Κουζίνα σε στιλ σοφίτας – βιομηχανικά κίνητρα για μια άνετη ζωή

Το στυλ σοφίτας, που ξεκίνησε στα τριάντα και σαράντα του περασμένου αιώνα, ήταν προνόμιο εκείνων που δεν είχαν αρκετά χρήματα για «κανονικός» στέγαση. Οι πρώην αποθήκες, εργαστήρια και εργαστήρια μετατράπηκαν σε χώρους διαβίωσης. Συχνά, λόγω εξοικονόμησης, οι νέοι ιδιοκτήτες δεν τελείωναν καθόλου τους τοίχους από τούβλα και τσιμέντο, ή ανασχεδίαζαν μόνο τμήματα των βιομηχανικών διαμερισμάτων τους. Δοκοί δαπέδου, στηρίγματα εκτεθειμένα σε όλους, τα συστήματα επικοινωνίας ήταν ευκολότερα να τα αφήσεις σε απλή θέα απ ‘ό, τι «κρύβω» πίσω από την επένδυση. Εκείνες τις μέρες, λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι όλα αυτά τα αναγκαστικά μέτρα θα γίνουν εξελιγμένες τεχνικές σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός μοντέρνου εσωτερικού σε βιομηχανικό στιλ. Και όχι πια φτωχοί φοιτητές, αλλά πλούσιοι ιδιοκτήτες σπιτιού θα επιλέξουν το στυλ των πρώην βιομηχανικών χώρων για τη διευθέτηση άνετων κατοικιών με τη δική τους ιδιαίτερη γεύση.

Η κλίμακα του στυλ σοφίτας

Δημιουργικός σχεδιασμός κουζίνας σοφίτας

Χαρακτηριστικά του στυλ σοφίτας για την τακτοποίηση της κουζίνας

Έτσι, το στυλ της σοφίτας είναι βιομηχανικά κίνητρα, πρόκειται για βιομηχανικές ζυγαριές προσαρμοσμένες στον χώρο διαβίωσης, αυτός είναι ο αρχικός σχεδιασμός απολύτως όλων των χώρων στην κατοικία και η κουζίνα δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Το στυλ της σοφίτας έχει τα ακόλουθα στοιχεία σχεδίασης:

  • ακατέργαστες (ή σκόπιμα απομιμημένες) επιφάνειες από σκυρόδεμα, πλινθοδομή, μη γυαλισμένο ξύλο ·
  • συστήματα επικοινωνίας που δεν είναι κρυμμένα πίσω από γυψοσανίδες ή άλλα είδη επένδυσης, σωλήνες εκτεθειμένοι για να φαίνονται όλοι, κουτιά εξαερισμού.
  • ανώμαλες επιφάνειες, ακόμη και δάπεδα μπορούν να χυθούν σκυρόδεμα με τραχύτητα.
  • αφθονία μεταλλικών στοιχείων – δάπεδα, σκάλες, δοκοί σύνδεσης, στηρίγματα.
  • μεγάλα φωτιστικά (εξαρτήματα που κρέμονται από ψηλή οροφή σε ειδικά τρίποδα ή βάσεις), τα οποία είναι απαραίτητα για να φωτιστεί μια μεγάλη περιοχή.

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Κουζίνα στο χαμηλότερο επίπεδο

Ξύλο και τούβλο

Φωτεινό δωμάτιο

Και, φυσικά, το βιομηχανικό στυλ δεν μπορεί να γίνει χωρίς κλίμακα – τα ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα είναι απαραίτητα. Φυσικά, τα κίνητρα του στυλ σοφίτας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε τυπικές πολυκατοικίες για να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο σχέδιο. Αλλά ένα πραγματικά βιομηχανικό εσωτερικό μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια που πληρούν ακριβώς τις απαιτήσεις των βιομηχανικών χώρων..

Λακωνικός σχεδιασμός

Με φόντο τους τοίχους από τούβλα

Παράλληλη διάταξη

Συνδυασμένο φινίρισμα

Φωτεινή τοιχοποιία

Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός στυλ σοφίτας είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για φανταχτερά, ακριβά έπιπλα. Όσο πιο απλό και πιο βολικό, τόσο το καλύτερο – ένα από τα κίνητρα του βιομηχανικού στυλ. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά στο φινίρισμα εάν το δωμάτιό σας έχει ανεπεξέργαστη τοιχοποιία ή επιφάνειες από σκυρόδεμα. Ανησυχείτε μόνο για αντιμυκητιασική αντισηπτική επίστρωση.

