Μικρά κόλπα ενός μεγάλου καθιστικού

Η ανακαίνιση ή η αναδιαμόρφωση ενός εντυπωσιακού σαλονιού είναι πάντα μια πρόκληση. Ένα κοινό δωμάτιο για όλη την οικογένεια φέρει συχνά ένα σοβαρό λειτουργικό φορτίο – δεν είναι μόνο ένα δωμάτιο για ξεκούραση και χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά και ένας χώρος για την οργάνωση συναντήσεων με φίλους και συγγενείς, πραγματοποίηση εορταστικών γιορτών και επαγγελματικών συναντήσεων στο σπίτι. Μεταξύ άλλων, το σαλόνι συνδυάζει συχνά μια περιοχή μελέτης ή έναν χώρο δημιουργικότητας, μια βιβλιοθήκη ή ένα τμήμα παιχνιδιών. Αλλά ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός του καθιστικού συμβαίνει με την κουζίνα και την τραπεζαρία..

Εσωτερικό σαλονιού

Ευρύχωρο σαλόνι

Πολλά διαμερίσματα στην πόλη έχουν σχεδιαστεί με βάση το στούντιο, όπου ένα μεγάλο δωμάτιο χωρίζεται σε οικιστικά και χρηστικά τμήματα μάλλον υπό όρους, χωρίς τη χρήση τοίχων και θυρών. Σε ευρύχωρα δωμάτια είναι ευκολότερο να οργανώσετε ζωτικές ζώνες με άνεση, αλλά θα πρέπει να ξοδέψετε πολύ περισσότερη προσπάθεια, χρήμα και χρόνο..

Χιονάτο σαλόνι

Βιομηχανισμός στο σχεδιασμό του καθιστικού

Κατά τη διαρρύθμιση ενός μεγάλου καθιστικού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο συνδυασμός όλων των υλικών φινιρίσματος, ο συνδυασμός της παλέτας χρωμάτων όλων των συμβατικών τμημάτων, η δυνατότητα τοποθέτησης τόνων, η χρήση εποικοδομητικών, χρωματικών και ανάγλυφων ζωνών, η ενσωμάτωση οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών στο εσωτερικό.

Τραπεζαρία

Ελαφριά παλέτα του δωματίου

Το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά αρκετά εφικτό, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών σχεδιαστών. Είναι σημαντικό στο αρχικό στάδιο να αποφασίσετε ποιες ζώνες θα περιλαμβάνει το σαλόνι, ποια χρώματα θα επικρατήσουν στο εσωτερικό και να επιλέξετε μια στιλιστική κατεύθυνση ή ένα μείγμα πολλών τάσεων μέσα σε ένα σχέδιο. Ελπίζουμε ότι η εκτεταμένη επιλογή εμπνευσμένων σχεδιαστικών έργων για ένα μοντέρνο σαλόνι θα σας βοηθήσει να λάβετε τις σωστές αποφάσεις για τις δικές σας ανακαινίσεις και ανακαινίσεις..

Σχεδιασμός σαλονιού

Φως και χώρος

Σαλόνι + τραπεζαρία και κουζίνα

Μία από τις πιο συνηθισμένες διαμορφώσεις είναι ο συνδυασμός σαλονιού, κουζίνας και τραπεζαρίας σε ένα δωμάτιο. Για μια υψηλής ποιότητας επισκευή μιας τέτοιας συμμαχίας, πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε όλα τα δωμάτια να ρέουν ομαλά το ένα στο άλλο ή να είναι περιφραγμένα με κάτι. Με αυτήν την απλή λύση, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε το εσωτερικό σας. Το δωμάτιο θα φαίνεται αρμονικό εάν διατηρείται η ομοιομορφία του φινιρίσματος σε ολόκληρη την περιοχή..

Σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα

Για παράδειγμα, αυτή η κουζίνα-σαλόνι-τραπεζαρία, διακοσμημένη σε μοντέρνο, μινιμαλιστικό στιλ, φαίνεται ακόμη πιο ευρύχωρη και ελαφρύτερη χάρη στους τραγνούς λευκούς τοίχους, την οροφή και το ελαφρύ ξύλο που χρησιμοποιούνται για το δάπεδο..

