Αψιδωτές κουζίνες – πρακτική κομψότητα

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το μέρος όπου αισθανόμαστε πιο άνετα είναι το σπίτι μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να τον εξοπλίσουμε όσο το δυνατόν πιο άνετα και άνετα, να οργανώσουμε επισκευές, ανάπλαση ή ανακατασκευή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για να ανανεώσουμε την κατάσταση. Φυσικά, το εσωτερικό ενός διαμερίσματος ή ιδιοκτησίας σπιτιού εξαρτάται κυρίως από τη διάταξη, τη θέση, το μέγεθος, το σχήμα των δωματίων και τους βοηθητικούς χώρους. Και μόνο τότε έρχεται το φινίρισμα, η επίπλωση, η διακόσμηση και το γέμισμα του εσωτερικού με αξεσουάρ..

Αψίδα στην είσοδο της κουζίνας

Λευκή κουζίνα

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε με την πιθανή χρήση ενός τέτοιου αρχιτεκτονικού στοιχείου ως καμάρα, στο πλαίσιο μιας κουζίνας ή δωματίων δίπλα σε αυτήν. Οι πόρτες με τη μορφή καμάρων είναι πάντα ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, να του δώσετε κομψότητα, ελαφρότητα και μοναδικότητα. Εάν μιλάμε για την εκτέλεση θυρών με τη μορφή καμάρων, τότε αυτή η απλή μέθοδος διακόσμησης ενός δωματίου είναι αρκετά ρεαλιστική για να το κάνετε μόνοι σας, ελλείψει κατασκευαστικών δεξιοτήτων, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς, μια τέτοια εργασία δεν θα διαρκέσει πολύ χρόνο και δεν θα καταστρέψει τον προϋπολογισμό σας.

Ελλειψη

Τοξωτός πάγκος

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός τόσο των τύπων σχεδίων αψίδων όσο και των μεθόδων τελικής επεξεργασίας τους. Επομένως, η επιλογή μιας επιλογής που θα φαίνεται πλεονεκτική στο εσωτερικό σας δεν είναι δύσκολη, αλλά πολύ ευχάριστη. Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους καμάρες, τις μορφές τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον στιλιστικό προσανατολισμό του δωματίου.

Μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας

Χιονάτη αψίδα

Τύποι καμάρων:

  • κλασικό – κατά την εγκατάστασή τους, χρησιμοποιείται τόξο της ίδιας ακτίνας.
  • μοντέρνο – το σχήμα της αψίδας είναι πιο επιμηκυμένο, κοντά στο ελλειψοειδές.
  • γοτθικό – στην κατασκευή τέτοιων τόξων, το υψηλότερο σημείο σχηματίζεται χρησιμοποιώντας επίπεδα που συνδέονται σε μικρή γωνία.
  • ρομαντικό – κατά την εγκατάστασή τους, χρησιμοποιείται ένας πιο περίπλοκος σχεδιασμός, ο οποίος συνδυάζει τόσο ίσια όσο και στρογγυλεμένα στοιχεία.

Στυλ χώρας

Πόρτα κουζίνας σε σχήμα αψίδας

Ακόμα και διαισθητικά, συνδέουμε το τοξωτό πέρασμα με κάποιο είδος πύλης από το ένα δωμάτιο στο άλλο, και αυτό αντανακλάται στην αντίληψή μας για το εσωτερικό του δωματίου στο σύνολό του. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου επηρεάζουν ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου, την αντίληψη της διακόσμησής του, τη διάταξη επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων.

Αψιδωτή πόρτα

Είσοδος στην κουζίνα

Πρόσφατα, η τεχνική πρόοδος έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο στην παραγωγή απορροφητήρων κουζίνας που η πόρτα στην κουζίνα έγινε λιγότερο απαραίτητη από ό, τι πριν από 10 χρόνια. Στην κλίμακα των τυπικών διαμερισμάτων στην πόλη και ακόμη περισσότερο «Χρουστσόφ» – ακόμη και εμπόδιο, καταλαμβάνοντας χώρο, ο οποίος στην κουζίνα είναι ήδη ανεπαρκής. Από αυτή την άποψη, οι ιδιοκτήτες σπιτιών αντιμετωπίζουν συχνά το ζήτημα μιας πιθανής αναδιαμόρφωσης της εισόδου στην κουζίνα ή την τραπεζαρία. Μετά από όλα, με την εγκατάσταση ενός τόξου στην πόρτα, μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, να επεκταθεί.