Λείες λευκές προσόψεις

Σοφίτα σε δύο επίπεδα

Χιόνι λευκό φινίρισμα

Ξύλινη επένδυση

Μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας είναι, πρώτα απ ‘όλα, η λειτουργικότητα, η ευκολία και η πρακτικότητα. Αλλά ούτε η αισθητική πλευρά του ζητήματος μένει πίσω. Προτιμάται οι λακωνικές λύσεις, η χρήση φυσικών φυσικών αποχρώσεων, υλικά που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τη βιομηχανική αισθητική.

Φινίρισμα για στυλ σοφίτας

Ξύλινα δοκάρια και στηρίγματα

Ξύλινες προσόψεις

Κουζίνα σε γκρι αποχρώσεις

Ένα άλλο πλεονέκτημα του σχεδιασμού μιας κουζίνας με βιομηχανικό τρόπο είναι η επαρκής ελευθερία δράσης στο συνδυασμό όχι μόνο των υλικών, αλλά και των ιδεών της δημιουργίας ορισμένων εσωτερικών αντικειμένων. Για παράδειγμα, μια vintage καρέκλα πάνω σε ένα τούβλο, ελαφρώς σκασμένος τοίχος θα φαίνεται απλά πολυτελής. Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές συνδυάζονται εύκολα με επιφάνειες από σκυρόδεμα, ενώ τα επιχρωμιωμένα μεταλλικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με το ξύλο χωρίς επεξεργασία. Το στυλ της σοφίτας ανέχεται εύκολα ορισμένα δάνεια, ο εκλεκτισμός είναι εγγενής σε αυτό, αλλά με μέτρο, φυσικά.

Αρχικά στηρίγματα

Φωτεινή σοφίτα

Φωτεινά στοιχεία

Με φόντο τις αποχρώσεις του γκρι

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το στυλ σοφίτας για τη διακόσμηση μιας κουζίνας που βρίσκεται σε ένα τυπικό διαμέρισμα, τότε θα πρέπει να πάτε για επέκταση. Μία από τις επιλογές είναι να συνδέσετε την κουζίνα με μπαλκόνι ή χαγιάτι – το δωμάτιο όχι μόνο θα γίνει μεγαλύτερο. Αλλά και πιο ελαφριά. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα κουζίνες με μπαλκόνια ή χαγιάτι. Η δεύτερη επιλογή είναι να συνδυάσετε την κουζίνα με ένα παρακείμενο δωμάτιο για να οργανώσετε ένα στούντιο κουζίνας, το οποίο λειτουργεί επίσης ως σαλόνι. Ο συνδυασμένος χώρος είναι ήδη πιο κατάλληλος για χρήση βιομηχανικής αισθητικής, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της τυπικής δομής, φυσικά.

Σοφίτα από ένα συνηθισμένο διαμέρισμα

Συνδυασμένος χώρος

Με φόντο τους τοίχους από τούβλα

Αρχική διάταξη

Συμπαγής διάταξη

Κουζίνα σε στιλ σοφίτας – φινίρισμα αποχρώσεων

Εάν οι πρωτοπόροι που διακοσμούσαν δωμάτια σε στιλ σοφίτας τις περισσότερες φορές έπρεπε να εξοικονομήσουν φινίρισμα, αφήνοντας τις περισσότερες επιφάνειες αμετάβλητες μετά τη βιομηχανική τους χρήση, τότε ο σημερινός ιδιοκτήτης μιας κουζίνας σοφίτας θα πρέπει να εργαστεί σκληρά. Εάν το δωμάτιό σας δεν έχει ανεπεξέργαστη τοιχοποιία, τότε στη διάθεσή σας υπάρχουν πολλές επιλογές για να μιμηθείτε μια τέτοια επιφάνεια χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά φινιρίσματος. Ένας τοίχος από τούβλα, ακόμη και μέρος του, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δηλώσετε τη στιλιστική ταυτότητα του εσωτερικού..

Λευκός τόνος και τοιχοποιία

Τούβλα παντού

Επιφανειακή προφορά

Τούβλο και ξύλο

Σύνολο επίπλων κουζίνας

Εάν χρησιμοποιούνται βιομηχανικά κίνητρα για τη διακόσμηση μιας κουζίνας που βρίσκεται σε ένα τυπικό διαμέρισμα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό πάνω από τοιχοποιία για να αυξήσετε οπτικά τον όγκο του δωματίου..

Φωτεινές επιφάνειες

Για μικρούς χώρους

Εκλεκτική σοφίτα

Χιονάτο τούβλο

Τις περισσότερες φορές, μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας είναι μια περιοχή σε συνδυασμένο χώρο. Κατά το σχεδιασμό ενός τμήματος κουζίνας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ολόκληρο το εσωτερικό στο σύνολό του. Τις περισσότερες φορές, η διακόσμηση της κουζίνας είναι μια συνέχεια της διακόσμησης των τοίχων, των δαπέδων και της οροφής του σαλονιού (και μερικές φορές του διαδρόμου, της μελέτης και ακόμη και του υπνοδωματίου). Αλλά δεδομένης της συγκεκριμένης λειτουργικότητας του χώρου της κουζίνας, ορισμένες επιφάνειες χρειάζονται μια ειδική προσέγγιση για να δημιουργήσουν ένα πρακτικό και ανθεκτικό φινίρισμα. Και μιλάμε όχι μόνο για το σχεδιασμό της ποδιάς της κουζίνας (το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, να αντέχει στον καθαρισμό με χημικούς παράγοντες, ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες), αλλά και την επιλογή δαπέδου.

Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Ανοξείδωτο ατσάλι για φινίρισμα

Προφορά οροφής

Χιονάτη γυαλάδα

Μια βιομηχανική κουζίνα έχει πάντα ψηλά ταβάνια. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού οροφής δεν είναι μόνο η παρουσία δοκών, οροφών, αλλά και εκτεθειμένα μηχανικά συστήματα. Ως εκ τούτου, δεν τεντώστε τις οροφές, ταπετσαρία και πλακάκια οροφής. Εάν η αρχική τσιμεντένια εικόνα της οροφής δεν σας ταιριάζει, χρησιμοποιήστε λευκό για να αυξήσετε οπτικά το ύψος του δωματίου και να τονίσετε την εμφάνιση δοκών από ξύλο ή μέταλλο.

Κουζίνα με πανοραμικά παράθυρα

Οροφή στο επίκεντρο

Διάταξη νησιού

Βιομηχανική κουζίνα

Μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας είναι ένα δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές σχεδιασμού που θα έμοιαζαν ανόργανες σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Στο σχεδιασμό της οροφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων – από την κάλυψη με μεταλλικά φύλλα έως την κατασκευή ολόκληρων συνθέσεων που μιμούνται βιομηχανικές συσκευές διαφόρων τροποποιήσεων.

Ελαφριά εικόνα

Ασυνήθιστο ταβάνι

Μεταλλική διακόσμηση

Κουζίνα με ελαφρούς τοίχους

Για το σχεδιασμό των δαπέδων, οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση μίας επιφάνειας από σκυρόδεμα – ελαφρώς άνιση, καλυμμένη μόνο με ειδικές διαφανείς ενώσεις που λειτουργούν ως αντισηπτικά, μια τέτοια επίστρωση αντανακλά ιδανικά τη βιομηχανική αισθητική. Ακόμη και ένα τέλεια επίπεδο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο από σκυρόδεμα με διάφορα σύνθετα υλικά για αύξηση της αντοχής και της αντοχής μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή..

Συμπαγές ακουστικό

Ανοιχτές αποχρώσεις

Ανοιχτα χρώματα

Τσιμεντένιο πάτωμα

Αλλά αυτός ο τρόπος διακόσμησης δαπέδων δεν είναι πάντα κατάλληλος για χώρους διαβίωσης, οι περισσότεροι από εμάς χρειάζονται μια επιλογή «θερμότερος». Το ξύλινο δάπεδο ή το ματ laminate με υψηλό επίπεδο απομίμησης ξύλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση..

