και ψυχρότητα» χάρη στο κάλυμμα δαπέδου στο ζεστό χρώμα της ξηρής γης

Εσωτερικό μπάνιου σε λευκά χρώματα

Ένας πιο προσωπικός, οικείος χώρος μπορεί να δημιουργηθεί πειραματιζόμενος με χρωματικούς τόνους, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο επηρεάζουν την αντίληψη και δημιουργούν την επιθυμητή διάθεση. Για να μην σας κουράζει το κυρίαρχο χρώμα, θα πρέπει «αραιωμένος» τους διαφορετικούς τόνους του, αλλά ταυτόχρονα μην ξεχνάτε τον κανόνα – μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από 3 χρώματα σε ένα δωμάτιο.

Η ψυχρότητα του λευκού εσωτερικού χώρου και η λιτότητα των ορθογώνιων σχημάτων απαλύνονται από αξεσουάρ σε κόκκινους τόνους, τα οποία προσδίδουν φωτεινότητα, ενέργεια και δυναμισμό στο χώρο.

Η ψυχρότητα του λευκού εσωτερικού χώρου

Μια καλή επιλογή είναι το παιχνίδι με ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Οι θαυμαστές της αισθητικής του φενγκ σούι επιλέγουν κυρίως παστέλ χρώματα (ροζ, πράσινο, μπλε) ή ουδέτερα (κρεμ, κίτρινο, ώχρα).

Το μπάνιο σε παστέλ καφέ και κρεμ χρώματα έχει καταπραϋντικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, ο τέλειος συνδυασμός για ένα δωμάτιο κλασικού στιλ

Μπάνιο σε παστέλ καφέ και κρεμ χρώματα

Το μπλε είναι ένα απαλό χρώμα στο οποίο μπορούν να διακοσμηθούν είτε τοίχοι είτε οροφές, προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας και ελαφρότητας.

Το γαλάζιο φινίρισμα συνδυάζεται αρμονικά με λευκά ή μπεζ έπιπλα και το ίδιο μπάνιο

Μπλε φινίρισμα

Το καφέ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πολύ με τους μπεζ τόνους, που συνδέονται με τη φύση και τα στοιχεία της γης. Αυτή η γκάμα είναι κατάλληλη για ένα κομψό ανδρικό μπάνιο, συμβολίζοντας τη διαχρονικότητα και το μέτρο. Επιλέγοντας έναν καφέ τόνο για διακόσμηση, πρέπει να ακούσετε τη γνώμη των σχεδιαστών που συμβουλεύουν να αποφύγετε τις αποχρώσεις σοκολάτας που σκουραίνουν το δωμάτιο.

(9 Ο καφέ-μπεζ χρωματικός συνδυασμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και στιβαρότητας στο εσωτερικό του μπάνιου με κυρίαρχη αυστηρή γεωμετρία των προσόψεων επίπλων και εξοπλισμού)

Τα αξεσουάρ ή, για παράδειγμα, ένα πλαίσιο καθρέφτη, μπορούν να βαφτούν σε μοβ ή πορτοκαλί χρώματα, φέρνοντας μια αίσθηση χαρούμενης ενέργειας..

Η συμπερίληψη στοιχείων σε χρώμα δαμάσκηνου στο εσωτερικό (ταπετσαρίες επίπλων, πετσέτες, μοτίβα ταπετσαρίας, φλέβες στα κεραμικά πλακίδια των πάνελ) κάνουν το δωμάτιο θηλυκό και λαμπερό. Αυτός ο τόνος θερμαίνει το χώρο, φέρνει νότες ρομαντισμού σε αυτόν. Τα υδραυλικά και τα έπιπλα πρέπει να είναι λευκά.

Αξεσουάρ σε χρώμα δαμάσκηνου στο εσωτερικό του μπάνιου

Αξεσουάρ δαμάσκηνου

Το μπάνιο είναι το πιο υγρό δωμάτιο στο σπίτι, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε ένα καλό σύστημα εξαερισμού για να διατηρήσετε μια υγιή ατμόσφαιρα για τον άνθρωπο και τη μακροπρόθεσμη λειτουργία όλων των αντικειμένων στο δωμάτιο. Εάν το μπάνιο έχει παράθυρο, τότε πρέπει να το ανοίγετε όσο το δυνατόν συχνότερα για να αερίζετε και να στεγνώνετε το δωμάτιο..

Ο σχεδιασμός του παραθύρου στο αγγλικό στυλ σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να κατεβάσετε εύκολα το πλαίσιο και να αφήσετε την απαραίτητη απόσταση για τον αερισμό του δωματίου

Κατασκευή παραθύρων σε αγγλικό στιλ

Ένα όμορφο μπάνιο είναι ευαίσθητο στην ακαταστασία και την προχειρότητα, κάτι που μπορεί να ακυρώσει τις προσπάθειες ενός σχεδιαστή..

Η τέλεια τάξη και καθαριότητα είναι εγγύηση όχι μόνο της υγείας του χρήστη του μπάνιου, αλλά και της αμετάβλητης τελειότητας του στυλ του.

Τέλεια παραγγελία και καθαριότητα