Γωνιακός σχεδιασμός μπάνιου – άνετος και κομψός

Ένα γωνιακό λουτρό είναι ένα υδρομασάζ, στο οποίο η πλευρά και η άκρη είναι σε ορθή γωνία (90 °) και το τρίτο μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, ανάλογα με το μοντέλο.

Αρχικά, αυτά τα λουτρά είχαν σχήμα ισόπλευρου τριγώνου και σχεδιάστηκαν για να εξοικονομήσουν χώρο στα στενά μπάνια των τυπικών πολυώροφων διαμερισμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, οι τύποι και τα μεγέθη τους έγιναν όλο και περισσότερο, και τώρα μια τέτοια γραμματοσειρά θα κάνει το μπάνιο σας όχι μόνο ευρύχωρο, αλλά και κομψό. Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο σε οποιοδήποτε στυλ και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τη σωστή μπανιέρα.

Η τραπεζοειδής δεξιά γωνιακή μπανιέρα χωρισμένη με λευκό μάρμαρο καταλαμβάνει λίγο χώρο

Το δεύτερο θετικό σημείο όλων των γωνιακών λουτρών είναι η ευκολία εγκατάστασης και σύνδεσης..

Υλικά (επεξεργασία)

Τα μεταλλικά λουτρά είναι ακόμα δημοφιλή. Αυτά είναι χάλυβας και χυτοσίδηρος. Συνήθως έχουν απλά σχήματα, κουδουνίζουν από πίδακες νερού και μάλιστα δονούνται. Τα προϊόντα χάλυβα θερμαίνονται γρήγορα με ζεστό νερό και δεν διατηρούν τη θερμότητα. Είναι αρκετά ελαφριά ώστε να χωράει από ένα άτομο. Η διάρκεια ζωής τους περιορίζεται στα 10 χρόνια. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε ή να επιδιορθώσετε.

Η μπανιέρα είναι ενσωματωμένη στο βάθρο, η ατμόσφαιρα της Ανατολής και η πολυτέλεια βασιλεύει

Τα λουτρά από χυτοσίδηρο θερμαίνονται για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά διατηρούν τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Το σμάλτο κακής ποιότητας μπορεί να είναι ένα αδύναμο σημείο. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλό κόστος, είναι τα πιο ακριβά και βαρύ βάρος. Ακόμη και ένας ενήλικας θα χρειαστεί έναν ισχυρό βοηθό για εγκατάσταση..

Το λουτρό από χυτοσίδηρο τοποθετήθηκε υπό γωνία για μια αρχική λύση χώρου και συμμετρίας

Οι φθηνότερες πλαστικές μπανιέρες. Έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη, είναι ελαφριά και διατηρούν καλά τη θερμότητα. Αλλά οι ειδικοί συστήνουν να τα εγκαταστήσετε σε εξοχικές κατοικίες ή σε άλλους χώρους όπου θα χρησιμοποιούνται περιοδικά. Το πλαστικό παραμορφώνεται από υψηλή θερμοκρασία και καταπόνηση. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 10 χρόνια, τότε πρέπει να αλλάξουν..

Λουτρό από χυτοσίδηρο εγκατεστημένο στη γωνία

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι ακρυλικές μπανιέρες. Είναι εργονομικά, έχουν πολύπλοκο σχήμα, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος, προσκέφαλα, μπράτσα. Ταυτόχρονα, είναι ελαφριά και μπορούν εύκολα να επισκευαστούν εάν είναι απαραίτητο. Ο πιο ποικίλος σχεδιασμός και ένα σύνολο αξεσουάρ. Οι τιμές είναι υψηλότερες από τις πλαστικές, αλλά χαμηλότερες από παρόμοιες μεταλλικές.

Το Bath προωθεί τη θεματική διακόσμηση του δωματίου και εξοικονομεί χώρο

Τα ενισχυμένα μοντέλα είναι πολύ ισχυρότερα. Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στο άκρο του άκρου. Εκεί μπορείτε να δείτε όχι μόνο το ενισχυτικό πλέγμα, αλλά και το πάχος του λουτρού, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 χιλιοστά..

Μοντέλα και σχήματα

Τα γωνιακά λουτρά χωρίζονται σε συμμετρικά, στα οποία οι πλευρές δίπλα στον τοίχο είναι ίσες και ασύμμετρες, οι οποίες έχουν μικρότερη ακραία πλευρά.

