Σχεδιασμός πλακιδίων κουζίνας

Η κουζίνα ήταν πάντα και είναι εκείνο το δωμάτιο, το περιβάλλον του οποίου έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η υψηλή υγρασία, μια απότομη αλλαγή θερμοκρασίας είναι ένα οικείο περιβάλλον για την κουζίνα. Αυτό αρκεί για να αναλογιστούμε το ερώτημα: πώς να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος στο σχεδιασμό της κουζίνας, διατηρώντας παράλληλα την άνεση. Ο πιο δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι η χρήση κεραμικών πλακιδίων. Αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι σε θέση να αντέξει όλα τα επιθετικά συστατικά του περιβάλλοντος της κουζίνας. Το πρώτο μισό της ερώτησης που έχετε μπροστά σας λύθηκε. Το δεύτερο μισό παρέμεινε άλυτο, δηλαδή πώς να διακοσμήσετε το σχέδιο της κουζίνας με κεραμικά πλακίδια χωρίς να το μετατρέψετε σε τουαλέτα ή μπάνιο. Εάν δεν το θέλετε, ας προχωρήσουμε.

Πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι και τι να ψάξετε

Τα κεραμικά πλακίδια για την κουζίνα και ειδικά για την ποδιά πρέπει να έχουν υψηλή θερμική αντίσταση. Διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, σχηματίζονται μικρορωγμές στην επιφάνειά του, οι οποίες θα χαλάσουν αμετάκλητα ολόκληρο το σχέδιο του δωματίου της κουζίνας. Η συντήρηση τέτοιων πλακιδίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη..

Παρόμοιες συνέπειες σας περιμένουν σε περίπτωση αυξημένου πορώδους του κεραμιδιού. Το λίπος και άλλες ουσίες, συχνά επιθετικές, που μπαίνουν στους πόρους, θα το καταστρέψουν γρήγορα. Το κεραμίδι θα πάρει μια μάλλον αντιαισθητική εμφάνιση. Η αντίσταση στο επιθετικό περιβάλλον πρέπει να είναι κατηγορίας ΑΑ. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κεραμίδια χωρίς υαλοπίνακα. Θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, μοτίβο, χρώμα. Τα μεγαλύτερα μεγέθη φαίνονται καλύτερα στο πάτωμα, αν και μπορεί να λειτουργήσουν και για την περιοχή εργασίας. Τα ανοιχτά χρώματα δεν συνιστώνται για την ποδιά, επειδή λερώνεται πολύ πιο συχνά και πιο έντονα από άλλες επιφάνειες στην κουζίνα. Τα ματ πλακάκια είναι πιο κατάλληλα για αυτό. Σε αυτό, η βρωμιά είναι σχεδόν αόρατη. Όλα πρέπει να είναι σε αρμονία με το εσωτερικό της κουζίνας. Με βάση το τελευταίο, η επιλογή των πλακιδίων σας θα πρέπει να εξαρτάται από τον προγραμματισμένο τόπο εγκατάστασης και το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα εξοικειωθείτε με μερικές από τις επιλογές για το σχεδιασμό κουζίνας με κεραμικά πλακίδια..

Επιλογές σχεδίασης πλακιδίων κουζίνας

Το καθήκον των πλακιδίων στην κουζίνα δεν είναι μόνο να προστατεύσουν το δωμάτιο από τις βλαβερές συνέπειες του περιβάλλοντος. Με τη βοήθειά του, πραγματοποιείται ο χωρισμός της κουζίνας, δηλαδή η κατανομή του χώρου εργασίας από την υπόλοιπη κουζίνα. Ο χώρος εργασίας περιλαμβάνει συνήθως σόμπα, νιπτήρα, ψυγείο.

Ζώνη της κουζίνας με πλακάκια Ζώνη της κουζίνας με πλακάκια

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη χωροθέτηση της κουζίνας.

Η ιδιαιτερότητα της τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων σας επιτρέπει να αναδείξετε την περιοχή εργασίας. Τα κεραμίδια μπορούν να κλιμακωθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φωτεινά χρώματα των πλακιδίων είναι καλά για μια μεγάλη κουζίνα, αφού σε μια μικρή κουζίνα ένας τέτοιος σχεδιασμός θα συμπιέσει οπτικά το χώρο..

Τοποθέτηση πλακιδίων σκακιού Τοποθέτηση πλακιδίων σκακιού

Η περιοχή τονίζεται αρχικά με την τοποθέτηση πλακιδίων με τη μορφή παρκέ.

Τοποθέτηση πλακιδίων με τη μορφή παρκέ Τοποθέτηση πλακιδίων με τη μορφή παρκέ

Η διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων είναι επίσης μια καλή επιλογή για χωρισμό της κουζίνας. Φαίνεται υπέροχο τόσο μέρα όσο και βράδυ.

Η διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων είναι επίσης μια καλή επιλογή. Η διαγώνια τοποθέτηση πλακιδίων είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Τα ψηφιδωτά πλακάκια θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε ένα στοιχείο δημιουργικότητας στο σχέδιο της κουζίνας σας. Μια ποδιά, τοίχοι, οροφή μπορούν να γίνουν με μωσαϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, το μωσαϊκό μπορεί να απλοποιηθεί ή μπορεί να έχει τη μορφή καλλιτεχνικά εκτελεσμένης εικόνας..