Όλες οι αποχρώσεις του γκρι στο σχεδιασμό

Αυτό το ευρύχωρο αλλά απίστευτα άνετο σαλόνι, που έχει πάρει την κουζίνα και την τραπεζαρία κάτω από τα φτερά του, είναι κατασκευασμένο σε μοντέρνο στιλ με την ενεργό ενσωμάτωση στοιχείων μοντέρνου στυλ. Όλες οι αποχρώσεις του γκρι χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την παλέτα χρωμάτων του δωματίου..

Φωτεινό εσωτερικό

Σε αυτό το πολύχρωμο σαλόνι με μη τετριμμένο σχεδιασμό, ο χώρος εργασίας της κουζίνας χωρίζεται με ένα διαμέρισμα με γυάλινα ένθετα. Η τραπεζαρία διακρίνεται από ένα πιο φωτεινό συνδυασμό χρωμάτων και ένα ξεχωριστό σύστημα φωτισμού κατασκευασμένο από κρεμαστά φωτιστικά ασυνήθιστου σχεδιασμού. Στο χώρο του σαλονιού, εκτός από ένα ενδιαφέρον σύνολο τραπεζιών σαλονιού, έναν δερμάτινο καναπέ σε ζεστή φυσική απόχρωση, μπορείτε να σημειώσετε έναν πολυέλαιο σχεδιαστών μη ασήμαντου σχεδιασμού.

Εκλεκτικό σαλόνι

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός καθιστικού με ένα απίστευτα ευρύχωρο δωμάτιο, ψηλά ταβάνια και ένα ανώτερο επίπεδο. Ο εκλεκτικός εσωτερικός σχεδιασμός χρειαζόταν για να διαχωρίσει την κουζίνα και την τραπεζαρία από το κοινό σαλόνι με τη βοήθεια μιας οθόνης ραφιών, στην οποία ενσωματώθηκε επιτυχώς ένας χώρος τηλεόρασης. Το εσωτερικό είναι μαγευτικό με πληθώρα στοιχείων από διάφορα στυλ. Ξύλινα στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά με βιομηχανική διακόσμηση και ρετρό επίπλωση.

Με σπειροειδή σκάλα

Ένας ενδιαφέρων τρόπος για να επισημάνετε μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε τα χαλιά ως περιορισμούς.

Φωτεινή επίπλωση

Και μερικές φορές μεμονωμένα τμήματα σε ένα μεγάλο δωμάτιο δεν έχουν καθόλου περιορισμούς, βρίσκονται με την πρώτη ματιά χαοτικά και δεν μπορούν να διακριθούν από το χρώμα. Αλλά για τους κατοίκους, ένα τέτοιο περιβάλλον είναι το πιο άνετο και εργονομικό με τον δικό του τρόπο..

Σύστημα αποθήκευσης χιονιού

Αυτό το σαλόνι κουζίνας-τραπεζαρίας είναι αρκετά εκλεκτικό. Με φόντο τα φωτεινά φινιρίσματα, παρατηρούμε στοιχεία της αγγλικής χώρας, στοιχεία διακόσμησης που χαρακτηρίζουν το ρετρό στυλ και τον μινιμαλισμό, και οι χώροι εργασίας και τα συστήματα αποθήκευσης είναι κατασκευασμένα με σαφήνεια και συνοπτικότητα εγγενή στο αστικό στυλ. Ως αποτέλεσμα αυτού του ασυνήθιστου, ελαφρώς σουρεαλιστικού συνδυασμού, έχουμε ένα άνετο και άνετο δωμάτιο για όλη την οικογένεια..

Ελαφριά παλέτα στη διακόσμηση

Στοιχεία χώρας

Σαλόνι + μελέτη και βιβλιοθήκη

Σε ευρύχωρα σαλόνια, μπορείτε συχνά να βρείτε χώρο εργασίας και ακόμη και μίνι βιβλιοθήκη. Κατά κανόνα, η οργάνωση ενός χώρου για εργασία ή δημιουργικότητα δεν απαιτεί πολύ χώρο, αρκεί να τοποθετήσετε ένα τραπέζι ή μια συμπαγή κονσόλα με επιτραπέζιο φωτιστικό, καρέκλα ή πολυθρόνα – και η εργασία ολοκληρώνεται. Για να σχεδιάσετε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι, θα πρέπει να ξοδέψετε λίγο περισσότερο. Τα ανοιχτά ή κλειστά ράφια βιβλίων μπορούν να βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων ή να χρησιμεύσουν ως ένα είδος οθονών για τη χωροθέτηση του χώρου..