Ρομαντικό εσωτερικό και μπανιέρα, το μέγεθος της οποίας επιτρέπει σε δύο να κολυμπήσουν ταυτόχρονα

Με τη μέθοδο εγκατάστασης δεξιά και αριστερά, ανάλογα με τη γωνία που είναι εγκατεστημένα.

Μικρή μπανιέρα με ευθείες γραμμές στην μπροστινή πλευρά.

Διακρίνονται επίσης από το σχήμα του μπροστινού πλευρικού τοιχώματος, κυρτό και τραπεζοειδές, με τη μορφή ανεμιστήρα και πέταλου, παρόμοιο με μια κομμένη πτώση και ανάγλυφο.

Η μεσαία γωνιακή μπανιέρα ταιριάζει καλά με το εσωτερικό στυλ εσωτερικού χώρου

Ανά μέγεθος, τα γωνιακά λουτρά χωρίζονται σε μικρά, από το μήκος των προσαρτημένων πλευρών 90x90cm έως 140x140cm. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ίδια η γραμματοσειρά βρίσκεται υπό γωνία 120 ° ή 150 °, τότε ξεκινώντας από το μέγεθος 120×120, ένας ενήλικας μπορεί να κολυμπήσει σε ένα τέτοιο μπάνιο.

Το εσωτερικό με γωνιακό μπάνιο είναι πιο ευρύχωρο

Τα μεσαία μπάνια έχουν μέγεθος έως 160x160cm. Είναι αρκετά φαρδιά και ογκώδη για να φιλοξενήσουν δύο ενήλικες ταυτόχρονα..

Τα μεγάλα γωνιακά λουτρά ξεκινούν από 170 εκατοστά. Μεταξύ αυτών, ο μεγαλύτερος αριθμός ασύμμετρων – 170×185εκ. Τέτοια μοντέλα δεν εγκαθίστανται για να εξοικονομήσουν χώρο, αλλά για να δημιουργήσουν μια κομψή εμφάνιση για το εσωτερικό σε μεγάλα μπάνια..

Συσκευές

Μαζί με το μπάνιο, μπορείτε να αγοράσετε αξεσουάρ για αυτό. Για παράδειγμα, για να ρυθμίσετε το ύψος, είναι σκόπιμο να πάρετε τα πόδια. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για να μπείτε ή να βγείτε από την μπανιέρα, σκεφτείτε τα κάγκελα και τα πλαϊνά σκαλοπάτια. Για μια άνετη θέση, μπορείτε να ολοκληρώσετε την αγορά με ένα αφαιρούμενο προσκέφαλο και μπράτσα.

Γωνιακή μπανιέρα μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πρωτότυπο και κατάλληλο για κάθε στυλ

Για την μπανιέρα ντους, το σετ περιλαμβάνει κουρτίνες για την αποφυγή πιτσιλισμού νερού. Μπορούν να είναι μαλακά και να κρέμονται από μια μπάρα που ακολουθεί το σχήμα της εξωτερικής άκρης του λουτρού. Οι άκαμπτες κουρτίνες είναι στερεωμένες κατά μήκος της άκρης του εξωτερικού πλευρικού τοιχώματος.

Αρχικά σχεδιασμένο μπάνιο με στοιχεία οικολογικού στιλ

Πρόσθετες συσκευές

Τα γωνιακά λουτρά μπορεί να μην περιορίζονται μόνο από τις λειτουργίες μιας όμορφης γούρνας με αποχέτευση, στην οποία μπορείτε απλά να πλύνετε. Πολλά μοντέλα διαθέτουν επιπλέον συσκευές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μεσαίες και μεγάλες γραμματοσειρές..

Μπάνιο ενσωματωμένο στο κλιμακωτό βάθρο

Εκτός από το ντους, η μπανιέρα μπορεί να εξοπλιστεί με συσκευή υδρομασάζ και πίδακες τζακούζι, υδραυλικό υλικό πλήρωσης, σύστημα οζονισμού και απολύμανσης νερού. Μπορεί επίσης να προστεθεί μια λειτουργία αυτόματης αποστράγγισης, ακόμη και οπίσθιος φωτισμός αλογόνου.

Το πλεονέκτημα ενός γωνιακού λουτρού σε μια συμπαγή διάταξη και η δυνατότητα δημιουργίας ενός όμορφου εσωτερικού χώρου

Πριν επιλέξετε ένα μοντέλο γωνιακού μπάνιου, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε να πάρετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη καμπίνα ντους, τότε δεν έχει νόημα να το αντιγράψετε με μια συσκευή στο μπάνιο. Η πλήρωση νερού με καταρράκτη σας επιτρέπει να γεμίσετε γρήγορα το λουτρό. Αλλά αν έχετε ένα βράχο με σωλήνες μισής ίντσας, τότε δεν θα μπορούν να περάσουν πολύ νερό σε σύντομο χρονικό διάστημα..

Μικρή μπανιέρα σε συνδυασμό με καμπίνα ντους

Το τζακούζι απαιτεί την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη συμπίεση του αέρα και την παροχή του στα ακροφύσια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το μπάνιο μόνοι σας. Ακριβώς το ίδιο όπως στην περίπτωση του οζονισμού.

Διακόσμηση γωνιακού λουτρού

Τα λουτρά, ειδικά τα ακρυλικά, έχουν πολύπλοκο σχήμα όχι μόνο των εξωτερικών τοίχων, αλλά και της ίδιας της δεξαμενής νερού – της γραμματοσειράς. Αυτά είναι προσκέφαλα, προεξοχές για τα χέρια, σγουρά εσωτερικά χωρίσματα, γωνιακά ράφια. Επιπλέον, για τη διακόσμηση του μπάνιου, τοποθετούνται πλαστικά ή χαλύβδινα πάνελ με ψεκασμό. Χρησιμοποιούνται επίσης διάφορες εναέριες λωρίδες.

Η ακρυλική μπανιέρα έχει πολύπλοκο σχήμα στο εσωτερικό της

Τα πιο δημοφιλή είναι τα μοντέλα με γυάλινα ένθετα στον μπροστινό πίνακα. Τέτοια στοιχεία μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διάθεσης και οπίσθιου φωτισμού LED. Σε συνδυασμό με τις διαφανείς περιοχές του μπροστινού μέρους, η μπανιέρα παίρνει μια μαγευτική εμφάνιση.

Επιλογή μπάνιου για μπάνιο

Το μέγεθος και ο τύπος του μπάνιου επιλέγονται με βάση την περιοχή και το σχήμα του δωματίου. Για ένα μπάνιο 10-12 m2 επιμήκους σχήματος, ένα ασύμμετρο λουτρό θα είναι μια καλή λύση για την τοποθέτηση όλου του εξοπλισμού. Τοποθετήστε το σε έναν κοντό τοίχο και τοποθετήστε το νεροχύτη στο στενό μέρος, μπορείτε ακόμη και να το κρεμάσετε λίγο πάνω από το μπάνιο στη θέση που θα είναι τα πόδια σας. Για τη διάταξη του κύριου εξοπλισμού, θα χρειαστείτε λιγότερο από ένα μέτρο του μήκους του δωματίου. Στη συνέχεια, ο υπόλοιπος χώρος θα χωρέσει όχι μόνο μια τουαλέτα, αλλά ένα κομοδίνο και ένα πλυντήριο ρούχων..

Μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού

Η διάθεσή μας εξαρτάται εν μέρει από τον τύπο του μπάνιου. Μετά από όλα, η ημέρα οποιουδήποτε ατόμου ξεκινά και τελειώνει με διαδικασίες νερού. Ως εκ τούτου, ένα όμορφο μπάνιο είναι σε θέση να χαροποιήσει και ακόμη και να αναζωογονήσει μόνο με κρύο νερό, αλλά και με την εμφάνισή του..

Πρωτότυπος σχεδιασμός σε μικτό στυλ και ανοιχτά χρώματα

Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια του δωματίου, τόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό του. Θυμηθείτε ότι οι φωτεινές λαμπερές και καθρέφτες επιφάνειες αυξάνουν τον οπτικό χώρο..

Οι ελαφριές γυαλιστερές επιφάνειες δημιουργούν χώρο

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ακρυλικές μπανιέρες σε διαφορετικά χρώματα. Αλλά για ένα αρμονικό εσωτερικό, είναι απαραίτητο το λουτρό και ο νεροχύτης να είναι του ίδιου χρώματος. Ακόμα κι αν το μπάνιο σας δεν είναι θεματικό, θα πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ. Δύο βασικά στοιχεία του εσωτερικού θα ενώσουν ολόκληρο τον χώρο.

