Χώρος εργασίας στο υπνοδωμάτιο

Ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος στο οποίο ένα άτομο ανακτά τη δύναμή του: όχι μόνο σωματική, αλλά και συναισθηματική. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σχέδιο και τη διακόσμηση του δωματίου που προάγουν τη χαλάρωση και ανακουφίζουν από το ψυχολογικό στρες. Ένα ήσυχο, φωτεινό, απομονωμένο δωμάτιο, όσο το δυνατόν περισσότερο από την κουζίνα, είναι κατάλληλο για τη θέση του υπνοδωματίου..

Η οργάνωση ενός χώρου εργασίας στο υπνοδωμάτιο έχει το πλεονέκτημά του: μια ήρεμη, ήσυχη ατμόσφαιρα θα σας επιτρέψει να συγκεντρωθείτε καλύτερα στο μάθημα. Ελλείψει δωρεάν δωματίου για έναν χώρο εργασίας, η θέση του στο υπνοδωμάτιο είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, το εσωτερικό μπορεί να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι δύο ζώνες – εργασίας και ύπνου – να μην συγκρούονται μεταξύ τους, να φαίνονται αρμονικές και να υπακούουν στην ίδια ενέργεια..

Ο συνδυασμός χρωμάτων του δωματίου και των εσωτερικών αντικειμένων

Οι άνθρωποι από την αρχαιότητα άρχισαν να παρατηρούν ότι το χρώμα επηρεάζει με κάποιο τρόπο την ανθρώπινη ψυχή. Για παράδειγμα, το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο έχουν διεγερτική και διεγερτική δράση, ενώ το μπλε χαλαρώνει..

Για ένα υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα γραφείο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα:

  • γκρι: εξαιρετική επιλογή για συνδυασμό δύο ζωνών. Αυτό το χρώμα δεν επιβαρύνει την ψυχή και την όραση και στο φόντο του είναι εύκολο να κρύψετε τις ατέλειες ενός δωματίου ή να τονίσετε σημαντικές εσωτερικές λεπτομέρειες..

Υπνοδωμάτιο σε γκρι αποχρώσεις

  • ελιά: άλλο «ηρεμία» Χρώμα. Εξισορροπεί τη συναισθηματική κατάσταση και ανακουφίζει από το άγχος. Κατά την επιλογή αυτού του χρώματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά χαρακτηριστικά: η ελιά απορροφά το φως καλά, επομένως θα πρέπει να υπάρχει αρκετός φωτισμός. είναι καλύτερα να μην επιλέξετε σκούρα χρώματα, μπορούν να μετατρέψουν το δωμάτιο σε «τέλμα».

Υπνοδωμάτιο σε τόνους ελιάς

  • κρέμα: μια καλή επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο, καθώς μπορεί να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Έχει ήπια συναισθηματική επίδραση, δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Αποχρώσεις ροδάκινου στο δωμάτιο

Αυτά τα χρώματα, σε συνδυασμό με το λευκό, θα δημιουργήσουν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα τόσο για αναψυχή όσο και για εργασία, καθώς και θα συμφιλιώσουν και θα φέρουν κοντά και τους δύο τομείς..

Για να αραιώσετε τα παστέλ χρώματα και να ζωντανέψετε το δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έντονα χρώματα ορισμένων εσωτερικών αντικειμένων. Για παράδειγμα, ένα κομοδίνο, μια καρέκλα εργασίας και ένα φωτιστικό στο τραπέζι είναι πορτοκαλί. «συλλέγει» χώρο σε μια αρμονική, μοντέρνα και πρωτότυπη σύνθεση.

Φωτεινά στοιχεία στο εσωτερικό

Αρχές της διάταξης των ζωνών στο δωμάτιο

Για να βελτιστοποιήσετε το χώρο του δωματίου, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τα έπιπλα που αποτελούν τον χώρο εργασίας και ύπνου. Μια καλά σχεδιασμένη διάταξη δωματίου θα επιτρέψει στις ζώνες να εκπληρώσουν τον σκοπό τους με ποιοτικό τρόπο: να παρέχουν άνετο ύπνο ή παραγωγική εργασία.