Βιβλιοθήκη στο σαλόνι

Αυτό το σαλόνι με εξοχική βιβλιοθήκη σπιτιού περιλαμβάνει επίσης χώρο εργασίας. Η διακόσμηση των ξύλινων τοίχων και της οροφής με σκόπιμα χτυπήματα, η χρήση τραχιών, μη γυαλισμένων επίπλων στο εσωτερικό, δημιούργησε την ατμόσφαιρα ενός ρουστίκ δωματίου για τους λάτρεις της ανάγνωσης.

Ευέλικτο σαλόνι

Μεγάλα ράφια σε αυτό το ευρύχωρο σαλόνι βρίσκονται δίπλα στην κουζίνα και την τραπεζαρία, οπότε είναι δύσκολο να πούμε γιατί το δωμάτιο δημιουργήθηκε αρχικά – για μαγείρεμα, απορρόφηση ή ανάγνωση βιβλίων από μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη σε ένα μαλακό, ευρύχωρο περιοχή. Φαίνεται ότι αυτό το δωμάτιο σε μοντέρνο στιλ είναι ευέλικτο και ικανό να οργανώσει δραστηριότητες αναψυχής για μεγάλο αριθμό κατοίκων και των καλεσμένων τους..

Οθόνη για βιβλία

Μια ζεστή γωνιά για διάβασμα και δημιουργικότητα βρίσκεται άνετα πίσω από μια οθόνη, μέρος της οποίας είναι με τη μορφή ανοιχτών ράφια.

Σαλόνι + μελέτη

Αυτό το ευρύχωρο σαλόνι με μια μελέτη είναι κυριολεκτικά πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου. Η γυάλινη οροφή, που αφήνει άφθονο φυσικό φως στο δωμάτιο, αντικατοπτρίζεται επίσης στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου – το τραπεζάκι του καφέ και τα χωρίσματα στο επάνω επίπεδο είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό.

Φωτεινή διακόσμηση

Τα φωτεινά, πλούσια χρώματα των διακοσμητικών αντικειμένων και η ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων φαίνονται υπέροχα στο φόντο της χιονισμένης διακόσμησης του σαλονιού με μια μικρή βιβλιοθήκη.

Ευρύχωρο οικογενειακό δωμάτιο

Ανοιχτά ράφια

Εσωτερικό ενός μεγάλου καθιστικού σε μια εξοχική κατοικία

Ο σχεδιασμός των μεγάλων οικογενειακών δωματίων που βρίσκονται σε προαστιακά νοικοκυριά χαρακτηρίζεται από τη χρήση στοιχείων της χώρας ακόμη και σε ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό. Η εγγύτητα στη φύση καθορίζει την παρουσία φυσικών υλικών – ξύλου διαφόρων ειδών, πέτρα κάθε δυνατού βαθμού επεξεργασίας. Τέτοια υλικά φινιρίσματος και στοιχεία επίπλων και διακόσμησης που παράγονται από αυτά βοηθούν στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας ενός μεγάλου δωματίου για όλη την οικογένεια..

Σαλόνι με τζάκι

Η παρουσία ενός τζακιού σε ένα προαστιακό σαλόνι είναι ένα σχεδόν υποχρεωτικό χαρακτηριστικό που δημιουργεί συσχετισμούς με μια οικογενειακή εστία, ζεστασιά και ζεστασιά. Και η όψη του τζακιού με πέτρα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για την παρουσίαση αυτού του εστιακού σημείου του καθιστικού. Στην εκστρατεία με ξύλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ενεργά για τη διαρρύθμιση ενός μεγάλου δωματίου, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα πραγματικά άνετο, άνετο περιβάλλον, παρά την αφθονία καθαρών, πολύ γεωμετρικών και ακόμη και σκληρών επιφανειών στο εσωτερικό..

Εστίαση στο ταβάνι

Ένα άλλο σαλόνι για ιδιοκτησία προαστιακού σπιτιού είναι διακοσμημένο με στοιχεία εξοχής που είναι ορατά με γυμνό μάτι. Τα σκούρα ξύλα για τα δοκάρια της οροφής έχουν γίνει μια αντίθεση προσθήκη στη διακόσμηση των χιονισμένων τοίχων, δημιουργώντας έναν ζεστό, ζεστό χαρακτήρα του δωματίου. Φυσικά, μόνο ένα δωμάτιο με επαρκές ύψος και επιφάνεια μπορεί να αντέξει έναν τέτοιο σχεδιασμό οροφής..

Φωτεινό εξοχικό δωμάτιο

Ελαφρύ, ευρύχωρο, βασιλικά κομψό σαλόνι σε παστέλ λευκούς τόνους μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε εξοχικό σπίτι.

Ξυλογλυπτική

Για αυτό το ρουστίκ σαλόνι, το ξύλο έχει γίνει το κυρίαρχο υλικό φινιρίσματος. Βαθιές ξυλώδεις αποχρώσεις στα εκτεταμένα σκαλίσματα και την επένδυση τοίχων, οροφών, ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων, έγιναν η βάση της έννοιας ολόκληρου του σχεδιασμού του δωματίου..

Τζάκι και διαφανείς τοίχοι

Τζάκι, μαλακοί καναπέδες και πολυθρόνες, γυάλινοι τοίχοι, πίσω από τους οποίους φαίνεται πράσινο – τι άλλο θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστο για την προαστιακή ζωή?

Ξύλινα δοκάρια

Η μέτρια εισαγωγή στοιχείων της χώρας στο μοντέρνο εσωτερικό του καθιστικού επέτρεψε όχι μόνο να αραιώσει την παλέτα φωτός του δωματίου, αλλά και να φέρει την ιδιαιτερότητα της ρουστίκ γεύσης.

Σε εξοχικό σπίτι

Και αυτό το σαλόνι σε προαστιακό σπίτι είναι φτιαγμένο με στυλ κοντά στον μινιμαλισμό. Στην πραγματικότητα, τι άλλο χρειάζεται εκτός από έναν καναπέ και μια τηλεόραση για να δημιουργήσετε το εσωτερικό ενός κοινού δωματίου, ειδικά αν υπάρχει τέτοια ομορφιά έξω από το παράθυρο.

Θέμα χώρας

Μοντέρνα σε μοντέρνο σαλόνι εντυπωσιακού μεγέθους

Στους σχεδιαστές αρέσει να ενσωματώνουν στοιχεία Art Nouveau σε ένα μοντέρνο σαλόνι. Αυτό οφείλεται στην απίστευτη παρουσίαση και αντίθεση του σχεδιασμού, που αρέσει σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Το ασπρόμαυρο εσωτερικό, αραιωμένο με ζεστές χρωματικές κηλίδες, η παρουσία καθρεφτών και γυάλινων επιφανειών, συχνά φανταχτερά διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά με πρακτικό φόντο – όλα μαζί φαίνονται εντυπωσιακά και πολυτελή.

Μοντέρν

Μαλακός χώρος σαλονιού

Το φωτεινό και αντίθετο εσωτερικό του σαλονιού, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, μαγεύει με μια τολμηρή παρουσίαση παραδοσιακής επίπλωσης.

Ανοιχτό ξύλο

Μια ομοιόμορφη λευκή εσωτερική παλέτα αραιώνεται με ζεστές αποχρώσεις ξύλου σε οροφές και δάπεδα, ένα ασυνήθιστο τραπεζάκι σαλονιού, σε σχήμα μεγάλου ξύλινου πηνίου, συμπλήρωσε την ατμόσφαιρα ενός μοντέρνου καθιστικού.

Σχέδιο αντίθεσης

Το παιχνίδι των αντιθέσεων είναι η κύρια ιδέα του εσωτερικού αυτού του εορταστικά διακοσμημένου καθιστικού, το οποίο περιλαμβάνει όλο το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων για μια άνετη διαμονή. Ο αντίθετος σχεδιασμός των επιφανειών του δωματίου, σε συνδυασμό με ακριβά έπιπλα και λαμπερά στοιχεία διακόσμησης, δημιουργούν ένα πραγματικά ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πολυτελές σχέδιο του καθιστικού-τραπεζαρίας.

Σκούρο γκρι τόνος

Μοντέρνο στο σαλόνι

Σκούρα στοιχεία

Perhapsσως μόνο ένα τόσο ευρύχωρο δωμάτιο με ψηλή οροφή είναι σε θέση να αντέξει την παρουσία ενός σκοτεινού, σχεδόν μαύρου χρώματος. Φυσικά, μια τέτοια εισαγωγή στοιχείων μιας σκοτεινής παλέτας απαιτούσε το φινίρισμα των επιφανειών του δωματίου σε σχεδόν λευκά χρώματα..

Φωτεινό δωμάτιο

Σκούρες αποχρώσεις στο εσωτερικό

Αντιπαραβαλλόμενο περιβάλλον

Σαλόνι στη σοφίτα

Ασυνήθιστος πολυέλαιος

Τζάκι σε ένα μοντέρνο σαλόνι

Στοιχεία μινιμαλισμού για τη διαρρύθμιση ενός ευρύχωρου καθιστικού

Κανένα άλλο στυλ δεν ελκύει περισσότερο προς ευρύχωρους χώρους από τον μινιμαλισμό. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο προτιμούν να ενσωματώνουν τα στοιχεία του σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους σαλονιού με επαρκή χώρο. Χώρος και φρεσκάδα, ελεύθερη κίνηση και ελάχιστη διακόσμηση – αυτές οι βασικές αρχές του μινιμαλισμού τοποθετήθηκαν στην ιδέα της δημιουργίας των παρακάτω εικόνων των σαλονιών σε μοντέρνο στυλ.

Εστιάζοντας στο τζάκι

Μινιμαλισμός στο σαλόνι

Το δωμάτιο φαίνεται ευρύχωρο και χωρίς υπερβολική διακόσμηση, αλλά ταυτόχρονα έχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα για χαλάρωση, παρακολούθηση τηλεόρασης και ακόμη και παρακολούθηση της φωτιάς στο τζάκι.

Μινιμαλιστική επίπλωση

Σκανδιναβικός μινιμαλισμός

Μινιμαλισμός με σκανδιναβική πινελιά, η οποία χαρακτηρίζεται από τη χρήση χιονισμένων τελειωμάτων για σχεδόν όλες τις επιφάνειες του δωματίου και τη χρήση φωτεινών, κορεσμένων χρωμάτων για ταπετσαρία ταπετσαρίας επίπλων. Ένα φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο, εν τω μεταξύ, είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για ένα άνετο χόμπι.

Μινιμαλιστικό εσωτερικό

Μινιμαλισμός στη δράση

Σεμνή, αλλά ταυτόχρονα μη τετριμμένη διακόσμηση σαλονιού πληροί όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου μινιμαλισμού.

Φωτεινό σε λευκό

Σαλόνι-κουζίνα σε στιλ μινιμαλισμού

Φωτεινά στοιχεία διακόσμησης με φόντο την ελαφριά διακόσμηση του δωματίου, τη λιτή επίπλωση, τη σαφήνεια και την απλότητα των γραμμών – όλα λειτουργούν για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη φρεσκάδα και καθαρότητα.

Φωτεινό και ευρύχωρο σαλόνι

Το ευρύχωρο, κατάλευκο δωμάτιο του σαλονιού περιέχει την κουζίνα και την τραπεζαρία, φτιαγμένα με λακωνική απλότητα, αλλά εργονομικό και λειτουργικό περιεχόμενο. Όλα τα συστήματα αποθήκευσης είναι κρυμμένα σε ένα ενσωματωμένο σύστημα κλειστού ντουλαπιού. Η σχεδόν πλήρης απουσία διακοσμητικών στοιχείων και υφασμάτων, δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας, καθαριότητας και φρεσκάδας του δωματίου.

Με πρόσβαση στην πίσω αυλή

Ελάχιστη διακόσμηση

Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, αρκεί να βάλουν έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι σαλονιού και μια τηλεόραση – ο χώρος του σαλονιού είναι έτοιμος. Ένα απλό, αλλά ταυτόχρονα άνετο δωμάτιο σε παστέλ χρώματα για πολλούς κατοίκους είναι σύμβολο χαλάρωσης και ξεκούρασης μετά από εργασιακές εκμεταλλεύσεις.

Ζωντανή εικόνα

Σε αυτό το μινιμαλιστικό σαλόνι με ανοιχτόχρωμη παλέτα, η εστίαση είναι στο φωτεινό έργο τέχνης στον τοίχο. Αυτή η ενδιαφέρουσα σχεδιαστική κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι το σημείο εστίασης με τη μορφή ενός τζακιού, παραδοσιακού για πολλά σαλόνια, δεν είναι, στην πραγματικότητα, τέτοιο, αλλά μάλλον ένα αντικείμενο τέχνης..

Λευκό και ξυλώδες

Φωτεινά επικαλυμμένα έπιπλα