Μπάνιο σε εξοχική κατοικία – ιδέες διαρρύθμισης

Σε αντίθεση με τα διαμερίσματα της πόλης, σε μια εξοχική κατοικία, κατά κανόνα, υπάρχει αρκετός χώρος για την οργάνωση ενός μπάνιου. Δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε όταν σχεδιάζετε το σχεδιασμό του δωματίου, κόβοντας κάθε τετραγωνικό μέτρο, αλλά εφαρμόστε όλες τις σχεδιασμένες εποικοδομητικές και σχεδιαστικές ιδέες. Εντός ενός λογικού, φυσικά, προϋπολογισμού που διατίθεται για επισκευές.

Τουαλέτα

Εκτός από τη διαφορά κλίμακας, υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά στο φινίρισμα επιφανειών, την τοποθέτηση υδραυλικών εγκαταστάσεων και τη διακόσμηση του χώρου ενός εξοχικού σπιτιού.

Προβολή από το παράθυρο

Πολυτελής θέα

Για παράδειγμα, εάν μια όμορφη θέα στη γύρω φύση ανοίγει έξω από το παράθυρο του μπάνιου σας, τότε η διακόσμηση του δωματίου δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από την ενότητα με τη φύση και να τηρεί μια ουδέτερη, ελαφριά παλέτα..

Μπάνιο σε εξοχικό σπίτι

Η παρουσία ξύλου στο εσωτερικό του μπάνιου

Η εγγύτητα στη φύση ενθαρρύνει τους σχεδιαστές και τους ιδιοκτήτες σπιτιών να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά για την επίπλωση μπάνιων σε εξοχικές κατοικίες. Μόνο το ξύλο μπορεί να φέρει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης στην συχνά δροσερή παλέτα μπάνιου και τουαλέτας..

Ξύλινα δοκάρια

Τα ξύλινα δοκάρια στην οροφή εκτελούν όχι μόνο μια εποικοδομητική λειτουργία, αλλά και μια διακοσμητική. Στο φόντο της φωτεινής διακόσμησης του δωματίου, το ξύλο στην οροφή, στο πλαίσιο του καθρέφτη και ο χώρος κάτω από τους νεροχύτες φαίνεται πιο συμφέρουσα. Ακόμη και ένα μικρό ξύλινο μπλοκ λειτουργεί ως βάση ή σκαμπό.

Ξύλινα στοιχεία

Μινιμαλιστικό στυλ

Μικρές ξύλινες εγκλείσεις στο στυλ της χώρας επέτρεψαν να αραιώσει τον μινιμαλισμό του μοντέρνου στυλ στο οποίο είναι φτιαγμένο το εσωτερικό του δωματίου.

Ξύλινα χωρίσματα

Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για τη δημιουργία χωρισμάτων και ράφια για ανοιχτά ράφια. Η πρακτική και ορθολογική χρήση του χώρου επέτρεψε τη δημιουργία ενός άνετου και εργονομικού χώρου για διαδικασίες νερού.

Ξύλινη οροφή

Τα λακαρισμένα ξύλινα πηχάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση της οροφής και τα βαμμένα σε ουδέτερο ελαφρύ τόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επένδυση τοίχων, ολόκληρα ή εν μέρει. Ο συνδυασμός αντίθεσης φαίνεται υπέροχος και ανεβάζει τη συνολική διάθεση του δωματίου..

Ξύλινο πλαίσιο για καθρέφτη

Χρήση ξύλου

Μερικές φορές το ξύλο υπάρχει μόνο σε μικρά διακοσμητικά στοιχεία, στο πλαίσιο ενός καθρέφτη, για παράδειγμα. Αλλά ακόμη και μια τόσο μικρή φυσική πινελιά αραιώνει τη μονόχρωμη παλέτα του μπάνιου, φέρνοντας μια σταγόνα ατομικότητας..

Ξύλινες εγκλείσεις

Το μερικό ξύλινο φινίρισμα των επιφανειών του μπάνιου δίνει μια σύνδεση με τον ασυνήθιστο σχεδιασμό και το χρώμα του λουτρού, περικλείοντας το δωμάτιο σε ένα αρμονικό κάλυμμα με λειτουργικό περιεχόμενο.

Έπιπλα από σκούρο ξύλο

Εσωτερικό σε αντίθεση

Ορισμένα μπάνια προαστιακού αρχοντικού είναι αρκετά ευρύχωρα για να οργανώσουν ολόκληρα σύνολα επίπλων από συστήματα αποθήκευσης. Τα φυσικά σκούρα ξύλα προσθέτουν πολυτέλεια στο εσωτερικό του δωματίου.