Το μωσαϊκό μπορεί να απλοποιηθεί Mosηφιδωτό με τη μορφή καλλιτεχνικής εικόνας

Περισσότερο από όλα πληρώνεται στο σχεδιασμό της ποδιάς. Η επένδυση του πρέπει να προστατεύει την επιφάνεια του τοίχου από μόλυνση. Δεν απαιτείται υψηλή αντοχή από το κεραμίδι. Αλλά η θερμική και χημική αντίσταση πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Τις περισσότερες φορές, η ποδιά διατίθεται σε ξεχωριστό χώρο. Ένα είδος ζώνης στη ζώνη. Μπορεί να ξεχωρίζει σε χρώμα, αποχρώσεις. Επίσης, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι τοποθέτησης πλακιδίων, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Τα μεγάλα πλακάκια μειώνουν οπτικά το χώρο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μια ευρύχωρη κουζίνα.

Το κεραμικό προστατεύει την επιφάνεια του τοίχου από τη βρωμιά Το κεραμικό προστατεύει την επιφάνεια του τοίχου από τη βρωμιά

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται πλακάκια με υφή που μιμούνται τοιχοποιία. Αυτός ο σχεδιασμός φέρνει ένα στοιχείο αρχαιότητας στο εσωτερικό της κουζίνας. Αλλά υπάρχει ένα μείον στο πλακίδιο με υφή – το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτό, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην οικοδέσποινα.

κεραμίδια που μοιάζουν με τούβλα κεραμίδια που μοιάζουν με τούβλα

Ο σχεδιασμός του κεραμιδιού με την υφή μιας πέτρας εντυπωσιάζει με την τραχιά του εμφάνιση, ειδικά αν έχει και κάποια ανάγλυφα. Έτσι φυσάει με μια πρωτόγονη κοινόχρηστη κατοικία. Ωστόσο, μην ξεχνάτε το μείον της προηγούμενης επιλογής. Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση της ρύπανσης θα είναι ακόμη πιο σημαντική..

Ο σχεδιασμός πλακιδίων με υφή πέτρας εντυπωσιάζει με την τραχιά του εμφάνιση Ο σχεδιασμός πλακιδίων με υφή πέτρας εντυπωσιάζει με την τραχιά του εμφάνιση

Γενικά, υπάρχουν πολλές πρωτότυπες επιλογές σχεδίασης για ποδιές. Μπορεί να είναι κεραμίδι με υφή με τη μορφή γεωμετρικών σχεδίων, με υφή ξύλου,

κεραμίδια με υφή με τη μορφή γεωμετρικών σχεδίων κεραμίδια με υφή με τη μορφή γεωμετρικών σχεδίων πλακάκια από κόκκους ξύλου

ή δομημένο με διάφορα μοτίβα, σχέδια. Το τελευταίο θα απαιτήσει από εσάς να είστε δημιουργικοί και μια πτήση φαντασίας όταν επιλέγετε πλακάκια..

Πλακάκια δομημένα με διάφορα σχέδια, σχέδια Πλακάκια δομημένα με διάφορα σχέδια, σχέδια Πλακάκια δομημένα με διάφορα σχέδια, σχέδια

Το πάτωμα της κουζίνας πρέπει να καθαρίζεται εύκολα. Τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου δεν πρέπει να έχουν λεία επιφάνεια, διαφορετικά, θα είναι πολύ ολισθηρό και, ως εκ τούτου, τραυματικό. Χρειάζεστε κουζίνα με ρολό; Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα κεραμίδι με τραχιά υφή. Όταν επιλέγετε πλακάκι δαπέδου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αντοχή του στην τριβή. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, αφού η κουζίνα είναι το πιο ενεργό δωμάτιο και το πάτωμα πρέπει να είναι ανθεκτικό στη φθορά. Οι ειδικοί προτείνουν την τρίτη και τέταρτη κατηγορία δύναμης. Η υφή και το χρώμα του πρέπει να αντιστοιχούν στο επιλεγμένο στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Η τοποθέτηση πλακιδίων, ο σχεδιασμός του, μπορεί να είναι διαφορετικός.

Συνήθως το πάτωμα απλώνεται σε ευθεία γραμμή. Πλακάκια διαγώνια, σε αντίθεση με τον τρόπο που τοποθετούνται στην υπόλοιπη κουζίνα, θα επιβεβαιώσουν περαιτέρω τον χώρο εργασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα με ένα πολύπλοκο μοτίβο δεν θα διακοσμήσουν το σχέδιο μιας μικρής κουζίνας. Αυτή η επιλογή στυλ είναι καλή για ευρύχωρα δωμάτια όπου το μοτίβο θα είναι σαφώς ορατό..

Σχεδιασμός πλακιδίων δαπέδου κουζίνας Σχεδιασμός πλακιδίων δαπέδου κουζίνας

Τελικά

Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι παραπάνω επιλογές για το σχεδιασμό κουζίνας με κεραμικά πλακίδια σε καμία περίπτωση δεν περιορίζουν την πτήση της φαντασίας σας. Μην ξεχνάτε τις ιδιαιτερότητες της χρήσης κεραμικών πλακιδίων στο σχεδιασμό της κουζίνας σας. Σκεφτείτε προσεκτικά πριν επιλέξετε ένα πλακίδιο με υφή. Ζητήστε συμβουλές από αγαπημένα πρόσωπα, ειδικά από εκείνους που θα περάσουν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του σπιτιού τους στην κουζίνα. Φυσικά, η ομορφιά απαιτεί θυσίες, αλλά δεν μπορείτε να θυσιάσετε τον ελεύθερο χρόνο των κοντινών σας ανθρώπων. Ο καθαρισμός μιας βρώμικης ποδιάς δύσκολα μπορεί να είναι το αγαπημένο σας πράγμα. Και να θυμάστε ότι τα κεραμικά πλακίδια σχεδιάζονται μία φορά. Σκέψου το καλά. Διαφορετικά, ο οικογενειακός προϋπολογισμός σας θα είναι θύμα σε αυτήν την περίπτωση..