Όλο το μπάνιο είναι στο ίδιο στυλ και φαίνεται αρμονικό

Ένα σημαντικό σημείο για μικρούς χώρους είναι το χρώμα του εξοπλισμού. Επομένως, η γυαλιστερή λευκή επιφάνεια της μπανιέρας και του νεροχύτη θα είναι η σωστή λύση. Όσον αφορά το σχήμα του εξωτερικού πλευρικού τοιχώματος, καθορίζεται από το στυλ του εσωτερικού..

Μπανιέρα και νιπτήρας στο ίδιο στυλ δημιουργούν αρμονία σε όλο το δωμάτιο

Γωνιακό μπάνιο και εσωτερικό στυλ

Για εσωτερικό στυλ techno, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μπανιέρα με ένα μεγάλο γυάλινο ένθετο. Η υψηλής τεχνολογίας και ο κονστρουκτιβισμός θα προτιμήσουν μια τραπεζοειδή γραμματοσειρά με ευθεία ή γωνιακή πρόσοψη. Τα ασύμμετρα σχήματα είναι κατάλληλα για μινιμαλισμό και πρωτοποριακό εσωτερικό σχεδιασμό. Το ελληνικό θέμα προϋποθέτει ρέουσες γραμμές, ημικυκλικά σχήματα, ένα ανυψωμένο ελαφρώς καμπύλο προσκέφαλο και μια μπανιέρα θα πρέπει να ενσωματωθούν σε μια εξέδρα με βήματα.

Η γωνιακή μπανιέρα σας επιτρέπει να διακοσμήσετε το δωμάτιο σε ρομαντικό στιλ της Ελλάδας και να δημιουργήσετε συμμετρία

Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν συχνά ιαματικές πηγές για μπάνιο. Επομένως, για ένα τέτοιο εσωτερικό είναι απαραίτητο να φτιάξετε ένα βάθρο και να βάλετε ένα ημικυκλικό ή τζακούζι σε σχήμα ανεμιστήρα. Ένα ευρύ βάθρο και περίπλοκα καμπύλα σχήματα είναι κατάλληλα για κλασικισμό και αυτοκρατορία.

Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ

Οι ανατολικές κατευθύνσεις έχουν αδυναμία στα εξάγωνα και πλούσια διακόσμηση με στολές και πίνακες ζωγραφικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτυπώσεις με ανατολίτικα μοτίβα, να καλύψετε το μπάνιο με μαρμάρινα ανοιχτόχρωμα, χρυσά ή τιρκουάζ πλακάκια, να βάλετε ένα μικρό χαλί. Αντί για ένθετα, χρησιμοποιήστε διακόσμηση μπάνιου με μεταλλικά ή κεραμικά ένθετα, αλλά όχι γυαλί.

Εσωτερικό μπάνιου σε φυσικό στυλ

Για οικολογικό στυλ, είναι κατάλληλη μια μπανιέρα σε σχήμα πτώσης, η οποία θα εγκατασταθεί σε ξύλινη εξέδρα ή απλά θα επικαλυφθεί με ξύλο στα πλάγια. Εάν υπάρχει ένα ράφι στη γωνία, τότε ένα κεραμικό δοχείο με φυτό θα είναι κατάλληλο. Οι ορχιδέες αγαπούν τον υγρό αέρα, αλλά χρειάζονται επίσης φωτισμό..

Η μπανιέρα σε σχήμα διαμαντιού καταλαμβάνει λίγο χώρο και είναι ευρύχωρη στο εσωτερικό

Όταν σχεδιάζετε μια διακόσμηση με γωνιακό λουτρό, μην ξεχνάτε τους νόμους της αναλογίας μεγεθών. Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η μπανιέρα. Σε πολύ μεγάλα δωμάτια, το μπάνιο μπορεί να τοποθετηθεί όχι σε μια γωνία, αλλά στη μέση, εξοπλισμένο με το κατάλληλο βάθρο.

Για να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα της Αιγύπτου, το ορθογώνιο λουτρό τοποθετήθηκε υπό γωνία

Ο ευκολότερος τρόπος σχεδιασμού της διάταξης εξοπλισμού και επίπλων είναι ένα διάγραμμα κλίμακας. Σχεδιάστε το μπάνιο σας σε ένα κομμάτι χαρτί και σχεδιάστε σε μια ζυγαριά όλα όσα θέλετε να βάλετε. Κοιτάξτε το εσωτερικό από ψηλά. Μετά από αυτό, θα γνωρίζετε ακριβώς ποιο γωνιακό λουτρό να αγοράσετε και πώς να το εγκαταστήσετε..