Αψίδες με πόρτες

Σε εξοχικές κατοικίες και αστικά ιδιωτικά νοικοκυριά με ανακατασκευή, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Πρώτον, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αρχικά αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν καμάρες στο εσωτερικό τους και, ανάλογα με αυτήν την απόφαση, σχεδιάζουν εσωτερικές δομές. Εάν η ιδέα της εγκατάστασης μιας καμάρας προέκυψε ήδη σε ένα τελειωμένο δωμάτιο, για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα, για παράδειγμα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι, δεν θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί γρήγορα και χωρίς μεγάλες απώλειες για ολόκληρο το σπίτι γενικά και κουζίνα ειδικότερα.

Με τη μορφή ενός οβάλ

Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε την εγκατάσταση μιας καμάρας, πρέπει να μάθετε από τι υλικό είναι κατασκευασμένοι οι τοίχοι (αν μιλάμε για πολυκατοικία) στο σπίτι σας. Αυτή η ερώτηση συχνά δεν είναι σχετική με μικρά διαμερίσματα και «Χρουστσόφ» – εκεί δεν θα είναι δύσκολο να αναδιοργανωθεί η πόρτα της κουζίνας. Αλλά σε σπίτια από πάνελ, μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες – μπορούν να τοποθετηθούν κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα για την εκτέλεση του σχεδίου.

Πολλαπλές εισόδους

Με κόγχες

Κατά κανόνα, οι καμάρες είναι κατασκευασμένες από γυψοσανίδα – αυτό είναι ένα αρκετά πρακτικό, φθηνό και αξιόπιστο δομικό υλικό που έχει ήδη αποδειχθεί καλά. Εάν σκοπεύετε να αλλάξετε εντελώς το σχήμα του ανοίγματος και ενδεχομένως να επεκτείνετε το χώρο των τοίχων του, τότε μπορείτε να εξοπλίσετε κόγχες στην αψίδα που θα χρησιμοποιηθούν τόσο ως είδη διακόσμησης όσο και ως συστήματα αποθήκευσης. Μια τέτοια σχεδιαστική λύση όχι μόνο διαφοροποιεί το εσωτερικό, αλλά και το εξατομικεύει και το καθιστά μοναδικό..

Με οπίσθιο φωτισμό

Ο σχεδιασμός του περάσματος με τη μορφή αψίδας δίνει αμέσως στο δωμάτιο μια πινελιά αρχοντιάς και αριστοκρατίας. Και αν διακοσμήσετε την πόρτα με καλούπια και λειασμένους παραστάδες, διακοσμημένους με φωτισμό, σαν ένα πολυτελές νησί κουζίνας ασυνήθιστου σχήματος, τότε θα έχετε μια αρμονική ατμόσφαιρα πλούτου και άνεσης..

Δέντρο παντού

Η όψη της καμάρας της κουζίνας με ξύλινα στοιχεία θα φαίνεται πολύ οργανική στην κουζίνα, το σύστημα αποθήκευσης από τα ντουλάπια της κουζίνας και τα στοιχεία φινιρίσματος (πλίνθοι και γείσα) είναι κατασκευασμένα από τα ίδια είδη ξύλου..

Παρακείμενα τόξα

Εάν στην κουζίνα ή την τραπεζαρία είναι δυνατό να κάνετε όχι ένα, αλλά δύο ή τρία τοξωτά ανοίγματα του ίδιου σχήματος, τότε αποκτάται ένα απίστευτα αρμονικό δωμάτιο, γεμάτο με λείες γραμμές και πρωτότυπη γεωμετρία.

Διακοσμητική αψίδα

Σε ορισμένα σχέδια κουζινών που συνδέονται με τραπεζαρίες ή σαλόνια, οι καμάρες εκτελούν αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο, χωρίς να περικλείουν το χώρο, χωρίς να επηρεάζουν το μέγεθος της πόρτας ή της εισόδου στο δωμάτιο, αλλά εκπληρώνοντας την αποστολή χωροθέτησης.

Εσωτερικό σε αντίθεση

Αψίδα στην είσοδο της κουζίνας, επενδεδυμένη με πέτρα

Perhapsσως το θέμα βρίσκεται στην ιστορική προέλευση ενός τέτοιου αρχιτεκτονικού στοιχείου όπως η αψίδα, στο γεγονός ότι πολλοί σχεδιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιού το συσχετίζουν με την προαστιακή ζωή, πράγμα που σημαίνει με τη χρήση φυσικών υλικών στη διακόσμηση. Σε έργα σύγχρονου σχεδιασμού κουζινών για προαστιακά νοικοκυριά, μπορείτε συχνά να βρείτε μια πέτρινη επένδυση αψίδας ή ακόμα και μια κατασκευή από αυτό το ανθεκτικό, φυσικό υλικό..

Επένδυση από πέτρα

Ελαφριά πέτρα για τη διακόσμηση της τοξωτής εισόδου στην κουζίνα, η χρήση του ίδιου υλικού για τη διακόσμηση του χώρου πάνω από τη σόμπα και κουκούλες παραλλαγής, κλασικά έπιπλα, πέτρινους πάγκους και σφυρήλατα φωτιστικά – και στο αρχοντικό της χώρας σας βασιλεύει μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και άνεσης μια μικρή χροιά αντίκες γοητείας.

Πέτρινη διακόσμηση

Σε αυτή την κουζίνα, όχι μόνο η ευρύχωρη είσοδος γίνεται με τη μορφή αψίδας, αλλά και ο χώρος πάνω από τη σόμπα, όπου βρίσκεται η κουκούλα. Η αρμονική ένωση της χώρας, του κλασικισμού και του μπαρόκ στυλ μέσα στην κουζίνα-τραπεζαρία δημιούργησε ένα πραγματικά ενδιαφέρον, άνετο και μοναδικό εσωτερικό.

Πέτρα σε καραβίδες και πάγκους

Για το εσωτερικό της κουζίνας, θα είναι ένας αρμονικός συνδυασμός η χρήση του ίδιου υλικού, ή τουλάχιστον παρόμοιας παλέτας χρωμάτων, για την αντιμετώπιση της καμάρας και του υλικού για την κατασκευή των πάγκων. Ειδικά αν η τοιχοποιία ή μέρος της δεν αντικατοπτρίζεται πλέον στο περιβάλλον της κουζίνας.

Μεγάλη τοξωτή πόρτα

Φυσικά, το τοξωτό πέρασμα προς την κουζίνα διευρύνει τον χώρο, καθιστώντας τον πιο μνημειώδες και επιβλητικό. Και αν η αψίδα είναι επενδεδυμένη με πέτρα, τότε το εσωτερικό γίνεται σαν τις εγκαταστάσεις ενός μεσαιωνικού κάστρου, στη διακόσμηση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά φυσικά υλικά, τα οποία σήμερα ταυτίζονται με την πολυτέλεια και τον πλούτο..

Πλινθοδομή

Τούβλο αψίδα

Περιλαμβάνουμε επίσης τοιχοποιία ως τελειώματα πέτρας. Αν και δεν αποτελείται από φυσικά υλικά, προκαλεί εντύπωση όχι λιγότερο βάναυση και αραιώνει τέλεια την κλασική επίπλωση του χώρου της κουζίνας με μια παλέτα χρωμάτων σε αντίθεση..

Ελαφριά τοξωτή πέτρα

Αψίδες και στήλες

Εάν προγραμματίζονται να εγκατασταθούν αρκετές καμάρες στην είσοδο της κουζίνας ή της τραπεζαρίας, τότε χρειάζονται στηρίγματα για να τα στηρίξουν, μπορούν να είναι στήλες οποιασδήποτε μορφής και διαμόρφωσης.

Τετράγωνες καμάρες

Ο χιονισμένος σχεδιασμός των τοξωτών διόδων προς την κουζίνα, υποστηριζόμενος από κυβικούς κίονες, έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα πινελιά σε ένα πολύ παραδοσιακό εσωτερικό..

Στήλες με συστήματα αποθήκευσης

Και στις δύο πλευρές της πόρτας που οδηγεί από την κουζίνα στην τραπεζαρία, κατασκευάστηκαν δύο κοίλες κολώνες, στα βάθη των οποίων βρίσκονταν ευρύχωρα συστήματα αποθήκευσης.

Αψίδες παντού

Σε αυτή την κλασική κουζίνα με μπαρόκ στοιχεία, οι καμάρες είναι παρούσες σε όλες τις εκδηλώσεις του εσωτερικού – όχι μόνο οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή καμάρων, αλλά και κόγχες στους τοίχους, τα πάνω μέρη των ντουλαπιών κουζίνας. Το δωμάτιο που προκύπτει με μια πολυτελή εμφάνιση κυριολεκτικά καλεί με τη γοητεία, τον πλούτο και την άνεσή του. Και αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, χάρη στα τοξωτά στοιχεία του εσωτερικού..

Πέτρινα τόξα και στήλες

Οι καμάρες και οι στήλες από φυσική πέτρα μπορούν να γίνουν το επίκεντρο του προαστιακού εσωτερικού μιας κουζίνας ή τραπεζαρίας, όπου, αν όχι στη συγκέντρωση της οικογενειακής εστίας, στο πιο συνηθισμένο δωμάτιο, δείχνουν το στυλ της χώρας στην οποία τόσο προσελκύει η προαστιακή ζωή.

Πέτρινη κουζίνα

Κλειδαριά κουζίνας. Έτσι μπορείτε να συνοψίσετε αυτή τη μοναδική κουζίνα με πέτρινους τοίχους, καμάρες και κολώνες. Ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ψηλά ταβάνια μπορεί να αντέξει όχι μόνο πέτρινη διακόσμηση, αλλά και σκούρα ξύλινα δοκάρια στην οροφή, σφυρηλατημένα φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή σε αλυσίδες – όλα για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα ενός πρωτόγονου, αλλά ταυτόχρονα τεχνολογικά γεμάτου εσωτερικού χώρου.

Πόρτες, παράθυρα και άλλα πολλά

Εκτός από την είσοδο στην κουζίνα, υπάρχουν πολλά δομικά στοιχεία και εσωτερικά αντικείμενα που μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή αψίδας. Τα τοξωτά παράθυρα φαίνονται πολυτελή και δίνουν στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη γοητεία. Οι πόρτες με καμάρα στο πάνω μέρος δίνουν στους χώρους μια πινελιά αρχαιότητας, το μυστήριο των μεσαιωνικών κατοικιών. Διακοσμώντας το χώρο πάνω από τον χώρο εργασίας της κουζίνας με τη μορφή αψίδας, φέρνετε λίγη ποικιλία, απροσδόκητη κομψότητα, λείες γραμμές και σχήματα στην ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής κουζίνας..

Αψιδωτές πόρτες ντουλαπιών

Τα ενσωματωμένα συστήματα ντουλάπας με θολωτές πόρτες από μασίφ ξύλο έχουν γίνει σίγουρα μια διακόσμηση αυτής της πρωτότυπης κουζίνας. Το θέμα των καμάρων υποστηρίχθηκε από τη διακόσμηση του χώρου πάνω από την πλάκα. Μέρος της κουκούλας είναι κρυμμένο πίσω από την αψίδα. Ακόμη και στα στοιχεία των κρεμαστών λαμπτήρων με τη μορφή λαμπτήρων δρόμου, χρησιμοποιείται τοξωτή διακόσμηση..

Τοξωτό παράθυρο

Τοξωτά παράθυρα

Ένα παράθυρο σε σχήμα αψίδας είναι από μόνο του ενδιαφέρον και μπορεί να διαφοροποιήσει οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο ασήμαντο εσωτερικό, και αν παρουσιαστεί στο κατάλληλο φινίρισμα, τότε το δωμάτιο θα είναι μοναδικό, ενδιαφέρον, ελκυστικό.

Πέτρινο φινίρισμα της αψίδας πάνω από την πλάκα

Η διακόσμηση του τοξωτού χώρου πάνω από την πλάκα με ανοιχτόχρωμη πέτρα και σκούρο αρμόστοκο φέρνει μια πινελιά εξοχής σε αυτήν την εκλεκτική τραπεζαρία κουζίνας. Παρά τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία διακόσμησης, η αψίδα σε αυτό το δωμάτιο έρχεται στο προσκήνιο, ως διακόσμηση της εστίας, η οποία προσωποποιείται από τη σόμπα της κουζίνας..

Αψίδες ως στοιχείο διακόσμησης

Μικρές καμάρες σε όλο το δωμάτιο

Μικρά τοξωτά στοιχεία σε αυτήν την κουζίνα υπάρχουν στις πόρτες, πάνω από τους χώρους εργασίας και τα παράθυρα. Παρά το γεγονός ότι οι καμάρες σε αυτή την κλασική κουζίνα δεν είναι εντυπωσιακές, σίγουρα μεταμόρφωσαν το εσωτερικό, το στόλισαν.

Λευκό τούβλο για καμάρες

Αψιδωτές πόρτες, ανοίγματα παραθύρων και κόγχες, κατασκευασμένες με λευκά βαμμένα τούβλα, είναι το επίκεντρο αυτής της κουζίνας σε εξοχικό στιλ. Στο φόντο των χιονισμένων τόξων από τούβλα, τα ξύλινα στοιχεία διακόσμησης και επίπλων φαίνονται υπέροχα.

Πρωτότυπο σχέδιο κουζίνας

Ένα τοξωτό παράθυρο σε μια τόσο φανταχτερή εικόνα μπορεί από μόνη της να γίνει το highlight του εσωτερικού της κουζίνας. Και αν η καμπάνια προσφέρει ξύλινα έπιπλα ασυνήθιστου σχεδιασμού με φόντο μια σκούρα μπλε απόχρωση επιφανειών που είναι ασυνήθιστη για την κουζίνα, ένα τέτοιο εσωτερικό είναι απλά καταδικασμένο στην επιτυχία.