Χώρος ύπνου

Υπάρχουν γενικές συστάσεις για τον εξοπλισμό του χώρου ύπνου:

  • είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το κρεβάτι στο μέρος του δωματίου απέναντι από το παράθυρο ή στο πιο σκοτεινό μέρος του δωματίου. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ευκολία των προσεγγίσεων στο κρεβάτι: δεν μπορούν να συσσωρευτούν.
  • το κρεβάτι πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του δωματίου, με το κεφαλάρι να έχει έναν μικρότερο τοίχο χωρίς παράθυρο.
  • δεν συνιστάται να τοποθετείτε το κρεβάτι απέναντι από την πόρτα.
  • σύμφωνα με τους εργονομικούς κανόνες, η απόσταση από τις άκρες του κρεβατιού στους τοίχους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 70 cm.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες, μερικές φορές είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι κατά μήκος της διαγωνίου του δωματίου εάν δεν είναι δυνατό να παρέχετε άνετες προσεγγίσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να βάλετε το κρεβάτι κάτω από το παράθυρο, εάν η γεωμετρία του δωματίου δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε μια διαφορετική λύση..

Κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο

Ζώνη εργασίας

Είναι καλύτερα να εξοπλίσετε τον χώρο εργασίας στο υπνοδωμάτιο δίπλα στο παράθυρο. Ο επαρκής φωτισμός θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εργασιακή διάθεση.

Πίνακας δίπλα στο παράθυρο

Μια καλή λειτουργική λύση θα ήταν να συνδυάσετε ένα περβάζι παραθύρου με μια επιφάνεια εργασίας. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο και θα χωρίσει σωστά τις υπάρχουσες περιοχές..

Υπνοδωμάτιο σε καφέ αποχρώσεις

Μια άλλη επιλογή για τη θέση του εργασιακού χώρου είναι η σύνδεση με άλλα λειτουργικά έπιπλα: ράφια, κομψά ή ντουλάπες. Μια τέτοια λύση θα κρύψει την περιοχή εργασίας και θα δημιουργήσει την κύρια προφορά του δωματίου ως υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, ένας χώρος εργασίας ως μέρος ενός γραφείου:

Ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο Λευκή διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

Σταθμός εργασίας σε συνδυασμό με καμαρίνι:

Σταθμός εργασίας σε συνδυασμό με τραπεζαρία

Σύνθεση με ράφια:

Σταθμός εργασίας σε συνδυασμό με ράφια Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε γκρι αποχρώσεις

Για τους λάτρεις των κλασικών, η τυπική λύση θα ταιριάξει: ένα γραφείο γραφής σε χρώμα φουντουκιού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να το εντοπίσετε στο απέναντι τμήμα του δωματίου από το κρεβάτι, ώστε να απομακρύνετε τις ζώνες το ένα από το άλλο..

Τραπέζι εργασίας απέναντι από την πόρτα Κλασικός χώρος εργασίας

Ταυτόχρονα, ο χώρος εργασίας στο κλασικό στυλ υπάρχει ανεξάρτητα και δεν απαιτεί υποστήριξη από ολόκληρο το δωμάτιο..

Εσωτερικά στοιχεία στο δωμάτιο

Εκτός από το χρώμα και τα έπιπλα, ο φωτισμός και οι πρόσθετες εσωτερικές λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οπτική αντίληψη ενός δωματίου. Όταν επιλέγετε χαλαρωτικά χρώματα για το συνολικό φινίρισμα, συνιστάται να αραιώσετε τη σύνθεση με πλούσιες λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία..

Τραπέζι εργασίας δίπλα στο παράθυρο

Για τον χώρο ύπνου, η δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας είναι σημαντική, μαλακά χαλιά, μαξιλάρια και φωτιστικά δίπλα στο κρεβάτι μπορούν να βοηθήσουν..

Μεγάλο παράθυρο στο υπνοδωμάτιο Φωτιστικά κομοδίνου

Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι καλά φωτισμένος, επομένως οι κουρτίνες ή οι κουρτίνες στα παράθυρα αντενδείκνυνται. Οι περσίδες και οι οθόνες είναι η ιδανική λύση..

Χώρος εργασίας σε συνδυασμό με περβάζι παραθύρου

Δεν πρέπει να γεμίζετε το τραπέζι για εργασία με περιττές λεπτομέρειες: ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένας υπολογιστής είναι το απαραίτητο ελάχιστο για παραγωγική εργασία. Και με διακοσμητικά στοιχεία είναι καλύτερα να διακοσμήσετε κομοδίνα ή ράφια..

Φωτεινό υπνοδωμάτιο Παστέλ αποχρώσεις κατά τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου