Δωμάτιο του μικρού πρωταθλητή

Πώς πρέπει να είναι το δωμάτιο ενός αγοριού; Αυτός είναι ένας ατελείωτος χώρος όπου θα πραγματοποιηθούν οι πιο τολμηρές νεανικές φαντασιώσεις. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι ο χώρος. Συχνά, πολλοί γονείς δίνουν στον γιο τους ένα μικρό δωμάτιο, και μάταια. Άλλωστε, είναι τα παιδιά που χρειάζονται τεράστιο χώρο για να παίξουν και να τρέξουν..

Δωμάτιο αγοριού

1. Πόσο ενδιαφέρον είναι να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο για ένα αγόρι?

Πολλοί γονείς, όταν σχεδιάζουν επισκευές στο φυτώριο, κάνουν το ίδιο λάθος – δεν ρωτούν τη γνώμη του παιδιού. Αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό! Ακόμα κι αν δεν εκπληρώσετε όλες τις ιδιοτροπίες του, θα ακούσετε κάτι σε κάθε περίπτωση. Μετά από όλα, κάθε δωμάτιο πρέπει να δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των κατοίκων του, ακόμη και τους πιο μικρούς. Φυσικά, είναι απίθανο να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να επιλέξετε το υλικό για τους τοίχους, την οροφή ή το πάτωμα. Αλλά αποφασίστε τι χρώμα θα έχουν στη δύναμή του. Εάν το αγόρι έχει επιλέξει πολύ φωτεινό χρώμα για την ταπετσαρία, μην το αποθαρρύνετε, αραιώστε το σχέδιο με άλλες λεπτομέρειες ήρεμων αποχρώσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε λιγότερο λαμπερές κουρτίνες ή χαλί. Τα έπιπλα μπορούν επίσης να είναι σε χαλαρωτικά χρώματα, φυσικά, αν το παιδί δεν πειράζει. Συμβουλευτείτε μαζί του για σχεδόν όλα τα θέματα που είναι σε θέση να λύσει, θα είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον για αυτόν. Αυτό ισχύει για το σχεδιασμό των επίπλων και το χρώμα του, τα στοιχεία διακόσμησης και άλλα αξεσουάρ. Ωστόσο, το δωμάτιο είναι φτιαγμένο για το παιδί και είναι για εκείνον να ζει σε αυτό. Επομένως, ο σχεδιασμός πρέπει να ταιριάζει σε όλα τα γούστα του αγοριού..

Ασυνήθιστη διακόσμηση δωματίου για αγόρι

Οι γονείς καλούνται να εξομαλύνουν οξείες στιγμές, δηλαδή να επιλέγουν έπιπλα χωρίς προεξέχουσες γωνίες έτσι ώστε το παιδί να μην βλάπτει τον εαυτό του ενώ παίζει. Είναι επίσης σημαντικό να προτιμάτε αξιόπιστα και ανθεκτικά κρεβάτια που θα αντέξουν όλες τις φάρσες και τα φευγαλέα άλματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σπονδυλική στήλη του παιδιού εξακολουθεί να σχηματίζεται, επιλέξτε ορθοπεδικά στρώματα, αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση και τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος..

Κρεβάτια για παιδικά δωμάτια

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την επιφάνεια εργασίας δίπλα στο παράθυρο έτσι ώστε το φως να πέφτει από μπροστά, αλλά μπορείτε και από τα αριστερά. Το φυσικό φως είναι καλό για την όραση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ο σωστός φωτισμός για την επιφάνεια εργασίας σας Χώρος εργασίας για αγόρι

Αξίζει να επιλέξετε μια μικρή γκαρνταρόμπα για να μην γεμίσετε το χώρο για άλλη μια φορά. Εάν όλα τα πράγματα δεν ταιριάζουν, αφαιρέστε μερικά από αυτά σε άλλο δωμάτιο και αφήστε μόνο τα πιο απαραίτητα στο φυτώριο. Η εποχιακή αλλαγή των πραγμάτων συμβαίνει σίγουρα σε κάθε οικογένεια. Για βιβλία, μπορείτε να συνδέσετε πολλά ράφια στους τοίχους – και πάλι, εξοικονομώντας χώρο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι το χαλί στο πάτωμα πρέπει να είναι μεγάλο για ολόκληρο το δωμάτιο και πρέπει να είναι μαλακό, σε περίπτωση πτώσης, θα μειώσει τουλάχιστον ελαφρώς τον πόνο. Οι δρομείς χαλιών είναι απαράδεκτοι στο νηπιαγωγείο, ειδικά για αγόρια που τρέχουν συνεχώς και χαζεύουν. Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, αυτά τα κομμάτια θα τσαλακώνονται συνεχώς και θα παρεμβαίνουν στο παιδί και μπορείτε να παραπατήσετε και να πέσετε πάνω τους..

Έτσι, περιττό να πω ότι το αγόρι δεν θα έχει βολάν, τόξα, χαριτωμένα ειδώλια και ίσως ακόμη και αρκουδάκια στο δωμάτιό του. Ως διακόσμηση, μπορούν να υπάρχουν χειροτεχνίες από τα χέρια του ίδιου του παιδιού, τα σχέδιά του, καθώς και αφίσες με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων..

Διακόσμηση δωματίου αγοριού Ιδέες για δωμάτια αγοριών

Μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές

Ευχάριστο σχέδιο πράσινου δωματίου Μπλε κίνητρα στο δωμάτιο του αγοριού

Ασυνήθιστο αυτοκίνητο για αγόρι Κρεβάτι αυτοκινήτου Δωμάτιο χαρούμενου αγοριού Θαλάσσιο θέμα στο δωμάτιο του αγοριού

Φωτισμός στο δωμάτιο του αγοριού Σωστός φωτισμός

2. Κάνοντας το δωμάτιο ζεστό και ασφαλές

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν πρέπει να γεμίζετε το φυτώριο με πολλά έπιπλα. Το παιδί χρειάζεται χώρο. Θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα πιο απαραίτητα και κατά προτίμηση μικρά μεγέθη, αλλά, φυσικά, όχι σε βάρος της ποιότητας. Ένα σημαντικό σημείο όσον αφορά τα έπιπλα είναι η λειτουργικότητα. Μια βολική επιλογή θα ήταν ένα κρεβάτι με συρτάρι για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων και άλλων απαραίτητων πραγμάτων..

Κρεβάτι με συρτάρι

Επίσης, τα συρτάρια πρέπει να βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε χαρτικά, διακοσμητικά, παιδικά περιοδικά κ.ο.κ. Όταν επιλέγετε μια καρέκλα ή μια πολυθρόνα, προτιμήστε μοντέλα με μαλακή πλάτη και κάθισμα, είναι δυνατό με μπράτσα και, φυσικά, με πλάτη. Γιατί φυσικά? Επειδή η σπονδυλική στήλη στα παιδιά δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή και, κατά συνέπεια, η πλάτη κουράζεται γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για αυτούς να κάνουν ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να ακουμπήσουν σε μια καρέκλα (καρέκλα).

Πάρτε την ντουλάπα όχι πολύ ψηλά, ώστε να είναι βολικό για το παιδί να βγάζει τα πράγματα μόνο του. Μπορείτε ακόμη να το κάνετε ενσωματωμένο στον τοίχο. Or, γενικά, να κάνετε με ράφια – εύκολο και βολικό! Μπορείτε να αποθηκεύσετε παιχνίδια σε ειδικές τσάντες ή κουτιά με διασκεδαστικό σχεδιασμό. Για την υποδοχή επισκεπτών, μπορείτε να βάλετε αρκετές καρέκλες, εάν το επιτρέπει η περιοχή του δωματίου. Και αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, χρησιμοποιήστε ειδικές μαλακές τσάντες καρέκλας.

Καρέκλες τσάντας για τους επισκέπτες

Λοιπόν, σε περίπτωση πολύ μικρού δωματίου ή απροθυμίας να καταλάβετε χώρο, στρώστε ένα πολύ μαλακό χαλί και αφήστε τους φίλους να συζητήσουν και να παίξουν στο πάτωμα. Για οικογένειες που ζουν στο ισόγειο ή σε ιδιωτικό σπίτι, σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να κάνετε ένα θερμαινόμενο δάπεδο στο φυτώριο..

Το αγόρι μπορεί να επιλέξει το σχέδιο και το χρώμα των επίπλων μόνο του, αλλά τα υλικά από τα οποία θα κατασκευαστούν, φυσικά, επιλέγονται από τους γονείς. Υπάρχουν πολλοί τύποι υλικών, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ή οικονομικά κατάλληλο. Αλλά, φυσικά, το ξύλο θεωρείται η υψηλότερη ποιότητα και το πιο φυσικό. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, επομένως, δεν θα βλάψει την υγεία του μωρού.

Ξύλινο κρεβάτι για αγόρι Η φιλικότητα προς το περιβάλλον ενός δέντρου είναι εγγύηση για την υγεία Δέντρο στο νηπιαγωγείο

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα ξύλινα έπιπλα αντιμετωπίζονται με ειδικές ουσίες που προστατεύουν το ξύλο από τη διάβρωση, σφάλματα κ.ο.κ. Επομένως, όταν αγοράζετε ή παραγγέλνετε έπιπλα, διευκρινίστε αυτήν την απόχρωση, δηλαδή με ποιες ουσίες καλύπτονται τα προϊόντα, αν είναι ασφαλή για παιδιά.

Όσον αφορά τα υφάσματα των επίπλων, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τέτοια ώστε να είναι εύκολο να τα φροντίσετε, γιατί θα λερώνεται, ω, πόσο συχνά!

Ενδιαφέρουσες συμβουλές για δωμάτιο αγοριού

Εάν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο παιδικό δωμάτιο, τότε εγκαταστήστε εκεί μια αθλητική γωνιά. Ο γιος θα είναι πολύ ευγνώμων. Είναι απίστευτα ενδιαφέρον και χρήσιμο για τη σωματική ανάπτυξη. Και πόσο διασκεδαστικό θα είναι να παίζεις με φίλους! Αλλά μην στενοχωριέστε για εκείνους τους γονείς των οποίων το παιδικό δωμάτιο δεν είναι πολύ ευρύχωρο. Μπορείτε απλά να κρεμάσετε μια κούνια ή μια σκάλα σχοινιού από το ταβάνι, και αυτό θα ευχαριστήσει ήδη το μωρό..

Αθλητικό τμήμα Αθλητική σκάλα στο παιδικό δωμάτιο Αθλητική γωνιά Παιδικό αθλητικό συγκρότημα

3. Τοποθετήστε δύο αγόρια σε ένα δωμάτιο

Κάθε παιδί είναι ένα ανεξάρτητο άτομο που έχει τις δικές του απόψεις και γούστα. Και τα δύο αγόρια θα θέλουν τα δικά τους πράγματα και παιχνίδια που ανήκουν μόνο σε αυτόν. Όλα αυτά είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία ενός δωματίου για δύο παιδιά..

Δωμάτιο για δύο αγόρια

Αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι δύσκολο να απαντηθούν όταν ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις του κάθε παιδιού. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζωνοποίηση. Μπορεί να είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, αν τα αγόρια έχουν διαφορετικά αγαπημένα χρώματα, τότε μπορείτε να φτιάξετε το μισό δωμάτιο σε ένα χρώμα και το άλλο σε άλλο. Θα είναι αστείο. Επιπλέον, ο χωρισμός μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο: σε έναν τοίχο υπάρχει ένα κρεβάτι, ένα γραφείο και μια ντουλάπα ενός παιδιού, και αυτό το μισό έχει τις αγαπημένες του αποχρώσεις και στον άλλο τοίχο, τοποθετήστε τα ίδια έπιπλα για ένα άλλο παιδί και διακοσμεί τα πάντα σε εκείνα τα χρώματα που προτιμά. Ακόμη και ένα χαλί μπορεί να είναι δίχρωμο, στην εποχή μας υπάρχουν τέτοια μοντέλα. Όσον αφορά τις κουρτίνες, πιθανότατα, τέτοιες ερωτήσεις δεν θα προκύψουν, αυτή η λεπτομέρεια του εσωτερικού σπάνια ανησυχεί για τα αγόρια. Αν και, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εφαρμόσετε διαχωρισμό χρωμάτων εδώ ή να αγοράσετε δύο λωρίδες κουρτινών διαφορετικών χρωμάτων ή σχεδίων, είναι εντάξει αν φαίνεται λίγο περίεργο, τελικά, αυτό είναι το δωμάτιο των αγοριών, εδώ είναι οι ιδιοκτήτες.

Αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να κάνετε ζώνη. Τα παιδιά μπορεί να έχουν κοινά γούστα ή απλά δεν τους ενδιαφέρει που είναι το χρώμα. Σε αυτήν την έκδοση του εσωτερικού, μπορεί να υπάρχει μια κοινή ντουλάπα, για ευκολία και εξοικονόμηση χώρου. Υπάρχουν είτε δύο γραφεία, είτε ένα μεγάλο, έτσι ώστε και τα δύο να είναι άνετα στη δουλειά. Η θέση των κρεβατιών θα εξαρτηθεί από την προτίμηση των παιδιών ή το μέγεθος του δωματίου. Μπορεί να είναι κατά μήκος των τοίχων, ή δίπλα δίπλα, συμμετρικά, χωρίζοντας με κομοδίνο ή ράφια.

Κρεβάτια για δύο αγόρια Διάταξη κρεβατιών Ασυνήθιστη διάταξη κρεβατιών για δύο αγόρια

Για ένα δωμάτιο με μικρό χώρο, μια κουκέτα είναι κατάλληλη. Αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για ένα τέτοιο μοντέλο. Η πιο επιτυχημένη ηλικία θεωρείται ότι είναι τα 4-5 έτη. Παρεμπιπτόντως, το μοντέλο κουκέτας είναι καλό επειδή έχει επιπλέον ράφια και συρτάρια για την αποθήκευση πραγμάτων ή παιχνιδιών. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο ρόλος παίζεται από τα βήματα προς τη δεύτερη βαθμίδα..

Βήματα - κουτιά για πράγματα

Όλα τα άλλα που είναι χαρακτηριστικά για το δωμάτιο ενός αγοριού είναι κατάλληλα για δύο. Παρεμπιπτόντως, η αθλητική γωνιά εδώ θα είναι ακόμη πιο απαιτητική, δύο αγόρια θα παίζουν εκεί πιο συχνά και πιο διασκεδαστικά. Μπορείτε επίσης να στήσετε μια σκηνή, αυτός ο επιπλέον χώρος παιχνιδιού θα προσελκύσει πραγματικά τα παιδιά.

Ένας χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά

Ασυνήθιστη συμβουλήΣύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, τα κρεβάτια πρέπει να είναι τακτοποιημένα έτσι ώστε τα παιδιά να κοιμούνται με το κεφάλι προς τα Ανατολικά. Αυτό διεγείρει την πνευματική δραστηριότητα και έχει ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξή τους..

4. Αγόρι και κορίτσι! Πώς να δημιουργήσετε ένα κοινό δωμάτιο για αυτούς?

Στην περίπτωση εξοπλισμού ενός δωματίου για παιδιά διαφορετικών φύλων, το έργο γίνεται λίγο πιο περίπλοκο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κορίτσια αγαπούν ένα απαλό και ρομαντικό εσωτερικό, ενώ τα αγόρια είναι πιο σοβαρά και μινιμαλιστικά. Αυτό μπορεί επίσης να λυθεί με τη χρήση ζωνών. Εξοπλίστε ένα μέρος του δωματίου σε απαλά χρώματα, με βολάν, τόξα, λουλούδια και κούκλες, δηλαδή, όπως θέλει το κορίτσι. Και για ένα αγόρι, ανάλογα, με τις προτιμήσεις του.

Δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι Ζώνη στο δωμάτιο για ένα αγόρι και ένα κορίτσι

Μια άλλη επιλογή θα ήταν ένας μικτός σχεδιασμός. Εάν το κορίτσι δεν χρειάζεται απαραιτήτως αυτά τα τόξα και φτερά, τότε μπορείτε να φτιάξετε το δωμάτιο στο ίδιο στυλ, χρησιμοποιώντας απλά κάποιο ουδέτερο χρώμα, για παράδειγμα, πράσινο, μπεζ, λευκό ή πορτοκαλί. Θα είναι κατάλληλα και για τα δύο παιδιά..

Δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι σε γενικό στυλ

Εικόνες ζώων και παραμυθένιων χαρακτήρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταπετσαρία. Τα κρεβάτια θα φαίνονται καλά με τη μορφή γραφομηχανής για αγόρι και λουλούδι ή ήλιο για κορίτσι. Η επιλογή κουκέτας δεν αποκλείεται, μπορεί επίσης να έχει ένα ενδιαφέρον παιδικό σχέδιο. Αυτό μπορεί να είναι μια παραλλαγή σπιτιού, παλατιού, δέντρου, ακόμη και αυτοκινήτων, υπάρχουν κορίτσια που τα αγαπούν περισσότερο από κούκλες.

Κοινόχρηστο δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι

Συμβουλή: Εάν δημιουργείτε ένα δωμάτιο για παιδιά του ίδιου φύλου με εφέ ζώνης, φροντίστε να φτιάξετε έναν κοινό χώρο παιχνιδιού όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν μαζί. Διαφορετικά, το καθένα θα μεγαλώσει από μόνο του. Και αν το δωμάτιο έχει έναν κοινό χώρο παιχνιδιού, τότε μπορείτε να κάνετε μια ξεχωριστή γωνιά για τα παιχνίδια του αγοριού και μια ξεχωριστή για το κορίτσι. Αυτό είναι επίσης μερικές φορές χρήσιμο..

5. Προβλήματα και λάθη στο σχεδιασμό ενός δωματίου για παιδιά

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πραγματικά άνετου δωματίου για το παιδί, το οποίο θα του αρέσει, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα! Μελετήστε τα χαρακτηριστικά των παιδιών, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά και μην ξεχνάτε ότι έχουν επίσης τον δικό τους χαρακτήρα, προτιμήσεις και γούστα. Και τότε όλα σίγουρα θα λειτουργήσουν!