Ξύλινες επιφάνειες

Μερικές φορές όλοι οι τοίχοι και τα δάπεδα του μπάνιου είναι πλακάκια με τη βοήθεια άβαφτου ξύλινου υφάσματος. Στο φόντο των χιονισμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων, ένα τέτοιο φινίρισμα φαίνεται πολυτελές και θα διαρκέσει πολύ καιρό στους ιδιοκτήτες ενός εξοχικού σπιτιού..

Μπανιέρα από μασίφ ξύλο

Μια άλλη επιλογή για την εισαγωγή φυσικών υλικών σε μπάνιο ή ντους είναι να καλύψετε την μπανιέρα ή να τη δημιουργήσετε από μασίφ ξύλο. Ο πρωτότυπος, μη τετριμμένος σχεδιασμός του δωματίου στο στυλ του μινιμαλισμού θυμάται για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή γεμάτο με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά.

Ελαφριά είδη ξύλου

Τα ανοιχτόχρωμα ξύλα είναι ιδανικά για επένδυση μικρών δωματίων, δημιουργώντας μια οθόνη κάτω από το μπάνιο και συστήματα αποθήκευσης κάτω από το νεροχύτη..

Δέντρο στο πάτωμα

Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για δάπεδα, μια τέτοια κίνηση σχεδίασης θα σας επιτρέψει να προσθέσετε λίγη φυσική ζεστασιά στη δροσερή, χιονισμένη παλέτα του δωματίου για επεξεργασίες νερού.

Αντιμετωπίζοντας πλακάκια

Το πιο συνηθισμένο και πρακτικό υλικό για τη διακόσμηση των επιφανειών του μπάνιου είναι κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια. Η ανθεκτικότητα, η αντοχή στην υγρασία, η αντοχή και η ευκολία στη χρήση, καθιστούν τα πλακάκια από τα αγαπημένα μεταξύ των υλικών φινιρίσματος για επιφάνειες δωματίων με υψηλή υγρασία.

Σε ζεστά χρώματα

Με πλακάκια διαφόρων αποχρώσεων, υφών, σχημάτων και μεγεθών, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές επιλογές για το εσωτερικό του μπάνιου. Κεραμικά ή ψηφιδωτά πλακάκια για τοίχους, πορσελάνινα είδη για δάπεδα, μάρμαρο για πάγκους νεροχύτη και φινιρίσματα ντους – πολλές επιλογές.

Μοτίβο κεραμίδι

Τα κεραμικά πλακίδια με εικόνα θα σας επιτρέψουν να κάνετε έναν από τους τοίχους του μπάνιου και να διαφοροποιήσετε τη διακόσμηση του δωματίου, να προσθέσετε μια πινελιά χάρης και στυλ.

Σε ξυλώδεις αποχρώσεις

Τα ζεστά ξύλινα πλακάκια δημιουργούν μια απίστευτα άνετη και πολυτελή ατμόσφαιρα μπάνιου με ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία και έναν πολυέλαιο σχεδιαστών.

Μωσαϊκά πλακάκια

Με τη βοήθεια ψηφιδωτών πλακιδίων, μπορείτε όχι μόνο να καπλαμάτε επιφάνειες ή τμήματα αυτών, αλλά και να οριοθετήσετε ορισμένες ζώνες στο μπάνιο, να διακοσμήσετε κόγχες και παράθυρα στον κόλπο, τοξωτά ανοίγματα και χώρους κοντά σε καθρέφτες.

Μωσαϊκά πλακάκια

Μωσαϊκά πλακάκια με γαλάζιες αποχρώσεις αραίωσαν τέλεια τη χιονισμένη παλέτα του δωματίου.

Στο ντούς

Μωσαϊκό στους τοίχους

Τα ψηφιδωτά πλακάκια σε ουδέτερες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για να καλύψουν μερικές από τις επιφάνειες του ντους. Η ίδια παλέτα έχει επαναληφθεί σε κεραμικά πλακίδια για κάθετες επιφάνειες και πλακάκια πορσελάνης για δάπεδα..

Μωσαϊκή ποδιά

Τα ψηφιδωτά πλακάκια είναι πλεονεκτικά για την τοποθέτηση μικρών επιφανειών μεταξύ της περιοχής του νεροχύτη και των καθρεφτών, τοποθετώντας μια χρωματική γέφυρα μεταξύ των σκοτεινών αποχρώσεων των συστημάτων αποθήκευσης στη φωτεινή παλέτα των τοίχων.

Μωσαϊκά πλακάκια στο πάτωμα

Πλακάκια με τη μορφή μεγάλων μπλοκ από ομάδες ψηφιδωτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα στο μπάνιο και το ντους. Αυτός είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να τελειώσετε.

Μωσαϊκό πανό

Με τη βοήθεια ψηφιδωτών πλακιδίων, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο με ένα πάνελ για να διακοσμήσετε το χώρο του ντους. Η προσεκτική επιλογή των αποχρώσεων, δημιουργεί μια αρμονική και κομψή ατμόσφαιρα δωματίου.

Μωσαϊκό μπορντούρα

Mosηφιδωτή διακόσμηση

Επίσης, τα ψηφιδωτά πλακάκια είναι υπέροχα για τη διακόσμηση του μπορντούρα, τονίζοντας το χώρο και οριοθετώντας τον.

Ανοιχτά χρώματα στο σχεδιασμό

Πλακάκι «υπόγειος»

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τη δημοτικότητα αυτού του τύπου κεραμικών και πέτρινων πλακιδίων, που μοιάζουν με τοιχοποιία. Ένας πρακτικός, αισθητικός και ευχάριστος τρόπος διακόσμησης τοίχων χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση..

Πλακάκι

Πλακάκια «υπόγειος» το εσωτερικό του ντους έχει τελειώσει, οι υπόλοιπες επιφάνειες των τοίχων είναι επενδεδυμένες με ξύλινα πάνελ βαμμένα σε λευκό χιόνι. Το οποίο είναι πολύ στο πνεύμα ενός εσωτερικού της χώρας, όχι λιγότερο από αντίθεση ξύλινων δοκών.

Τούβλα επένδυσης

Επιλογή κεραμιδιών με λευκό χιόνι «υπόγειος» ή «γουρούνι» φαίνεται πολυτελές και κανονικό όπως πάντα. Ο σκοτεινός ενέματος μεταξύ των ταινιών πλακιδίων συνδυάζεται με κουφώματα και σχάρα πετσετών.

Στρογγυλό μπάνιο

Αυτή η έκδοση του κεραμιδιού που αντιμετωπίζει ταιριάζει καλύτερα σε μια μπανιέρα ασυνήθιστου σχήματος και φωτιζόμενες κόγχες στους τοίχους. Τα ζωντανά φυτά συμπλήρωναν την οργανική εικόνα του δωματίου.

Πλακάκι

Στο ντούς

Η παραδοσιακή τοποθέτηση πλακιδίων του χώρου κοντά στο ντους, σε συνδυασμό με την μπανιέρα, ταιριάζει πολύ με τα σκούρα έπιπλα για το μπάνιο.

Παιχνίδι αντιθέσεων

Σκούροι τόνοι δαπέδου, ψηφιδωτά πλακάκια στο πάτωμα ντους και βάσεις μπανιέρας σκιάζονται στον αρμό ανάμεσα στα πλακάκια «υπόγειος».

Ελαφριά παλέτα

Κοντά στο μπάνιο

Μάρμαρο για διακόσμηση και όχι μόνο

Φυσικά, η χρήση φυσικής πέτρας ως υλικό φινιρίσματος δεν είναι φθηνή, ειδικά στην περίπτωση του μαρμάρου. Αλλά η εύρεση μιας πιο ανθεκτικής, ανθεκτικής και ανθεκτικής στη φθορά και απίστευτα όμορφης επιλογής είναι δύσκολη. Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν φτάσει σχεδόν ταυτόσημες με τη φυσική παραγωγή τεχνητής πέτρας οποιουδήποτε χρώματος και σχήματος. Πιθανότατα, μόνο εσείς θα γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείται φυσικό υλικό ή το ανάλογό του και ειδικοί σε αυτόν τον τομέα.

Φινίρισμα μαρμάρου

Κατά κανόνα, οι ελαφριές αποχρώσεις του μαρμάρου χρησιμοποιούνται για επένδυση μπάνιων, με ελάχιστα αισθητές φλέβες. Η φυλή Carrara είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά τέτοια υλικά σίγουρα θα απαιτήσουν σημαντικό οικονομικό κόστος..

Στη θέση του μπάνιου

Μάρμαρο με φωτεινές γκριζωπές φλέβες χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση του χώρου για τις μπανιέρες και ντους. Το υλικό προφανώς κοσμούσε το χιονισμένο μπάνιο..

Μαρμάρινοι πάγκοι

Το μάρμαρο κατασκευάζει τους πιο ανθεκτικούς και όμορφους πάγκους για νεροχύτες και νεροχύτες. Για να τονιστεί η μοναδικότητα του χρησιμοποιούμενου υλικού, θα ήταν καλύτερο όλες οι άλλες επιφάνειες κοντά στο μάρμαρο να είναι συμπαγείς και ουδέτερες..

Μπεζ μάρμαρο

Ταπετσαρία στο μπάνιο – γιατί όχι

Οι σύγχρονες τεχνολογίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε υδατοαπωθητικές ταπετσαρίες για τοίχους μπάνιου όλων των ειδών σε χρώματα και αποχρώσεις. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πιο πιθανό να επιλέξουν διακριτικές επιλογές σε μια ήρεμη παλέτα χρωμάτων. Προσπαθούν να αποφύγουν την κόλληση ταπετσαρίας κοντά στην μπανιέρα και το νεροχύτη, συνδυάζοντας επιφανειακή επεξεργασία με κεραμικά πλακίδια ή φυσική πέτρα.

Ταπετσαρία με μοτίβο

Με πολύχρωμο μοτίβο

Το λουλουδάτο μοτίβο στην ταπετσαρία έφερε κάποια ποικιλία στη φωτεινή γκάμα του ευρύχωρου μπάνιου, σε συνδυασμό με λευκά χιόνια έπιπλα και είδη υγιεινής, το εσωτερικό φαίνεται λίγο γαλλικό, Προβηγκιανό.

Τοίχος προφοράς

Μια διακριτική ουδέτερη ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τελειώσει έναν τοίχο με έμφαση, δημιουργώντας ένα χαλαρό περιβάλλον μπάνιου..

Διακόσμηση που μπορεί να αλλάξει το εσωτερικό του μπάνιου

Συχνά συμβαίνει ότι οι σχεδιαστές επιλέγουν ένα μεγάλο ή πολλά μικρά διακοσμητικά στοιχεία για το μπάνιο, κατασκευασμένα σε ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, όχι μόνο για να αμβλύνουν τη διάθεση, αλλά και για να «αναγυρίζω» σχεδιασμός ολόκληρου του δωματίου.

Φωτεινός καθρέφτης

Ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να είναι καθρέφτης σε ασυνήθιστο πλαίσιο ή κρεμαστό φωτιστικό δημιουργικού σχεδιασμού. Αυτό το φαινομενικά ελαφρύ μπάνιο έχει πολλά ενδιαφέροντα χρώματα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους..

ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Εργα τέχνης

Έργα τέχνης σε φωτεινά, αντίθετα πλαίσια μπορούν να γίνουν τέτοια διακοσμητικά στοιχεία. Η χιονισμένη διακόσμηση του δωματίου θα είναι ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για την αποκάλυψη ολόκληρου του χρώματος των πινάκων..

Κοχύλια της θάλασσας

Αυτό το ενδιαφέρον δωμάτιο έχει πολύ πρωτότυπο ντεκόρ – ένα πλαίσιο για έναν καθρέφτη από κοχύλια, την εικόνα τους σε ρολά, αυθεντικούς λαμπτήρες τοίχου, μια πολυθρόνα σε στιλ ροκοκό και ασυνήθιστα αξεσουάρ μπάνιου.

Ασυνήθιστος πολυέλαιος

Ένας μεγάλος πολυέλαιος πολύ ασυνήθιστου σχεδιασμού ή ένα τεράστιο ζωντανό λουλούδι σε μια κατσαρόλα με τη μορφή ενός ψάθινου καλαθιού μπορεί να γίνει ένα πρωτότυπο στοιχείο διακόσμησης. Το εσωτερικό φαίνεται φρέσκο ​​και ενδιαφέρον, πολύχρωμο και άνετο.

Πλαίσιο καλαμιού

Ένα φωτεινό και πρωτότυπο πλαίσιο καθρέφτη από μπαμπού για να ταιριάζει με τα σχέδια στα κεραμίδια που βλέπουν, με τα οποία έγινε το περίγραμμα. Ένας πέτρινος πάγκος με γαλαζωτές φλέβες ολοκληρώνει την εξαιρετική εμφάνιση του μπάνιου.

Εξοχικό μπάνιο