Εστίαση στο δάπεδο

Δάπεδα

Πρωτότυπος πολυέλαιος

Σύνολο επίπλων για βιομηχανική κουζίνα

Πρακτικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή σχεδιαστικών λύσεων για την εκτέλεση ενός σετ κουζίνας. Το βιομηχανικό στυλ ταιριάζει καλά με απλές, λακωνικές λύσεις. Μπορεί να είναι τόσο προσόψεις με εξαρτήματα όσο και λείες επιφάνειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της κουζίνας στη σοφίτα επιλέγουν ματ επιφάνειες, αλλά η γυαλάδα για την εκτέλεση των προσόψεων μπορεί να φαίνεται κατάλληλη αν είναι το μόνο μεγάλο στοιχείο του εσωτερικού με ανακλαστική ικανότητα.

Ασυνήθιστο ταβάνι

Έπιπλα με λευκό χιόνι

Διπλή σοφίτα

Μέταλλο και σκυρόδεμα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο αρμονικό περιβάλλον για προσόψεις κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι από ένα εσωτερικό βιομηχανικού στιλ ή υψηλής τεχνολογίας. Οι επιφάνειες χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να διατηρήσουν μια ιδανική εμφάνιση, αλλά οι ίδιες οι προσόψεις κυριολεκτικά δεν θα σκοτωθούν – δεν φοβούνται την υγρασία, την παραμόρφωση, τη φθορά. Αυτή η αρκετά τολμηρή απόφαση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός εντελώς μοναδικού εσωτερικού χώρου κουζίνας σε στιλ σοφίτας..

Λάμψη από ανοξείδωτο ατσάλι

Λαμπερές επιφάνειες

Αντανακλαστικές επιφάνειες

Μεταλλικές προσόψεις

Οι σχεδιαστές συνιστούν τη χρήση ανοιχτών ραφιών όταν σχεδιάζετε ένα σετ επίπλων για μια κουζίνα σοφίτας. Τα ράφια μπορούν να είναι από ξύλο ή μέταλλο, παρόμοια με τα βιομηχανικά ράφια με τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών μεγεθών του χάσματος μεταξύ των ραφιών – αυτό θα καθορίσει την επιλογή των πιάτων που θα αποθηκευτούν σε αυτά τα ράφια.

Ανοιχτά ράφια

Σε σκούρο χρώμα

Ράφια με ανοιχτά ράφια

Ράφια ως εναλλακτική λύση

Αν μιλάμε για την επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων για τις προσόψεις ενός σετ κουζίνας, τότε υπάρχουν δύο επιλογές παγκοσμίως – η πρώτη σχετίζεται με την επιλογή μιας σκιάς που ταιριάζει αρμονικά στο δημιουργημένο περιβάλλον, η δεύτερη ορίζεται ως στοιχείο προφοράς το εσωτερικό. Δεδομένης της κλίμακας της λύσης επίπλων κουζίνας, αυτή η έμφαση καθίσταται καθοριστική για τη συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου. Με φόντο την τοιχοποιία, τους τοίχους από σκυρόδεμα ή τις ασβεστωμένες επιφάνειες, κάθε φωτεινή σκιά των προσόψεων των ντουλαπιών κουζίνας θα φαίνεται θεαματική, συμφέρουσα.

Φωτεινές προσόψεις

Πολύχρωμα ακουστικά

Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές προσφέρουν ουδέτερες χρωματικές λύσεις για τα μπροστινά μέρη των ντουλαπιών κουζίνας που θα βρίσκονται σε μια βιομηχανική κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να φέρετε τη φωτεινότητα στην ουδέτερη εικόνα της περιοχής της κουζίνας με τη βοήθεια φωτεινών οικιακών συσκευών. Ένα ψυγείο ή φούρνος σε φωτεινό σχεδιασμό είναι αρκετό για να δημιουργήσει την απαραίτητη προφορά.

Φωτεινές οικιακές συσκευές

Επικεντρωθείτε στις οικιακές συσκευές

Κουζίνα με μπλε ψυγείο

Ένα σετ κουζίνας ή μέρος αυτού μπορεί να χρησιμεύσει όχι μόνο ως συστήματα αποθήκευσης και χώροι για την ενσωμάτωση οικιακών συσκευών, αλλά και ως στοιχείο ζώνης. Μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας είναι συνήθως μέρος ενός ευρύχωρου δωματίου, στο οποίο οι λύσεις επίπλων μπορούν να χρησιμεύσουν ως χωρίσματα. Τα συστήματα αποθήκευσης μπορούν να χωρίσουν την κουζίνα και την τραπεζαρία, το σαλόνι ή το διάδρομο.

Έπιπλα για ζώνη

Ακουστικά διαμερίσματος

Ντουλάπι - στοιχείο ζωνών

Εάν όλα είναι λίγο πολύ καθαρά με ένα σετ κουζίνας, τότε η επιλογή μιας ομάδας φαγητού για πολλούς γίνεται εμπόδιο. Εάν είναι βολικό να οργανώσετε την τραπεζαρία πίσω από ένα νησί ή μια χερσόνησο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μόνο σκαμπό μπαρ ή σκαμπό που είναι κατάλληλα για το σχεδιασμό των προσόψεων κουζίνας. Εάν υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα εγκατάστασης μιας πλήρους ομάδας φαγητού, τότε πρέπει να προβληματιστείτε με την επιλογή ενός τραπεζιού. Συνδυασμένα προϊόντα από ξύλο και μέταλλο (επιτραπέζια από ξύλο σε μεταλλικό σκελετό) θα ταιριάζουν αρμονικά στο βιομηχανικό θέμα. Καρέκλες από παρόμοια υλικά ή με επικαλυμμένα καθίσματα είναι κατάλληλες για ένα τέτοιο τραπέζι. Μπορείτε να επιλέξετε πτυσσόμενα μοντέλα, ακόμη και είδη επίπλων κήπου.

Πρωτότυπη τραπεζαρία

Δημιουργική ομάδα φαγητού

Κουζίνα-τραπεζαρία σε στιλ σοφίτας

Φωτεινή τραπεζαρία

Το τραπέζι σε τροχούς θα φανεί θεαματικό τόσο ως νησί κουζίνας όσο και ως επιφάνεια οργάνωσης γευμάτων. Πλήρως μεταλλικό ή με ξύλινο πάγκο, ένα τέτοιο έπιπλο όχι μόνο θα χωρέσει αποτελεσματικά στη γενική ιδέα μιας βιομηχανικής εικόνας, αλλά θα γίνει επίσης το επίκεντρο του χώρου της κουζίνας..

Έμφαση στο τμήμα εστίασης

Φορητό νησιώτικο τραπέζι

Βιομηχανικά κίνητρα

Μέταλλο και ξύλο

Η επιλογή των σωστών καρεκλών για το τραπέζι φαγητού ή τα σκαμπό μπαρ για το νησί της κουζίνας (χερσόνησος) ή τον πάγκο μπαρ δεν απαιτούν λιγότερη προσοχή. Ιδανικό – μεταλλικό πλαίσιο με ξύλινα ή δερμάτινα καθίσματα και πλάτες πλάτης.

Σε μια χιονισμένη κουζίνα

Σε σκούρο φόντο

Πρωτότυπα σκαμπό μπαρ

Επιλέγοντας μια ομάδα φαγητού

Φωτεινά κόπρανα

Σύστημα φωτισμού, διακόσμηση και αξεσουάρ για την κουζίνα της σοφίτας

Μια βιομηχανική κουζίνα πρέπει να είναι καλά φωτισμένη. Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι χώροι των δωματίων στη σοφίτα που ωθούν τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο σύστημα φωτιστικών – από κρεμαστούς πολυελαίους έως ενσωματωμένους λαμπτήρες και φωτισμό λωρίδων. Ο χώρος εργασίας, ο χώρος εστίασης θα χρειαστεί φωτισμό και απαιτούνται επίσης κοινές λάμπες (τουλάχιστον μία) για τη δημιουργία διάχυτου φωτισμού.

Σκούρα μπροστινά ντουλάπια

Φινίρισμα

Συνδυασμένο δωμάτιο

Περιοχές για σύντομα και μεγάλα γεύματα

Υπάρχουν λίγοι περιορισμοί στην επιλογή σχεδιασμού λαμπτήρων. Μπορεί να είναι είτε μοντέλα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιώ σε εργαστήρια, με μεταλλικές ή πλαστικές αποχρώσεις, είτε πιο εξελιγμένα φωτιστικά., «δανείστηκε» από άλλες στιλιστικές κατευθύνσεις.

Φωτισμός για την κουζίνα της σοφίτας

Συνδυασμός αντίθεσης

Ενσωματωμένα φώτα

Λαμπτήρες ως διακόσμηση

Δημιουργικές λύσεις